Fórum témák
» Több friss téma |
Hello! Nem tudom hogy ide illő téma-e de azért megkérdem hátha tud valaki segíteni. Szóval van egy TV-kártyám egy infrás távirányítóval. Hogy lehetne azt megoldani, (milyen hardware, vagy software szükséges hozzá), hogy a távirányítót más programokhoz is használni lehessen? Pl. zenelejátszásnál szeretném használni a play, pause, stb. gombokat. Akinek van valami 5lete plíz írjon! Thanx!
winlirc szóra keress rá. Lesz kapcsrajz is, és program is.
Köszi a segítséget, azóta találtam egy másik progit is, ami kis segítséggel, de felismeri a TV kártyám infráját. Az a baj, hogy csak 30 napos verzió. Ha valaki tud ingyenes ilyen programot, legyen szives szóljon! Köszi!
Milyen más programot találtál? Mi a neve? Nem tudjuk kitalálni...ha tudnánk a nevét, lehet, hogy tudnánk adni egy linket legalább, hogy honnan töltsd le a teljes verziót...de így?!
A program neve: Remotty v3.20, elég sok féle kártyát ismer (kis rásegítéssel) és rengeteg programot tud "irányítani". De csak próbaverzió...
Hát ezt a programot inkább hagyjuk ... hol működik hol nem Ha valaki tud rendesen működő ilyesmi programot, jól jönne az info. Előre is kösz mindenkinek
Az a gond, hogy a WinLirc csak COM porton hajlandó látni az infa vevőt. Nekem viszont olyan van, amit a TV kártya csatlakozójába kell dugni (a kártya pedig PCI slotban van). Láttam itt egy hasonló fórumot, ott találtam kapcsolási rajzot infra vevő építéséhez, lehet hogy ez lesz végül a megoldás. Bár itt is ahányféle rajzot ajánlottak, igazán nem tudom melyiket érdemes megépíteni. Egy hozzáértő valaki igazán megmondhatná. Köszi!
Elvvileg (mármint azt írják), hogy a TV kártya IR protjára is rá lehet hangolni a WinLIRC-et, (- Szoftver az internetről - címszó alatt )...
Idézet: Egy kicsit bővebbel ha lehetne, VAGY egy link is jólenne. KÖSZI. „Láttam itt egy hasonló fórumot...”
Nekem nem sikerült. Persze lehet, hogy csak nem voltam elég kitartó... mindenesetre az induláskor bejövő konfigablakon nem láttam olyan beállítást, amely lehetővé tenné a tv kártya infrájának használatát... :no:
Estetleg próbálkozz a girder nevű programmal. Én is azzal távirányítom a gépemet bár nekem sorosporti vevőm van, de ha jól emlékszem a leírására mintha támogatná némelyik tunerkártát is.
Egyébként üdv mindenkinek lelkes amatőr vagyok az elektronikában. Nemrég készítettem el életem első kapcsolását amihez rengeteg ifót merítettem innen.
Helllo! A Girderrel próbálkoztam én is, de az én TV kártyámat pont nem ismerte ... a WinLircbe pedig én sem találtam TV-kártyára vonatkozó beállításokat. Most egy soros portra csatlakoztatható egyszerű kis infra vevőt akarok csinálni, mellékelem a kapcsolási rajzot. Nem tudom pontosan hol találtam, vagy a gyűjteményben, vagy a fórumok között egy link útján ...
A winlirchez külön kell letölteni drivert a kártyádhoz fent van a honlapján ! Winlirchez én az IRAssistant használom és tök jó ez a páros...
A WinLIRChez a TV-kártya drivert nem találom ... tudna valaki adni egy linket? Köszi. Ja és ezen a fórumoldalon: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_710.html?date_order=asc&pg=2
is van egy egyszerű kis soros portra infra vevő, de kicsit más mint amit én találtam. Melyik a jobb? Mi a különbség?
Hello! sikerült rájönnöm hogy működik a TV kártyákkal a Girder 4. (távirányító program) Akinek hasonló gondja volt / van segítehetek. Kicsit komplikált a program, rá kell szánni egy fél órát, de megéri a végeredményért cserébe.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy nem-e tud valaki pontos leirást a winlirc beállitásaihoz. hogyan kell beállitani, hogy tudjam működtetni a távirányitóval pl. a winampot, power DVD-t, stb. programjaimat a PC-n. A segitséget előre is köszönöm. Jah és nem tudja valaki megmondani hogyan kell a forumba irni nem válaszként???
Letöltöttem a Girder4 programot de fogalmam nincs, hogy hogyan tudnám ráizzítani a Winfast Leadtek TVN2000XP Expert tunerkártyámra, tudsz segíteni?
Idézet: „Jah és nem tudja valaki megmondani hogyan kell a forumba irni nem válaszként???” Mármint új témát akarsz nyitni?
valaki nem tudná leírni, hogy hogy kell a WinLirc-be
beállítani a WinFast TV2000XP típusú kártyámat? Segítségeteket előre is köszönöm: Hurka
Hello! Nekem is Winfast TV2000XP tunerem van, a Winlirccel fél nap küzdelem után sem sikerült működésre bírni ... bár lehet csak én csináltam valamit rosszul. De a Girder 4-gyel, és a kártyához letölthető pluginnal már tökéletesen együttműködik, akinek bővebb info kell, írjon privátban, akit nem érdekel a téma azt nemakarom itt fárasztani
Hellosztok! Szeretném kérdezni, hogy azt meg lehet-e oldani, hogy BPW41-el venném egy Videoton távirányító jelét, és azt rákötném a Pc sorosportjára?
Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv.: Hurka
Hello. Nekem is ilyen tunerem van, és csak annyit kell tenni hogy van az ikonja a tálcán az óra mellet és van olyan hogy settings és ott be kell pipálni a MCE Remote-t!
És utánna tudod a géped kezelni. Ha zenelejátszóhoz akarod használni akkor be kell állítani a bill. Ezt úgy tudod megcsinálni hogy kiválasztod amit akarsz pl.: play és nem bill. nyomsz meg hanem a távirányítón egy gombot. |
Bejelentkezés
Hirdetés |