Fórum témák
» Több friss téma |
Na ilyen fogaskerékre lenne szükségem:
part no: technics rdg5772zc d=13mm furat=2,5mm Ha valakinek van esetleg, jelezze légyszi, vennék pár darabot. Technics-éknél már nem kapható, telefonáltam, sininél sincs, hqvideónál bizonytalan státusz, jelenleg nincs. Elég sokáig bírta, ha pár évvel hamarabb adja meg magát, még beszerezhető lett volna :no:
Mint kiderült, teljesen igazad volt, azért törte ki a fogait, mert laza ( megnyúlt ) a felcsévélőt hajtó ékszíj. Leszedtem a másik oldalit, és azzal összehasonlítva sokkal lazább, meg ki van rojtosodva a felülete, míg annak sima. Valószínűleg ez tette tönkre a fogaskereket.
A csúszó ékszíj is csak következmény, amiatt nem törhettek ki fogak.
A hibák sorredje a következő szokott lenni: 1. megszorul (felerősödik) a kuplung, pl szennyeződés miatt. Ezt a nagyobb húzóerőt a szalag még bírja, bár néha megnyújtja a silányabbakat. A magnó látszólag ugyanúgy működik, de 2. A gumiszíj csúszik a meghajtó oldali ékszíjtárcsán és ez működik mint kuplung. Ettől lesz rojtos. 3. Eljön az a pillanat, mikor a kuplung hiány miatti durva indulás az éppen kapcsolódni készülő fogaskereket megszabadítja pár fogától. Ahogy látom, ez nem egyszer következhetett be, mert a kevesebb foghiánnyal még ment tovább a használat...
hello,
~ 13mm a külső átmérő, fogakkal. köszi előre is!
Hello,
különösebb szennyeződést nem láttam, de szeretném cserélni a szíjakat is, ha lesz fogaskerekem, addig nem vásárolok be . A csévélőt hajtó szíj útját ki fogom pucolni, de a szíj nem attól kezdett el csúszni, hogy megnyúlt? Mert nem gyári állapotban van, az bizti. Szennyeződés híján én erre gondoltam.
Gondolj bele: adott körülmények között a gumik egyformán öregednek, mivel - feltehetőleg - a gyártási idejük is közel azonos. Tehát a különbséget mindenképp a kuplung számlájára kell írni. Ha egy szíj megnyúlik, és attól csúszik, akkor már általában nem lesz rojtos.Ez legnagyobb valószínűséggel a beállt kuplung miatt történt - még jó állapotában. Csak egy jó állapotú szíj tud akkora nyomatékot átvinni,hogy fogakat kitörjön...
Sziasztok. szeretnék segitséget kérni,hogy kaptam egy Technics-decket.rsd-250es.cseréltek rajta görgöt,fejet meg ékszijjat is.De ha másik deckel veszek fel és lejátszom ebbe akkor lasabban játsza le,ha felveszek vele akkor meg egy másik deckben gyorsabban szól.Próbáltam müsorsos kazival is probálni,de egy picit gyorsabban megy.
Hali!
Keresd meg a motor ford.szabályzó potiját. Ez vagy a motorban van beépítve, ez esetben kell lennie egy kis résnek a motor hátoldalán, vagy a panelon található. Fogj egy kazit, és vegyél fel rá azonos időközönként egy jelet azon a Deck-en, ami jól megy. Majd rakd be ezt a kazit, közben figyeld az órát, és finoman addig állítsd a potit, míg a jel megegyezik a jó értékkel. (Én régen úgy csináltam, hogy 5sec-ként rámondtam egy szalagra az időt, ..5...10...15...20..stb. ezt több percen keresztül, hogy ne kelljen állítás közben folyton visszatekerni.) (Olyan órát használj, ami mutatja a másodpercet.) Idézet: „Próbáltam müsorsos kazival is probálni,de egy picit gyorsabban megy.” Úgy érted, hogy lassabban megy ebben, mint a jóban, nem? Gondolom ezt azért mert azt írtad: Idézet: „De ha másik deckel veszek fel és lejátszom ebbe akkor lasabban játsza le” Ebből következik, hogy a műsorost is lassabban játsza. Vagy lehet, hogy a másik Deck-el van gond? Na kicsit hosszú lett de remélem érthető.
A legjobb volna 1kHz-et felvenni (egy jó sebességű magnóval), és visszajátszva mérni a frekit. Így az 1kHz-et pontosan be lehet lőni.
Ha pedig semmi etalon nincs kéznél, akkor végy egy vonalzót. A sebesség 4,73cm/sec - ha a kazettából kihúzott szalagon - mondjuk 47,3cm távolságban mágnessel "húzol" függőlegesen két "vonalat", akkor stopperrel 10 másodpercet kell mérned két baromi koppanás közt.
Sziasztok!
AKAI HX-2höz keresek kapcsrajzot. Még ifjúkoromban eltekertem a potikat, és mivel most retro korszakomat élem szívesen visszacsinálnám.... előre is köszi
Szia! Van egy AKAI gx 75 MKII-em közvetlen hajtású ecetra, ecetra. Ha érdekel küldesz egy kazettát azt csinálok neked egy 1kHz-es bemérő kazettát. Ha érdekel írj pü-t.
Valahol kéne egynek lennie nálam, a héten utánnanézek.
Sziasztok! Imádom az elektronikát.Amiben integrált áramkör van, vagy fogaskerék, és ennek variációi, mind kedvencem! Most segítséget kérnék, mert a szervizelésben kezdő vagyok...
Nemrég egy régi kazettás magnóban cseréltem ékszíjakat, de utána sokkal lassabban játszott minden kazettát. Visszaszereltem a régi hajtószíjat, és a jelenség uaz.maradt. Az új szíj nem sokkal szűkebb, és a szerelésben mindhárom cserélt hajtószíj a helyére került. Többször is szétszedtem, összeraktam, és nem változott semmi, nem nyávog, csak legalább egy hanggal lejjebb szól. Mi lehet a hiba? Köszönet,ha valaki tudja! Üdv?Pepe
Hááát.. nem takarítottam ki. Miért fontos? A tip: TECHNICS M205. Nem mai csirke,de olyan szétnyűhetetlennek tűnik! Egyik cimborámtól kaptam ajándékba.
És hogyan takarítsam ki, egy kis alkoholos fülpiszka? Ilyesmire gondolsz?
Egy kis alkoholos fülpiszka vagy ilyesmi? (Mármint a takarításhoz....)
Hopp, véletlenül 2szer küldtem el el...Bocs
Mi van, ha csak a füled csal?
Szalagról mérőjel?
Köszi Zoli! A fórumban olvastam egy két módszert. Valszeg. az 5 másodperces rámondással próbálkozom +másik magnó, mert nincsnek műszereim, csak egy ohm,és voltmérő,de az csak kb. 50Hz.ig "hall"!
Hali Sanyi! Hát lehet, hogy szokott csalni a fülem, de a hangok terén csak pozitív irányba! Zenész vagyok elég jó hallással!
Egyébként mi az a mérő kazetta, Bocs,ha hüle kérdés? Csak olyan mérő cd-t ismerek, ami a frekikre van kihegyezve. Lehet az is jó?
Beteszem a cd lejátszómba, a jó magnóval felveszem kazira, és azzal állítom a rossz magnó hangmagasságát, miközben összehasonlítom a cd-n lévő frekivel?
Jó! bocs, de azt írtad, hogy a javítás előtt jól működött.
A gond akkaor kezdődött, amikor szíjat cseréltél. Utána, meg mindkettővel lassabb szólt. Ezért gondoltam, hogy a szubjektív megítélés hozta az eredményt. Magam is jártam már úgy, hogy hibának véltem valamit és nem volt az, vagy fordítva. Persze, én nem vagyok zenész, aztán, könnyen előfordulna velem ilyesmi. Ezért javasoltam a mérőjelet. Bocs' ha megbántottalak.
Tökéletesen leírtad a dolog lényegét.
Frekvenciamérés és az tuti. Ha nincs, akkor marad az ötmásodperces teszt.
Ne hülyéskedj! Legfeljebb csak késsel bánthatnál meg. Csak poénkodom. Nem vagyok fórumos mimóza,akik egy db. oda nem illő betűtől is beegóznak! Köszönöm, hogy bekapcsolódtál, hogy segíts! Üdv,Peti
Hello!
Egy parasztos módszer is van. Beteszel egy TDK kazettát, lejátszod és méred az időt. Ezeken általában egy centivel sem volt rövidebb, vagy hosszabb a szalag, mint ami rá van írva. üdv! proli007
Wooow! Köszi srácok! Ma már nem hiszem, hogy hozzákezdek, de holnap igen! Ha végeztem, jövök megint, és írok mire jutottam!
Ja! Még valami: szerelés közben kicsit megolajoztam a tengelyt, és beleért a gumiszíj is. Alkohol nem árt neki, ha megpucolom,ha már úgyis szét kell szedni? (a pályák tisztítása miatt.)
Hali!
Na ez érdekes ötlet, csak kicsit sokáig tart. ...egy kis állítás után újra végighallgatni... Idézet: „szerelés közben kicsit megolajoztam a tengelyt, és beleért a gumiszíj is” ...ja, akkor nem csoda, ha nem jó a sebesség... Előbb tisztísd meg, és csak utánna állíts a sebességen, - ha még szükséges... |
Bejelentkezés
Hirdetés |