Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Idézet: „A multinak annyi és kell egy B műszer.” Erre nem tudtam görcsöt kötni.
Gondolom, kinyírta a multiméterét és inkább azt szeretné, hogy egy tekercs füstöljön. Gondolom,
Az egy szép nagyvonalú felajánlás lesz, ha ingyen találsz, mert a boltban 15-40000ft márkától függően egy ilyen teljesítményű...
Sajnos nem elég a "fejlesztésként" használtan vett 600W-os táp, úgy tűnik, hogy "megfojtja" a gépemet, amitől szinte csak a fejlesztés előtti teljesítményt tudom tapasztalni.
Szerintem a molex nyugodtan elengedhető, mert sata - molex átalakítót fillérekért lehet szerezni, de van nekem is elfekvőben valahol. Tápot viszont sanszos, hogy venned kell. Vagy ha mégis akad valakinél ingyen, szóljál már nekem is.
Nézted az áramfelvételt? Ez a konfig amit leírtál kb 400W, szóval egy 600W-os táp elég kellene hogy legyen.
Molex azért kell, mert ventilátorok + a gépház kijelzője is így kap tápot, SATA pedig 3× HDD + DVD író számára kell.
Áramfelvételt azt hol tudnám látni?
Ampermérővel szokták. Mondjuk én réges-régen jártam úgy új "Vargáné" féle táppal, hogy a leadott teljesítmény még csak bele sem kapkodott abba ami rá volt írva
A hozzászólás módosítva: Vas, 3:51
Érezzed magad szerencsésnek: sokaknak a komplett gépét kinyírta az a táp (a mi cégünknél pedig egy Acorp típus volt a "tömeggyilkos")
Még manapság is kiráz a hideg, ha meglátok egyet az eladó retro hardware-ek között. A hozzászólás módosítva: Vas, 7:15
Értem, hogy miért kell, de a mai tápokon már nem feltétlen van molex, ellenben sata annyi van, mint a szemét, szóval adott esetben az is egy opció, ha épp olyat tudsz szerezni.
Emlékszem rá, fölöslegesen induló programok miatt lassan indul, stb...
Attól, hogy veszel benzinkutat, még nem tudja a 105-ös Skoda az IFA-pótot Porsche gyorsulással húzni. A hozzászólás módosítva: Vas, 19:31
Itt nem említettem, de vettem használtan processzort és videokártyát, valamint tápot is, de lehet, hogy az folytja vissza a teljesítményemet az "új" hardverekkel.
Ha egy eleve gyenge, ráadásul az életkora miatt még jobban meggyengült (pl.: csökkent kapacitású viszont a megnőtt belső ellenállású elkók és kiszáradt hővezető paszták miatt túlzottan melegedő) táp van a gépben akkor könnyen úgy járhatsz, hogy nem bírja a terhelést. Ha pedig ezt a gyenge tápegységet egy szintén gyengére cseréled le, akkor csúnyán megvezethet, ha csöbörből vödörbe ugorva, szintén nem bírja a kiképzést. Pontosan ezért hozták létre a tápegységek megbízhatósági listáit, amiken vásárlás előtt érdemes tájékozódni.
Mindegy is, most úgyis egy ideig a jelenlegi használtan vett táppal kell kihúznom, ha nincs másik.
Most komolyan: félsz elárulni, hogy pontosan milyen táp? Mert a végén még az is kiderülhet, hogy használható.
Hulladék faanyagot keresekVettem egy falra szerelhető ventilátort, de túl nagy a falban a kivágás, ezért azt találtam ki, hogy hulladék fából készítek egy kis keretet, azt belerakom, és arra rá tudom csavarozni magát a ventit.Kb. 2 cm vastag és 50 cm hosszú fa léc vagy deszka kéne erre a célra.
LC Power 6600GP2 600W
Remélem nem fizettél ezért sokat Mert kb egy marék kavics az értéke
A helyedben nem sűrűn használnám mert bármikor bármit tönkretehet ha megszalad.
a marék kavics is jobb, mert az legalább vízálló és lehet gyűjteni.
~12500 Ft volt szállítással együtt (Hardverapró), csak gyorsan kellett egy táp a videokártya mellé, amit szintén használtan vettem, mert az előző tápomon nem is volt meg hozzá mindkét tápcsatlakozó és nem is bírta volna.
Számítógép boltos barátom azt mondja, hogy a tápokon a teljesítmény összteljesítmény és gyártónként változik, hogy melyik ága mennyire terhelhető. Van amelyik alaplap, CPU, RAM-ra terhelhető, van amelyik perifériára.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |