Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sziréna

Témaindító: vanzerr, idő: Jan 5, 2006
Lapozás: OK   33 / 51
(#) vovozs hozzászólása Szept 5, 2008 /

sziasztok!
megépítettem ezt a pic-es sziréna kapcsolást a 2321-es picel fetek nélkül és látom, hogy keringenek különböző hex tartalmak amik finom kis hanggyüjteményt rejteget, utolagos engedelmetekkel leszedtem amik itt be voltak linkelve.Elismerem sok munka volt mögötte de volnának most kéréseim és kérdéseim, nekem csak tökéletesen csak a miki féle .hex -ek müködnek a többi a pl watt féle csak félig vannak hangok (ahol itt a kapcsoló állást értem) ami csak félig hang illetve semmire sem hasonlitó ....valami, némelyik rendes sziréna hang némelyik meg olyan mintha csak a fele szolna...
Mi lehet a problémám hátha ti már a sok sziréna építés probálgatás közt előjött valakinek. illetve a nagy és szeretetteljes kérésem hogy ha valaki tudna küldeni egy 12 kapcsolós változathoz egy fullos hex tartalmat.
ja és amit itt letöltöttem csak az egyiki 6-os adag ment a felhuzó ell. nélküli oldal a másik adag kapcsolora nem reagált max néha csak sipolt....

hu most már levegőt is veszek...
előre is köszönettel zsolti.

meghallgatva a kürt.mp3-at minden ugy müködik ahogy ott van, tehát minden rendben csak én nem voltam tisztában ezekszerint illetve mást vártam... szorry, amugy korrekt

egy eriston 150-be szeretném belefaragni egyébként.
(#) watt válasza vovozs hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

Ez jó hír, mert azóta töröm a fejem, mi lehet nálad a gond!
(#) még1MbR válasza vovozs hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

Mentőszolgálatos e vagy?
Eristonba faragáskor számolj vele, hogy 12 hang esetén meg kell oldani a mikrofon/magnó bemenet kapcsolását is. (vagy kihagyni, ha nem használod). Az 5db ledet meg muszáj lesz lehagyni.

a teszt hallgatást amugy ugy oldottam meg hogy szétszedtem egy 12v-os szirénát és a paneljárol kiszedtem egy-két dolgot pl ic és a tranyok elött amiken szintén hidban van rajta a hangszoró ott vezéreltem meg a pic két kimenetéről és van olyan jó hangja mint az eredeti szirénának csak szebb dallamokkal
igy más aki kis hangerőt akar és olcson az vesz egy ilyen 1500ft-os szirénát és megvan a tölcsér is és a végfokon is sporol.... a 1,5A rövidzárvédett táp lekapcsol igy...
(#) vovozs válasza még1MbR hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

nem vagyok mentőszolgálatos

14 éve vagyonvédelmi szerelő ( autorisztó)

amugy elég lepukkant állapotba van a doboza csavarok hiányoznak .... lesz vele dolgom
(#) vovozs válasza vovozs hozzászólására (») Szept 12, 2008 /

köszönöm fiuk a gyors és önzetlen segítséget mindenkitől, tökéletes lett. az eriston ujrafestve felujitva a PICes áramkör egy külön dobozkába
a kezelőszervként és a magnobenetre rákötve 10k 0,2k feszültségosztoval és igy még hangerő is állitható lett és nem feltünő a nagy végfok sem....

köszönöm még1x.
(#) Frankye válasza vovozs hozzászólására (») Szept 12, 2008 /

Esetleg egy képet tehetnél fel, hogy milyen lett. Csak kíváncsiságból...
(#) még1MbR válasza vovozs hozzászólására (») Szept 12, 2008 /

Szívesen!
(#) vovozs válasza Frankye hozzászólására (») Szept 17, 2008 /

a képek: ülés alatt az eriston és külön a kezelő probapanelon de az már igy is marad.
(#) Frankye válasza vovozs hozzászólására (») Szept 17, 2008 /

Köszönöm. Jó lett!
(#) speeddesign hozzászólása Szept 21, 2008 /

Sziasztok!

Nem rég kaptam egy Eriston 150 sziréna meghajtott.
Kérddésem, hogy a rendőrségi berregő hangot belle lehet tenni?
(#) vovozs hozzászólása Szept 22, 2008 /

ez a topic egy része erről szól, igaz egy komplett szirénáról, de egy kis lelemény és van horn,

a pic-es kapcsolást kell megépíteni és adaptálni.

pl. lásd a képeimet
(#) még1MbR válasza speeddesign hozzászólására (») Szept 22, 2008 /

Bele lehet, akár házilag építve, akár boltban vásárolva a panelt.
(#) m.joco hozzászólása Okt 14, 2008 /

Sziasztok!
Építettem a kocsinkba egy riasztó/immobilizért, és arra gondoltam, hogy megépítem ezt a kapcsolást hangjelzésnek riasztáskor, csak nem tudom, hogy milyen hangszórót kössek rá. Erre lehet kötni 12V-os szirénát, csak izmosabb tranyó kell bele? Vagy ha nem tudnék szerezni szirénát, akkor valamilyen piezo hangszóró is megfelelne, lenne olyan hangos, mint a sziréna?
Üdv.
(#) még1MbR válasza m.joco hozzászólására (») Okt 14, 2008 /

Az eredeti Watt féle szirénakapcsolásban trafó is van, ami kb. 32V-ot ad ki magából, szerepel is a leírásban. (Erre a brutál hangerő miatt van szükség, a hangerő megegyezik a vonuló kéklámpás autókéval)
A 32V-ot csak ehhez való profi szirénatölcsér bírja ki, ami használtan kb. 5eFt-tól indul egészen 40eFt-ig.
Trafó nélkül 12V a kimenőfeszültség, erre szinte az összes boltban kapható tölcsér ráköthető, a hangerő viszont csak a szokásos kb. 10W lesz. (legtöbb autóban ilyesmi hangerejű riasztó van)
(#) vovozs válasza m.joco hozzászólására (») Okt 14, 2008 /

az itt lévő kpcsolás kimenetén kb huszon pár volt váltofesz van ennek a PIC-es FETtes kapcsolás kimenetére egy komoly speciális tölcsért kell kötni mert amugy a processzorok füstel müködnek belül és ha ki megy belőle akkor már nem fog müködni...

amugy ennek nem nyekedli riasztosziréna hangereje van hanem meg_kül_önbö_zte_tett gépkocsik hangerejével vetekszik.....

riasztonál ne nagyon használd mert ha zavarod nagyon a lakokat akkor a sörösüveg messze tud repülni.... tapasztalat
(#) m.joco válasza vovozs hozzászólására (») Okt 14, 2008 /

Elnézést, de kifelejtettem, hogy én erre a kapcsolásra gondoltam.
Szóval akkor a 12V-os szirénán kívül milyen más hangszóró felelne meg ide, ha nem tudnék olyat venni? Ami esetleg hangerőben hasonló lenne.
Üdv.
(#) tomi675 válasza m.joco hozzászólására (») Okt 14, 2008 /

Üdv!

Nekem megvolt ez a kapcsolás. Autóriasztó kürttel használtam. Nagyon meg voltam vele elégedve. Nem volt túl hangos, de azért halk se. Ha olyan kürtöt szeretnél mint amivel én csináltam, 2000 Ft-ért már lehet kapni.

