Fórum témák
» Több friss téma |
Az effekív érték az ekvivalens DC teljesítményből származtatódik, ezért nem a feszültséget kell integrálni, hanem a feszültség négyzetét és utána kell gyököt vonni belőle.
Csak nem az effektívértékről volt szó, hanem a középértékről.
DG7-132 adatlapValakinek nincs meg véletlenül a DG7-132 cső adatlapja? Egy elektrotanyás rajzon kívűl mást nem találtam.
Életjel már van. Ez egy tanulási folyamat része.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2025
Ne hagyd így működni sokáig, mert beég a képernyő. Az első szkópom ugyanezzel a csővel ment. Kb 2 év alatt beégett a nullavonal, szóval ha épp nem használod, kapcsold ki.
Talán segít valamennyit. Ugyanaz a cső van benne. https://www.radiomuseum.org/r/conrad_voltcraft_oszilloskop_153.html A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2025
Köszi. Akkor nagyon nem lőttem mellé.
LCD kijelző öregedésSziasztok!Gondolom nem én vagyok az egyetlen, akinek gondot okoz a műszere LCD kijelzőjének az öregedése. Az Owon 7102TD szkópomnál ez már 3 éves korában elkezdődött. Most 14 év után már így néz ki. LCD kijelzőt már nem lehet kapni hozzá. Most rendeltem polarizációs fóliát a TEMU-ról nevetségesen alacsony áron, de nem vagyok benne biztos hogy jó ötlet-e bele vágni a cseréjébe. Az üveglap, amire rá van ragasztva már az is megrepedt. Van valakinek tapasztalata ez ügyben?
Ez valami spéci OWON betegség, más típusnál is láttam ilyen fotókat, nekem van egy aminek még nem jött elô hasonló, pedig tizenéves, igaz egész életét a dobozában töltötte, csak amikor kellett akkor vettem elô egy-egy órákra.
Az Alin most 13eFt-ért látok hozzá LCD-t, de kihagyom. Ha az is ilyen akkor már 3 év után elfog kezdeni öregedni. Egyébként Sharp gyártmány. Már úton a Siglent SDS812 szkóp. Az Owon valószínűleg már csak a dobozában fog tartózkodni. Az a veszély a Sharp lcd-vel hogy a fólia leszedés következtében szétrepesztem. Már így is látni vélek egy hajszál repedést rajta. Csoda hogy nem folyt szét a folyadék belőle. Nálam is a dobozban volt tartva. Vigyáztam rá ! Egyébként még számítógéppel korlátozottan használható LCD nélkül is az Owon, csak nagyon kell ismerni hogy milyen gomb lenyomására mit kellene látni rajta.
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2025
Védelem átértelmezveÉpp azon agyaltam, hogyan kellene óvni a csövet a mechanikai sérüléstől. A lehetőség adott volt mivel volt itthon pvc csövem. Most már csak össze kell őket valahogy rakni. Mit ki nem találunk néha?
Ez melyik része az oszcilloszkópnak ?
![]()
Az nem is baj.
Ha fórumtárs jön, akkor legközelebb eldugom a műhely és garázskulcsot, mert különben. ![]() Ez egyébként melyikőtök volt? ![]()
Micsoda? Az életben nem nyúltam a fejszédhez.
Ahhoz valamikor volt egy trafolemezböl készült csö aminek ki lehetett huzni az elejét hogy árnyékolja a képernyöt. Ugy 10 éve dobtam ki mert senkinek nem kellett. Egy képcsövem talán meg van.
És tegyük hozzá, hogy a mágneses árnyékolás nélkül, nem is tud működni rendesen egy szkópcső.
Igy van - kerestem is a szavakat, mert a csö a mágneses árnyékolást biztositja a kihuzhato csö meg a környezeti fény ellen véd.
Van, amikor azzal sem. Egyszer a 3-as Metroban voltam üzembehelyezni, A szkóp le volt állítva az álpadlóra. Egyszercsak látom, hogy a GND vonal elferdül vagy 15 fokot. Most romlik el a szkóp? Aztán mondja egy ottani srác, hogy nem romlott el, csak most ment el egy szerelvény. A lábunk alatt vezettek el kábeleket, aminek valami brutális mágneses tere volt.
Mu-metal ill. permalloy az erre használatos anyagok általában. Mink a cégnél PMT-t árnyékolására használjuk, de nagyon erős mágneses térben ezek sem váltják meg a világot, egy HDD mágnessel el lehet húzni simán a cső működését, mondjuk a semminél több azért még ilyen erős mágnesnél is mert árnyékolás nélkül ugyan ezzel a mágnessel teljesen leáll a cső működése.
Igazad van de ki fene emlékszik már az anyag nevere. A szkopot meg az egyetem alatt barkácsoltam es akkor szereztem. 2 védöcsövet is. Az meg már nagyon régen volt.
Én is csak onnan jegyeztem meg, hogy bent a cégnél csak egyszerűen tehén fémnek (mú-metál) hívjuk.
![]() Holnap is kell vele dolgoznom, végre másfél hét influenza után mehetek dolgozni.
A "permalloy" mintha a magnófejek anyaga lenne, ha jól emlékszem.
Bár ettől még lehet szkópcső árnyékolás is. Sőt a szkópcső árnyékolás nagyon drága anyagú fém volt régen, ezért olcsóbbakban vastagfalú vascsövet használtak erre.
Sok célra használták ill. használják a mai napig. Nagyon magas a mágneses permeabilitása, tarfók vasmagjaként és kábelek árnyékolására is használják.
Elég drága anyag, a 80mm átmérőjű kb. 60mm magas henger (kb. 2mm vastag fallal) kb. 30-40 000Ft körül van (megmunkálással együttes ár, tehát a henger legyártása is benne van). A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2025
|
Bejelentkezés
Hirdetés |