Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma szervizelés, javítás

Témaindító: Atka15, idő: Júl 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   104 / 104
(#) Sinike válasza kaqkk hozzászólására (») Kedd, 20:29 /

Ezer bocsánat, csak gyorsan átfutottam - mondom, ilyen van - de most alaposabban átnézve!
Nem figyeltem eléggé, hogy ez tud 3 fázist, sőt!!!

Köszönöm, köszönjük, ez tényleg ide valónak tűnik.

(#) proba válasza dB_Thunder hozzászólására (») Kedd, 20:36 /

Az inverteres csodák, ahhoz hogy mindent kézben tartsanak, egy a kerékpármotorhoz hasonló elektronikát tesznek a beltéri ventibe. Az vígan elmegy DC-ről. Bár kültériben ilyet még nem láttam.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 20:38
(#) Sinike válasza proba hozzászólására (») Kedd, 20:46 /

Jelen esetben csak kültériről van szó, igen, egyenirányított 230V. De kell PWM az RPM-hez... Ennek a paramétereit nem ismerem.
Alighanem a (teljesítmény)jelet kapja az Inverter, ami azzal a teljesítménnyel vezérli a kompresszort, és ugyanazzal a ventit is.
Ha ismerném a jelszintet és a frekit, 50Ft-ból el tudnám indítani... Képletesen, mert 50Ft sem kell, van itthon 555 is...
(#) dB_Thunder válasza Sinike hozzászólására (») Kedd, 20:56 /

Idézet:
„képen látszik, U, V, W, fekete csati)”

Tehát akkor a kompresszor nagy valószínűséggel hagyományos 3 fázisú kalickás motor tartalmaz! Ami még véletlen se DC...
(#) dB_Thunder válasza proba hozzászólására (») Kedd, 21:00 /

Idézet:
„Az vígan elmegy DC-ről”

Nem a motor, hanem az elektronika!
Most hagyjuk a reklámszöveget, a fantázianeveket, és egyéb csűrést-csavarást!
Maga a MOTOR, lehámozva róla minden sallangot, 3 fázisú...
(#) Sinike válasza dB_Thunder hozzászólására (») Kedd, 21:20 /

Hmmm...
De az Inverter-es kiegészítés tudja szabályozni a teljesítményt.
Esetünkben ez most lényegtelen lehet (napkollektor), de amúgy fontos lehet...
(#) dB_Thunder válasza Sinike hozzászólására (») Kedd, 21:48 /

Idézet:
„De az Inverter-es kiegészítés tudja szabályozni a teljesítményt.”

Igen, ÉÉs??

Megint oda jutottunk, hogy nem tudod, hogy lehet beszélgetni vele. Tehát vagy visszafejted TE magad a kommunikációt, vagy kihajítod a panelt és megoldod másként!!
(#) Sinike válasza dB_Thunder hozzászólására (») 12:39 /

Olvastam a manual-ban, hogy a kompresszort "10 Poles Rotor BLDC Motor" hajtja. Vagyis szénkefe nélküli, állandómágneses forgórészű DC motor. Hasolnló, mint a stepper...
(#) dB_Thunder válasza Sinike hozzászólására (») 13:40 /

Akkor annak szerintem nem U,V,W, lenne a kivezetése!
Már kértelek, ne ülj fel mindenféle reklámszövegnek! és kezdjük már el külön kezelni a motort fizikailag(állórész, forgórész), és külön az áramkört, még akkor is ha bizonyos esetekben egybe építik!!
BLDC motorról akkor beszélünk, ha az elektronikával egybeépítik. De alapjaiban az egy AC motor
Itt szerintem egy deka elektronika sincs a hermetikus kompresszorban.

Ha meg AC, akkor egy frekiváltóról elmegy, bár az állandó mágneses forgórészt szerintem nem fogja szeretni a legtöbb frekiváltó. Nem tudom melyik gyártó új generációs frekiváltóiról olvastam, hogy már tudják kezelni az állandómágneses forgórészt, mert az IE4-tól felfele megjelent az aszinkron motorokban is.
(#) Sinike válasza dB_Thunder hozzászólására (») 16:55 /

Ezt a választ kaptam a klímás fórumban, csak sajnos nem tudom igazán értelmezni.
Kár, hogy ott nincs helyesírási moderátor, mint itt!
Idézet:
„Az IPM-et azzal a frekvenciával kell vezérelni amennyi forgatni akarod, a szinusz hullám mint két oldalát. U, V, W 3 fázis és HU - LU, HV - LV, LW - HW.

A manual szerint kivan vágva a panelen az IPM allatt megtudod nézni mi a típusa.
Sajnos alkatrészes pdf nincs a weben
Service manual

Valami ilyesmi szokott lenni samsungba.
IPM vezérlés
(#) dB_Thunder válasza Sinike hozzászólására (») 17:33 /

Idézet:
„IPM”

Gyakorlatilag a frekiváltó teljesítmény fokozata. A 3 félhíd egyetlen tokba van integrálva.
Következő: »»   104 / 104
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem