Fórum témák
» Több friss téma |
Olyan mélyre ástam .... hogy csak na.
Az "Energiatakarékos üzemmód" ablak sajnos nálam nem volt aktív, így persze bele se tudtam lépni. Így aztán a végén egy másik irányból megkerültem - ahol kikapcsoltam az egész ablakot. Köszönöm a segítséget. Samsung ue32j4000Sziasztok! Kapott ez a Samsung egy hasonló kijelzőt, de pirosan mutat, szerviz menüben kipróbáltam, szinte az összes kijelző típust, de nem változik semmi! Volt valakinek hasonló este, vagy tud rá megoldást! Előre is köszönöm!
Igen, találkoztam ilyesmivel.
Simán a csatlakozót kellett jól megmozgatni -és lett minden szín, nemcsak pirosság.
Szia! Már cseréltem is lvds kábelt, de ugyan ezt csinálja!
Az adott bemenet szín együtt futásának kalibrálási offset és gain értékei hogy állnak?
Az ne zavarjon meg, hogy itt minden 128 középértéken van mert éppen kalibráltam a TV-t. A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2024
táp sípolásSziasztok!Van egy LG 32LF250 típusú fénycsöves tévé, aminek nem találtam meg a tápjának a rajzát. Táphibás, elégett a 230V -os oldalon az 5V tápban egy ellenállás, ami a trafóval volt sorba kötve. Kicseréltem egy 0.22 ohmosra, saccolva az értékét, mert itt nem szokott más kapcs. tápoknál túl gyakran ellenállás lenni. A tv most már működik, van kép, ellenben a trafó sípol, nyomásra változott a hangja. Csepegtettem bele pillanatragasztót, jobb lett ugyan, de nem lett néma. Mit lehet ezzel kezdeni?
Kell ott lennie a közelben egy 47-100 pF értékű kerámiakondenzátornak. Annak a szakadása okozott már sípolást.
Valóban van a kimeneti diódán, kimértem de nincs baja, a többi kerámiakondinak is csak kicsit csökkent a kapacitása. (pl. 1000pf helyett 850pf)
Annyi akár gyárilag is bőven beleférhet a szórásba. (20%)
Grundig Vivance II 32 LXW 82-671 tunerÜdvözlet.Grundig Vivance II 32 LXW 82-671 tv-nek a tunerjáról mit tudtok mondani? Erős a gyanum, hogy csak analóg adást tud fogni. Javitanom kellene de ha nem képes DVB-c-re akkor nem fogok bele. Köszönöm. Józsi
Egy kérdést csak egyszer, egy helyen teszünk fel!
Megszokni. Egyébként "coil whine" a jelenség neve.
LG 32LB75-ZB digitális csatornák kereséseSziasztok! Van egy LG 32LB75-ZB (lcd/plazma?) televíziom, ami eddig boxal működött. Kábeltévés csatorna keresésnél csak az analóg csatornákat találja meg. A gyári beállítás után sem. Úgy látom csak UHF/VHF sávban keres, a földi digitálist észleli. Ha valakinek van tapasztalata, ötlete ezügyben szívesen venném! Köszönöm!
Nézd meg a TV műszaki leírását (a neten)...abban van a titok megoldása.
"Észleli"...az nálad mit jelent, hogy nézed is? Kábeltéve többféle is van...elfelejtetted megnevezni a szolgáltatót! De tedd csak vissza azt a boxot, ha tévézni akarsz...
Kerestem leírást hozzá, de nem találtam ezzel kapcsolatban semmit.
Rákötöttem az antennára, meg is talált pár csatornát, de mivel nincs már meg hozzá az erősítő így nem jöttek be. Digi2022, optikai kábelen. Sajnos nincs már hozzá box...
Közel 20 éves, HD ready TV, analóg TV tunerrel (bár van, ahol DVB-T tunert említenek), de az Mpeg-4 kódolást tuti nem tudja). Diginél sincs már analóg adás. A "hozzá erősítő"-t viszont nem értem... Csak a HDMI bemeneten tudja a HD felbontást.
A Digi-t ha felhívod (ha előfizetőjük vagy) és felvilágosítanak, én sajnos az optikai cuccukat nem ismerem. A hozzászólás módosítva: Csü, 15:24
A hd felbontást nem tudhatja, de a digitális vételt tuti.
Van mód analóg és digitális keresésre is. Ha mpeg-4 kóddal jönnek a csatornák akkor is kellene ,hogy megjelenjenek, nem? Optikai kábelen jön az adat egy rúterbe, onnan koaxoon a tévéhez. És van azért egy pár analóg csatorna.
Ez egy régi erősítővel működö tető antenna. Az antenna még a tetőn, de erősítő már nincs hozzá.
Van ez így, nekem is van olyan TV-m, amely tudja ugyan a digitális vételt, azonban a maiakhoz megsem felel meg. Észleli, hogy van, szépen be is állítja magát, aztan néhány TV-csatornánál csak hang van, kép nélkül, a rádiók pedig egyáltalán nem szólnak. Nem az antennaerősítőn, vagy annak hiányán múlik. Akkoriban (amikor készítették) más volt a digitalis, mint ami ma van. Pl: akkor Mpeg2 volt, nálunk meg mp4 van.
Antennas TV-zesre (mint a CRT-k is) már nem alkalmasak, dobozzal viszont meg jók ezek, kidobni kár általában. A hozzászólás módosítva: Csü, 16:56
Igen, tényleg nem alkalmas DVB-C vételre ami kábelen jön, csak a DVB-T földi digitális vételre alkalmas.
Köszönöm a segítséget!
Azért ez merész kijelentés (2024.dec,-ben), anélkül, hogy kipróbálnád!: DVB-T földi digitális vételre alkalmas
Azért megnézném, hogy a jelenleg szabadon fogható "DVB-T földi digitális" tévécsatornák közül tudsz-e akár egyetlenegyet is nézni... Persze rendes antennával. Szerintem egyet sem! https://mindigtv.hu/szolgaltatasaink/mindigtv A hozzászólás módosítva: Csü, 18:16
A tv adataiban megtaláltam, hogy alkalmas DVB-T vételre, és mint íram, be is jött a szabadon fogható 8 csatorna. Ezért is gondoltam, hogy alkalmas lehet kábeles digitális adások vételére, de nem ismertem a kettő közötti külömbséget.
Mivel a földi vétel nem opció nálam, ezért ezzel nem próbálkozom tovább. És úgy látom most mar a kábelen sem.
Arról volna szó, hogy a DVB-T vétel többféle lehet, az ösi Mpeg2-es kódolású (ami ma már múlt) , a mostani Mpeg4/H.264-es, meg a legújabb HEVC/H.265-ös, ami már a DVB-T2 . Igaz, hogy ez utóbbi a kódolt műsoroké, de azokat is gyakran, időszakosan kódolás nélküli sugározzák, de csakis DVB-T2 vevőkkel foghatók.
Azt 8, általad befogott csatornát, meg lehet a Diginek az optikai modemje átalakítja a régebbi tévék által fogható jelre. A hozzászólás módosítva: Csü, 21:02
Köszi a sok műszaki infót. Soha nem merültem el ennyire a földi sugázzásban.
A befogott földi digitális csatornáknak nincs köze a modemhez. Az antenna közvetlenül a tv-re volt kötve. Ha érdekel milyen adatokkal jöttek be a csatornák újból ráköthetem.
Ha antennáról, akkor egyéretelmű! A tévédről sajnos hiányosinfók vannak a neten..
Sikerült újra összekötnöm az antennával, sőt az erősítőt is ráraktam. És valóban nem nézhetőek a csatornák. Azt írja ki, hogy " Hd szolgáltatás"
Ezt már én nem bírom követni...kiszálltam! De azért kösz az infót.
Már csak azt nem értem, ha van Digi TV előfizetésed, akkor azt mért nem nézed. Vagy több tévén szerednéd nézni, de csak egy kódkártyás boxod van, avagy nincs most semmid ? Nekem Digi koaxos netem van TV nélkül, ha akarnám egy kábel TV-s Set-Top Box-xal , DVB-C-sel tudnám fogni a négy kódolatlan csatornájukat (de minek, van más forrásom!) A hozzászólás módosítva: Pé, 12:35
De a Digit használom optikain, amihez nincs box. Annyi felé osztom amennyi szükséges. Ezt a régi tévét is próbáltam rákötni a hálózatra, de mint most kiderült csak analógban használható. Így is van rajta 40 csatorna, csak rossz minőségben. Ennyi a történet!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |