Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó illesztése TV-hez videóhoz
Lapozás: OK   1 / 1
(#) nhadrián hozzászólása Szept 8, 2008 /

Sziasztok!

Lenne egy problémám. Adott egy hatalmas képcsöves régebbi tip. Grundig TV, gyönyörű képpel. Tehát nem szeretném lecserélni. Van rajta RCA és SCART csatlakozási hely is de mikor összekötöm a DVD-vel a kép szinte teljesen kivehetetlen, olyan rossz a minősége. Létezik esetleg valami olyan adapter ami képes RCA video és kép jelet az antenna bemenetre alakítani? Olyasmire gondolok mint ami a régebbi videókon volt, hogy a video jelet ki lehetett küldeni az antenna csatlakozón keresztül is, és két kis potival lehetett meghatározni a csatornát.

Köszi előre is: Adrián

Ui.: Nem igazán tudtam melyik témakörbe tegyem, ha rossz helyen van, akkor légyszi soroljátok át!
(#) Medve válasza nhadrián hozzászólására (») Szept 8, 2008 / 4

Hello, igen, lehet ilyen eszközt vásárolni: Link
De ne add fel, valószínűleg nem a kompozit videót küldted rá a TV-re. Mennie kell annak!
(#) 925 válasza nhadrián hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Egy sima UHF modulátor kell hozzá mint ahogy Medve is írta
Pld: Bővebben: Link
ha beírod az interneten hogy UHF modulátor rengeteget fogsz találni
(#) mlhe_vr válasza nhadrián hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

A grunmdigokra jellemző, hogy teszenek előre is egy bemenetet, viszont a hátsó scart bemenet meg az elől lévő bemenet egy pontra van kötve, tehát a tv-n csak egy av bemenet van, de két csatlakozón.
Kiehetetlen, szürkem homályos kép ekkor szokott előfordúlni ha két készülék is le van dugva a tv-be egyszerre. Próbáld meg csak magába a dvd lejátszót bekötni, ha nem megy, akkor rf modulátor a megoldás, ha a tv sztereó javasol egy kicsit több összeget rááldozni és sztereó modolátort venni, kapható már 10 e ft körül is.
(#) mineral válasza nhadrián hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Szia! Nem feltétlenül szükséges neked ilyen cucc.

Nézdd meg először a dvd képi beállításait. Pontosabban a videó jel kimenetet.

Értem ezalatt hogy Pal/NTSC jelet küldjön ki. CVBS vagy RGB jelet küldjön ki. És az sem mind1 hogy RCA csatlakozót hová dugod. Mert van kompozit jel és van világosság+színkülönbségi jel. stb stb.

Pal/RGB beállítások esetén a Scart csatlakozóval működnie kell.

Érdemes tenni egy próbát ezen a téren.
(#) Medve válasza nhadrián hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

A DVD melyik kimenetét használtad?
(#) nhadrián válasza Medve hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Sziasztok!

Csak a DVD van a TVre kötve, és próbáltam SCART-al és RCA Video kimenettel is, ugyanaz. A kép annyira rossz, hogy a menüt is alig látom. Viszont a TV-n lévő ledek szerint a TV felismeri ha PAL vagy NTSC rendszerre váltok a DVDn. (az világít amelyikre rakom) Az audio erősítőről fog menni szóval itt lényegében a képi információ átvitele a kérdés. Szóval szerintem a modulátor amit mutattatok, jó megoldás lesz. Köszönöm szépen a gyors és korrekt válaszokat!

Üdv Adrián
(#) pokot válasza nhadrián hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Én régebbi videóból bontottam a modulátort,amikor nem volt scart a régi tv-n. kell neki stabil 5V és viszi a hangot,képet. mielőtt kiszeded a videóból ajánlatos megnézni, hova milyen jelek mennek
(#) nhadrián válasza pokot hozzászólására (») Szept 9, 2008 /

Megvettem a fent említett UHF modulátort, kitűnően működik, gyönyörű a kép vele. Köszi még egyszer!

Adrián
(#) Holubek hozzászólása Máj 10, 2009 /

Üdv! Kaptam egy Matsui matdv505e típusú dvd lejátszót. A problémám az vele hogy kompozit jelet nem ad ki. Egyedül a coaxial out és az optikai kimenet megy, (ha jól tudom ez audio kimenet) . Hogyan tudnám ezt összekötni tv-vel, amin nincs csak scart meg antenna, illetve mi lehet a baja?

(#) brainstorm hozzászólása Máj 31, 2011 /

Sziasztok !

A problémám gyorsan fel is vázolnám :
Van egy nagyon régi kb 30 éves JVC RM-470 tipusú televízióm. A hátuljám van 4 db rca kimenet.
Van egy dvd lejátszóm .. aminek a hátulján csak egy scart kimenet található.
Vettem egy scart - rca átalakító kábelt.. ás összedugtam a két készüléket és sehogy sem akar működni.
A dvd lejátszó és a kábel biztos hogy jó, kipróbáltam külön is. A tv-nél van valahol a probléma.. az rca csatlakozói sem sérültek. De viszont nem tudom semmilyen készülékkel beüzemelni.
A tv beállitásainál sem..hiába váltok AV-re ..vagy VIDEO-ra...semmi... már az állomás keresőt is végigpörgettem..és semmi..semmi kommunikáció nem lép fel a két készülék között..
Hol lehet a hiba? Vehetnék egy új tv készüléket de ha mindenáron ezzel szeretném megoldani.. akkor lehetetlen ?

Előre is köszönöm annak aki időt szán rám !

üdv , brainstorm
(#) Inhouse válasza brainstorm hozzászólására (») Jún 1, 2011 /

Sok lesz a TV-n a 4db RCA kimenet...nem lehet esetleg, hogy 2 be és 2 kimenet lenne? Monó TV esetén, 1 videó és 1 audió ki és be...meg kellene nézni, mi van odaírva...
A SCART-RCA átalakító milyen? Lehet, hogy fordított irányút vettél, ami arra való, hogy RCA->SCART kapcsolat legyen. A SCART bekötése más, ha bemenet és más ha kimenet kell...

Üdv
Inhouse
(#) attila2010 hozzászólása Jún 16, 2011 /

Vanak mar ehez hasonlo forumok ,de nem talaltam olyant ami foglalkozik evl a dolgaval. ezert nyitotam uj temat.
Van egy dvd lejatszom (kepek) amihez egy megfigyelo kamerat akarnek kotni de nincs video bemenete . (av in) .mit lehetne bele teni vagy hoza csatolni hogy tudjak hasznalni vele a kamerat.
(#) kadarist válasza attila2010 hozzászólására (») Jún 16, 2011 /

Szia!
Mi a típusa ennek a kütyünek?
(#) attila2010 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Grunberg 7001LCD
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem