Fórum témák
» Több friss téma |
Ezer bocsánat, csak gyorsan átfutottam - mondom, ilyen van - de most alaposabban átnézve!
Nem figyeltem eléggé, hogy ez tud 3 fázist, sőt!!! Köszönöm, köszönjük, ez tényleg ide valónak tűnik. ![]()
Az inverteres csodák, ahhoz hogy mindent kézben tartsanak, egy a kerékpármotorhoz hasonló elektronikát tesznek a beltéri ventibe. Az vígan elmegy DC-ről. Bár kültériben ilyet még nem láttam.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2025
Jelen esetben csak kültériről van szó, igen, egyenirányított 230V. De kell PWM az RPM-hez... Ennek a paramétereit nem ismerem.
Alighanem a (teljesítmény)jelet kapja az Inverter, ami azzal a teljesítménnyel vezérli a kompresszort, és ugyanazzal a ventit is. Ha ismerném a jelszintet és a frekit, 50Ft-ból el tudnám indítani... Képletesen, mert 50Ft sem kell, van itthon 555 is...
Idézet: „képen látszik, U, V, W, fekete csati)” Tehát akkor a kompresszor nagy valószínűséggel hagyományos 3 fázisú kalickás motor tartalmaz! Ami még véletlen se DC...
Idézet: „Az vígan elmegy DC-ről” Nem a motor, hanem az elektronika! Most hagyjuk a reklámszöveget, a fantázianeveket, és egyéb csűrést-csavarást! Maga a MOTOR, lehámozva róla minden sallangot, 3 fázisú...
Hmmm...
De az Inverter-es kiegészítés tudja szabályozni a teljesítményt. Esetünkben ez most lényegtelen lehet (napkollektor), de amúgy fontos lehet...
Idézet: „De az Inverter-es kiegészítés tudja szabályozni a teljesítményt.” Igen, ÉÉs?? Megint oda jutottunk, hogy nem tudod, hogy lehet beszélgetni vele. Tehát vagy visszafejted TE magad a kommunikációt, vagy kihajítod a panelt és megoldod másként!!
Olvastam a manual-ban, hogy a kompresszort "10 Poles Rotor BLDC Motor" hajtja. Vagyis szénkefe nélküli, állandómágneses forgórészű DC motor. Hasolnló, mint a stepper...
Akkor annak szerintem nem U,V,W, lenne a kivezetése!
Már kértelek, ne ülj fel mindenféle reklámszövegnek! ![]() BLDC motorról akkor beszélünk, ha az elektronikával egybeépítik. De alapjaiban az egy AC motor ![]() Itt szerintem egy deka elektronika sincs a hermetikus kompresszorban. Ha meg AC, akkor egy frekiváltóról elmegy, bár az állandó mágneses forgórészt szerintem nem fogja szeretni a legtöbb frekiváltó. Nem tudom melyik gyártó új generációs frekiváltóiról olvastam, hogy már tudják kezelni az állandómágneses forgórészt, mert az IE4-tól felfele megjelent az aszinkron motorokban is.
Ezt a választ kaptam a klímás fórumban, csak sajnos nem tudom igazán értelmezni.
Kár, hogy ott nincs helyesírási moderátor, mint itt! Idézet: „Az IPM-et azzal a frekvenciával kell vezérelni amennyi forgatni akarod, a szinusz hullám mint két oldalát. U, V, W 3 fázis és HU - LU, HV - LV, LW - HW. A manual szerint kivan vágva a panelen az IPM allatt megtudod nézni mi a típusa. Sajnos alkatrészes pdf nincs a weben Service manual Valami ilyesmi szokott lenni samsungba. IPM vezérlés ”
Idézet: „IPM” Gyakorlatilag a frekiváltó teljesítmény fokozata. A 3 félhíd egyetlen tokba van integrálva.
Nos, kiderült a rajta lévő IGBT típusa. PSS25SA2FT
Vagy menjek át a frekiváltó topikba?
Mit szeretnél most kihozni belőle?
Gyakorlatilag ott van neked egy komplett frekiváltód készen, csak nem tudod hogyan utasítsd.. Csak megnézném milyen proci ül ott..
Hát ez nem biztos, hogy "publikus"... Jól letakarták.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2025
Nem értem miért kell túlgondolni ? Már régen megvan a megoldás , nem kell bontani a kültérit kókányolni az elektronikát , csak egy külső vezérlőt kéne hozzá venni , vagy inkább használnád az 50ft- os 555 öt ?
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2025
Sajnos 120€-t kiadni úgy, hogy vagy jó lesz, vagy nem, most nem tudunk. Rendes leírás kínaiul van, de hogy elbírja-e ezt a hatalmas kompresszor motort, kétséges...
De egyébként is ez a hobbielektronika fórum, így többet tanulok, mintha csak összedugnám a készet. ![]() Ehhez a panelhez megy egy "TX, RX, GND, 5V, 12V, SMPS signal" vezetéksor, mégsem hiszem, hogy kommunikáción menne az IPM hajtása. Így maradt az SMPS signal, amihez csak a frekvencia és jelszint kb méretei nem ismertek ![]()
Csak elbírsz egy címkével!!
Idézet: A proci programja védett még ha ki is tudná olvasni , új programot írni bele meg nem egy sétagalopp (nem csak egy egyszerű pwm kell bele ) Egy másfél két éves fejlesztéshez tökéletes „Csak megnézném milyen proci ül ott..” A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2025
HART-I910
Ezt a képet találtam, datascheet persze sehol. Egy másik service manual írja, hogy SMPS jel működteti az invertert, tehát lehet, hogy mégiscsak el lehetne indítani egy 555-el ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2025
Az egy dolog hogy védett, de törölhető általában! Aztán jöhet egy másfél éves fejlesztés!!
Biztos olcsóbb mint 120€, hiszen ezt az utat választotta! ![]() Azt is érdemes megnézni hátha kicserélhető másikra! Egyszer már jártam úgy, hogy lábkiosztás azonos procit kaptam aminek emészthetőbb volt az architektúrája. Persze arra is programot kell írni...
Palack menet?Üdv!Freon palack szelep belső menete milyen meg tudja mondani valaki? A palack csonk az SAE 1/4"14TPI. A BSP 1/4"-os közdarab ami a nyomáskapcsolóba jó, a palackban enyhén lötyög, igazából csak az utolsó 1-2 menet kap bele, és feszül meg rendesen. A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2025
Szia.
Ezek "speciális" menetek. Régebben én is hasonlo kérdéssel fordultam az idös esztergályosunkhoz gyárban. Egy adapter kelett volna. Méregette és meg is állapitotta milyen lépésü persze colos menet. A Morandon ilyen lépésü menet nem volt. Ha kompreszort épitenél esetleg valami klimás-hütös csatlakozoval lehetne megoldani. Esetleg összeforrasztani.
Szevasz!
Az egyszer használatos "literes" R600a, R290 palackok menete becsapós. Ugyan SAE 1/4 (7/16") a külső átmérője, de ebből 2 féle van: 20 menet 1"-ban és 28 menet/coll. Üdv: StMiklos Új klíma kiépítéseT. Hozzáértők!A "zasszony" (láthatatlan Nyúl) kitalálta, hogy klíma kell, mert meleg lesz a nyár. Nézett néhány típust; ki szerint, melyik a megfelelőbb. Pl.: Gree Pulse 2.5 kW, ill. Gree Smart 2.7 kW. Más/jobb ajánlat is elfogadott. Lényeges szempont, hogy ~80 cm a hely a két ablak közt, ahova kerülne. ~40-es téglafal. 20 A-es főbiztosító. 20 m2 a szoba. Legjobb lenne, ha valamelyikőtök -akinek nem nagy kitérő- eljönne megnézni a helyszínt. Egy hétig most Pesten/Zuglóban vagyok. ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2025
Egy erős hónap ha minden jól megy, és utána hivatalosan is csinálhatom.
Ami megfontolandó, hogy akarsz e vele fűteni! Hűtésre bármilyen "vacak" is jó. Havernek van 3 Midea Breezless+, nagyon elégedett vele.
Ha minden kötél szakad, gondoltam én is, hogy Co-val ráhegesztem.
De előtte még körülnézek az ügyben. Eddig oda jutottam, hogy elvileg valamilyen NTP menet lehet. A BSP menetcsúcsai és árkai lekerekítettek és 55° whitworth, az NPT meg sík és 60° ANSI. Viszont az NTP az kúpos, a palackban lévő meg párhuzamos, szóval ott járok, hogy akkor inkább NPS. Menetfésűt beletéve nem nagyon tudom eldönteni hogy 18-19 vagy 20 TPI a menetemelkedés. ![]() Egyébként mi az a Morand? ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2025
Ja elnézést. Bővebben: Link
Mifelénk töbnyire ilyeneket használnak. Létezik gép ami direkt ilyen speciális meneteket is tud vágni. Meg biztosan manipulálnak a menet mélységgel,formájával stb ahog yTe is irod pont azért..
Jelenleg nem a külső átmérő érdekes, az eredeti kimenő nyílás mint írtam SAE 1/4" 20TPI
(előzőleg a 14TPI-t rosszul írtam), és meg is van a rácsatlakozó tömlővég. De mivel az a bemenet lesz, egy egyirányú menetes szelep fog odamenni, arra lesz a betöltő tömlő ráhúzva. Az egyirányú szelepről a menetet még át kell majd "faragni" egy rádugható tömlővég formára. A műanyag csap helyén meg lesz a kimenet, oda kell egy közdarab elvileg valami NPS-BSP.
Szia!
Mi tavaly nyár végén rakattunk fel egyet. Haver szerezte. MDV márka. (Állítólag Midea). Ez volt a legolcsóbb nála. 170eFt volt a 3,5kW-os. Tökéletesen működik. Igaz hűteni csak kb két hetet használtuk, de jó volt. Télen néha használtuk fűtésre, de jó. Meg reggelente munkába indulás előtt készülődéskor szoktuk bekapcsolni fűtésre, tök jó meleget fúj egyből. Bár párás időben fél óra alatt lederesedik és leolvaszt, de a cégnél Fisher-ek vannak. Úgyanúgy lederesednek. 170 volt a gép, plusz 70 lett volna a szerelés, de mivel 4 méterre van a kültéri a beltéritől, így a 4 méter cső plusz 60eFt volt. ( nem tudom más menyiért csinálta volna) Elégedettek vagyunk vele. Neked a 2,5-es valószínű elég, meg csak az fér el 80cm-ben, mert ennek mértem előbb , kb 85cm széles a beltérije. |
Bejelentkezés
Hirdetés |