Ez a kapcsolás így nagyon sovány, egy Sokol rádió kis hangszóróját bírja csak el!
Fent van itt a topikban egy 3 tranzisztorral ellátott végfokos kivitelben is, az már normálisan szól.
(Meg is építettem, ha pesti vagy és nincs kedved maszatolni vele, elüzletelhetjük, én áttértem Watt mester sziréna megoldására )
(#) m.joco válasza még1MbR hozzászólására (») Okt 14, 2008 /

Hello
De ha a kapcsolásban pl. egy 2N3055-t használnék, előtte még egy valamilyen darlington tranyót, akkor sem volna elég hangos. Nekem elég lenne, ha olyan volna a hangereje, mint más autóriasztóé. Sajnos nem vagyok pesti, 140km-re lakom észak-nyugat felé Pesttől.
Piezo magassugárzóval hogy működne?
Üdv.

Ezt építettem meg:
Bővebben: Link

Hello
Kinéztem neten ezt a szirénát, úgy néz ki hogy akkor megrendelem. Ennek a frekvenciaátvitele 1,5-3,5 kHz. Ebbe a tartományba esik az a hang, amit az UM Ic ad ki? Ehhez akkor jó volna az a kapcsolás, amit fentebb belinkeltél?
Üdv.

Igen, teljesen jó hozzá, nekem is van ilyenem idehaza. A benne lévő szirénaelektronikát kivettem és a másikat betettem
Célszerű a nyákot is ehhez tervezni, hogy szépen elférjen bent.
A vaterán is érdemes szétnézni, megeshet, hogy még ennél is olcsóbban találsz!
Például ez:

Hello
Láttam neten olyan szirénákat is, amelyekhez oda volt írva, hogy pl. 6 tónusú, 1 tónusú. Ezek azt jelentik, hogy elég rájuk áramot adni, és 6-1 féle szignált tudnak lejátszani, ennyivel rendelkeznek? Szóval ilyenekhez nem is kellene külsőleg építenem semmiféle áramkört?
Üdv.

Igen... bennük van az elektronika, csak tápot adsz neki és szól is.
A profi cuccokban, mentők,tűzoltók,rendőrség esetén a szirénatölcsér az csak maga a hangsugárzó és egy külön erősítő hajtja meg a maga 100-200 wattjával.

És ezekben olyan szignálok vannak alapból, mint például amilyenek a gyári riasztókban is vannak? Többször is megfigyeltem, hogy amikor az egyik szomszéd autójában beindul a riasztó, akkor kb 6-7 másodpercenként változik a riasztási szignál, szóval többféle szól. Na ilyesmik lehetnek ebben is? És ezeken a szirénákon ki lehet választani, hogy melyik szóljon(mármint azon, amit belinkeltem)?
Üdv.
(#) még1MbR válasza m.joco hozzászólására (») Okt 15, 2008 /

Hááát, erre nehéz válaszolni, mivel rengeteg féle hangzású van. El kell menni és kipróbálni 2db sorba kötött laposelemmel mindet a Homasitában
Vagy megkérsz egy autóriasztó beszerelő műhelyt, hogy mutassa meg a technikát...
(#) m.joco válasza még1MbR hozzászólására (») Okt 15, 2008 /

Még annyit kérdeznék, hogy a gyári riasztóknál is maga a szirénában van az az elektronika, ami hozza létre a szirénának a hangjelet, és maga a riasztó központi része csak tápot ad az elektronikának riasztáskor?
Üdv.
(#) Frankye válasza m.joco hozzászólására (») Okt 15, 2008 /

Igen, általában így van.
Két lehetséges megoldási mód létezik:
Az egyik, amikor a riasztó központi egysége állítja elő a hangot, és az megy a tölcsérre, a másik, hogy a tölcsérbe van beépítve az elektronika, a riasztó pedig csak a tápot (vagy csak a pozitívot, vagy a testet is) adja.
Szerintem profibb megoldás, ha a riasztó központ csak jelet küld a tölcsér elektronikájának, mert a szabotázsvédelem így nagyobb. (Sőt, az igazi az, ha a tölcsér elektronikája maga is védett, azaz ha a központtól nem jön a jel, akkor is beindul.)
Következő: »»   33 / 51
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem