Fórum témák
» Több friss téma |
Többszöri sikertelen próbálkozás után, végre tegnap éjjel sikeresen frissült a 23H2 a Windows 11 version 24H2 -re... Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2024
böngészési problémaMásnál is "laggol" a YouTube vagy csak nálam? Negyed-fél percekre beakad, ha épen megy egy videó, akkor az nem mindig akad meg, de ez idő alatt sehova se lehet kattintani (videó kezelőgombjaira se) és a komment írás is megakad, az oldal nem frissíthető újra.Mindig automatikusan frissülő legfrissebb Firefox, a probléma ma (12.07.) jött elő és máshol nem jelentkezik, csak YouTube.
Gprs-ről válts 5G-re..
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2024
Kikapcsolt reklámszűrő mellett is?
Nálam most is rendben működik a Voutube, pedig az uBlock Origin be van kapcsolva, és hatásos is.
Bár én a Firefox ESR verziót használom (128.5.1). Abba inkább csak a kiforrott megoldások kerülnek bele, nem a mindennapos ötletek.
Mesh InspectorÜdv!Jól sejtem, hogy a következő hiba oka, hogy a Windows 7 x64 rendszerrel nem kompatibilis a Mesh Inspector 2.4.7.79 verziója? A honlapon nincs felsorolva tételesen, hogy menyik verzió melyik winnel kompatibilis. Most próbáljam végig visszafelé az összest, míg egy korábbi verzió hajlandó elindulni W7 rendszeren? Esetleg ha tudnátok ajánlani olyan *.gcode megjelenítőt Win7 -re, ami 3D -ben képes modellezni, hogy mit tartalmaz a *.gcode fájl, és nem foglal több 100MB -ot, megköszönném. Valami ilyesmire volna szükség de fontos, hogy OFFLINE legyen. Ha még portable is ráadásul, az már csak hab a tortán. A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2024
Igen, a win7 támogatást már rég elengedték, hiszen néhány éve a microsoft is elengedte már... Milyen gcode nézegetőt szeretnél? 3D nyomtatóhoz valót, vagy marógéphez valót? Ez utóbbihoz az NC Corrector remek választás, de sajnos a 3D nyomtatós kódokkal nem boldogul.
Ha 3D nyomtatóhoz kell, akkor a Repetier-Host garantáltan fel megy (egy régebbi verziója legalábbis biztosan).
Idézet: „Most próbáljam végig visszafelé az összest, míg egy korábbi verzió hajlandó elindulni W7 rendszeren?” Ha van dokumentációja, illetve "version history" akkor ott leírják pontosan erre a választ, így telepítés nélkül is megtudhatod. De ha nem nagy a program, akkor fel is teheted. A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2024
3D nyomtatóhoz kell.
A repetiert azt használom, azzal szoktam szeletelni meg a nyomtatót vezérelni.
A 3D megjelenítése elég bolondul van megcsinálva, nem tetszik, azért keresnék valami alternatívát. Maga a kamera és nézőpont mozgatása nekem nem áll kezemre. Értem én, hogy nem támogatják a W7 -et, de akkor a legújabb MeshInspector telepítője minek indul el egyáltalán??? Annyi ész nincs, hogy ha nem kompatibilis verziót akar telepíteni az ember, legalább ezt telepítés előtt ellenőrizze már. Luzer programozók. A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2024
Ui.: A Repetier még úgy se képes megnyitni egy gcode fájlt, hogy hozzá társítom, és a fájlra kattintok. Betölt a Repetier, de a fájl amit nézni akarok nincs benne, csak az üres nyomtató tér.
Ha látni akarom a tárgyat, a Repetierben a Megnyitás opciót kell választani, és be kell tölteni neki a fájlt.
Én eddig még ezek közül egyiket se próbáltam, egyszerûen csak egérmutatóval rádobom a megnyitott Repetier-Host alkalmazásra, ami erre reagálva jól megjeleníti. Nyilván ha keresném, én is találnék pár metódust ahogyan nem lehet valamit megcsinálni.
@Gombszem ‒ Legfrissebb 133.0 Firefox, nem béta, nem ESR, hanem normál verzió.
(...) Közben lehet, hogy megoldotta magát a probléma, ugyanis az uBlock Origin egy új fülön feldobta, hogy frissült, lehet, hogy csak ennyi kellett neki ‒ nem akarom elkiabálni. Szóval, ha már nem jelentkezik a hiba, akkor nem fogok már jelentkezni. @Doky586 ‒ Nem tudom, hogy miért gondolsz egyből mobil eszközre, ez az asztali számítógépemen jelentkezett 5G Wi-Fi mellett. PCIe-SATA kártya problémaSziasztok!Segítséget szeretnék kérni egy új PCIe-SATA kártya beszerelésével kapcsolatban. Családtagnak van egy régebbi gépe, amiben az alaplap típusa MS-7258 ver.2.1 PT890-Neo-V. Ebbe szeretnék egy plusz SATA SDD-t beszerelni, adat archiválás céljára. Ilyen kártyát szereztem be: AXAGON PCES-SJ2, 2x internal SATA 6G port, PCIe controller Sajnos nem igazán akar működni, amikor bedugom a kártyát a rövid PCIe slotba, a gép nem bootol be vele, teljesen halott. A csippanás is elmarad, amit a BIOS indulását szokta jelezni és a monitor sem kapcsol be. Próbáltam jópár alkalommal kivenni a kártyát és visszatenni, igazgatni, de kártya nélkül stabilan bootol a gép, kártyával pedig stabilan halott. Szerintetek lehetséges, hogy nem megfelelő, nem kompatibilis kártyát vásároltam ehhez a laphoz? Ha ez lenne a helyzet, tudnátok nekem ajánlnai másfajta kártyát, ami működne eebben a lapban? Mire kell figyelni, milyen paramétert nézzek, ami fontos, hogy kompatibilis legyen a lappal?
Grafikus kártya nem eszi meg az összes PCIe csatornát?
Pontosítsuk már azt az alaplapot, mert a PT890-Neo-V. lapon nincs PCIe csatlakozó, csak PCI!
Abba meg hiába teszel PCIe kártyát. Nem mindegy. Készíts fényképet róla. Ui.: De bocsánat, egy PCIe van rajta... Ez volna az? A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2024
Szia!
Igen, ez az, pontosan ez, amit linkeltél, csak a lap hw verziója 2.1. A leírásban ezt írja: "One PCI Express x 16 slot & one PCI Express x 1 slot " És nem írják sehol, hogy vagy csak az x16 vagy csak az x1 lehetne egyszerre használva.
KTobinak lehet igaza lesz, és a komplett fagyás engem is arra enged következtetni, hogy a két PCIe foglalat azonos csatornán van. Ha a VGA kártya 16X -os sebességgel megy, akkor a másik PCIe foglalatnak már nem jut sávszélesség.
Én első körben a BIOS -ban kutatnék, olyan opció után, ahol a VGA kártya sebességét le lehet venni mondjuk 8X sebességre, így a másik PCIe foglalatnak is marad sávszélesség, és életre kelhet. Vagy csak simán engedélyezni kell, és a többit a BIOS elintézi magának. Ui.: Ha miden kötél szakad, mentő opció lehet, ha beszerzel egy PCI-SATA kártyát, azzal még működhet a hardver.
Igen, de ha az adatlapot megnézed, a Chipset felsorolásnál csak a 16X -os csatornát említi.
Ebből következtetek arra, hogy a két csatlakozóra csak egy csatorna van kivezetve. Azt meg aljas sumák disznó módon nem írták bele, hogy a két csatlakozó egy csatornán osztozik. Ui.: Egyébként ha csak adat archiválás a cél, arra akár egy USB-SATA átalakító is megfelel. A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2024
Az alaplapon van 2db SATA1 csatlakozó és 4db PATA eszközhöz csatlakozó. Mit akarsz 6db lemezzel egy P4 gépen???
Hú, nagyon szépek köszönöm, akkor ez lehet a megoldás.
Szerinted ilyen PCI-SATA kártyát lehet még kapni valahol, árulják még?
SIL3114
PCI to SATA IDE to SATA USB to SATA A PCI kártyákról BOOT-olni nem lehet, az IDE SATA átalakítóról lehet.
Nem értem minek ilyen slotba dugható 8eFt kártyákkal foglalkozni amikor 1eFt ból 2db SATA-PATA átalakító is kijön, és tuti hogy bootolni is tud vele..
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2024
Nem is tudtam, hogy létezik IDE-SATA átalakító. Akkor azzal a megoldással próbálkozok, egy ilyet itthonról is gyorsan be tudok szerezni, mert karácsonyi ajándék lenne a dologból.
Köszönöm mégegyszer a tippet!
Nem lesz benne 6 meghajtó. Jelenleg 2 db SATA drive van benne. Egy haramadik SATÁ-t szeretnék beletenni backup célra, amire automatikusan menti időnként ez első kettő drive tartalmát. Ehhez már kevés az alaplapon lévő 2 darab SATA port.
USB to SATAÜdv, kérdeznék én is egyet, van valakinek a képen látható eszköze?Ez egy kínai (mégismimáslenne) USB3 SATA átalakító. Azt csinálja, hogy SATA HDD -vel működik rendesen, SATA SSD -vel meg kb 15mp -ig működik rendesen, aztán eltűnik az SSD, mintha lehúzták volna róla. Azt gyanítom, hogy az SSD áramfelvétele olyan kicsi, hogy ez a hulladék azt hiszi, hogy nincs rajta meghajtó, és x idő után lekapcsol. Egyenlőre adatlapot még nem találtam, de arra gondoltam, hogy a SATA tápcsatlakozóra forrasztok valami ellenállást, hogy azt higgye, hogy "többet fogyaszt" a rádugott eszköz. Csak így adatlap nélkül vaktában tapogatózok, inkább az érdekelne, hogy másnál is így működik e, vagy épp csak egy selejtes darabot sikerült kifognom. A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2024
Az IDE és az AHCI egy protokol,
A PATA és a SATA pedig egy kábel/csatlakozó típus. PATA csatlakozós lemezek csak IDE protokolt ismernek, SATA csatlakozós lemezek IDE és AHCI-t is. Sataról patara nagyon egyszerű átalakítani a jelet ezért olcsó. Tartalma nem változik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |