Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   218 / 2208
(#) Müszi hozzászólása Aug 22, 2008
Sziasztok!

Van egy rajzom (csat.), és ide használhatok-e GU-50 csöveket?
Ez egy olyan PP kapcsolás ahol a végcsövek elvégzik a fázis fordítást.
Hogy kellene a kapcsolást módosítani, hogy GU-50-es csövekkel MAX. 10W-t adjon le?

Előre is köszönöm aki válaszol: Müszi

DSCF1446.JPG

(#) CHZ válasza Müszi hozzászólására (») Aug 22, 2008
Az EL84 könnyen hajtható cső , a GU50 kis meredekségű , erősítése is kicsi , ezzel a meghajtással nem fog összejönni .
(#) sturbi válasza Gory hozzászólására (») Aug 22, 2008
Szerintem, ha így csinálod a kimenőt, az egy nagyon jó hangzású és frekvenciaátvitelű trafó lesz (pláne ha azt is figyelembe veszem, hogy a meglévő huzalokkal máshogy nem is nagyon lehet összehozni a csévén).
Zoli, te mit gondolsz erről a traficsekről ? :kerdes:
(#) Müszi válasza CHZ hozzászólására (») Aug 22, 2008
Csak nincs EL84-em
(#) CHZ válasza Müszi hozzászólására (») Aug 22, 2008
Nem is régen itt ajánlottam 10db-ot , azóta sajnos elcserélgettem , de lehet , hogy lesz még .
(#) sturbi válasza Müszi hozzászólására (») Aug 22, 2008
Tegyél elé egy SRPP-t, vagy 6E5P, 6E6P, 6ZS11P, 6ZS43P szerintem, bikából, meg tudnák hajtani a GU 50-et is (EF86 esélytelen (tulságosan kis áramú, kis merdekségű)).
-Bár ebben a kapcsolásban eleve nem jó a GU50 szerintem, mert a végfokban van a fázisfordítás, nem hiszem, hogy normálisan ki lehetne vezérelni.
(#) CHZ válasza Gory hozzászólására (») Aug 22, 2008
Szerintem is jó ötlet , fogadd meg sturbi javaslatát , így akár folytathatod is ezzel az elrendezéssel és így bele is férsz ..
Vastag 1,2mm vezeték megengedei , nem fontos még párhuzamosítani , a kisebb kapacitások miatt még az átvitele is jó lesz .
(#) kocos válasza sturbi hozzászólására (») Aug 22, 2008
Müszi! 6E5P-t tudnék Neked ajánlani ECC83, vagy 81-ért cserébe! Vadi újak, két db van!
(#) kocos válasza Müszi hozzászólására (») Aug 22, 2008
amúgy erre a kapcsolásra hivatkoztam a múltkor , az ECLL800 kapcsán ...
(#) kocos válasza sturbi hozzászólására (») Aug 22, 2008
6Z5P nem jó neki? mer az oroszban a "3-mas" , az Z nem? Na nekem ilyen van, valami meredek tetroda novál foglalatban
(#) sturbi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 22, 2008
Jobban járnál az Orion Grützmacher-hídjával (KTS 1445/S), messze egyszerűbb, a kimenőtrafója az egyetlen kritikus alkatrész benne. Nem lehet gond az utánépítése.
(#) sturbi válasza kocos hozzászólására (») Aug 22, 2008
A 6ZS5P csak 9 mA/V meredekségű és max 7 mA lehet a nyugalmi árama. Neked szerintem 10 mA feletti nyugalmi áram kellene, jóval 20 mA/V meredekséggel, de mint mondtam, (úgy gondolom) maga a kapcsolás sem jó a GU 50-nek.
Most esett le melyik csőről beszélsz, az nem 6ZS5P, hanem 6Z5P. Az jó lenne, de képtelenség róla adatlapot felhajtani, kisérletezni kellene vele (meg lehetne próbálni 15 mA nyugalmi árammal, ehez illeszkedő anód munkaellenállással megnézni mekkora anód váltófeszt lehet belőle kicsikarni 1V eff meghajtással).
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 22, 2008
Én láttam ilen masinát, régi sulimban "díszeleg" a vitrinben....
számítástechnika történeti kiálltáson
azt se tudják mi az ...
elhozni persze nem lehet
(#) CHZ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 22, 2008
Az osszi kiváltható lenne J FET-tel is , de ismerni kellene mekkora amplitúdójú feszt állít elő a csöves fokozat .
Szerintem bonyolult ez az egész , ha hibridre alakítod ,akkor még más bonyodalmak is adódhatnak .
(#) Imi65 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 22, 2008
Szerintem csak a csöveket modernizáld. Mondjuk EBL21-ed van (de EL84-ed is), ECC40-eket adok (vagy helyette az ECC82-85), az EF22 helyett használhatsz EF89-et (ha kell, szólj), az ECH21 helyett meg ECH81-et. Talán még EM84-esem is akad.
(#) sturbi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 22, 2008
Na mégegyszer, próbáltam email-be, de úgy sem sikerült.
(#) sturbi válasza sturbi hozzászólására (») Aug 22, 2008
Na talán most nagyobb, mint először.
(#) sturbi válasza sturbi hozzászólására (») Aug 22, 2008
Nem lett nagyobb, valamit nem jól csinálok, ha kikapcsolom az aut méretezést, vajon jó lesz?
Na így jó, betegyem mégegyszer a 3-4 oldalt, vagy jó lesz így is ? :nezze:
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Aug 22, 2008
Szia Imi! ECC82-re vevő lennék, pénzért is!!! Ecc 83, és 81 is jó lenne, ha akad, egyszerűen nem lehet beszerezni Tungsram gyártmányokat ( feltétlenül az kell!!!! , de esetleg jó más is, a lényeg, hogy régi legyen, új, vagy használt )
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 22, 2008
ECH 81-em van egy valag ( hazsnált), jövő héten megy a csomag ( KS cső+két loktál fogl. ), ha érdekel lökök bele párat, még talán ECH21 is akad valahol
(#) kaszarobert hozzászólása Aug 22, 2008
Kérlek segítsetek egy picit!

A vonalbemenet szempontjából próbálom értelmezni a rajzot (Jobb oldalon fönt a fordított q betű.) Ez a kapcsolón keresztűl egy 1M-ás potira jut, aminek másik végére a visszacsatolás jön. Innen a jel egy 10n-oson keresztül az ech81 rácsára kerül, majd onnan a az ebl21-re s a kimenőtrafón keresztül a hangszóróra?

Tehát két cső is erősíti?
Vagy tévedek?

És minek van az ech81 a rezgőkörrel is összekötve?

Bocs a lámaságomért :lama: Bővebben: Link
(#) Imi65 válasza kaszarobert hozzászólására (») Aug 22, 2008
A Zolit kiegészíteném azzal (mivel 2 db ECH van), hogy a középső ECH H része KF erősítőként működik, míg a bal oldali ECH az oszcillátor, és keverőfokozat.
(#) kaszarobert válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 22, 2008
Igazából amit én keresek az-az a pont amit ha testre tennék, akkor meghallgathatnám mi az üresjárati brummja, hogy tényleg a sorkimenő szedi össze a zúgást, vagy ahogy én gondolom valahol földhurok keletkezik...
De lehet, talán a poti már nagyon öreg, mivel van kikapcsolás előtt egy olyan állása, amikor a búgás megszűnik, viszont ilyenkor torzan szól! De még be van kapcsolva a rádió.

Ha tehát az ebl rácsán lévő 10nanos és 100k-os közötti pontot testre teszem egy 100nanossal, akkor az ubl bemenetére nem jut hangfrekis jel? És nem is búghat csak ha a sorkimenő szedi össze.

(#) djhans hozzászólása Aug 22, 2008
Itt vagyok én is nem tüntem el. Minden nap elolvasom amiket írtok. nincs időm most az erősítőkre. Még mindig ott tartok hogy le kéne festeni a GU50 SE dobozát A napokban a két csöves rádiómat (VTRGY EA-53 '1963évj. és Videoton R4901 '1970évj.) pucolgattam és pofoztam ki.
(#) Müszi válasza djhans hozzászólására (») Aug 22, 2008
Lám-lám a másik nagy-csöves is megérkezett
(#) sebestyen_ferenc válasza Rockmenyét hozzászólására (») Aug 22, 2008
Én is aszt a kapcsolást csináltam meg és azzal zenélek!
(#) Gory válasza CHZ hozzászólására (») Aug 22, 2008
Akkor ha így még lehet jó kimenőt csinálni belőle így folytatom. Nem gondoltam volna előtte hogy ennyire fogy a hely, következő erősítőnél (ami majd sokára lesz ha így haladok) már előrelátóbb leszek.
Rétegek közé most 1 réteg hostafán fóliát és 1 réteg papírt tettem. A hostafán az ilyen átlátszó fólia, rideg kicsit törékeny meg vékony fólia. Ezen a magon egyébként amikor még hálózati trafó volt és nem szedtem szét ilyen hostafán fólia volt a sor és a réteg szigetelés is.
(#) Rockmenyét válasza sebestyen_ferenc hozzászólására (») Aug 22, 2008
Idézet:
„sebestyen_ferenc írta:
Én is aszt a kapcsolást csináltam meg és azzal zenélek!”

Melyiket? A Plachtovics-félét vagy az elektroncso.hu-s CHZ-félét?
(#) sebestyen_ferenc válasza Rockmenyét hozzászólására (») Aug 22, 2008
elektroncso.hu
(#) kaszarobert válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 22, 2008
Bocs a kimenőért, tele volt a fejem mindennel

Befújtam valami alkoholos sprayvel, mind a potit és a kapcsolókat is, illetve meghúztam 4 csavart ami az alaplemezre fogatta a kapcsolókat, és most kevesebb a brumm.

"A lemezjátszó bemenetet testeld,és kapcsold is oda.Így kiderül mennyi az alap brumm,a végfokon."

Ha a bemenetet rövidrezárom ugyanúgy búg, én a kapcsolók után szeretnék egy pontot, ahol bátran rövidrezárhatom hangfrekisen, illetve odaköthetném a hangjelet...
Aszthiszem a két 10 nanosnál próbálkozom majd holnap :lookaround:
Következő: »»   218 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem