Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zene gyorsítása - lassítása
Lapozás: OK   1 / 1
(#) bendoroland hozzászólása Aug 31, 2008 /

sziasztok. szertnék csinálni egy olyan áramkört ami a zenét gyorsítsa vagy lassítsa olyat mint ami a dj cd lejátszókon szokott lenni joog tárcsának hívják asszem.
(#) krissz555 válasza bendoroland hozzászólására (») Aug 31, 2008 /

Üdv! ezen már én is gondolkodtam... Nem valami egyszerű dolog!
(Dj lejátszókba is egy profi hangkártya csinálja ezt + egy szoftver)
(#) sound.man válasza krissz555 hozzászólására (») Aug 31, 2008 /

Nekem van a Pio 100-ashoz rajzom... Meg is nézem most hogy mi hogy van benne.
(#) krissz555 válasza sound.man hozzászólására (») Aug 31, 2008 /

Azt a rajzot megnézhetném én is?
(#) krissz555 válasza (») Aug 31, 2008 /

Ígyvan ahogy gondolod! ha meg is építené nem érné meg! meg kicsit lehetetlen megépíteni!
(#) sound.man válasza krissz555 hozzászólására (») Aug 31, 2008 /

Valahova feltöltöm de most nekem a data nem akarja... Valami másik ilyen oldalt nem tudsz? Mert akkor feltöltöm. Tényleg meg van a rajz nem kajlizok. Egész szervíz manual... Még az is benne van h h kell összerakni. Csak nagyobb mint 2mb és ide nem tudom felölteni.
(#) Norberto válasza sound.man hozzászólására (») Aug 31, 2008 /

Darabokban is fel lehet tölteni pl. Mondjuk 4 db 2 MB-os fájlként, amit mondjuk Total Commanderrel tudsz feldarabolni. Vagy WinRAR-ral is akár.
(#) sound.man válasza Norberto hozzászólására (») Aug 31, 2008 / 4

Köszi. Nem tudtam h a winrar ilyet is tud.
(#) vtsoftware válasza sound.man hozzászólására (») Aug 31, 2008 /

Na ha ezt valaki OTTHON !!! utánépíti...... annak aztán, Nobel-díj

Bocsi, de kitöröltem azt a hsz-t amire krissz555 válaszolt, abban végül is azt írtam le, hogy az ilyen cuccok, előbb beolvassák előre a CD-t, vagyis a tracket amelyiket választod. Avval aztán digitálisan azt csinálsz amit csak lehet. Manuálisan lehetetlen megcsinálni CD-vel a gyorsítást/lassítást.
(#) titi válasza bendoroland hozzászólására (») Aug 31, 2008 /

Hali!
A Technics-nek van egy nagyon ügyes kis szerkezete: SH-GE90.
Tud néhány érdekes hatást, pl. visszhangot is...
(#) sound.man válasza vtsoftware hozzászólására (») Aug 31, 2008 /

Engem az érdekelne inkább, hogy miből lehet csinálni a gépen a keverőprogramokhoz olyan vezérlőt. (nevét nem tudom midi kontroller?) Szerintem sokkal egyszerűbb mint egy cd lejátszóba ilyeneket építeni.

A legegyszerűbb ha egy A/D konverterrel és egy forgó-enkóderrel csinálod meg.
A potik állását is ugyan így A/D konverterrel, arra van is topik itt a HE-n.

Jut eszembe vannak PIC-ek is beépített A/D konverterrel!

Ha valaki tud kapcsolást azt én is várom mert én sajna nem tudok ilyet de építenék én is...

Ja, és van a Hercules DJ console, keress rá Google a barátod, az egy ilyen kütyü csak már nem nagyon lehet kapni.
A Virtual DJ-t lehet vele többek között vezérelni USB-n keresztül.

A Behringer-nek is van ilyesmi cucca.
(#) krissz555 válasza sound.man hozzászólására (») Aug 31, 2008 /

Kössz a rajzot! bár nem fogok ilyet csinálni, csak kíváncsi voltam rá!

Mintha már hallottam volna róla, de lehet láttam is a Zaj-nál. Úgy rémlik 100 rolpi felett van, a Hercules pedig anno volt 60 ropi körül, de akkor meg ritka volt az olyan számítógép amelyik elbírta volna, mert ugye USB-s és a tesztek szerint, amiket olvastam általában 100% felett simogatta a procit. Ahhoz hogy jól menjen jó gép is kellett akkoriban...
Rákeresek a Behringer féle Herculesre

Szerk.: rákerestem, szerintem a Behringer BCD 3000-re gondolsz, Nézd meg... hátha ez az. Nem tudom miért emlékeztem 100 ropira, "csak" 65.000-be kerül.

Igen, erre gondoltam. Egy ilyesmit itthon olcsóbban nem lehetne kihozni?
(#) istvanpal16 hozzászólása Szept 21, 2008 /

hello!
en mar egota fontolgatom hogy utannakeressek egy virtual dj vezerlonek... de nem lehetne megoldani hogy hazilag csinaljak egyet?? ha igenn akkor otleteket es rajzokat kernek kosz elore is
(#) istvanpal16 válasza istvanpal16 hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

(#) zoli200 válasza vtsoftware hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Akkor inkább vegyen cdj-100-asokat 80 000 alatt is van használtan már.CDJ 800MKII nincs rajzod kiwi lwnnék rá miért ilyen nehéz van 2.db-om annak nincs párja
(#) snakesix hozzászólása Nov 16, 2008 /

Érdekes téma.Esetleg valakinek nincs rajza,amivel a hangmagasságot/mélységet lehet állitani? egyfajta Pitch-effekt(pl mikrofonon beszélve egyszer vékony hang,máskor nagyonmély),potival szabályozható,de a sebesség az eredeti.
valami frekvenciával mahináló dolog féle.
Köszönöm a válaszokat.
(#) kendre256 válasza snakesix hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Elvileg "nagyon egyszerű" . Kétszer kell keverni, másodszorra egy picit kisebb, vagy nagyobb frekvenciával.
Egy keverőáramkörre rá kell vezetni a hangfrekvenciát meg egy nagyobb frekvenciát, pl. 9 MHz-et (erre a frekire kaphatók jó szűrők), a keletkező jelből ki kell szűrni a 9 MHz felettieket egy nagyon jó szűrővel. A szűrőből kijövő jelet rá kell vezetni egy újabb keverőre, amelyre pedig pl. 9,0001 MHz-et vezetünk. Ekkor keletkezik egy olyan hangfrekvencia, amely 100 Hz-el alacsonyabb, mint ami eredetileg volt. A második jel frekvenciájának változtatásával lehet "tologatni" a hangmagasságot, miközben a sebesség nem változik.
Kapcsolási rajzot ne kérj, (vagy nézd meg bármelyik amatőr SSB adóvevő kapcsolását, azokban megvannak az ilyen áramkörök, két adóvevő egymás közt ezt "alapból" tudja)
(#) snakesix válasza kendre256 hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

köszönöm a választ.tényleg egyszerüen hangzik,bár én még a blokkdiagramig se jutnék
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem