Fórum témák
» Több friss téma |
Üzemen kívüli hűtő tárolási hőmérsékleteSzakiktól kérdezem, R600-as gázzal szerelt hűtőknek mi a minimum tárolási hőmérséklete?
nem a gáz típusa a döntő tényező. 5-10 fok alatt nem célszerű használni.
de ha nem használod akkor kiteheted a garázsba nyugodtan A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2024
Egyéb. Akkor mérj!!!! És ezt is leírtam!
No Frost hűtő leolvasztásVan egy no frost fagyasztószekrényünk. Olyan probléma van vele, hogy nem olvasztja le a tetején lévő "hőcserélőt (sajnos nem értek hozzá, így az elnevezés biztosan nem jó) Ez a beltérben egy ventilátorral egybeépített egység. KB 8-9 kg jég volt benne tegnap, amikor ránéztem. A ventilátor kezdett el elég hangosan zörögni, ezért néztem rá. De a jég volt a zaj okozója. Leolvasztás után hűt rendesen tovább, de a leolvasztással szerintem gondjai vannak. Ha esetleg tudnátok Mosonmagyaróvár környékén szerelőt ajánlani azt szívesen venném.
Az olvasztóbetét hőkapcsolója szakadt meg , nagy valószínűséggel komplett betét csere lesz ..
Találtam 10 et A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2024
Whirpool hűtő nem hűt úgy, mint korábbanWhirpool hűtőgépek termosztátját hogyan lehet kiszertelni, szűk helyen nehezn mozgatható módon van elhelyezve a hűtő. A hibajelenség, hoygnem hűt eléggé: mélyhűtő térben 1,9 °C van. Áramfelvétele 400 mA. Bekapcsoláskor kis ideig zúg a kompresszor, de nem olyan hangosan, mint korábban amikor jól működött
Nem a termosztát a "bűnös" , hívj szerelőt .
De, az a hibás. Ma kiszereltem a termosztátot, sorkapcsait rövidre zárva beindult és a mélyhűtő részt félóra alatt -13°C -ra hűtötte. A korábban mért áramfelvétel lakatfogóval készült és megismételve miután egy soros A-mérőt iktattam a motor vezetékébe 4 A -t (3,8A)-at mutattt. A lakatfogó legkisebb méréshnatára 200A volt, az utolsó számjegs előtt össze-vissaz villogott a tizedes pont, ezért hittem, hogy 00.4 A az áramfelvétel. A valóságban 4A volt.
A kérdés már csak az, hol kapok a típusba illő termosztátot, avagy ha digitalizálom, akkor szabad-e a mennyezetbe lyukat fúrni a thermisztornak.
Szia!
Akár kaqkkéknál, de máshol is. Orczy stb. A termosztát oldalán van egy szám, az alapján, de lehet helyettesitője is, a boltos tudja mi a jó bele.
Szigetelést biztos nem fúrnám meg inkább valami bluetooth, vagy rf megoldásban gondolkodnék. Esetleg még a cseppvízelvezetőbe raknám, de az meg azért nem a legjobb mert szerintem ebbe a készülékben a fagyit érzékeli.
Fagyasztószekrény klixonSziasztok! Tud abban valaki segíteni hogy ez milyen hőmérsékletű klixon? Rt010 . Ez egy régi 125 literes fagyasztószekrényben van . Csak már ilyet nem lehet kapni .Indesit BIAA-13P Kombinált hűtőszekrény furcsa működésSziasztok !5-6 éves Indesit BIAA-13P Kombinált hűtőszekrényünk kezd furcsán viselkedni : Indokolatlanul ( nem pakoltuk tele "meleg" cuccal ) hosszú ideig üzemel, a hátlap felső harmadán-felén több mm-es dér-réteg képződik. A hőfokszabályzó 1 ( legmelegebb ) állásában is lehűti a normál teret 2-3 °C közé. Az ajtógumik redői tiszták, mágnesek rendesen felfekszenek. A fagyasztótér hőfokát nem tudom megmérni, amit legutóbb kivettünk belóle "csontkemény" volt. 20-22 °C van a folyosón ahol telepítve van. A hátsó radiátor is tisztának tűnik. Oktober elején lett leolvasztva, kimosva-fertőtlenitve, karácsony után tünt fel - lefekvéshez készülve - hogy már több órája megy a gép. Mit tippeltek mi lehet a gond ? Javítandó - javítható vagy inkább csere ? A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2025
Esetleg termosztát??
Szia4
Orczyban érdeklődtél? mert ha nem is tartanak már akkor is tudnak segíteni hogy hány fokos az eszköz. de szerintem kb. 100 fokos lehet. de ezek nem csal hőfokra hanem áramra is kapcsoltak. Mivel ha a kompi nem tud elindulni letiltanak. ekkor még közel se melegszik fel annyira a gép test (Kompi ház). mivel ha kikapcsol valamiért pl áramszünet és hamarabb visszajön az áram mondjuk csak pár másodperc a kimaradás és nem tud elindulni akkor is tilt. A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2025
Idézet: Ez a kezdődő gázhiány első jele ... „a hátlap felső harmadán-felén több mm-es dér-réteg képződik.”
Minek neked ilyen klixon ? Ha leold "ok nélkül" annak oka van , legtöbbször kompresszor hiba .
Ettől "féltem" ...
Az előbb néztem : Jeges (deres ) a hátfal felső része, 4.8 °C van a középső polcon ( szabályzó 1 állásban) a hásó radiátor kézzel bármeddig elviselhetően meleg ... A kompresszor csendesen dorombol ... Ha jól olvasom a netet, a gázhiány kezdeti tünetei, a hidegoldali hőcserélő intenzív jegesedése, és a hosszabb (akár állandó) működési szakaszok.
Ha szerencséd van a fagyasztó ajtó keretében lévő vascső(keretfűtés) kezd porózussá váni (rozsdál) , ezt kikötve a gépet újratöltve még 20 év ...
Szevasz!
Egri volt a hozzá tartozó kompresszor. Kioldási hőmérséklet 110-120C, visszakapcsolási 60-65C. De ezeken áram is folyik, ami egy kis fűtőszálon folyik át középen, ami melegít. Ez a túláram/túlterhelés védelem.. Na itt már szórnak az értékek, mert nem egyformák. Üdv: StMiklos
Fejembe jutott, 2000 éves voltcraft műszerem, ha szépen megkérem tud hőmérséletet mérni
![]() A pillanatnyi helyzet (a gép "jár", mióta nemtudom..) : Normál tér 3.7 °C - Voltcraft asztali digitális hőmérő Fagysztó tér -31 °C - Voltcraft vc140 multi+thermoeleme Termosztát házi ellenőrzésére a tekergetésen kívül van valami trükk ?
Értelmetlen a termosztátot ellenőrizgetni (de megpróbálhatod a mélyhűtőbe berakni és mondjuk 1 óra hűtés után rámérni ) , mint írtam nem ő a hunyó
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2025
Bocs, hogy értetlenkedem : Ha a hőmérsékletek midkét térben alacsonyabbak, mint a beállított miért nem áll le a kompresszor ?
Egy "sima" no nofrost, no airflow hűtő nem csak a hőmérsékletre szabályoz ?
Sziasztok. Nemrég volt egy kis szabadidőm, így gondolván, hogy megjavítom a "kis" hűtőm lebontottam a hátulján a szigetelést, hogy megkeresem a hibát. Ám de ekkor jött a felismerés, hogy a hűtőkőrt nem tudom megkülönböztetni a fütő betétől csak teljes bontásal. Így le is bontottam a boritas maradékát, és nini lehet nem gyári a kompreszor, akkor lehet már nincs is benne elég gáz és ezért fagy le. Persze csak ha jol gondolom. Kérdés az lenne ha feltöltéstől megjavulna a kitépett szigetelést mivel tudnám vissza potolni?
Hali!
És hol van a szenzor (esetleg jól eldugva), minek a hőmérsékletét figyeli?
Azért mert a gáz kevés és éppen arra a felületre nem jut hűtőteljesítmény ahol a termosztát mér , annál a nagy dércsomónál elfogy .
A hűtőkör egy teljesen zárt csőrendszer nincsen külön "fűtőbetét "
Idézet: ezt miből gondolod ? A szigetelés pótolható fújós purhabbal de óvatosan vékonyan inkább több rétegben fújd mert megkérgesedik és a belsejében maradnak "taknyos lukak" ha egyszerre sokat fújsz és gyorsan habosodik . „nini lehet nem gyári a kompreszor,” A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2025
szia!
Bocsi nem kötözködni akarok, de melyik volt az "Egri kompresszor". ugyanis én is hűtőztem kb 10 évig, de erre nem emlékszek. Igaz már több mint 15 éve abbahagytam.
Szevasz!
Egri Finomszerelvénygyár (voit Berva, mond ez valamit?) (A)FK sorozat: 0,6_0,8_1,0_1,4 Gyártásuk ca. 30 éve megszűnt, pedig az Elektroluxnak kellett volna használni ezeket a Lehelekbe. Nem tették.. https://dohanymuzeum.hu/finomszerelvenygyar-1 Itt a kompresszoruk, az összes Lehelben az volt. Üdv: StMiklos A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2025
Samsung hűtőgépÜdvözletem ! Samsung no frost hűtőszekrényről érdeklődnék, a hiba a gép leolvasztása után ált be. A felső hűtő rész nem működöt csak a fagyasztó alul. Leolvasztottam egész este üzemen kívül volt. Most viszont bekapvsolás után elindul majd 10 másodperc után leál és az 5ik kijelző led villogni kezd . Kérhetnék segítséget ezzel kapcsolatban? Jég nincs már benne a járatot is ki pucoltam ami a kompreszor tetején lévő edénybe megy. |
Bejelentkezés
Hirdetés |