Fórum témák
» Több friss téma |
Hi!
Lenne egy igazából nem ide való kérdésem, de nem akartam másik fórumot nyitni! Tehát, van egy optikai egerem, amit ha rákötök a gépre akkor tökéletesen működik, de ha a gépet kikapcsolom, akkor az egér lézere továbbra is világít, és ez nagyon zavaró! Voltam már egy rakat számítógépboltban, de nem tudtak segíteni, ezért kérem a TI segítségeteklet!!! Köszönettel: stefi
enyem is mindig vilagit 1-2 perc mulva beall takarekra aztan ugy pihen ha kicsit se vilagitana honnan tudna h megmozditottad?
ha eleg ugyes vagy szerelj kapcsolot a kabelre
Ha USB-s akkor egyszerű a megoldás! mindegyik alaplapon lehet állítani hogy az USB porton a fesz mindíg ott legyen vagy csak bekapcsolt állapotban.
vagy a BIOSban lehet hogy van valamilyen beallitas erre a celra....
Az igaz, de pl. a tesóm gépén ugyanazt az egeret rádugtam, kikapcsoltam a gépet és az övén kikapcsolt az egér is, de az enyémen nem így van!
(Az én egerem is olyan, hogy ha nem mozgatom bekapcsolt állapotban, akkor takarékra áll!) A kapcsolón én is gondolkodtam, de azért megkérdezem hátha valaki tud valamit erről! De azért kösz a válaszodat Stefan Üdv: stefi
Én BIOS-ban még sosem láttam ilyet. Mindíg az alaplapon van egy pár jumper az USB portok környékén. De inkább nézd meg az alaplap leírásában! Most jut eszembe ha PS/2-es lenne akkor egyáltalán nem szabadna fesznek lennie a porton kikapcsolt állapotban.
Bocs! De mégis van fesz a PS/2-n kikapcsolt állapotban...... valamivel összekevertem. de ezt is ki lehet kapcsolni.....
Igen És az alaplapon hol, hogynéz ki ez a valami, mert az alaplaphoz nem kaptam semmi leírást!
Meg nem is nyulkálok mindennap a gép belsejében, nem tudnád egy kicsit részletesebben leírni????
Nah! az USB csatik környékén keress ilyen kis átdugaszólható kapcsolót.
Ehhez hasonlót.: [pic]http://www.servicioalpc.com/images/jumper.jpg[/pic] ha találtál akkor írd le hogy mi van mellé írva. és én megmondom hogy az e. Vagy leírod az alaplap típusát és utána nézek hogy hol lehet kapcsolgatni.
Az alaplapom típusa: Gigabyte GA-8SIML
ÉS majd este szétszedem és megnézem, hogy mi van benn. Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!!!!
Van egy rossz hírem! a Gigabyte szépen lespórolta a jumper-eket az alaplapról és a BIOS-ban sincs semmien beállítási lehetőség. Úgyhogy belekell törődnöd hogy világít éjszaka... legalább irányfénynek jó lesz ha ki kell menni.......
Nah, mindegy ez van !!!
Azért köszönöm a gyors válaszaidat és ha valamiben tudnék segíteni neked, akkor csak szólj! OK? Köszönettel: stefi
OK! majd gondolkodom hogy miben kéne segítség.
De most úgy néz ki mással kell foglalkoznom az elektronika helyett........
Sziasztok!
Nem vagyok elektronikai szakember, ennek fényében szeretném kérdezni azt hogy mivel tudnám megszüntetni a Led reflektor jelzavarását az Fm rádió sávban? Eddig akárkit kérdeztem elektronikai körökben, értetlenül állt a kérdéshez. Amint felkapcsolom a ledreflektorokat, azonnal erősen elkezd súgni a Rádió. Kérlek Benneteket hogy adjatok nekem valami olcsó tippet a megoldásra. Köszönöm!
Elsőként azt tudom tanácsolni, hogy reklamálj ott, ahol vetted, mert nem felel meg az előírásoknak. (Feltehetőleg az estlegesen felajánlott cseredarab is hasonló lesz...)
Alapvetően nem maga a LED okozza a zavart, hanem a beépített tápegység, aminek nem megfelelően alakították ki a zavarszűrését. Utólagosan persze be lehetne építeni ezeket az alkatrészeket, de nem biztos, hogy belefér az adott helyre. Azt is jó lenne tudni, hogy a hálózat felé visszatáplált zavarról, vagy a térbe kisugárzottról van szó. (Ha telepes rádiót is zavar, akkor a térbe is sugároz.)
Nálunk a gyárban is ugyan ez a helyzet, éjjel sötétben kell rádiót hallgatni. Viszont mobilon jó a vétel, de ez nem jó megoldás. Három darab 60x60-as led panel lóg a plafonról, ahhoz nem lehet hozzányúlni, a rádióhoz viszont szabad, valakinek valami ötlet? Szerintem a hálózatot zavarja, ami érdekes mert legalább 80 darab 37,5 kw egyenáramú motor és ugyanennyi váltóáramú megy erről a hálózatról, és ezek nem zavarják
Idézet: „Szerintem a hálózatot zavarja, ami érdekes mert legalább 80 darab 37,5 kw egyenáramú motor és ugyanennyi váltóáramú megy erről a hálózatról, és ezek nem zavarják” Ebből következik, hogy nem a hálózatot zavarják, hanem rádióznak.
Ha olyan a LED-ek szerelése hogy védve vannak közvetlen érintés ellen, tehát nem számít hogy galvanikusan le vannak-e választva a hálózatról, akkor a legegyszerűbb, legolcsóbb, és majdnem örökös megoldás a kondis előtét. Találsz rá megoldást, rajzot a topikban, de Skori oldalán részletes méretezést is. Nálam is ily módon lesz átalakítva az egész lakás világítása.
A zavart a kapcsolóüzemű előtétek okozzák.
Ha rádióznak akkor a telefonomon miért tudom hallgatni a rádiót tökéletesen?
Ha a telefondon IP rádiot hallgatsz, azt nyilvánvaloan nem zavarja. A telefon FM tunerje is fényévvel jobb minöségü és árnyékolt, igy sokkal immunabb a külsö zavara ( már a mérete miatt is).
Az meg sajnos tény, hogy a LED meghajtok többsége nagyon ocska (az utobbi idökben föleg a svéd butoráruházból vett cuccok lognak ki a sorbol), és nagyon zavarnak. A LED-es villanykörték kevésbé zavarnak (a nem dimmelhetök), de a az ujabbak már processzoros vezérlésüek, dimmelhetök, nagyteljesitményü LED-k vannak benne sajnos szintén zavarnak. Nem igen lehet ellenük mit tenni, föleg nem olyankor, amikor arrol megy a vita, hogy marad-e az FM sáv müsorszorásra.
Az szgépem zavarja a műsorszóró adásokat 100MHz-ig 6-7 méteres körzetben
Mit lehet ellene tenni?.
Utánajárni. Például ezt a két oldalt is elolvashatod.
Esetleg megprobálhatod kicserélni a tápegységet. Sajnos nekem is volt ilyen gondom egy márkás drága video vágo PCvel.
Egy mezei uj táp teljesen megoldotta a gondokat. ( igaz ez már több mint 10 éves eset).
Laptopod van? Ha igen, annak a tápegysége csinál ilyet újabban. Nálunk a Hp eredeti töltője úgy zavar URH-n, hogy ki kell kapcsolni a rádiót.
Erre gondoltam, mikor azt írtam, hogy csak ezt a két oldalt kéne átolvasnia. Most te voltál a jószívűbb, én az engedetlenebb
Nekem most meg van egy uj speciális kisgépem, amihez egy külsö változtathato feszültségű 6 A-s tápot adtak. Ennek meg az a kinja, hogy amikor nincs rajta terhelés egy bizonyos idö után kezd el zavarni. Miután a gépen van a kapcsolo, ha masinát kikapcsolom, kb fél perc mulva jelenik meg a zavar. Ha bekapcsolom a gépet akkor meg eltünik. Hogy ennek mi lehet az oka azt nem tudom.
Kapcsolóüzemű a tápegység. Szüksége van egy minimális terhelésre, ahhoz hogy folyamatosan tudja tartani a beállított feszültséget a kimenetén. Egy visszacsatoláson keresztül veszi a kimenetről a feszültség értéket és ennek függvényében szaggatja a vezérlő IC a PWM jelét a teljesítmény FET-eknek. Tehát az a probléma kis terhelésnél, hogy nem folyamatos a PWM jel hanem szaggatva van. A nagyobb probléma az, hogy nem megfelelő a tápegység zavarszűrése.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2022
Az lehet, mert a zavar karektere is másmint a megszokott kapcsitáv zavar. Pattogásokat hallani, szoval nem folyamatos. Amugy viszont a táp múködik a display kijelzi milyen kimeneti feszültség, melyik fokozatba van kapcsolva.
Valoszinü nem ilyen alkalmazásra lett tervezve.
Van egy saját építésű kapcsolóüzemű tápegységem. Optocsatolóval visszacsatolva a kimenetről az UC3842 IC-hez. Kis terhelésnél a LED (a visszacsatoló körben) villog. A terhelést ráadva folyamatosan ég. A tápegységet terhelve 1W/12V LED-el , a LED nem folyamatosan ég, hanem villog. Ez a terhelés túl kicsi neki. A tápegységeddel is ez a probléma szerintem.
Nincs kizárva, de ezért biztosan nem fogom feltörni a dobozát.
Csak mint érdekességet hoztam fel, mert ahogy itt is olvassuk, vannak olyan tápegységek is amik állandoan zavarnak. (Szinte minden butorgyár által használt táp a LED-k meghajtásához ilyen, sajnos.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |