Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Zene gyorsítása - lassítása
Témaindító: bendoroland, idő: Aug 31, 2008
Témakörök:
sziasztok. szertnék csinálni egy olyan áramkört ami a zenét gyorsítsa vagy lassítsa olyat mint ami a dj cd lejátszókon szokott lenni joog tárcsának hívják asszem.
Üdv! ezen már én is gondolkodtam... Nem valami egyszerű dolog!
(Dj lejátszókba is egy profi hangkártya csinálja ezt + egy szoftver)
Nekem van a Pio 100-ashoz rajzom... Meg is nézem most hogy mi hogy van benne.
Ígyvan ahogy gondolod! ha meg is építené nem érné meg! meg kicsit lehetetlen megépíteni!
Valahova feltöltöm de most nekem a data nem akarja... Valami másik ilyen oldalt nem tudsz? Mert akkor feltöltöm. Tényleg meg van a rajz nem kajlizok. Egész szervíz manual... Még az is benne van h h kell összerakni. Csak nagyobb mint 2mb és ide nem tudom felölteni.
Darabokban is fel lehet tölteni pl. Mondjuk 4 db 2 MB-os fájlként, amit mondjuk Total Commanderrel tudsz feldarabolni. Vagy WinRAR-ral is akár.
Köszi. Nem tudtam h a winrar ilyet is tud.
Na ha ezt valaki OTTHON !!! utánépíti...... annak aztán, Nobel-díj
Bocsi, de kitöröltem azt a hsz-t amire krissz555 válaszolt, abban végül is azt írtam le, hogy az ilyen cuccok, előbb beolvassák előre a CD-t, vagyis a tracket amelyiket választod. Avval aztán digitálisan azt csinálsz amit csak lehet. Manuálisan lehetetlen megcsinálni CD-vel a gyorsítást/lassítást.
Hali!
A Technics-nek van egy nagyon ügyes kis szerkezete: SH-GE90. Tud néhány érdekes hatást, pl. visszhangot is...
Engem az érdekelne inkább, hogy miből lehet csinálni a gépen a keverőprogramokhoz olyan vezérlőt. (nevét nem tudom midi kontroller?) Szerintem sokkal egyszerűbb mint egy cd lejátszóba ilyeneket építeni.
A legegyszerűbb ha egy A/D konverterrel és egy forgó-enkóderrel csinálod meg.
A potik állását is ugyan így A/D konverterrel, arra van is topik itt a HE-n. Jut eszembe vannak PIC-ek is beépített A/D konverterrel! Ha valaki tud kapcsolást azt én is várom mert én sajna nem tudok ilyet de építenék én is... Ja, és van a Hercules DJ console, keress rá Google a barátod, az egy ilyen kütyü csak már nem nagyon lehet kapni. A Virtual DJ-t lehet vele többek között vezérelni USB-n keresztül.
A Behringer-nek is van ilyesmi cucca.
Kössz a rajzot! bár nem fogok ilyet csinálni, csak kíváncsi voltam rá!
Mintha már hallottam volna róla, de lehet láttam is a Zaj-nál. Úgy rémlik 100 rolpi felett van, a Hercules pedig anno volt 60 ropi körül, de akkor meg ritka volt az olyan számítógép amelyik elbírta volna, mert ugye USB-s és a tesztek szerint, amiket olvastam általában 100% felett simogatta a procit. Ahhoz hogy jól menjen jó gép is kellett akkoriban...
Rákeresek a Behringer féle Herculesre Szerk.: rákerestem, szerintem a Behringer BCD 3000-re gondolsz, Nézd meg... hátha ez az. Nem tudom miért emlékeztem 100 ropira, "csak" 65.000-be kerül.
Igen, erre gondoltam. Egy ilyesmit itthon olcsóbban nem lehetne kihozni?
hello!
en mar egota fontolgatom hogy utannakeressek egy virtual dj vezerlonek... de nem lehetne megoldani hogy hazilag csinaljak egyet?? ha igenn akkor otleteket es rajzokat kernek kosz elore is
Akkor inkább vegyen cdj-100-asokat 80 000 alatt is van használtan már.CDJ 800MKII nincs rajzod kiwi lwnnék rá miért ilyen nehéz van 2.db-om annak nincs párja
Érdekes téma.Esetleg valakinek nincs rajza,amivel a hangmagasságot/mélységet lehet állitani? egyfajta Pitch-effekt(pl mikrofonon beszélve egyszer vékony hang,máskor nagyonmély),potival szabályozható,de a sebesség az eredeti.
valami frekvenciával mahináló dolog féle. Köszönöm a válaszokat.
Elvileg "nagyon egyszerű" . Kétszer kell keverni, másodszorra egy picit kisebb, vagy nagyobb frekvenciával.
Egy keverőáramkörre rá kell vezetni a hangfrekvenciát meg egy nagyobb frekvenciát, pl. 9 MHz-et (erre a frekire kaphatók jó szűrők), a keletkező jelből ki kell szűrni a 9 MHz felettieket egy nagyon jó szűrővel. A szűrőből kijövő jelet rá kell vezetni egy újabb keverőre, amelyre pedig pl. 9,0001 MHz-et vezetünk. Ekkor keletkezik egy olyan hangfrekvencia, amely 100 Hz-el alacsonyabb, mint ami eredetileg volt. A második jel frekvenciájának változtatásával lehet "tologatni" a hangmagasságot, miközben a sebesség nem változik. Kapcsolási rajzot ne kérj, (vagy nézd meg bármelyik amatőr SSB adóvevő kapcsolását, azokban megvannak az ilyen áramkörök, két adóvevő egymás közt ezt "alapból" tudja)
köszönöm a választ.tényleg egyszerüen hangzik,bár én még a blokkdiagramig se jutnék
|
Bejelentkezés
Hirdetés |