Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése
én valójában mindig megtervezem kinyomtatom és majd az ablaknál átrajzolom a vonalakat(alkoholos filccel szoktam csinálni a panelt)..úgy lesz a jó..tehát igen amit most látsz az az alkatrészoldal..ez a hátránya az Expressz PCBnek hogy nem tud tükrözni vagy csak én nem jöttem még rá
Szia!
A nyák tervezésekor, azaz az alkatrészek kiválasztásakor (Főleg felületszerelt alkatrészeknél.) és a huzalozás lefűzése elött és utál is válthatsz a felületek között. Ezek a következők: TOP = Felső - Alkatrészoldal és Beültetési ábrák - szövegek, BOTTOM = Legalsó - Forrasztási oldal. Valamint a nyomtatásnál is kiválasztható hogy melyik oldalt szeretnéd a papíron látni. S remélen nemharagszol meg érte, de egy kicsit ráncbaszegtem a te PCB kapcsolásod! Legyen ez egy példa a fentiekre...
tudom de én amikor beálíltottam hogy vagy a fólia oldalt nyomtassa akkor is így felül nézetből csinálta csak zölddel lehetséges hogy én rontottam el valamit de nem hiszem amúgy pedig én így szoktam meg a panel tervezését hogy kívülre rakom a kivezetés feliratát illetve ha javítgatásoknál járunk akkor othagytál egy forrpontot ami nem kell(induktivitás és az R3 között)..jahh és nekem úgy tanítják a suliban és úgy is szoktam meg hogy 90 illetve 45°os vonalat húzzak gondolom azért mert ott is kézzel rajzoljuk a nyákot és könnyeb 45°ot szemmel rajzolni mint 23,46826°ot..de azért köszi a javítás
A pont ottvan!... ... nálad! Nem lehet minden tökéletes...
. Érdemes a feliratokat a nyáklapon belül elhelyezni! Mert OTT a helye! Nem pedig valahol a margól kívül! . Kis segítséget ad, ha a forrasztási oldalon is elhelyezel egy két karaktert. Így könyebb a megfelelő nyomtatóbeállítást megtalálmi. . Az élet nem csak vízszintes - föggőleges és 45-fokból áll! Szerintem. De azt kell betartani amít tanítanak... :awink: Én szeretem kihasználni a helyet, nem kell agyonzsúfolni a panelt. Legyen az egy kicsit szellős... Azaz az alkatrészek ne érjenek egymáshoz, mert az sok gond forrása lehet! S ezért kellet egy kicsit séthúzni őket, ami miatt a szép 45-fokos nyomvonalad szöge megváltozott. Nem gondoltam hogy ez enyire fontos... ((( ))) :no: Na mindegy! Mert ha úgyis kézzel rajzolsz, akkor nem kell MEREVEN a megtervezett nyákrajzhoz ragaszkodni. Kicsit el lehet tőle térni, úgy hogy szebb vagy könyebb legyen a rajzolás. :yes: Sok sikert a nyák elkészítéséhez!
Hello!
Szeretnék segítséget kérni egy nyák ellenőrzésében, szépen megtudtam tervezni meg minden csak nekem már minden összefolyik, ezért kérnék meg valakit hogy ellenőrizze le hogy minden ott van ahol lennie kell?? A tervet az Sprint Layout 5,0 tel készítettem!
Csináltam egy nyák rajzot (átalakítottam),Rátudnátok nézni hogy stimmel -e nagyvonalakban!Eredeti!!
Előrre is kőszi!
Szevasztok!
Segítségeteket szeretném kérni nyákterv ellenőrzésben,rá kéne nézni hogy jó-e. Amilyen egyszerű az áramkör,annyiszor keveredtem bele körülbelül. A kapcsolásokban megjelent Akku feszültségőrről lenne szó. Ő Az A kimeneteknél csak az ellenállásokat kötöttem be,a ledek ki lesznek kábelezve. Csatolom kép formátumban is és Sprint Layouttal megnyitható file-ként is. A nyákot saját kezüleg csináltam,tehát semmi légvonal,autoroute és hasonlók...azért is kérném segítségeteket. Előre is köszönöm szépen! Üdv Kicsa
Tudom, hogy ezzel most nem segítek rajtad, de egy jó nyáktervező össze tudja vetni a nyákrajzot a kapcsolással, és szól ha valami nincs jól kötve. Rengeteg időt megspórolnátok magatoknak ha ilyet használnátok. Ezt a funkciót DRC -nek nevezik. (design rule check) Én csak ajánlani tudom a multisim / ultiboard párost. Még mielőtt valaki azt hinné: nem vagyok a disztribútoruk, nincs semmi hasznom belőle ha valaki ezt használja
De egyszerű áramköröket szimulálni lehet vele, és utána át lehet dobni az egészet a nyáktervezőbe, és neki lehet állni huzalozni. Szép sárga vonalakkal jelzi hogy mit kell összekötni mivel. Ami ha az összekötés létrejött eltűnik. És közben is állandóan ellenőriz, tehát ha összeér két nem összetartozó hálózat, azonnal szól, stb.
Szia!
Én eddig az Eagle ilyen funkciójával találkoztam de bevallom őszintén,nagyon nem tetszett. Sőt maga az Eagle sem... (Ezért lehet hogy megköveztek ) De ennek utána nézek...mindenesetre köszönöm a hozzászólást,az is elképzelhető hogy nagyon nagyot segítettél... Üdv
csináltam egy nyákrajzot ezen rajz alapján.
le tudnátok ellenőrizni? én végigmentem rajta már párszor, de szeretném, ha ti is vetnétek rá egy gyors pillantást. ezt a rajzot 2x 20 led es kivezérlésre csináltam. és tudom, hogy hogyan villannának fel a ledek, de nem ebben a panelban lesznek a ledek!! innen vezetékkel fogom bekötni köszi előre is mindent!! ui: layout 4.0 val van rajzolva... lewi
Szia!
Durva hiba nincs a nyáktervedben. S ami volt azt már lehet, meg is találtad. Kicsit még lehetne zsugorírani a méreteken ha meghelelően optimalizálod a rendelkezésre álló területeket. PL: Irod hogy: Idézet: . „... nem ebben a panelban lesznek a ledek...” Ha a második és negyediksor diódáit megfordítod, akkor egy hosszú vezetősávtól megszabadulhatsz. Ezzel máris rengeteg szabad helyed lessz... Amúgy szép munka!
Melyik nyáktervező mentett fájlja lenne az a fájl (".BAK), amit megosztottál velünk? :miaz:
Szia !
Mivel a programba be lehet tenni képet, a weblapról meg le lehet tölteni a nyákrajz képét, igy pontosan ugyanazt át tudtad volna rajzolni. És biztosan jó is lenne ! Üdv!
köszi szépen a segítséget....
mondtad, hogy lehetne még kicsinyíteni... és épp most újítottam be a layout 5 öt, gondoltam kipróbálgatom azt is... és sikerült!! jóval kisebb lett így felteszem a nyákrajzot ismét, és a lay file-t is
A bemeneteknél levő 33K-s ellenállások +UT-re menő
lábai nemlettek lehuzalozva. Mást most én nemlátok...
köszi szépen
még ebben is hibát véteni... :S kijavítottam... mostmár elméletileg működni is fog...
Üdv mindenkinek! Nagyon megköszönném, ha valaki leellenőrizné egy TDA2030-s erősítő NYÁK-rajzát. A kapcsolási és a NYÁK-rajz a mellékletben megtalálható. Az ellenőrzést előre is köszönöm.
Kicsit még dolgozni kellene vele, sok a felesleges törés a sávokban, nagy az össze-visszaság
Meg tudnád adni a te általad készített rajzodat .lay formátumban?
Idézet: „De jó lenne, hogy ha NYÁK tervező programok egy szabvány formátumban mentenének.”
Van egy-kettő ami egyforma formátumba menti. Láttam már több helyen is .PCB formátumút, két (vagy több) különféle progitól.(egyik az express PCB) De nem kompatibilisek.
Anno programoztam delphi-ben. Ott Te adhatod meg, ha valamit el kell menteni, milyen formátumba mentse el. Lehet akármi, ami 3 betűs. Legszebb, hogy csak az a program tudja megnyitni normálisan, ami írta.
Sziasztok!
A mellékletben szereplő erősítőt szeretném megépíteni. Srint Layout 4.0-el elkezdtem megtervezni a NYÁK-rajzot csak elakadtam a légvonalba történő összekötésnél. Át tudná nekem valaki nézni, hogy jól csináltam-e a vezetékelést.
Sajnos ez semmire nem jó , nyákot ebből így ne csinálj.
Majdnem lemásoltad a kapcsolás topológiáját , vékony vezetők , rossz elrendezés .. Szerintem kérj meg valakit , hogy csinálja meg , vagy segítsen .
Az elrendezést kellene módosítani rajta csak ez vmiért az előző hozzászólásomból lemaradt meg persze átnézni h jó-e a vezetékelés.
Csatolok egy .lay fájlt amin csak az alkatrészek szerepelnek.
Hogyan akarod ilyen elrendezés mellett hűteni a végtranyókat ?
Nem volt jó igazán a rajzod.
Összedobtam egyet hirtelen.
Ezért kérek segítséget, mert sehogysem tudom úgy elrendezni hogy jó legyen meg a légvonalbeli vezetékeléssel is gondjaim vannak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |