Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
a föld közös, amúgy mintha 2 külön potit kötnél be.
Hello!
Hát ha erre gondolsz? üdv! proli007
Nem a bal szélső a bemenet középső a föld és jobb szélső a kimenet?
![]() ![]()
Hello!
A poti bekötése, esetleg típusfüggő lehet. De általánosságban a középső lábon van kivezetve a csúszka. A csúszkáról veszed le a jelet. Amikor hallkítod, a tengelyt ballra forgatod, tehát oda kell a GND. És természetesen a másik felére a bemeneti jel. üdv! proli007
Köszi a segítséget, ahogy tudom megépítem, bár most meg a stepdownom vagy multiméterem purcant meg még nemtudom..... nehéz a forrasztgatós élet....
Köszönöm szépen a segítséget mindenkitől! Sajnos egyik feltételezés se talált! A problémára magamtól jöttem rá!
Gondoltam szétszedem és úgy is meg hallgatom. Üzem közben kezdtem el meglazítani a hangszóró csavarjait és arra lettem figyelmes hogy megszűnt a zörgés! Vissza csavartam, majd ismét előjött a zörgés! Gondolom hogy túl erősen voltak meghúzva a csavarok és ezáltal deformálódott a káva széle és így hozzá ért a membrán a kávához, legalábbis én erre tudok gondolni! Üdv
Aha, szóval akkor semmi extra, csak kapott egy nevet? És akkor van lehúzó ellenállás is?
![]()
Sziasztok!
Egy nagyon kezdő kérdés...egy ''nagyon'' kezdőtől: egy ilyen kicsi kondinál, melyik a + és melyik a - láb? Kép: Hivatkozás ![]() Köszönöm előre is válaszaitokat! Üdv: Abu.
Általában a kondi testén meg szokták jelölni, hogy melyik a pozitív láb. Esetleg az alapján is el lehet indulni, amit köbzoli javasolt.
Íme egy kép, ez többet elárul: Kép: Hivatkozás
Köszönöm válaszaitokat...
![]() Üdv: Abu.
Sziasztok!
Lenne egy nagyon amatőr kérdésem. Mellékelem egy 12V-s relé rajzát. Meg tudnátok mondani, hogy mit jelent az NC rövidítés? A relé ha áramot kap, akkor a két piros lábat zárja össze, azaz a COM és az NC lábat? Vagy éppen a másikat, tehát a COM-ot az NO-val? Előre is köszi! Üdv.
COM = common (kozos)
NO = Normal Open (alapesetben nyitott) NC = Normal Closed (alapesetben zart) Az NO labak bekapcsolt allapotba kerulnek mikor a rele behuz. Az NC labak kikapcsolt alalpotba kerulnek mikor a rele behuz. Idézet: „Az NO labak bekapcsolt allapotba kerulnek mikor a rele behuz. Az NC labak kikapcsolt alalpotba kerulnek mikor a rele behuz.” Akartam irni : :smoke: Az NO COM labak bekapcsolt allapotba kerulnek mikor a rele behuz. Az NC COM labak kikapcsolt allapotba kerulnek mikor a rele behuz.
A Pendrive-om ugyan csatlakozik a géphez de nem tudok belépni mindenre azt irja ki hogy "helyezzen be lemezt a meghajtóba" tud valaki megoldást
köszönöm válaszod
lehet hogy virus tette tőnkre ha igen van rá gyogy
Sziasztok!
Van nekem egy mp4 lejátszóm, amihez van egy olyan töltő, amin egy led pirosan világít, ha tölt, és zölden, ha már teljesen feltöltött az akkumulátora. Engem az érdekelne, hogy ezt hogy lehet megcsinálni?
Kétszínű LED-del.
De komolyan. Mit szeretnél tudni pontosan?
Képzelj el erre két különálló LED-et. Az egyiken akkor folyik áram, ha tölt, a másikon akkor, ha befejezte a töltést. Ezt a két LED-et közös (fehér) tokba teszik, és praktikusan közösítik egyik lábukat. Ezzel meg is van egy 3 kivezetésű alkatrész, mellyel 3 szín érhető el. Jelen esetben zöld, piros, és ha mindkettőt gerjesztik, akkor narancs. A LED-nek - mint ahogy a reklám neon csöveknek is - az anyagösszetételétől függ a színe. A piros nem azért piros, mert piros a "csomagolása". Az izzólámpa színét csak így lehet befolyásolni, a LED ezt fehér (áttetsző) tokkal is "megcsinálja".
Csátok Jani vagyok
A haverom szeretné megtudni mekkora zárt ládát kell építenie 1 M.N.C 880wattos 38cm átmérőjü mélynyomónak? Előre is kössz!
Helló!
az oldalon van egy kapcsolás Bővebben: Link ahol le van írva hogyan kell aktív subládát csinálni. Ebből nekem csak a dobozépítés kell. Van egy hasznos progi is.
A válaszok nem mennek az e-mail címedre, ez az oldal nem arról szól.
Minden, egy helyen... mert szeretjük! ![]()
Konkrét dobozméreteket nem tud mondani valaki?
![]() Vagy egy progit amit még ért is az ember?
Sziasztok! Mivel kezdő vagyok remélem jó topicba írok.
![]() Az lenne a kérdésem hogy egy rádiót szeretnék csinálni és a kapcs. rajz negyedwattos ellenállást ír (de én csak 4tized wattos ellenállást tudok szerezni) és nem csinálok-e vele bajt ha a nagyobbat rakom be a kisebb helyett?? ( ![]() ![]() ![]() Üdv.: Zotya
Helló!
Ha nagyobbat teszel be az sosem baj, se ellenállásnál, se kondenzátornál.
Egyáltalán nem, akár 20W-os is mehetne bele, de az már kicsit drága lenne. Fölfelé mehetsz, lefelé is egyes esetekben, viszont nagyon meg kell figyelni hogy hova is kell az ellenállás, mert pl. ha 30V ról akarsz járatni egy 12V-os motort, ahoz már nagyobb teljesítményű ellenálás kell mert a negyed wattos pl. szénné égne. üdv
Hi!
Ha 24V 5A diódát kellene betennem egy Graetz hídba, akkor azt értem, hogy min. 5A, min. 24V, da ha pl. csak olyat lelek, aminek magasabb a fesze, az probléma-e (mittudomén, pl. 200V-os és alig ereszt át a kis U miatt)? Thx! Spikk |
Bejelentkezés
Hirdetés |