Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Én 2W-os ellenállásokat tettem tettem mindenhova (táp+erősítő) mert könnyebb szerelni. A hagyományos negyed wattosakat nem tartom biztonságosnak közel a 400v felé noha terhelhetőségük még elég lenne a legtöbb helyre.
Köszönöm az infót.
Mennyire érdemes korán menni?
Egyet már annó csináltam haverommal, egy 6P45sz-hez,...Egy rossz EL34 alját a csőről leszereltük/a bákelit lábcsatlakozóját/, és egy nagy novál bakelit aljzatot belekötöttünk, majd összepréseltük...
Így a 6P-t beledugva, az EL34 helyén is elvolt... Na persze voltak gondok az anód ledrótozásával, de nem megoldhatatlan. (egyébként az EL34, és a PL504 összehasonlítására volt hivatott)(az is igaz, hogy az EL504-nek megfelelő 6P44sz-ből csak 1 db van nekem még a RAGUZA-ból, és az lett volna az igazi) No hát ugyanezzel a módszerrel, akár nyákból GU-50 foglalatgyártás, és a közepére ragasztom az EL34 alját, mert van még néhány döglött... Na ilyen , egy "LÁBKOMPATIBILIZÁTOR"
Barna!
KIRABOLTÁL EGY OROSZ ATOMVONATOT?
a pl509 ről mi a véleményetek? mennyire jó cső? csak mert itt kecskeméten találtam pár ,,új"(régi,de nem volt használva egyik sem) darabot(kb 10 db) 4000/pár árban(nemtudom hogy sok érte vagy kevés)
Szia!
Ha még van, engem érdekelne 4 db GU50. Üdv Szajo
Az E(P)L519 felel meg a 6P45Sz-nek, az 509-es valamivel gyengébb. Hangra nem tudom,mert más volt a meghajtófokozat, de a 6P45Sz meggyőzőbb volt így.
Ha majd lesz egy kis plusz időd, legyél szíves, újra feltenni egy korábbi hozzászólásodhoz csatolt kapcsolási rajzot LINK, külön odafigyelve az átméretezés lehetőségére, mert szerintem a rendszer átméretezte a képet és így nem minden pozícióban olvashatóak az értékek. Feltéve, ha az eredetileg csatolandó kép jobb minőségű volt (...mondjuk ez a sejtésem ). Kösz!
Szia, félre vannak téve! Írj priviben, mikor tudnál érte jönni. Én holnap 16 órától kb 22-ig, csütörtök-pénteken pedig 9-től 16-ig vagyok a Budafoki út 59-ben!
Próbáltam nagyítani rajta.sorry!hátha így jobb...
igen,határozottan jobb. :yes:
Szia szajo, sajna szegény rockmenyétnek is csak 6 darab jutott az áhított 10 helyett, pedig előbb jelentkezett!
Igen, de arról csak hasadóanyagot árulok!
Sziasztok, mielőtt bárki üzletelgetéssel gyanusítana (ami szerintem etikátlan, mert egy topicnak nem ilyen a profilja) elmondom megint, hogy a börzén a folyosó fordulóban lévő teremben a bejáratánál egyből balkézfelőli standon szokott árulni egy szemüveges srác (Barnóczki Péter) és tőle vannak a GU50-ek. BÁRKINEK 400-ÉRT! Biztosan van még neki és a telefonszámát is csak azért nem teszem közhírré, mert tuti hogy nem bajlódik postázással (pláne nem 4-es, 10-es szériákban). Azt esetleg szívesen megkérdezem tőle hogy mennyi van még neki kb hogy megnyugodjanak a kedéjek és hogy melyik börzére jön majd el, mert nem jár mindegyikre! Fontos hogy ezzel a standal szemben (tehát a terem bejárat jobb oldalán) van a kincset érő általam "ruszki stand"-nak nevezett hely ahol nagyon olcsón van 6N8C, 6N9C, 6N13C, 6C33C stb...
Köszönöm szépen!
Ki is fogom próbálni nemsokára.
Én a múltkor fél11-re értem oda és már pakoltak össze.
Még rám is szóltak, hogy ne nézelődjek vége a börzének. Pedig kellett volna egy két dolog. Most 8 körülre tervezem. De hátha van aki jobban tudja!?
Szia!
Az jó ár, nagyon! /bár én nem veszek PL-t.... / A PL509/40v-os fűtésű/ 35w-os, a PL519 40w-os, és végül a 6P45SZ 45w-os. Mind kompatibilis lábkiosztásilag egymással, csak a fűtésben térnek el. De ha ilyen izmos csőben gondolkodsz, akkor ajánlanám a GU50-et/400Ft/ PP-ben, mert ugyanazt ki lehet hozni belőle is.
Köszönöm ezek szerint tényleg korán kell menni.
Sziasztok, segítsetek légyszi megfejteni egy rejtélyes jelenséget! Van nekem ez a képen is látható varázsszemes kütyü. Egyszerű a felépítése, EZ80 csinálja az anódfeszt, 1-1 darab ECC83 triódája csinálja a 20V körüli jelet a bemenetből az EM80-asoknak. A hibajelenség a következő: néhány (5-10) percel a bekapcsolás után a bal oldal kezd elgyengűlni mintha letekerném a varázsszem rácsára tett 1M-os potit, pedig nem teszek ilyet. ECC-ket és EM-eket megcseréltem és mindíg a bal oldalon jelentkezik a hiba. Ez mi lehet szerintetek?
...mármint hogy itt a kütyü de úgysem a kinézete számít.
1 mega van az anódban. Mit értesz mindkettőn, mert az ECC83-maknak nak csak 1-1 triódáját használom oldalanként, így is erősít eleget. Egyébként ez az ominózus bal oldal halványabb is már a kezdetektől.
Hazudtam, a 7-es lábon 470K van a 9-en pedig 100K. 1 mega a rács és a föld között van. De az anódfesz 252V és minden 250V-os kapcsolásban ezek az ellenállásvértékek vannak illetve néha a 100K helyett semmi!
Hogy érted, hogy öreg? Ezeket én raktam életükben először foglalatba! :yes: Amúgy meg 80-as évekbeli lehet ami nem számít öregnek. Külonben meg az esetleg viszonylag nagy anódáram képes ezt a jelenséget produkálni?
Zoli-Zoli-Zoli, hiszek neked csak nem értem hogy miért kezd el a nagy anódáram miatt "lehalkulni" és pláne hogy miért csak 5-10 perc után?!
Most kipróbáltam megint és már a bekapcsolás-bemelegedés után egyből jelentkezik a probléma. Ráadásúl a hibás oldalnak több idő kell (+10 másodperc) hogy elkezdjen indikálni (ezért hittem azt először hogy az ECC a ludas, de miután megcseréltem őket maradt a bal oldalon a probléma). És a bal oldal mindíg fakóbban világít a jobbnál!
Nem akarok itt okoskodni, mert nagyon nem értek Hozzá, de Ha felcserélnéd a két EM80-ast, akkor legalább 100% lenne, hogy nem a cső a hibás ha a jobb oldalon nem produkálja ezt, nem?
A fűtés is meg az anód is tök párhuzamosan megy egyik csőről a másikra. Mind ugyan azt kapja. Figyelem és a kezdeti eltérés mellett után is el kezd lehalkulni a bal oldal. Nem lehet hogy az bal előfok anódellenállásával (1 mega) van a gond? Most járatom mert asszem megáll a lehalkulás egy idő után amikor még nem kell csutkára kitekerni a potit!
Megtörtént már rég, felcseréltem az EM-eket is meg az ECC-ket is, sőt teljesen új csöveket is betettem helyttük. Az eredmény ugyanaz!
Akkor első lépésben kicserélem a bal oldali EM80 ellenállásait ugyanolyan értékűekre aztán meglátjuk. Egyébként megállt a lehalkulás, de a bal oldal ugyanolyan fakó, Zoli ez passzol a hibajelenséghez? Csatolókondi nem lehet ludas?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |