Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   61 / 1272
(#) Báddzsó válasza Báddzsó hozzászólására (») Szept 4, 2008 /
 
szétkaptam, a tunere egy 6034t csipre épülő tuner, hogyan lehetne megállapítani, hogy melyik kapható tuner kompatibilis vele? Application note-t találtam icről kapőcsolási rajzal. tehát egy olyan tuner kéne amiben 6034es ic dolgozik..... tud ilyet valaki? köszi!......
(#) kocici17 válasza Armani hozzászólására (») Szept 4, 2008 /
 
Igen LCD ill vezérlője../bár a kép szerint én lcd-nek látom/hiba. Tartok tőle,hogy csak szakszervíz td kezdeni vele valamit...."ha"...
(#) patexati válasza Armani hozzászólására (») Szept 4, 2008 /
 
Nem érte valamilyen mechanikai behatás az lcd panelt??Olyan mint ha meg lenne repedve bár nrm látom tökéletesen!
(#) Báddzsó válasza Báddzsó hozzászólására (») Szept 5, 2008 /
 
már nem tudok mit írni, hogy feljebb ugorjon a listán ez a topik, jó lenne ha ti írnátok valamit. Ennyire húzós a téma, vagy rossz topikban hoztam fel a kérdésem?... TV szerelők merre bujkáltok?? Kapásból tudnátok mit tegyek...tuner: XuGuang gyártmányú, DTT-8A1C/T1146 , taifun tua 6034t ic-vel... az a baj lehet hogy nem/nem csak ez a rossz...
(#) _ampervadasz_ válasza Armani hozzászólására (») Szept 5, 2008 /
 
1000%, hogy senki sem hozza renbe ezt az LCD panelt!
Meg is mondom miért. Az LCD panel kapott egy ütést, vagy egy erősebb behatást amitől még nem repedt meg a LCD panel (benyomás, vagy erősebb "ütés" ellen ki van képezve az LCD panel), de a szélénél az illesztésnél "elereszett a ragasztás", vagy is levegőt kapott az a rész, amitől az feketére változott! Itt nem tudsz semmit tenni. Szerencséd van afelöl, hogy a vezetőréteg nem szakadt meg, mert akkor vagy függölegesen, vagy vizszintesen fehér sávokat látnál (vagy mind a kettő) irányban. Nem is ajánlatos nyomogatni, sőt ha értesz hozzá csak akkor, de csak akkor saját felelőségedre ellenőrízd óvatosan, a LCD panel felépítményét, hogy más nem sérült e, monjuk a behatás környékén, hogy a fekete folt ne terüljön tovább! Ha nincsen semmi további sérülés nyert ügyed van!

Csatoltam egy képet, lesd, meg ez talán jobban tükrözi azt amit leírtam! Bocs egy kicsit ronda lett a kép.
(#) szabi83 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 5, 2008 /
 
[off] Nekem a smájli nem jelenik meg a képen
(#) dewid hozzászólása Szept 5, 2008 /
 
Hello, Van egy MTC IC-52ZK tv-m Eleinte az volt vele hogy sötét a kép. A primer oldaltól kicseréltem minden elkót a sorkimenőig hátha jobb lesz de a probléma nem lett jobb sőt rosszabb lett. Most már nemcsak a sötét kép a probléma hanem az hogy bekapcsolásra nem mindig kapcsol be és van mikor magától lekapcsol. A segítségeteket kérném hátha összejön valami. Köszönöm.
(#) _ampervadasz_ válasza szabi83 hozzászólására (») Szept 5, 2008 /
 
Gondoltam, ezért is raktam bele csak kettőt! :jump
(#) Armani válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 5, 2008 /
 
Meglestem a képet és a választ is, valószínűleg ez lehet a hiba amit írtál. Jövőhéten viszem szervizbe, mert még garis a készülék kíváncsi vagyok, hogy kicserélik e az LCD panelt.

Köszönöm még egyszer a válaszokat.
(#) _ampervadasz_ válasza Armani hozzászólására (») Szept 5, 2008 /
 
Szivesen, de nem fogják kicserélni, mert nem tartozik a garanciális, ill. a jótállási feltételek közé, mivel ez nem rendeltetés szerű használattól keletkezett!!!

DE azért sok sikert hozzá! ...Ha mégis kicserélnék, akkor ird majd ide (vagy az OFF topicba)meg hogy milyen "storit" adtál be, hogy mégis megjavították!
(#) hard válasza dewid hozzászólására (») Szept 6, 2008 /
 
Udv

nem lehet hogy forditva tettel be egy elkot?vagy valamit oszeforasztottal veletlenul?Nez at megegyszer Utana Tovabb megyunk
(#) dewid válasza hard hozzászólására (») Szept 6, 2008 /
 
Ok. Rajta vagyok.
(#) dewid válasza hard hozzászólására (») Szept 6, 2008 /
 
Még azt hozzáteszem hogy ami a boltban ugyanolyan feszültségű nem volt helyette egyel nagyobbat tettem bele. De a mikroFarad száma ugyanaz.
(#) dewid válasza hard hozzászólására (») Szept 6, 2008 /
 
Átnéztem őket és semmi hiba. Amúgy találtam benne 1 kiszedett, eldobott elkót de kiszedtem és a probléma fenn áll. kösszi a segítséget. Remélem működni fog.
(#) dewid válasza hard hozzászólására (») Szept 6, 2008 /
 
A kapcsoló problémáját megoldottam. Kontakthiba volt a primer oldalon. Az egész primer oldalt újraforrasztottam és most már elsőre bekapcsol és nem kapcsol le, legalábbis még. Most már csak a fényerőt kéne feljebb venni mert ez a sötét kép nem állapot. Remélem nem lesz nehéz.
(#) dewid hozzászólása Szept 7, 2008 /
 
Senkinek semmi ötlete. Az nem jó hír. Na elmesélem hogy mire jutottam. A tv most nem akar bekapcsolódni akárhogy is próbálom. A tv chassis száma: P-54S találtam is kapcsrajzot meg fel is töltöm, remélem ugyanaz. Van a sorkimenő mellett egy tranyó D1555 kiszedtem megmértem jó. Van a táp mellett egy tranyó C3552 kiszedtem megmértem DE nem ugyanolyan mint amit eddig mértem tranyók. (amiket eddig mértem tranyók azoknak C E mutatott visszafele nem). Ennél úgy van hogy B E lábnál semmi, C B lábnál semmi, de a B C lábnál van valami. Ez hogy is van? Helyes? Akkor most megint bekellene kapcsolni valahogy a tévét és utána fényerőállítás.
Voltam olyan bátor és multiméterrel belenyúltam. A táp tranyójánál mértem kb 290 V-ot a sorkimenő tranyójánál meg semmit. A tippem az hogy valahol megvan szakadva az áramkör arrafele. De hol? Vagy melyik alkatrész szakítja meg? Ötleteket, tippeket várom. köszönöm.
(#) hard válasza dewid hozzászólására (») Szept 7, 2008 /
 
Szia
Szerintem te amit mertel C3552 valosyinuleg Fet tranyo volt,es ahogy leirtad elvileg jo.Ved ki a sorveg tranyot es izzot rakj a colector laba hejere,es merd a sortapot.Ha izzik valszeg nem tap hibad van.Nezd at a szekunder oldalon levo diodakat lehet hogy zarlatos valamejik.A fenyerot a sorkimenon levo potival tudod alitani,egyik az elesitesre szolgal a masik pedig a fenyeronek.
(#) dewid válasza hard hozzászólására (») Szept 8, 2008 /
 
A bekapcsolás megoldva. A primer oldalon egy elkó cserénél elszakadt a fólia de megtódottam és tökéletesen működik a bekapcsolás. A fényerőt a sorkimenőn nemtom fentebb állítani már teljesen maxon van de a fényerő nem lesz magasabb.
(#) hard válasza dewid hozzászólására (») Szept 8, 2008 /
 
udv

Szerintem ez mar kepcso hiba lesz,ha fel;tekered max a sorkimeno potijat latszanak a viszafutasi csikok?
(#) dewid válasza hard hozzászólására (») Szept 8, 2008 /
 
Hát asszem ha az alsót tekergetem akkor a kép elkezd vibrálni. Ha a felsőt tekergetem akkor lefele sötét lesz a kép, felfele világosabb ez természetes. Ez a tévé egy padlásról lett leszedve ilyesmi problémája volt pár évvel ezelőtt. Feltekertem a potit és jó lett de most elsötétült egy kicsit és már a sorkimenő potiját nincs hova tekerni. Valami más ötletet csak van valahol. Visszafutási csíkok, ez pontosan nemtom mit jelent de semmi csík nem jelenik meg a képernyőn. Köszi a segítséget
(#) hard válasza dewid hozzászólására (») Szept 8, 2008 /
 
az also az a fokusz poti,az kep elesitesere hasznal.Cserelj kondikat a sorkimeno kornyeken,talan valamejik kapacszegeny.A viszafutasi csikok azok feher csikok .altalabban latszanak ha tul felcsavarod a sorkimeno screen potijat(fenyerojet").
(#) dewid válasza hard hozzászólására (») Szept 8, 2008 /
 
Értem. Pár kondit már cseréltem a sorkimrnő körül de még akad 1-2. Most le kell lépnem, kora délután ránézek.
(#) dewid válasza hard hozzászólására (») Szept 8, 2008 /
 
A helyzet hogy nemrég értem haza és már nincs nyitva bolt ahol vehetnék kondit. Ezért holnap reggel első dolgom a bolt. Holnap jelentkezem a fejleményekről.
(#) Dobos Jenö hozzászólása Szept 9, 2008 /
 
Sziasztok! Több mi10 éve vagyok hobbiszinten tv müszerész.Egy öregebb Grundig TV-t javitok, de szinkron Problémák vannak.Már a3 -ikTDA8214-csere utáni is maradt a gond.Függ. Víz.irányban fut a kép,nincs hang,Ost.West-korrekció hiány,stb. Nincs valakinek valami ötlete,mi lehet a gond?
(#) dewid válasza hard hozzászólására (») Szept 9, 2008 /
 
Na, kicseréltem a sorkimenő körül is minden elkót de a helyzet változatlan. Nekem már nincs ötletem. Várom a tiéteket.
(#) hard válasza dewid hozzászólására (») Szept 10, 2008 /
 
Hany eves ez a tv?
(#) Sebi válasza Dobos Jenö hozzászólására (») Szept 10, 2008 /
 
Én a harmadik IC-t már nem tettem volna bele...
Gyanús, hogy hang sincs, lehet, hogy egyáltalán nem tud szinkronjelet leválasztani,mert már a videojel sérült.
Típus? Rajzod/szkópod van?
(#) dewid válasza hard hozzászólására (») Szept 10, 2008 /
 
Pontosan nemtom. A szomszéd padlásáról lett leszedve kb 2 éve. Mikor először beüzemeltem akkor normális volt pár napig. Aztán elkezdett sötétülni, sorkimenő potin tekertem, jó lett. Ritkán volt használva de a probléma megint előjött. köszönöm a segítséget.
(#) hard válasza dewid hozzászólására (») Szept 10, 2008 /
 
Lehet nem artana kicserelni a sorkimenot,lehet hogy a potija megadta magat,vagy a sokszorozoja.
(#) Dobos Jenö válasza Sebi hozzászólására (») Szept 10, 2008 /
 
Köszi a segitséget,hogy egyáltalán valakit is érdekel a téma. Nincs hozzá rajzom, de márvagy50 ilyen tv csináltam meg.Van itthon belőle 3 egyforma bontott. De ilyet még nem láttam.Szinte dac-ból az egész tv kicseréltem. 3 tuner.videmodul,tekercsek.if. modul,sor.traffó.És csak szivat. Abban igazad van hogy valami gond van a videó jellel,mert addig teljes, "raszteres" a kép addig ameddig nem kap jelet.De jellel egy káosz.El szinkronizája magát függ irányban,és víz. is. Már nem tudom mit cseréljek ki rajta?
Következő: »»   61 / 1272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem