Fórum témák
» Több friss téma |
Még tesztelem. A kis elektret mikrofon erősítővel sokkal érzékenyebb, annak kell. A kapszulám + kondi + ellenállás is működik, de súgott és búgott is, gondoltam a telep stabil tápot ad, de az meg az előerősítőnek kell, azt hittem ott lesz a gond, de nem. A többit még tesztelem, ezen akadtam el. Egyszerűen rosszul mértem, vagy elfelejtettem a pár nap alatt. Most sokkal jobb mint volt!
Most már tovább mehetek vele, hátha szebb hangja lesz valamikor. ![]()
Néha van olyan klikkelhető checkbox is, hogy +20 dB Boost (ha olyan választás nincsen hogy MIC/LINE), és akkor mégsem kell külön erősítő...
Még tesztelek minden lehetőséget, mert Linux Mint alá nincs Realtek, amiben szoftveres zajcsökkentés is van, ami igen hatékony. Egyelőre épp ez ad lehetőséget a tesztelésre. Elvileg van +20dB boost is, de azt kivettem, lehet visszateszem. De ha különböző zajszűrések nélkül elfogadható jelet adna, az jó lenne. A Linux-al épp csak ismerkedek, de arra lesz a váltás '25 ben.
Alaplapi a hangkártya, észrevehető különbség van az előlapi és a hátlapi csatlakozók között, sok zajt fel tud venni útközben. Kipróbálom csavart érpárral is, hátha jobb lesz kicsivel. Elvileg van USB-s ultra olcsó hangkártyám, kipróbálom azzal is. Mindennel rámegyek ami csak van! ![]() Kivéve a laptopot, mert annak aljzatába szakadt bele egy jack. ![]() Automatikus hangerő leszabályozás mikrofon aktiváláskorÜdv!Nem igazán mélyednék bele, bizonyára volt már ilyen igény és komplett megoldások is akár. Rendezvényen használnék egy olyan berendezést, mikrofon erősítőt, ami aktiváláskor, beszéd, automatikusan belekeveri a sztereo erősítő mindkét csatornájába a hangjelet. Egyúttal a két csatornán futó jelet állítható szintig, ideig lehalkítja, amíg a beszéd tart... Egy 600 Ohmos aszimetrikus dinamikus mikrofon lenne a bemeneten. Valamikor csináltam ilyesmit mono erősítőhöz és egy FET-es osztó taggal, de az több évtizede történt. Köszönöm az ajánlásokat!
Evésközbena...
![]() Találtam még egy mikrofont a lomban.. AKG D 50 S van ráírva, ennek kb. 5-6 m kábele és 6.3 jack, vagy 3 p tuchel van a végén variálhatóan. Az első mikrofonra 600 Ohm van írva és MIC210 neve van neki. Így aztán annyira bonyolítanám talán a dolgot, hogy 2 mikrofon bemenet is lehetne, amik egyenlő módon működhetnének - mindkettőről a beszéd összekeveredve a kimenetre jut és mindkettő lehalkítja a sztereo csatornajeleket. A kép a netről van, ami nálam van ilyen, csak más csatlakozókkal... A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2025
|
Bejelentkezés
Hirdetés |