Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV Miniscope-3 oszciloszkóp
 
Témaindító: very, idő: Ápr 7, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 7
(#) very hozzászólása Ápr 7, 2007 /
 
hello! remélem nem baj hogy nyitottam még 1 témát.. de egyszerre több dolgon is jár az agyam..
TV MINISCOPE-3
TR4362/H015
ennek az ezköznek a a kapcsolásirajzára lenne szügségem...
nem rég kaptam.. a probléma az vele hogy a képernyőn nem látok semmit.. a katódsugárcső jonak tünik hiszen fűt...sőt mikor kikapcsolom akkor egy pillanatra előugrik a kis zöld pont... valahonnan a képernyő oldalából... ugy gondolom az eltérítéssel lehet valami..
ha valaki esetleg tuna segíteni ..irjon
köszi..
(#) Sebi válasza very hozzászólására (») Ápr 7, 2007 /
 
Sok sikert hozzá.
(#) very hozzászólása Ápr 7, 2007 /
 
köszi szépen...
most már csak valami program kéne hozzá hogy meg tudjam nyitni... van nekem letöltve vagy 3 féle de nem megy fel egy sem
ha esetleg valakinek van egy ilyen és feltöltené meg köszönném..
(#) Sebi válasza very hozzászólására (») Ápr 7, 2007 / 4
 
Elmész a lizardtech honlapjára, ingyenesen letöltöd a djvuSolo nevű progit, vagy az explorer plug-in-t.
(#) very hozzászólása Ápr 7, 2007 /
 
kössz...sikerült megoldani!
(#) NagyL válasza very hozzászólására (») Aug 27, 2007 /
 
A felhasználói kézikönyvben részletesen megvan a hibakeresés menete.
Holnapra előkeresem és leírom neked, ha még aktuális. A lényege az, hogy a 733-as IC előtt és után a két jel szimmetriáját elő kell tudni állítani a függőleges potméterrel (Ha jól emlékszem 1-2, 3-4, 5-8 mérőpontokon). Nekem a 733-as szált el.
(#) fremex hozzászólása Jan 17, 2008 /
 
Sziasztok!

aA helyzet a következő:
nekem is van egy miniscope-om és a következő dolgot produkálja:
a pont időnként elmegy a (szemből nézve ) bal oldalra
illetve a fókuszt hiába veszem le a sugár elég vastag marad.
van valami tippetek?
másik problémám hogy milyen mérővezetéket és hol lehet hozzá szerezni,ugyanis at nem kaptam hozzá.

a pontos típus: TR- 4351\H002.

a segítséget előre is köszi!
(#) electroshock hozzászólása Jan 30, 2008 /
 
Szevasztok!
Lenne egy hatalmas kérdésem hozzátok!
Sikerült a saját miniscope 3-amon a cső elötti skálát letörölni Ötlet hogy hogy lehetne visszavarázsolni rá vagy hol lehetne szerezni rá üveget?Ötleteket válaszokat és egyéb segitségeket előre is köszönöm!!Üdv..
(#) zoly15 hozzászólása Máj 18, 2008 /
 
Sziasztok!
Én is kaptam egy ilyen szkópot csak rosszan, úgy került hozzám hogy kép sem volt :no:
Mostanára már sikerült annyira megjavítani hogy van kép (Hála Fercinek).
Csak azt csinállja hogy mikor bekapcsolom akkor nem a csík jelenik meg hanem a pont és csak akkor hajlandó csíkot mutatni hogyha átkapcsolom az "ext tigg"-re és utána vissza abba az állásba (pl "+" és "-")
Állítólag a fűrészgenerátora nem akar magától elindulni!
Ha minden jól megy sikerül szereznem egy szkópot addig míg megjavítom vele...
Kérdésem lenne hogy tényleg az lehet a baja amit említettem?
És ha lessz szkóp hol mérjem rajta a dolgokat?

üdv!
(#) zoly15 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 18, 2008 /
 
A szkópom tipusa: TV MINISCOPE 3!!!
(#) Imi65 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 19, 2008 /
 
Szia!
Nekem inkább az az érzésem, hogy a +- állásban - amikor a függőleges végfokozat környékéről szedi valahonnan az indításhoz szükséges jelet - valami eltolja a fűrészgenerátor munkapontját olyan helyre, ahol nem tud magától beindulni. Ha "ext trig" állásba rakod, akkor ez a fűrész szinkronozó bemenete a "semmire" kerül, mert valószínű, hogy ilyenkor az "Ext Trig" bemenetre sem dugtál semmit. Azt próbáld meg, hogy "Ext Trig" állásba kapcsolod be. Ha így beindul, akkor valószínű munkaponteltolódás miatt nem megy a szokásos módon, ami lehet akár egy szivárgó kondi is. Szkóppal nem sokra mész, mert azzal inkább időben változó jelet tudnál vizsgálni. Azt meg úgy is látod a saját ernyőjén, ha van már. Azt meg nem mutatja meg, hogy miért nem indul el. Inkább a pontos feszeket kéne megnézni, hogy jók-e, persze ehhez meg rajz kéne.
(#) zoly15 válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 19, 2008 /
 
Szia!
A kondikat kicserélgettem már benne!
A rajz pedik itt van (2. hozzászólás)
Akkor úgy kapcsoljam be hogy az "ext tigg"ben és utána kapcsoljak a "+" vagy a "-" ra?

üdv!
(#) zoly15 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 19, 2008 /
 
BOCSÁNAT!
elnéztem mert az "ext tigg" helyett "ext x"-et akartam írni
tehát akor úgy lessz csík a képcsövön hogy a "+" vagy "-" ból átkapcsolok az "ext x"-re és utána vissza a "+" vagy a "-" -ra

üdv!
(#) Imi65 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 19, 2008 /
 
Hát igen, azért így már van némi támpont. Ahogy a leírásban is írva vagyon, ez egy indított üzemmódú fűrész. Ha viszont nincs indítójel, akkor magától is kéne indulnia 100ms múlva. Ezt nem teszi meg Neked. Van ott egy kis TTL áramkör, abban kéne szétnézni. Ehhez tényleg nem annyira rossz egy szkóp, DC állásban.
(#) zoly15 válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
Szia!
Akkor ha minden igaz nagyjából be lehet határolni a hibát?
Feszeket mérjek-e vagy várjam(lyuk) meg a szkópot?

üdv!

UI.: Nekem nem indul el még 2-3 perc után sem :no:
(#) Imi65 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
Szia!
Az a leírás elég jó, nem akarom még egyszer leírni, mit mondanak erről. A T20 UJT emitterét kéne megfigyelni, mert azon van a fűrészjel. Ugyanide csatlakozik azSN7426/4 TTL IC is, ami megfogja a fűrészgenerátort, hogy az "várjon" a bejövő jelre. Aztán el kéne neki engedni, ami Nálad valószínűleg nem következik be. Ez is szépen le van írva, hogy a 100ms-os késleltető hogy működik, és mi billentené vissza az előbb említett IC-t, hogy engedje lefutni a sugarat. Annál jobban én sem tudom leírni. Próbáld meg értelmezni, hogy mi, mit csinál. Aztán - ha másképp nem megy - tényleg jó lesz egy szkóp, mert azon ezek a TTL állapotváltozások nagyon jól nyomon követhetők.
(#) zoly15 válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 21, 2008 /
 
Szia!
Tanulmányozgattam a leírást és egy kérdésem lenne: A fűrészgenerátor attól indul el hogy a 2 tranya (T19 T20) kinyit? (doc. 54. oldal)


üdv!
(#) Imi65 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 21, 2008 /
 
Szia!
A 14. oldalon találsz leírást az indítóáramkörről. Tanulmányozd az 50. oldalon található tömbvázlatot is. A T20-21 a fűrészgenerátor maga. Úgy működik, hogy az emitterre rákapcsolt kondikat (az időalap kapcsolóval) eltérő konstans áramokkal tölti (ez lineáris feszültségemelkedést eredményez) az áramgenerátor (T21), amíg a T20 át nem billen. Akkor ez nem jön neki össze, ha a TTL IC - ami szintén az emitterére van kötve - ezt nem engedi (lezárja). A késleltető a T18, és a T19 egy szabadonfutó oszcillátor. Ennek az a feladata, hogy átbillentő jelet generáljon az IC6/2 részére. Az 1 lefutás idejére felszabadítja a T20 emitterét. Aztán minden kezdődik előröl. Újabb 100ms, és újabb indítás. Ez azért van, mert a fűrészgenerátor "nem tudhatja", mikor lesz szüksége újra az indított módra, ezért mindig felkészül rá, hátha most. Ha nem, akkor 100ms múlva belép az indítás. Ezt nézd át jól.
(#) zoly15 válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 31, 2008 /
 
Szia!
Ma elkezdtem méregetni (Ferci adott egy pár mérési pontot) miközben méregettem észrevettem hogy a fűrészgenerátor magától elindult "+" állásban.
Ahogy nézegettem (mert gondoltam hogy itt valami kontakt hiba lehet) észrevettem hogy a trafó feszít a panelen egy rellét. A panelt kinyitva hagytam (ajtószerű elrendezéses) és akkor elindult a fűrészfenerátor, de CSAK "+" állásban ,"-" állásban csak pont van.
De ahogy rátettem a jelet észrevettem hogy nem akarja kimutatni a jelalakot :no:
Van egy "TRIGG LEVEL" nevezetű poti az előlapon... azt kell tekergetni ahoz, hogy kimutassa egy bizinyis álásban a jelalakot. Én úgy vettem észre mintha ez nem működne
Kérlek segíts!

üdv!
(#) zoly15 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 31, 2008 /
 
Jelalak helyet olyat mutat hogy 2 vízszintes csík között mintha "szaladgálna" valami.
Vagy még van olyan is hogy megvan a vízszintes csík és a tetején sok sok hullám szinte egymáson (közelről láthatók a hullámok)

üdv!
(#) Imi65 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 31, 2008 /
 
Ha figyelmesen elolvasod a leírást, láthatod, hogy a TTL áramkör szinkronizál is, azzal, hogy akkor engedi elindulni a fűrészt, amikor éppen a jel egy bizonyos - a trigger level által meghatározott - szintet elér. Gondolom, a TTL +5V-ját már nézted, ha nem, akkor ezt is nézd meg (hogy tényleg 5V-e, meg a C55-öt is cserélheted, nem drága alkatrész).
A panelon a relék a trigger kapcsoló utasításait hajtják végre (pl. külső trig, vagy ext x, külső trig, belső trig, hálózati szinkron, ill. +- trigger). Ezek húzása a kezelőszervek állásától függ.A jelet a trigger level egész kis állásától kezdve kell mutassa, legfeljebb a fázisa változik, ahogy csökkented (csúszik balra a képernyőn). Szinte teljesen letekert állásban lenne szabad egy képernyőnyi jelet "elveszteni", de ott meg szinkronizálatlan állapotban kéne neki mutatni.
(#) Imi65 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 31, 2008 /
 
A két vízszintes csík között a valami az a jel pillanatnyi értéke. Ilyen akkor fordul elő, ha az indítás találomra történik, magyarul nem szinkronizált a fűrészjel. Ez természetes lehet (szkópja válogatja), ha a trigger level teljesen le van tekerve. Amennyiben a trigger levelt tekered felfelé (jelmérettől függően) be kéne szinkron állapotba ugornia. Ha nem teszi, megint csak a pár TTL IC-re gondolnék.
(#) mdecsi hozzászólása Aug 14, 2008 /
 
Sziasztok!

Én is szerencsés tulajdonosa vagyok egy ilyen szerkezetnek ami sajnos feladta a harcot.

Úgy látom valahol rövidzárlat van a 12 voltos ágon. A 7812 rettentően melegszik.

Lekötöttem az X panelt és magához tért a szerkezet, megjelent a sugár, függőlegesen ki is tért.

Átnéztem fizikailag az egész panelt és szisztematikusan lekötöttem minden vezetéket róla amin 12 volt megy ki, de a rövidzár megmaradt.Feltételezem akkor a panelon nem stimmel valami. Van valamilyen módszer kiszúrni, hogy melyik alkatrész vezet át azon kívül, hogy egyesével kiforrasztom az összes ellenállást, diódát, tranzisztort szegényből?

Bocs ha néha pongyolán fogalmaztam, nem vagyok szakmabeli, de küzdök keményen.

(#) zoly15 válasza mdecsi hozzászólására (») Aug 14, 2008 /
 
Szia!
A rövidzárat abból következteted hogy a 7812-esek nagyon melegednek?
Ha igen akkor mérd meg a GND hez képest a +/- 12V ot ha annyit mérsz akkor nincsen rövidzárlat..
Egyébként a stabok nekem is 70C fokosak voltak tehát az nem lehet gond vagy. Én ezt a dolgot úgy oldottam meg hogy egy P3-sa Procihűtőt félbevágtam és a cső alá odaraktam kivezetékelve és a kettő együtt 30C fokos

üdv!
(#) mdecsi válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 14, 2008 /
 
Szia!

A rövidzárat abból gondolom, hogy a bekapcsolástól számított ötödik másodpercben a 7812 megfoghatatlanul meleg. Ezen kívül rámértem és a 12 voltra és hiányzik. Először azt hittem valamelyik puffer megadta magát és rövidrezárt, bár ha jól tudom inkább kapacításszegények lesznek idővel. De nem ez volt a helyzet.

Lekötöttem az X panelt, rögtön megjött a 12V és a sugár is megjelent, csak vízszintes eltérítés nem volt meg persze sokminden más, mert azon a panelon azért van pár dolog.

Többi feszültség megvan. Cső fűtés működik. Biztosítékok mind rendben.

Szopat ez engem...
(#) zoly15 válasza mdecsi hozzászólására (») Aug 14, 2008 /
 
Idézet:
„Szopat ez engem”
no ilyet azért nem írj mert a modiknak nem fog tetszeni!
No én is szívtam vele eleget de én úgy hiszem hogy nekem még most sem az igazi..
Most fogok kapni egy másik szkópot ha minden jól megy. Akkor avval be fogom tudni vele ezt állítani.. Szerintem első körben kondizd át.. Én is átkondiztam ez kb 1000HUF ból kijött ha jól emlékszem 11db kondi + tantálok! Ha rajta van az X panel hány V van a 7812-esen?

üdv!
(#) mdecsi válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 14, 2008 /
 

Hát jó, kicserélem a kondikat akkor. A 12 voltos ág totál rövidzáras ha rajta van az X panel, tehát 0 voltot lehet rajta mérni. Leszerelve rendben van a tápfesz.

Kösz a tippet.
(#) zoly15 válasza mdecsi hozzászólására (») Aug 14, 2008 /
 
akkor tényleg rövidzárlat van! Az X panelen nem melegszik semmi?
De a +12V os ág vagy a -12v os ág? ugyanis ebben szimmetrikus +/-12V van!
(#) mdecsi válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 14, 2008 /
 
A -12 úgy mértem rendben van.

Az X panelen mindent végigfogdostam de nem éreztem melegedést, pedig akkora teljesítmény csak úgy nem tűnhet el, valahol valaminek piszokul melegednie kell.

Relé behúzótekercse lehet rövidzárlatos? Van rajta pár fém borítású.
(#) denon888 válasza mdecsi hozzászólására (») Aug 14, 2008 /
 
Nekem egy tantál kondi volt zárlatos.(10µF ).Nem kis fejtörést okozott mire rájöttem.Ugy viselkedett mint egy rövidzár,és pont a + ágban volt.
Következő: »»   1 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem