Fórum témák
» Több friss téma |
Ideiglenes háttérkép helyeSziasztok!A win10, meg a wi11 is gyönyörű fotókat tesz ki háttérképnek, véletlen szerűen. Ezek hol tárolódnak ideiglenesen a gépen? Hogy lehet ezeket lementeni képként? Mert a háttérképekkel kapcsolatos menükben erre nem találok lehetőséget.
A régi hardveremmel a Rufus-al módosított Win11 Upgrade (a meglévő Win10-en indítva) a település utáni újraindításnál 10%-nál hibajelzést adott, és visszacsinált mindent. Ha ugyanerre a régi hardverre a Rufus-al módosított Win11 friss telepítést csináltam, akkor simán felment.
Úgyhogy nem erőltettem a dolgot. Új, kompatibilis alaplap, processzor, RAM, 500GB SSD csere után a rátelepítés korrekten felment. Valami olyan gondja volt, ami már sosem derül ki. A leírt teljes hardver csere 100 eFt-ból kijött, ebből a processzor majdnem a fele volt. Sajnos hosszú távon nem fog menni a kiherélt Win11, előbb-utóbb valami gond lesz az öreg hardverrel.
Hasonlót tapasztaltam én is Ublock originnal operán. A videóknál a reklám idő fekete képernyővel hang nélkül ment, aztán indult csak a videó, sőt még a kezdés, tovább vagy kihagyás (nem tudom pontosan) gombra is rá kellett kattintani a jobb alsó sarokban. Csinálta pár napig, most megint megy minden reklám és várakozás nélkül. Csak néha ez a lefelé görgetés és betöltés akad meg. Viszont ha úgy kezdem, hogy lentebb tekerek, és rögtön betölti az alább lévő videókat, utána már nincs gond ezzel sem. Valamiért én is a YT -re gyanakodtam, azért is kérdeztem, mert ezelőtt ilyen akadás sem volt soha.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2025
Én is a Win7+Operát használom, a YT reklámjait viszont az AdGuard hirdetésblokkoló Opera bővítménnyel szedetem ki. Próbáld ki.
Firefox alatt nincs µBlock Origin gond, Chrome alatt úgyszintén hiba mentesen üzemel ‒ mindkettővel van tapasztalatom.
Windows görgetősávEngem nagyon zavar, hogy a görgetősáv, és mozgatható rész szélessége keskeny, és csak akkor szélesebb, amikor ráviszem az egeret. Valamikor volt egy megoldás, ami ezt kikapcsolta, és mindig a széles helyzetben van. De ez egy szép napon eltűnt (Win Update ?), és már nem emlékszem mivel csináltam. Szétkerestem magam a Neten, de sehol sem találok semmit. A Winaero Tweaker is csak méretet állítja.Van ötletetek, hogy mivel lehetne ezt a szélesség változást kikapcsolni? BillentyüSziasztok nem tudok a win.keresőjébe gépelni mintha nem lenne billenyü a gépen.Ugyan ez van ha a Microsoft fiókomba akarok belépni nem tudom beirni a jelszavamat.Csak a kurzor villog.A billentyű hibátlan.Hol keressem a hibát? Köszönöm előre is.
"Elromlott" keyboard contoller IC...ja, hogy nem ilyen?! Majd ha írsz pontos adatokat !!!...
Szia asztali számitógépről van szó,és csak a kereső,és a microsoft fiók bejelentekezésnél inaktiv a billentyüzet.Mindenhol máshol hibátlan.Windows hiba de nem jövök rá hol a hiba.Másik partíción müködik ugyan abban a gépben.
Szia!
Ha másik Windows (user account) alatt működik a gépen akkor valószínűleg sérült az adott felhasználói fiók. A sérült rendszerfájlok kijavításához emelt szintű parancssorból ill. PowerShell-ből futtathatod az alábbiakat, mindegyik sor után entert nyomva: sfc /scannow DISM /Online /Cleanup-image /StartComponentCleanup DISM /Online /Cleanup-image /RestoreHealth sfc /scannow - ekkor már nem szabadna találnia semmit. Ha végzett, indítsd újra a gépet! Ha a hiba ezek után is megmarad, akkor a regisztrációs adatbázis maradandóan sérült: ebben az esetben egy Windows resetet, illetve a szűzen újratelepítését javaslom. A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2025
Végig csináltam de nem lett jó sajnos.Igy marad telepiteni nincs kedvem nagyon sok minden van a gépen
Az OP-re (is) gondoltam... De minden windowsban van : Bővebben: Link
Szia a képernyő billentyűről sem müködik a win.kereső.Ez a hiba a legutolsó frissités óta van.A microsoft inkább már csak problémákat gyárt frissitéskor mint előnyöket sajna.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2025
Ha Win11 24H2 van, akkor van lehetőség a teljes újratelepítésre minden megtartásával. Letölti a teljes telepítőt, és negyed óra alatt végez. Mindezt a működő gépen csinálja végig, csak a végén van újraindítás. Ha nem tetszik, vissza lehet állítani a régit a Windows.old mappából. A tisztítást futtatni kell (a WinSx tartalmán is!), mert jó sok többlet helyet foglal el.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2025
Win.10 64 van a gépen."nem felel meg" a 11 verzióhoz.
Lenovo T410 nem kapcsol beSziasztok újabb hiba, a nejem laptopján Lenovo T410 ha a gép lekapcsolja magát teljesen akkor az istenért sem tudom bekapcsolni csak a bios elem kivétele,és visszarakása után hajlandó elindulni,bios reset igazából. Néha volt hogy a bekapcsoló gombot kellett "masszírozni "akkor elindult de már ez sem segít.Elem ki és vissza és akkor müködik amig teljesen le nem kapcsol.Olvastam valami fórumon hogy lehet memória hiba vagy hibás a bios,a memóriát nem hiszem hogy rossz de minden lehet.Köszönöm előre is a segitséget.
Szia!
Ha elhozod tudom diagnosztizálni, ha kell BIOS-t is tudok bele hardveresen írni, bár ezt inkább memória (foglalat) hiba lehet vagy a bekapcsoló gomb eloxidálódása, az elmondásod alapján. Mindenesetre lehet érdemesebb lenne elengedni mert ez egy nem mai laptop és itt a Windows 11 októbertől, aminek a minimum hardveres követelményeit nem teljesíti.
Tudom hogy régi de szeretem eddig nem volt bajom vele,a műhelyemben is ilyen van autószerelő,ott kap mindent,de semmi baja.Igaz az régebbi tipus de az is T410 es...
Távolítsd el a legutóbbi Windows frissítést. És ellenőrizd le, hogy megszűnik e a hiba?
Egy próbát megér! Nálam ez volt a megoldás, hasonló problémánál. Az év elején. 7 napra letiltottam a frissítést.
Bizony van gond az utolsó Win frissítéssel. Itt olvasható.
Megmérted annak a 1x éves alaplapi elemnek a feszültségét? Ha még az eredeti gyári akkor jó eséllyel ő okozza a problémát.
Egyszer belefutottam abba, hogy hasonló feszültségű 1000 éves elem okozta a galibát. (Nem terhelve mérjük általában mivel a standard 10MOhm nem számít annak.) Kár, hogy ez is vezetékkel szerelt elem.
Akksi nélkül is próbáltad?
Van egy 1991-es szavatossági idejű SHARP AA elemem, amely 2 éve még kb. 1,5V-ot tudott, természetesen kizárólag digit multin mérve...
Amúgy még nyomokban sem volt kifolyva.
Igen próbáltam csak töltőről de ugyan az volt.Most valamiért 2 napja müködik.Igaz nem power gombról hanem felhajtással.A Windowsban beállitottam hogy soha ne kapcsoljon ki alvó módba,igy egyenlőre müködik felhajtással elsőre.
"Most valamiért 2 napja müködik. Igaz nem power gombról hanem felhajtással."
Ezzel visszaértél oda, hogy az eloxidálódott power gomb a hiba forrása. Köszönöm a megerősítést!
Amig nem nyúltam bele az energiagazdálkodásba, a windowsba addig felhajtással se kapcsolt be.Alvó módban felhajtva müködött,de ahogy lekapcsolta magát és kellett volna a power gomb onnan jöttek a problémák.Ha kivettem az elemet és reseteltem a biost akkor nem tudom miért reagált a power gombra,de ha leállitotta magát utána már nem.Akkor megint elem ki és bios állitás óra,dátum és megint bekapcsolt.Most az van beállitva hogy soha ne kapcsolja magát alvó módba se telepről, se hálózatról,igy ha lehajtom akkor világit az alvó mód ledje a tetején és nem is kapcsol ki teljesen.Nem tudom mi miért van,csak olvastam és probálkoztam amit irtak,kivéve a ramot még nem cserélgettem rajta de müködik.Gondolom addig amig áram alatt van folyamatosan.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |