Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-fólia rendelés
Szia kaqkk
Ha nem veszed zokon, de bölcsebb lett volna, ha hallgatsz. Csak azt árultad el vele, hogy igen hiányos ismereteid vannak a fóliával kapcsolatban s ezt még terjeszted is. Az alábbiakban elolvashatod az eredeti használati utasításnak a kikeményítés fejezetét. Mely szabad fordításban a következőt tartalmazza: A Dynamask kikeményítésé kétlépcsős folyamat 1. Intenziv UV fényes kezelés (a cikk írója a HELLAS,márkájú UV fényforrással végezte a műveletet), mely 30 percig tart. Második lépésként szintén 30 percig 150 fokon kell melegiteni. A melegítést lehetőleg légkeveréses sütőben kell végezni, mivel a felszabaduló kondenzvíz károsan hat az érintkezők forraszthatóságára. Ha nem rendelkezel légkeverős szárítóval az UV-s folyamatot 1 órára növeld. 2.5 Aushärten Die Aushärtung von Dynamask KM besteht aus einer intensiven UV-Aushärtung, ggf. gefolgt von einer thermischen Aushärtung. Typische Aushärtungs-Zyklen beinhalten: 30 Minuten Belichtung auf unserem Gerät HELLAS und thermische Aushärtung bei ca. 150°C in einem Umluftofen mit Frischluftzufuhr. Wenn kein Umluftofen mit Frischluftzufuhr zur Verfügung steht, verlängern Sie die UV-Härtung. Ohne Frischluftzufuhr entstehen beim Härten im Ofen Verbrennungserscheinungen und Kondensatablagerungen auf den Pads, welche die Lötfähigkeit der Platte stark beeinträchtigen. 1991-ben a Kandeláber RT-től megbizást kaptam egy vezeték nélküli asztali lámpa megtervezésére. Olyannyira sikerült, hogy Aladin név alatt szabadalmaztatva lett. A nyákot az Örs vezér tér környékén gyártattam le. A nyákot ismeretlen eredetű lötstop fóliával készítették. Lásd melléklet.
A két megoldás külön külön is működik.Vagy -Vagy együtt használni felesleges időtöltés de szíved joga hogy fél óra uv után még be is égesd ... Mint írtam 8 évig használtam , te hány nyákot csináltál vele ?
Idézet: „A nyákot az Örs vezér tér környékén gyártattam le.” " A cikk írója " Olvasd el inkább az adatlapját a fóliának ... A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2019
Az adatlap is kétlépcsős folyamatot ír. 30 perc UV és 60 perc szárítás 145-155°C
Tapasztalatból írtam hogy működik mindkét folyamat külön külön is , tovább nem ragoznám ...
És a meglepi hogy nálam 20 perc elég "sütés" volt a kikeményedéshez Idézet: Erre gondolsz ? lehetséges ... „A Dynamask KM megkötése intenzív UV-kikeményedésből áll, amit egy lehetséges UV-kikeményedés követ hőkezelés.” A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2019
Nem akartam vitatkozni, főleg mert én nem is dolgoztam ilyen fóliával, csak beleolvastam a Dynamask KM - Dynamask 5000 adatlapokba. Mindegyik ugyan azt írja.
Idézet: „Tapasztalatból írtam hogy működik mindkét folyamat külön külön is” Elhiszem, nem vitatom, csak az adatlapok tartalmára jegyeztem meg. A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2019
Megpróbálom a svájci céget. Kommunikáltam már velük, azt mondták nincs akadálya a rendelésnek. Végül is náluk is annyiba kerül mint az ebay-es eladónál, akivel azért utólag akadtak kétségeim (késett a csomag két hetet, állítólag elfelejtette, illetve adott ajándékba emiatt fél métert de mire ahhoz a tekercs belsején lévő fél méterhez értem, kiderült, hogy ott meg van gyűrődve). Annyi, hogy itt a posta a drágább a fólia olcsóbb, tehát ha összefogunk majd esetleg később, akkor megrendelek nagyobb tételt és ha szétmegy a posta több emberre, akkor ezzel járunk a legjobban (azon az áron adják, mint a TME-s 25méteres méterára).
Jelzek majd ide. A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2019
Megjött a fólia. Teljesen rendben van, korrekt eladó.
Ha gondoljátok összefoghatunk majd egy nagyobb tétel rendelésére és akkor szétdobjuk a szállitást így a méterára durván 13chf a szállítás pedig 18chf/ahány rendelő. 1 hét alatt ideért. A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2019
Üdv.
Valaki esetleg lötstop/soldermask fóliát nem akarna rendelni? Még lehet kapni ebben az idétlen világban... A lenti példa még él annyi változott, hogy nem 13 hanem 14EUR a méterár, de a postát továbbra is megspórolnánk.
Sziasztok!
Nagyon régi beszerzés és most megtaláltam a "gurigát". Sajnos, waterbear 44 hónapja nem jelentkezett már be az oldalra (nem jelent jót ) Kérdésem az lenne, hogy kell a filmet előhívni? Milyen hullámhosszú fényt kíván? Milyen anyag kell a levilágított fólia előhívásához? Egy kis darab fóliát még a napsütéses időkben kitettem a napra és szépen látszik a rajzolat, működik a fólia. Csak éppen a vegyi anyagok leírását nem találom a jegyzeteim között Megjegyzem, 1 év szavatosságot adott rá a gyártó. Postabélyegző szerint 2012.02.22.-én adták fel. Dupont honlapján és a gugliban sem sikerült megtalálnom a fólia adatlapját. Köszönöm! Imre A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2024
Előhívni a levilágított filmet nátronlúggal lehet. Itt egy leírás, mivel erősen lúgos, ezért kellő óvatossággal használható. leírás
Ha túl tömény az oldat gyorsan leold mindent, még azt is amit nem kellene, ellenkező esetben pedig nem lesz hatásos. Mivel régi a film, mindenképp arra is oda kell figyelni hogy a lemaradandó felületen ne maradjon egy vékony hártya szerű réteg. Esetleg egy puha szőrű ecsettel az előhívó oldatban lehet segíteni a teljes leoldását. A NYÁK maratáshoz pedig vagy vasklorid esetleg lehet kapni marató vegyszert is, bár ez véleményem szerin nem olcsó. Van még a sósav-hidrogén peroxid-víz keveréke. Ami gyorsan leoldja a felesleges réz felületet a lapról. Ennek a használatával is óvatosan mert egyrészt maró hatású, másrészt pedig klór gáz képződik a maratás során.
Nicsak egy adatlap:
https://www.matrixelectronics.com/wp-content/uploads/2014/10/DEC-Ri...et.pdf 1%-os mosószóda (Na2CO3) oldatot ajánlanak elöhivásra: https://duckduckgo.com/mos%C3%B3sz%C3%B3da?iax=images&ia=images 2012-böl származó fólia 2024-es évben??? Sok sikert!!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |