Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „100 szónál is többet ér egy mozgókép"” Ezt szem előtt tartva szeretném megjegyezni, hogy ez a kapton szalag minden más csak utánzat. Ezt a szalagot az esetek 90%-ban az alkatrészek, csatlakozók, panel...stb védelmére használják forrasztások, hőlég, hullám, BGA rework..stb magas hőmérséklettel járó folyamatok közben keletkező hő miatt. Nyilván a maradék 10% tekeri minden hova ahol éri, mert szigetel is, viszont mechanikailag nem erős, értem ez alatt, hogy az alkatrészláb átböki, nem egy ilyen kaptonnal szigetelt egymásra rakott panelt javitottam zárlat miatt. De nem is erre találták ki.
De, erre (is) találták ki, különben minek vizsgálnának rajta szakítószilárdságot, nyúlást, dielektromos szilárdságot, oldószerekre ellenállást, mint ahogy azt szigetelőanyagoknál is szokás?
Műszaki adatlap. Idézet: „különben minek vizsgálnának rajta szakítószilárdságot, nyúlást, dielektromos szilárdságot, oldószerekre ellenállást” ezért ![]() Idézet: „a maradék 10% tekeri minden hova...”
Megnéztem a videót, és elbizonytalanodtam mennyire reális ez a teszt. Az alul lévő meztelen nyáklemezre precízen odasimul a vizsgált szalag, így az alsó lemez a hő egy részét elvezeti. Talán nem jelentős ez az elvezett hőmennyiség, de valamennyi hűtőhatás biztosan van.
Pont erre gondoltam. Mi van ha egy SMD ICt akarok forró levegővel kivenni, így körbe ragasztom kaptonnal. De a körülötte lévő felület nem sima, mivel tele van 100 más SMD alkatrésszel, így nem tud a felülethez simulni, és elvezetni a hőt.
Ha a szalag nem olvad el, akkor mindenképpen kifejt egy "hőárnyékoló" hatást. És ez a mérték valószínűleg elegendő a védett alkatrész épségének a megőrzésére (és a helyben maradását is el lehet így érni, mert a hőlégfúvó esetenként "letakarítja" azokat az alkatrészeket is, amiket nem akarunk).
Szia!
Nem elvezetnie --hanem elterelnie kell! Az elko-k műanyag alátétjeihez , ledekhez fémből készült "shield-t" használtunk. Amugy magas hőfokon ( kb 400 C)alul-felül melegitve, kell leszedni egy 48---164 lábú alkatrészt. kb 30 sec-alatt.
Sosem értettem ezt a kapton-nal védjünk alkatrészt a melegtől dolgot, amikor ott van az alufólia, jóval olcsóbban, jóval hőállóbban, meg jóval hővezetőbben mint egy műanyag alapú fólia.
Anyagismeret, elméleti, és gyakorlati ismeretek pótlására. készitettem egy kapton szalag 2.0 videot. információ bövítés céllal.
Mekkora hőmérsékleten olvadó ónt tettél a mekkora hőmérsékletet tartósan elviselő Kapton alá?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |