Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Ha arrol a H tarifáról akarod tölteni az elektromos autód,miközben még a hőszivattyú is megy,az igencsak megemelt fogyasztást eredményez amit a szolgáltató észre fog venni.Pláne hamár van okosmérőd.Igaza van az elöttem szólonak ebből nagy balhé és sok büntetés keletkezhet.
Köszönöm a hozzászólásokat igazán segítőkészek
![]()
Jó estét.
A "HardwareSerial.h" fájlt kell szerkeszteni. Hozzá kell adni a következö sort "#define SERIAL_RX_BUFFER_SIZE 250" Magát a fájlt az arduino cores mappájában lehet megtalálni, ami talán a "C:\Users\{username}\AppData\Local\Arduino" alatt található. Portable verziót használok, ezért nem tudom biztosra merre van alap telepitésnél. Fontos hogy csak addig legyen a fájl szerkesztve, amig feltöltésre kerül a LarduinoISP.
Programoztál már uno-t, vagy más mikrovezérlőt?
Meg tudod építeni az áramkört? Tisztában vagy az érintésvédelmi dolgokkal? Miben kell segítség? ARDUINO MEGA Rev.3Szevasztok ! Mindenkinek kellemes napot!Nagyon új vagyok itt, és elsőre az "AVR - Miértek, hogyanok?" topic-ban írtam Annyi kérdésem lenne, hogy ha az ArduinoMegá"-mat sikerült törölni(OlimexAvrispMK2-vel), akkor jó-e, hogy ha az "ArduinoISP.ino.with_bootloader.standard" .hex kiterjesztésű fájl-t töltöm fel ,ugyanezzel? (a 16U2-t nem töröltem) Eredetileg(gyárból,sorról) hogyan - milyen FLASH és EEPROM tartalommal jön ki a kártya? ( a számítás-technikához nagyon keveset értek) A válaszokat előre is köszönöm !!! A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2025
Szia.
Egy egyszerű, szerintem jól áttekinthető program, ami megvalósítja amit szeretnél:
A programban időzítésre delay() van használva, ami kezdőknek sokkal érthetőbb, mintha a millis()-el lenne megoldva. A program módosításakor fontos betartani azt a szabályt, hogy a setOutput() függvény paraméterei közül csak 1 lehet magas, különben összekapcsolódik 2 (vagy 3) fázis, ami esetleg nem kívánt eseményhez vezethet. A fázisok figyelése lehet relé, de olcsóbb optocsatolóval. Egy olcsó Nano klón tökéletesen megfelel erre a célra. A relémodulnál pedig fontos, hogy milyen típusú, ugyanis létezik invertáló és nem invertáló változat. Ezt a nagyfeszültség bekötése előtt mindenképp ellenőrizd. Az olcsó kínai relémodulokkal még az szokott lenni a probléma, hogy nem teljesítik a szigetelési feszültségre vonatkozó előírást, ezért kizárólag saját felelősségre használd nagyfeszültség kapcsolásakor. Olvasnivalóval kapcsolatban pedig a Tavir féle Arduino tanfolyam jut az eszembe, amin el tudnál indulni.
És ez a változat pedig nem blokkolja a programot:
ST-link V2 ReFlashSziasztok!Tudnátok segíteni ST-Link V2 helyreállításában? Át akartam J-Linkre flash-elni Segger Reflash-rel de nem sikerült. Gyorsan villog pirosan. Van PL2303 Uartom próbálkoztam STM32 ST-Link utilityvel és STM32CubeProgrammerrel de nem fér hozzá a Com porthoz. Arduino Unom és nanom is van. PID könyvtár hibaSziasztok !Egy páka szabályzó programot szeretnék feltölteni, de PID könyvtár hibát jelez a fordító. Íme a program részlete:
Letöltöttem a PID könyvtárat és hozzá akartam adni ZIP formátumban, de "A meghatározott mappa/zip nem tartalmaz érvényes könyvtárt" hibaüzenetet kaptam. Teljesen kezdő vagyok, hogyan tovább ?
Kicsomagolod és a pid v1 mappát átmásolod a dokumentumok - arduino - library mappába.
Ez talán a segitségedre lesz:
Bővebben: Link
Ezt megcsináltam, ugyanúgy hibát jelez. De mást:
Idézet: „In file included from C:\Users\secto\Documents\Arduino\JBC_C245_Test\JBC_C245_Test.ino:3:0: C:\Users\secto\Documents\Arduino\libraries\PID_v1_bc/PID_v1_bc.h:5:7: error: redefinition of 'class PID' class PID ^~~ In file included from C:\Users\secto\Documents\Arduino\JBC_C245_Test\JBC_C245_Test.ino:1:0: C:\Users\secto\Documents\Arduino\libraries\Arduino-PID-Library-master/PID_v1.h:5:7: note: previous definition of 'class PID' class PID ^~~ exit status 1 ” A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2025
Egy másik (működőképes) st-link-el tudod visszarakni rá az eredeti firmware-t.
Rendelnem kell megint, próbálnám megoldani azzal amim van.
Akkor a boot lábakat állítsd át hozzá, csatlakozz azokra a lábakra ami az uart kommunikációhoz szükséges (az nem ugyanaz mint amire a vezetéket kötötted), és keress olyan programot amivel uart-on fel tudod programozni (tudomásom szerint az általad említettek csak st-link-el működnek).
Kicsit későn olvastam el a választ, de köszönöm!
Ha nem titok, megosztanád melyik páka szabályzó programot szeretnéd lefordittani?
Másik pid library -val Bővebben: Link igy nekem lefordul Arduino IDE 1.8.19 - Arduino nano board kiválasztva - Atmega 328P vel.
Hogy a müködését esetleg majd befolyásolja, azt nem tudom.
Köszi, este megpróbálom. ZIP könyvtárként adtad hozzá ? Amivel én próbáltam azt törölni kell ? (Bocs, de nagyon kezdő vagyok Arduinoban...)
Egy kijelző - sok felirat - kódolási dilemmaSziasztok!Zagyvaságnak fog tűnni, elnézést. Talán a legegyszerűbben úgy tudom leírni, hogy a Heroes of Might and Magic V-ben be lehetett kapcsolni, hogy jelenítse meg csata közben a következő egységek sorrendjét, volt, ami gyakrabban, kevésbé gyakran került sorra. Valami ilyesmit szeretnék elérni. Freestyler DMX-hez egy MIDI-kontrollert, USB-s fényvezérlőt építek, amihez tartozik egy 8 karakteres 7-szegmentes kijelző. Ezen szeretném megjeleníteni a program MIDI Out-jai alapján a jelenlegi státuszt. Eljutottam addig, hogy tudom íratni, hogy éppen nem megy ki a fény (Blackout), le vannak állítva a robotlámpák mozgásai (Freeze), nem a program színei futnak, hanem minden fehér (Allwhite), a derby fények stroboszkóp effekten vannak (Drby.Str. ). Ennek az az értelme, hogy be tudok állítani úgy egy "színpadképet, hogy a laptopon előttem a DJ program (vagy pl. valamilyen csapatépítős prezentáció, egyéb) fut, és még nem látja a közönség sem a Blackout miatt, de én tudom, hogy milyen lesz, és ahogy a Blackoutot kikapcsolom, hirtelen minden úgy fog működni. Jelenleg mindig a legutóbbi gomb által kiváltott eseményt jeleníti meg. DE: a feliratokat úgy szeretném megjeleníteni, hogy pl. a Blackout (B) egy "cikluson" belül látszódhatna 6 másodpercig, a Freeze (F) 3-ig, a többi (T) pedig 1-1 másodpercig, viszont nem úgy, hogy 6-3-1-1-1 másodperc, hanem pl. B-F-B-T1-B-F-B-T2-B-F-B-T3, tehát minden látszódna 1 másodpercig, kb. egyenletes eloszlásban, ez így jó is lenne, meg is tudom oldani. Viszont ha a T3 nincs bekapcsolva, vagy be van kapcsolva egy T4, T5, T6 is (összesen 25 értéket szeretnék majd kijelezni, de egyszerre az esetek 95%-ában ebből 2-3-at), akkor lőttek az egyenletes eloszlásnak. Ti hogy oldanátok meg?
Ez a kijelző neked, mint a hoppmesternek jeleníti meg az adatokat? Ha igen, használj más kijelzőt, amint "értelmesen" elférnek az adatok, már ha jól értelmezem azt, amit írtál.
Jogos, csak a kérdésedre nem lehet érdemben választ adni. Vannak kombinációk, amelyeket nem lehet egyenletesen elosztani. Ami minden esetben működik az a másik kijelző, vagy az egyenletes elosztás, minden kijelezni kívánt érték azonos időszeletet kap:
1-1 1-1-1 1-1-1-1-1-1 stb.
Sikerült. És feltölteni is. Úgy néz ki működik is, bár most csak a kijelzőt tettem föl a próbapanelra. Köszi !
Igazából van rá egy (majdnem) teljes Nano-m, a kijelzőn kívül csak 2 enkódert olvas és egy fotoellenállást átlagol.
Mivel a legtöbb dolog a legkisebb prioritással (pl. 1 sec) lenne kiírva, és néhány fontosabb lenne, gondoltam valamire. Úgy meg tudom oldani, hogy "blackout igaz-hamis" , "freeze igaz-hamis" , "cuelist tab 1-6"-ig, ez így nekem 8 byte adatom, de végülis csak 3 "kijelzést" foglal, és akkor ehhez írok olyan sablonokat, amikor 0-1-2-3-4-5 egyéb kijelzendő van, if-ekkel. Sok helyet foglal, nem elegáns, de működhet.
Úgy tűnik megoldódott az nRF24 rádiós probléma.
Minden nap evvel foglalkoztam, de nem jutottam előre. Csak hobbiból programozgatok, sok a sötét folt , mivel én nem iskolában tanultam. Csak a rádiós programokkal volt hiba és olyanok sem működtek , amik régen évekig jók voltak. Pl. a potenciométer jele átment , az egyszerűbb szöveges nem üzenet nem. Két laptopom van és mindegyikkel rossz volt. Most újra telepítettem az arduinot és az nRF24 könyvtárat. Még minden programom nem próbáltam végig, de idáig jónak tűnik. Mivel 5 db UNO.-m van és 5db nRF24 .-em van gondoltam ,hogy szoftveres lehet a hiba , bár mindegyik olcsóbb utángyártott típus. A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2025
|
Bejelentkezés
Hirdetés |