Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Cseréld ki a képcsö végén lévö:Videómodulon a szürö kondit. Álltalába,10m.300v. vagy ennél nagyobb.
Hát az nem olcsó. Valahogy nem lehet barkácsolni azt a potit, vagy cserélni dehát nemhiszem. Hogyha biztos sorkimenőcsere akkor várok vele még. Azért kösszi a segítséget. :worship:
Írj egy típust és/vagy sasszi számot, hátha benne van a 4 gigányi anyagomban.
"Már nem tudom mit cseréljek ki" Lehet, hogy csak egy szivárgó kondit az alaplapon...
Köszi az esetleges segitséget! A sasszé szám a panelen:GCT 2481..F és még ezek:ST 63-655 . 406046. A TV tip:Siemens FS231. De a belseje Grundig. Nem tudom ,hogy ezekböl a számokból jutsz-e- valamire? Nem szoktam ennyit kinlódni tv ügyben,de ezt nem adom fel, pedig néha jobb volna hagyni meghalni. Van egy másik "nehéz esetem is"100H. pipp. filips .DiGI paneles.mosfet táp, ami el nem akar indulni.CNX-es opto-val.A szekunder oldal áll. Nem vagyok kezdö,lassan20 éve javitók,de ez a 2 . nehéz eset. Köszönöm a türelmedet, és ha valamiben tudok segiteni ,akkor azt szivesen tenném. Jenö
Hard. A sorkimenő potija alol kijön két darab piros vezeték +1 a képcsőre. A z a kérdésem hogy ami a képcső nyákjára megy kettő kis vezeték annak valahogy kimérni hogy melyik a fényerősítésé. Megtudni hogy ami a sorkimenőn van poti hány ohm-os. Aztán a képcső nyákján lévő vezetékre ráforrasztanék egy kb ugyanolyan nagyságú potit. Szólj hogyha hülye ötlet vagy veszélyes de ha semmi probléma nem adódhat belölle akkor megkísérelném. Szerintem sokat nem veszíthetek vele.
Megprobaltam lerajzolni hogy mejik a fokusz,a masik lesz az a fenyero.en nem csinalnek olyat,Nagyon veszelyes.A magasfeszultseget nagyon le kell szigetelni,kulomben atut,es megoli a tvt.cserelj inkabb sorkimenot ha van honnan.
Kösd le a szekunder oldaltol a sorvégfelé menö feszültséget./150vkb.dióda/ igy nemkap terhelést a táp.A dióda kiforrasztott végére köss egy100W-os izzót sorosan:/egyik láb föld,másik diódavégén/ amennyiben bekapcsoláskor ég az izzó,a táp rendbe van./ezzel terhersz be/, ha nem,akkor nem jár a táp.ha kattog,akkor a tápnemjár helyesen./A tápba a kondikat zárlat után,ill ha vanIC.-t ajállatos cserélni. Ha a szek. oldalon nincs fesz. akkor veérlési hiba van. Opto,vagy táp Ic. Ennyi: Jenö
Sebi! Köszönöm amit küldtél.Le is tötöttém,és nekem a jegyzettöbb meg is nyitotta,de egy nagy olvashatattlan dolog lett bellöle.Mivel nyissam meg, hogy azt lássam amit küldtél? Kicsit "kuka" vagyok a PC-hez,de van minden programom,csak ird meg, milyen alkalmazást használjak?
Kösszi a rajzot. Akkor a fókuszt békén hagyjuk. Le is van szigetelve jól. A másik amire azt mondod hogy a fényerő az csak úgy simán belecsatlakozik a kepcső nyákjába. Akkor arra próbálok szerkeszteni potit a legvégső esetben. De előbb körülnézek sorkimenőért. Köszönöm a segítséget.
Szia
KUld el a sorkimeno szamat Dobos Jeno urnak,neki lehet van olyan sorkimenoje
Elküldtem neki egy üzenetet. Beszéltem egy tv szerelővel és mondta hogy lehet gyártatni dehát az kb 15 000 Ft. Na az csodálatos. A sorkimenő típusa: FCG-2045BL
A hq video oldalán azt írja hogy már nem létezik. Megvárom Dobos Jenő üzenetét és ha nincs neki akkor majd nézek valahol a neten bontottat, mert gyártatni nem fogok.
PDF-ben küldtem, Acrobat reader nyitja meg.
De ha letöltötted és kattintásra nem nyílik, akkor nincs Neked Acrobat a gépeden. Menj el az Adobe.com oldalra és töltsd le, ingyenes.
Helló! A menyasszonyom fadobozos színes Tv jében bekapcsolás után nincs benne a zöld szín...Csak kb 10 perc után jön bele nagy ritkán,de utána el is megy!!A típust nem tudom,de jó nagy képernyős! Valaki tudna ötletet adni???
Udv
Gondolom megvan par eves,ezzert szerinetem ha az eltunesdit jatsza,valami erintkezesi hiba,nezd vegig a kepcso nyakan levo panelon nincs kirohadt forrasztas.Esetleg lehet meg szin dekoder hiba,vagy szin agyu hiba de a nagy tvsek ijenkor adnak kett nagy maflast neki es ha viszajon erintkezesi hiba ha nem akkor komolyabb
Próbáltam ütni,párszor sikerült,de ritkán.........
Olvastam, a sorkimenö iránti kérelmedet. Van ilyen trafóm, több is, de mivel nemtudom,hogy pontósan melyik tipúsba kell/mert egy azon tipuson belül a képcsöméret miatt is változik./ A traffó kapható-4600ft- a cim:HQ.erektronik.hu,vagy SINI.hu vebben megis renderheted.DE Van nekem is.de nem jól irtad le a számot: ilyenel kell hogy kezdödjön:HR.... Jenö
Óké,tényleg nincs,valami hasonló van,de azjátékokra való szerver keresö. Te is müszerész vagy? Tudók neked munkát,_ha nincs- Pl:Tescó álltal forgalmazott müszaki cikkek,garanciális javitását.Rendesen fizetnek,de beis temetnek a török tv-kel. De van más is. Én-mi-Svájc-ból hordjuk be ezeket a "hulladékokat",majd ezeket áruljuk. Ha érdeker valami szolj,házhoz viszik a javitani valot. Jenö
Néz meg a videó panelen(kécsö nyakán lévö panel) a vezérlő tranyokat.BD. és vagy 3,vagy 6 van belólle. Minden egyes szinek 2. Valószinüleg forrasztási hiba. Forraszd végig minde lábat.H a TDA.IC van,akkor ugyan ez, vagy csere. Ha képcsö lenne ,akkor álltalába pirós megy el. De szerintem a menyasszony meg érdemerne egy új TV-t Tőlled,a fa dobozos helyet. Jenö
Oké majd leellenőrzöm! CSAKhogy nem ugy állok anyagilag és a menyasszonyom meg ugyse engedné h tv t vegyek neki,szereti a régi dolgokat,de az ujat is amit érdemes
sziasztok!van egy Thomson 29DC410S tipusú tv - ém a magasfesz.trafót kicseréltem benne mert rossz volt!de csak nem indúl ell!mikor bekapcsolom az elején a led villog!segítséget szeretnék valakitől kérni mi lehet a gond! Ha valakinek van kapcsolási rajza ehez a tipushoz szeretném ha elküldené nekem! sziasztok köszönöm előre is
Pittyegést nem hallani?Elkók rendbe vannak?
Sziasztok!
Van egy 6 éves alien 2872 idáig jól működő tv-m,amit egyre nehezebben tudok bekapcsolni,de ha sikerül akkor utána jól szuperál,rövid időre ki is kapcsolhatom,de másnapra már megint ugyan ez a gond.Eleinte 1-2 másodpercig kellett nyomni a gombot,de mára már pecekig kell próbálkoznom,és ha sikerül akkor sistergőhangot ad működés közben egy darabig. Mi lehet a baja? Előre is kössz a segítséget
Hasonló bajom volt egy philips tv-vel...elkók cseréje után megoldódott a probléma
sziasztok. A 29DC410S TV-nek a paneljének kódja ETC210, találsz rajzot itt: http://www.eserviceinfo.com/ (keresd: etc210). Ezeknél a LED villog ha a proci hibát talált, tipp: sérült a memória tartalma (próbálj 1 üreset tenni bele, ha megy service-menu-beállitás)), vagy a trafó lábainál ellenálás szakadt (ABL).
Alien: a tápban a kicsi elkókat cseréld ki. :yes:
Nagyon szépen köszönöm ha valami fejlemény van jelentkezem!
Szevasztok !
Nekem olyan gondom van, hogy a nyugatról származó tv-kkel az a baj hogy a magyar 1-nek nincs hangja. Idáig rendben is van és kell bele egy kf panel hogy legyen. na most ezek ha jól tudom 10V körül mennek viszont nem emlékszem hogy a kimenetet hova is kell kötni/mert csináltam már ilyet de régen/ tudnátok ebben segíteni? És hogy hol lehetne beszerezni még ilyen paneleket? Élőre is kösz!!!!!
Kössz,majd megnézem a kondikat,de ha ütögetem,akkor naon ugrál a kép!!
Szia. A magyarhang panel 12v-tal megy. 2 fajta van: az egyik az a tipús amikor aki és a bemenet egy.Ez esetben ha meg van a 12 volt valahonnan levéve..akkor a tunner kimenetére kell rá kötnöd. Ilyen panelt vegyél. Ez egyszerübb. A másiktipusnál meg lényegesebben bonyorultabb. mivel külön kell kötni, a be menetet,és más helyre a kimenetet!!!!!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |