Fórum témák
» Több friss téma |
Szerencsétlen esetben, ha éppen a nyílásban szakad el, kifuthat, mert semmi nem fogja meg.
Építkeztünk, csak asztali körfűrészem volt, mindenféle védelem nélkül. Hosszában elvágtam vele a 15x15-ös 5,5 m hosszú gerendát. Persze a kifutó oldalon alátámasztással. Nem érte át a lap. Végén meg kellett fordítani és elölről ...
Nekem úgy rémlik ez a gyári reléje. A régifajta 1.1kw 4p-nek 285 a vége a relének, tehát még "nagyobb is a relé"
71es tengelymagasság tűnik 14es tengelyvastagsággal.
4 polosú tehát 1400es a fordulata és 3 fázisú de az látszik is. Teljesítménye: 250w vagy 370w vagy 550w vasmagtól függően.
Köszönöm a választ, és elnézést kérek a késői válaszért.
A tengely átmérője 14 mm, magassága a tengely közepétől kb. 70 mm. Köszönöm Petr Thank you for your answer and I apologize for the late reply. The diameter of the shaft is 14 mm, the height from the center of the shaft is approx. 70 mm. Thank you Petr
Köszönöm a választ, és elnézést kérek a késői válaszért. Meghatározható a teljesítmény a vasmaggal, ahogy említetted?
Köszönöm Petr Thanks for the reply and sorry for the late reply. Is it possible to determine the performance with the iron core as you mentioned? Thanks Petr
imi ozf 90l-4ndSziasztokSzeretnék segitséget kérni a ozf 90l-4nd 750w imi motor bekötéséhez Ehez a tipudhoz nem találtam semmit Sajnos nincs a kapocsdekniröl képem csak a adattáblárol
Szia! A kapocslécről mutass képet ne az adattábláról. Ez egy relés motor lenne de ha nincs hozzá indító relé akkor be lehet kötni nyomógombos indításra de ahhoz látni kell a kapocslécen a tekercsek végeinek a kihozatalát.
![]()
Szia Köszönöm hogy segitesz Küldöm a képet
EZ volna a nyomógombos bekötési variáció. A sárga tekercsvégek a főfázishoz tartoznak a fekete a segéd. A rozsdás csavarok alatti részt jobb lenne kitisztázni, hogy jó kontaktusok legyenek az átmenetek között.
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2025
Köszönöm Még annyi 80uf inditó kondi elég?
Igen, a gyári adat szerint elég neki 80µF/280V-os kondenzátor.
Köszönöm a gyors segitséged
Szia! Ez a fajta nyomógombos bekötés jó lehet az enyémhez is?
Kérlek a mostani bekötést ne vedd komolyan, csak spontán kötöttem be, hogy egyáltalán működik-e a villanymotor. Válaszod előre is köszönöm, üdv, Laci
Ha a zöld a főfázis, a fehér a segédfázis, valamint állandó üzemi kondis bekötés a cél, és a forgásirány is megfelelő, akkor ez így jó.
Véglegesre illik azért szebben lezárni a vezetékek végeit...
Szia! Csatlakozom az előttem szólóhoz. Az jó lenne ha tudnál mérni egy tekercs ellenállást ami eldöntené, hogy melyik tekercs a főfázisú és ha az a zöld szigetelőcsővel jelölt akkor csak annyit kell még hozzátenni, hogy a barna "L" (fázis)-ról a kondenzátor vezetékét le kell kötni de az "L" az marad a helyén a motor ezen kapcsán és innen kell egy nyomógombon keresztül a kondenzátor szálának adni induláskor a fázist. Nekem úgy tűnik mint ha ez a motor már át lenne tekercselve, mert nem gyárinak néz ki a tekercsvégek kihozatala. Úgy, hogy ha próbára bekötöd a motort és az is eldőlt, hogy melyik a főfázis tekercs akkor az adattáblán szereplő "indítórelés indításra" utaló jelzés csak akkor válik helytállóvá ha a motor tekercselése hibátlan (nem menetzárlatos egyik tekercse sem) és a nyomógombot elengedve a motor fel tudja venni a fordulatot. A kondenzátor értéke az jó lesz az indításhoz.
![]()
Szervusz! A "jóvanazúgy" kategória győztese díjra jelölve DE próbára megfelel .... vagy ne írjak itt Vandál Vendel dolgokat?
![]() ![]()
Indítókondis bekötés a cél, pár hónapja azt ajánlották itt, hogy indítókondi kell neki.
Csak próbából kötöttem össze, hogy egyáltalán elindul-e. Kaptam a villanymotort. Indulás elejéig adtam neki feszültseget, de 2x5 mp-es járatás után már meleg volt a kondenzátor.
Direkt kiemeltem, hogy csak spontán kötöttem be, azért akkora barbár nem vagyok, hogy így maradjon?
Pontosan ahogy VIM írta. Ellenőrizni kell hogy valóban a zöld a főfázis, és a fehér a segédfázis. Ha igen, akkor minden ugyanígy, de a kondi csak indításkor lesz a körben. Lerajzoltam amit VIM leírt.
Illetve ha a forgásirányt is meg kell fordítani, akkor pl. a segédfázis végeit fel kell cserélni. A hozzászólás módosítva: Hé, 8:07
A végére nem kérdőjelet akartam, hanem ezt:
![]() ![]()
Köszönöm a válaszod! Megmérem ma a 2 tekercset, és jelzek nektek. Ez egy épített kompresszorra menne fel, szerinted valahogy összehozható az indítása nyomáskapcsolóval?
Köszönöm a válaszod! Ma megmérem a tekercseket, és jelzek! Szuperek vagytok!
Szia! A forgásirányt úgy lehet még megfordítani, hogy ami a képen jobb oldalon van áthidalás az átkerül baloldalra (tehát a segédfázis másik vége kerül így közösítésre) és a nyomógombos bekötés mindkét vége jobbra kerül az áthidalás helyére. Én még ilyen tekercskivezetést és hozzá rendelt áthidalást még nem láttam de ez nem jelenti azt, hogy nincs. A tekercsek kivezetéseit úgy szokták kihozni, hogy az áthidalás(oka)t csak át kelljen fordítani nem áthelyezni, főleg ha csak egy áthidalással lehet megoldani a forgásirány váltást.
![]()
Nem. Ahhoz kellene a hozzávaló relé ami nem vagy nehezen beszerezhető és ehhez tudni kell a motor áram áramfelvételeit (mennyi az induláskori és mennyi az üzemi). Az adattáblán lévő adatokat alapul véve a MIHA B 100/400 jelű relé való hozzá, a kondenzátor értéke az jó amit használsz.
Szia! Megmértem a 2 tekercset. Ezek szerint akkor jó a bekötésem? Raktam bele nyomógombot, ha hálózatba dugom berreg, nyomógombra megindul, megpróbálok kérni lakatfogót, kíváncsi lennék az áramfelvételére, mert a világítás a szobában villog rá. 1x16Amperem van itthon.
Akkor a bekötés az úgy jó lesz. A vezeték keresztmetszet az ne legyen kevesebb 2.5mm2-nél de ez érvényes egészen a mérőórától jövő szaszra is.
![]()
Ha már kézben van a műszer, akkor a motortesthez képest is ellenőrizd az esetleges átvezetést. Természetesen arra számítunk, hogy a házhoz képest egyik tekercsvég sem mutat átvezetést.
Házat 2.5-el vezetékeltem újra, szóval ilyen gond nincs. A műhelyt majd most kezdem
![]() Megmértem az áramfelvételét, hálózatra dugáskor 50-60Amper, indítás után 8-8.5A Szóval szerintem (laikusként) ez így jó lesz. Jöhet majd a beépítés. Nagyon szépen köszönöm neked és Alkotónak a segítséget! ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |