Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrofon előerősítő

Témaindító: Takee, idő: Okt 22, 2005
Lapozás: OK   22 / 22
(#) KoblogPerGyok válasza Gafly hozzászólására (») Nov 19, 2024 /

Még tesztelem. A kis elektret mikrofon erősítővel sokkal érzékenyebb, annak kell. A kapszulám + kondi + ellenállás is működik, de súgott és búgott is, gondoltam a telep stabil tápot ad, de az meg az előerősítőnek kell, azt hittem ott lesz a gond, de nem. A többit még tesztelem, ezen akadtam el. Egyszerűen rosszul mértem, vagy elfelejtettem a pár nap alatt. Most sokkal jobb mint volt!

Most már tovább mehetek vele, hátha szebb hangja lesz valamikor.
(#) Gafly válasza KoblogPerGyok hozzászólására (») Nov 19, 2024 /

Néha van olyan klikkelhető checkbox is, hogy +20 dB Boost (ha olyan választás nincsen hogy MIC/LINE), és akkor mégsem kell külön erősítő...
(#) KoblogPerGyok válasza Gafly hozzászólására (») Nov 19, 2024 /

Még tesztelek minden lehetőséget, mert Linux Mint alá nincs Realtek, amiben szoftveres zajcsökkentés is van, ami igen hatékony. Egyelőre épp ez ad lehetőséget a tesztelésre. Elvileg van +20dB boost is, de azt kivettem, lehet visszateszem. De ha különböző zajszűrések nélkül elfogadható jelet adna, az jó lenne. A Linux-al épp csak ismerkedek, de arra lesz a váltás '25 ben.

Alaplapi a hangkártya, észrevehető különbség van az előlapi és a hátlapi csatlakozók között, sok zajt fel tud venni útközben. Kipróbálom csavart érpárral is, hátha jobb lesz kicsivel.

Elvileg van USB-s ultra olcsó hangkártyám, kipróbálom azzal is. Mindennel rámegyek ami csak van!
Kivéve a laptopot, mert annak aljzatába szakadt bele egy jack.
(#) Ódenka hozzászólása Feb 13, 2025 /

Automatikus hangerő leszabályozás mikrofon aktiváláskor

Üdv!
Nem igazán mélyednék bele, bizonyára volt már ilyen igény és komplett megoldások is akár.
Rendezvényen használnék egy olyan berendezést, mikrofon erősítőt, ami aktiváláskor, beszéd, automatikusan belekeveri a sztereo erősítő mindkét csatornájába a hangjelet.
Egyúttal a két csatornán futó jelet állítható szintig, ideig lehalkítja, amíg a beszéd tart...
Egy 600 Ohmos aszimetrikus dinamikus mikrofon lenne a bemeneten.
Valamikor csináltam ilyesmit mono erősítőhöz és egy FET-es osztó taggal, de az több évtizede történt.
Köszönöm az ajánlásokat!
(#) Ódenka válasza Ódenka hozzászólására (») Feb 13, 2025 /

Evésközbena...
Találtam még egy mikrofont a lomban..
AKG D 50 S van ráírva, ennek kb. 5-6 m kábele és 6.3 jack, vagy 3 p tuchel van a végén variálhatóan. Az első mikrofonra 600 Ohm van írva és MIC210 neve van neki.
Így aztán annyira bonyolítanám talán a dolgot, hogy 2 mikrofon bemenet is lehetne, amik egyenlő módon működhetnének - mindkettőről a beszéd összekeveredve a kimenetre jut és mindkettő lehalkítja a sztereo csatornajeleket. A kép a netről van, ami nálam van ilyen, csak más csatlakozókkal...
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2025
Következő: »»   22 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem