Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3607 / 3608
(#) tufatofu válasza bbb hozzászólására (») Jan 10, 2025 /

Hát igen. Egy újabb indok, hogy miért az Aliexpress-ről veszik az emberek inkább 10-ed áron a szemetet, nem pedig hazai üzletekből mint most én ezt
(#) sany válasza tufatofu hozzászólására (») Jan 10, 2025 /

Itthon veszem,itthonit eszem mert helyín az eszem.
Itt azonnal megkapod, ha pedig Aliról veszed, akkor várni kell. Én azt vettem észre, hogy már ott sem minden olcsóbb, mint egy kínai boltba.
(#) tufatofu válasza sany hozzászólására (») Jan 10, 2025 /

Nem feltétlen azonnal, mert nekem ez a peremező egy hét alatt ért ide itthonról. Aliról 10-12 nap alatt itt szokott lenni a rendelés, mert olyan eladónál keresem a terméket akinél ez garantált. Félvezetőt pedig már itthon se nagyon merek venni, mióta sorozatosan becsaptak méregdrágán vele. Kínából ugyanolyan zsákbamacska, de töredék áron. Garancia pedig "ugyanannyi" rá. Legfeljebb, ha hőbörög a vevő, a kínai visszaadja a pénzt, itthon meg elzavarnak az üzletben....
(#) Udvari Zsombor válasza Landsmann hozzászólására (») Jan 10, 2025 /

Annyi történt, hogy már többedjére fogom holnap szétszedni ezt a monitort, már mindent meggyanúsítottam benne, mert nincs hang, de úgy tűnik, hogy az alaplap és hangszóró közötti vezeték szívat ‒ persze a szalagkábelek hossza miatt kissé kényelmetlen szerelni ezt a monitort, már kissé kezd elegem lenni belőle, de helyre kell hoznom.
(#) sargarigo válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 11, 2025 /

Ha nincs benne olyan sok vezeték, akkor hosszabítsd már meg azt a szalagkábelt! Amúgy ha lősz egy fotót róla lehet hogy lesz aki észrevesz neked valamit!
(#) Udvari Zsombor válasza sargarigo hozzászólására (») Jan 11, 2025 /

Nem fogtok tudni észrevenni benne semmit, mivel nem egy kényelmesen szerelhető konstrukció. Ma megpróbálom teljesen kicserélni a hangszóró vezetékét, ehhez elvileg nem kell annyira szétbontani, mást már nem tudok gyanúsítani ebben a vacakban ‒ nem gondoltam volna, hogy ennyire sérülékeny lenne.
(#) Udvari Zsombor válasza sargarigo hozzászólására (») Jan 11, 2025 /

Kismértékben pozitív változás: valamicske hang már van, de nagyon halk, majdnem oda kell tennem a fülem a monitorhoz, hogy valamit ki tudjak venni belőle.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jan 12, 2025 /

Megoldás sztatikus kisülés ellen

Mit javasoltok sztatikus kisülések ellen? Csavarozzak valahova a falba egy méretes fém bútor/ajtó gombot, amit időnként érintsek meg?
Tegnap a szobámban tevékenykedtem, egyszer csak az ujjamról átpattant egy sztatikus kisülés és kinyírtam a 12V-os autós LCD video monitoromat, amin azóta csak fehér kép van tartalom függvényében változó függőleges csíkokkal.
(#) Rosszmáj válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 12, 2025 /

Tippelhetek? Műszálas szőnyeg, bútorhuzat és gumitalpú vagy műanyag papucs.
(#) sargarigo válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 12, 2025 /

Tapogasd végig a radiátorokat! Vagy a vízcsapokat! Persze ha közben feltöltődsz újra akkor vajmi keveset ér mire visszaérsz a munkadarabhoz. Ezt úgy szokták csinálni, hogy van ún ESD karkötő, amit szépen felveszel a mancsodra mielőtt kritikus dolgokhoz hozzáérnél. A másik fele meg egy rugós vezeték a végén banándugóval vagy csipesszel. Na ezt kell a radiátorcsőhöz vagy más nagy fémhez földponthoz fémesen rögzíteni. Ha kell leszúrsz a kertben egy betonvasat és hozzávezetékeled. Szerintem az is jó lenne, bár lehet a munkavédelmisek nyakon vágnának ezért az ötletemért. Mindesetre ne szúrja át senki talpát!
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2025
(#) Udvari Zsombor válasza sargarigo hozzászólására (») Jan 12, 2025 /

@sargarigo ‒ A radiátor sajnos nem játszik, mert előtte asztal van, mellette pedig cuccok, a fűtés szigetelt műanyag csövekkel van kivitelezve. A szőnyeg a kerekes forgószékem miatt nem jó, mert folyton felgyűrné. A lépcső tetejénél lévő festett fém korlátot érintve ki tudok sülni, de az a tetőtér átellenes végében van, ez alapján gondoltuk volna, hogy esetleg valamit felszerelnénk a falra, amit megérinthetek.
@Rosszmáj ‒ Az ágyam előttit kivéve nincs szőnyegem, a papucs pedig "krokipapucs utánzat", valamint a tetőtér modern műanyagos szalagparketta padlóval rendelkezik.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2025
(#) teddysnow válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 13, 2025 /

Szárítógép szokta még feltölteni a ruhákat. Én nagyon nem szeretem a csipkedős kisüléseket, így beszereztem egy ilyet, nagyon jól működik.
(#) Ge Lee válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 13, 2025 /

Idézet:
„a tetőtér modern műanyagos szalagparketta padlóval rendelkezik”
Megalapoztad vele magadnak jó hosszú időre a szívást. Ismerős a helyzet, amikor először költöztem be olyan helyre ahol még műanyag padló volt a konyhában és a fürdőben, volt egy papucsom meg két melegítőm amiket használaton kívül kellett helyeznem, mert amikor azok rajtam voltak akkor szó szerint nem mertem megérinteni kézmosás előtt a vízcsapot mert olyat csípett hogy fájt. Kialakult általa egyfajta pavlovi reflex. Aztán amikor leraktam a fürdőt járólappal a konyha meg kapott laminált padlót akkor a jelenség megszűnt.
(#) KBal76 válasza Rosszmáj hozzászólására (») Jan 13, 2025 /

Nekem a macskám a fő ESD veszélyforrás, simogatásra pattog, egy végigsimításkor többször akár. De van hogy hallom ahogyan leugrik valahonnan, és pattog rajta a szikra. Száraz ugyan a lakás, de nem kirívóan. 50% körüli a pára, évszak-függetlenül. Eddig még nem ölt meg semmit (mármint sztatikusan). Én amikor eszembe jut, megérintem egy kényelmes magasságban levő konnektor védőföldelését, de a csapok is rendszeresen szikráznak.
Szereléskor erre kifejezetten ügyelek emiatt. Meg kell szokni.
Volt melóhelyem régen ahol kötelezô volt az ESD védelem, bezsilipelés, ESD klumpa, ott direkt párásították a levegôt, és a padló is vezetett, ESD karpánt kötelezô volt az asztaloknál, alkatrészek rezgô-adagolóira ionizált levegőt fúvattak ugyanemiatt.
(#) elektroncso hozzászólása Jan 13, 2025 /

telefon zenelejátszó alkalmazás

Üdv!
Ismer valaki Androidos telefonra jól működő offline zenelejátszó alkalmazást?
Ami feltétlenül fontos:
- ne legyenek benne reklámok
- számítógépről a telefonra másolt .mp3 formátumú zenéket játsszon le offline(tehát ne kelljen hozzá mobilnet)
- lezárt telefon mellett is működjön

Jó volna ha lehetne benne saját lejátszási listát összeállítani a telefonon lévő zenékből és ezeket módosítani is lehessen.
Az sem baj ha fizetős alkalmazás DE csak EGYSZER kelljen megvenni és ne legyen túl drága (max. 2000-3000Ft belefér).

Ismer valaki ilyet?
(#) bbb válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 13, 2025 /

A telefonon lévő "beépített" alapértelmezett lejátszó nem jó? Nekem a Honor 50-esemen "Zenelejátszó" néven fut, nincs benne reklám, simán játssza az mp3 zenéket, működik lezárt telefon mellett is és saját lejátszási listákat is tud.
(#) majkimester válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 13, 2025 /

PlayerPro Music Player
A sima változatban vannak reklámok, ki tudod probálni. 2000Ft-ert a Pro-ban nincsenek.
Nem csak az Android kategorizálása alapján, de Folder-eket is lehet választani lejátszásra, meg működik Android Auto-val is. Playlistet is tud elvileg, nem használom.
(#) Udvari Zsombor válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 13, 2025 /

Töltsd le a VLC Androidos verzióját a Play-ből, az ingyenes és azt tudja, ami neked kell.
(#) elektroncso válasza bbb hozzászólására (») Jan 13, 2025 /

Sajnos nem, tele van reklámokkal, meg ha van netkapcsolat akkor indítás után percekig kell bügyörgetni hogy azt csinálja amit én akarok, reklámokat kell bezárni és mindenáron az aktuálisan felkapott "zenéket" akarja a pofámba tolni. Szóval sajnos nem jó... Ráadásul mivel nem túl gyors a netem sokáig tölti be a szerinte "érdekes" tartalmakat. Amúgy Redmi 8a telefonom van már 5 éve, más szempontból elégedett vagyok, de ez a zenés programja egy vacak.
(#) elektroncso válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 13, 2025 /

A VLC-t erre nem fogom használni, egyrészt már próbáltam és kényelmetlen (már nem emlékszem miért jutottam erre, régen volt), másrészt nekem az be van konfigolva a házfelügyeleti rendszer kameráinak távoli eléréséhez ezért nem is szeretném elpiszkálni.
(#) elektroncso válasza majkimester hozzászólására (») Jan 13, 2025 /

Rálesek, köszönöm!

Ha valakinek még van bevált alkalmazása, szívesen meghallgatok többet is!
(#) bbb válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 13, 2025 /

A honor telefonomban lévő teljesen jó, ezért kérdeztem rá a tiedre Próbáld meg, hátha: apkmirror
(#) jani1987 válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 13, 2025 /

Aimp.
(#) furko válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 13, 2025 /

Szia!
Dub Music Player
Casette-o-player
Én ezeket használom.
(#) Rosszmáj válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 13, 2025 /

Musicolet:
- reklámmentes,
- offline,
- lezárt telefonon is fut,
- playlist,
- ingyenes,
- magyarul (is) van, widgetek, hangszínszabályzó, elalvási időzítő ...

Nekem tetszik, csak ezt használom. Vagy 10 éve.
(#) elektroncso válasza Rosszmáj hozzászólására (») Jan 13, 2025 /

Köszönöm mindenkinek az ötleteket, végigpróbálom nekem melyik lesz majd kézreálló.
(#) Ódenka hozzászólása Jan 13, 2025 /

Videa nem enged

Üdv!
Egy ideje már a többféle böngészővel kísérletezésemre se tudok itt filmet nézni.
Blokkoló kikapcsolva és mégse nem lehet nézni...
Valaki tud megfejtést, illetve megoldást?
(#) sargarigo válasza Ódenka hozzászólására (») Jan 13, 2025 /

Esetleg próbáld meg ezt: Bővebben: Link
(#) jani1987 válasza Ódenka hozzászólására (») Jan 13, 2025 / 1

Jobbmintatv.pro
(#) gyök2 válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 14, 2025 /

Következő: »»   3607 / 3608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem