Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HESTORE.hu

Témaindító: Topi, idő: Máj 8, 2009
HESTORE elektronikai alkatrész kis- és nagykereskedelem - Elérhetőségek

Ez a fórum a HESTORE.hu alkatrész áruház műszaki, webes és beszerzési kérdéseire jött létre, nem hivatalos kapcsolatfelvételi lehetőségként kötetlen formában. HESTORE-os ügyintézők fel-fel néznek ide szabadidejükben is, de hivatalos ügyfélszolgálati és rendelésekkel kapcsolatos kérdésekkel továbbra is ügyfélszolgálat keresendő.

Ügyfélszolgálat: info@hestore.hu (+36 1 783 3436)
Lapozás: OK   173 / 173
(#) klausz18 válasza Janszi hozzászólására (») Dec 4, 2024 /

A tervezett elavulás témát szerintem ne hozd ide, ez a topik másról szól, ráadásul a Hestore szakmai felhasználás igazolással adja ki az ólmos forraszanyagot, ez nem cég/nemcég kérdés hanem jogszabály, lásd fentebb: Bővebben: Link
(#) Inhouse válasza klausz18 hozzászólására (») Dec 4, 2024 / 2

Arra gondolt, hogy esetleg már a jogszabály is erre irányul. Szerintem nem feltétlenül szándékosan, inkább a döntéshozók nem látják át az egészet. Az egy dolog, hogy környezetszennyező veszélyes anyag az ólom, de ezt ilyen egyszerűen nem lehet kiírni a történetből. Az ennyire drasztikus lépések a látványos intézkedések vonalán (nem feltétlenül csak az ólmos ón) egy olyan működő rendszer aprólékos összeomlásához vezethetnek, aminek a veszteségei mind anyagi, mind társadalmi, vagy akár környezetszennyezési téren is túlmutathatnak az eredetileg kivont anyagok okozta károkon.
(#) Panhard válasza Bakman hozzászólására (») Dec 4, 2024 /

(#) Janszi válasza klausz18 hozzászólására (») Dec 4, 2024 /

Szövegkörnyezetből kiemelve értelmetlen az aggályod a mondandómmal kapcsolatban,de ha jogász lennél,érthetnéd ezt.
Mivel a számla Magyarországon keletkezik,úgy a forgalomba hozatal is.
Cég,vagy nem cég.
(#) klausz18 válasza Janszi hozzászólására (») Dec 4, 2024 /

Így már értem mire gondolsz, igen igazad van. De közben meg amúgy mint kiderült nem is ólmos ónról van szó
(#) klausz18 válasza Panhard hozzászólására (») Dec 4, 2024 /

Ez szerintem ugyan az lesz mint az én programozó/fejlesztői készletem esetén, hogy US gyártmány és szigorú export alkalmazói oldali korlátozás van rá.
Lásd arrow-nál a másik G950.

Valószínűleg arról van szó, hogy mivel amerikai gyártmány, ezért biztos ne használd hadi célokra, és meg van határozva hogy kiknek adható el.
(#) Bakman válasza Panhard hozzászólására (») Dec 4, 2024 /

Sok ilyen termék van. Attól függően hol veszek mikrokontrollert, nyilatkozatot kell tennem, hogy nem adom tovább embargó alatt álló országokba, nem adon tovább hadászati célokra stb. Ezzel is ez a helyzet. Ha a gyártó előrja, miszerint mgánszemélyeknek nem értékesíthető, akkor azt a boltnak kötelessége betartani.
(#) Black7275 hozzászólása Dec 25, 2024 /

MDK-xx fúrószár

Sziasztok!

Szeretnék vásároni 0,7-0,8mm-es fúrószárat. Kináztem egyet a webshopban... Valakinek van ezzel tapasztalata?

https://www.hestore.hu/prod_10041723.html#
(#) Bakman válasza Black7275 hozzászólására (») Dec 25, 2024 / 1

Ezek a típusok jól bírják az üvegszálas NYÁK-ot, a normál (HSS) fúrók 8-10 furat alatt elvesztik az élüket.
(#) bbatka válasza Black7275 hozzászólására (») Dec 25, 2024 /

Jók csak nagyon könnyen törnek. Én feladtam a használatát, mert a fúrógépembe nagyon ütnek. Élezni a gyémánt tárcsa oldalán lehet, mert kemény. Köszörű korongon (korund) nem lehet élezni.
TYP650-es gépem van állvánnyal
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2024
(#) Black7275 válasza bbatka hozzászólására (») Dec 25, 2024 /

Nekem is NYÁK laphoz kellene...
Még régebben vettem egy 0,1-1mm-ig terjedő sort náluk, de abból az összes ütött az 1mm-est tudtam használni pár darab panel kifúrásához.

Ezzel a másik típússal van valakinek tapasztalata? https://www.hestore.hu/prod_10035003.html?ng=g
(#) Alkotó válasza Black7275 hozzászólására (») Dec 25, 2024 /

Talán nem a fúró ütött, hanem az eszköz amibe befogtad. Ezeket nagyon pontosra köszörülik, nem szoktak ütni.
Ezeket a fúrókat csak jól megvezetett állványos gépben lehet hatékonyan használni, ott viszont nagyon jók. Sajnos a legkisebb oldalirányú feszítés hatására is azonnal elroppan.
(#) Bakman válasza Black7275 hozzászólására (») Dec 25, 2024 /

Idézet:
„az összes ütött”
Milyen fúrógépbe fogtad? Ezek nem szoktak ütni.
(#) Black7275 válasza Bakman hozzászólására (») Dec 25, 2024 /

Pedig sajnos elég csúnyán ütöttek kivéve az 1mm-es és valamelyik ferde is volt (0,5mm alatt meg nem is foglalkoztam a dologgal).
Volt több gépben is Dremmelben, Proxonban, rendes nagy fúrógépben is és egyiknek sincs semmi baja, egyiknek sem ferde a tengelye vagy a tokmánya.
(#) Bakman válasza Black7275 hozzászólására (») Dec 26, 2024 /

Érdekes, én még nem találkoztam ilyen típusú fúróval, amelyik ütött és/vagy görbe lett volna.

Meg kell nézni a gépet/gépeket indikátor órával. 3 - 4 mm-es fúró mellett 0.2 mm-es ütés a tokmányban fel sem tűnik de vékonyabb fúrónál a hiba összemérhető a fúró átmérőjével, azonnal látszik, ha nem precíz a tokmány futása.
(#) Massawa válasza Black7275 hozzászólására (») Dec 26, 2024 /

A Dremelt felejtsd el ilyen furokhoz. Az nem erre valo. A Proxxon jobb, de kizárolag fém állványban (mert létezik müanyag is, az erre nem jo) és patronokkal nem tokmánnyal.
(#) bbatka válasza Black7275 hozzászólására (») Dec 26, 2024 /

Ez a fajta nem törik, viszont kopik az éle. Használom.
(#) NGY válasza Black7275 hozzászólására (») Dec 27, 2024 /

Idézet:
„Ezzel a másik típússal van valakinek tapasztalata? https://www.hestore.hu/prod_10035003.html?ng=g

A Donau-féle HSX08 az egyik legjobb választás epoxi lemezek fúrásához.
Tény, hogy kopik (persze melyik nem ?), de amikor elkezd sorjázni, akkor gyémánt korongon megköszörülöm, és megint olyan, mint újkorában. Kb. hat éve hajtok egy ilyen 3 db-os csomagot, van köztük, aminek már 5mm-rel rövidebb a dolgozó része. Törni még nem sikerült, igaz, csak panelek fúrásához használom, másra nem.
(#) Black7275 válasza NGY hozzászólására (») Dec 28, 2024 /

Köszönöm.
Most rendeltem a másik fajtából a szettet de ha az nem válik be ezt fogom megrendelni.
(#) hzs3921 válasza NGY hozzászólására (») Jan 2, 2025 /

Köszi a tippet, https://www.hestore.hu/prod_10035003.html
mert sajnos a legnagyobb óvatosság ellenére nekem is már csak kb a fele van meg a 0.1....1 mm-es sornak
(#) gg630504 hozzászólása Pé, 16:35 /

Rádióamatőr szakmai felhasználónak minősül?

Üdvözlet!

hestore.hu
Forrasztóón ...
Összetétel : SN=60%; PB=40 %
Kizárólag szakmai felhasználó részére!

15/2013. (IX. 25.) NMHH rendelet a rádióamatőr szolgálatról
4. Az amatőrállomás fajtái
5) Az amatőrállomás vagy annak fő berendezése
a) ...
b) CEPT NOVICE vagy CEPT HAREC fokozatú rádióamatőr engedéllyel rendelkező rádióamatőr által vagy rádióamatőr számára épített vagy átalakított berendezés
lehet.

A hestore.hu-ban a CEPT NOVICE vagy CEPT HAREC fokozatú rádióamatőr engedéllyel rendelkező rádióamatőr vásárló szakmai felhasználónak minősül?
(#) Bakman válasza gg630504 hozzászólására (») Pé, 17:30 / 1

Nagy valószínűséggel igen, de biztosat az ügyfélszolgálat tud mondani.
Következő: »»   173 / 173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem