Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MP4 lejátszó hiba, ötletek
Lapozás: OK   3 / 9
(#) Puszta hozzászólása Aug 23, 2008 /
 
Sziasztok!
Kérlek segitsetek! A következő a helyzetem :
Vettem online vásárláson egy mp4 lejátszót!: (8gb 3" Visz avit stb!) Rádugom a usb-n keresztül a számitógépre!Belépek Total commanderbe és kiválasztom hogy G: meghajtó, utána kiírja hogy nincsen ien meghajtó válasszon másikat! Akárhányszor dugom be nem jó! Eltünik ha meg akarom nyitni! Amugy a sógoromnak a laptopja beolvassa és tett rá zenét is... Nem értem mi lehet a baj kérlek titeket segitsetek! annyira idegesitő! Amugy a terméket 16500 ért vettem! Ha tudtok valami felismerő progit vagy valamit ajánlani az jó lenne mert látjátok mien szerencsétlen vagyok De vab kép is nézzétek majd meg hát ha ugy felismeritek! Előre is köszönöm...
(#) Novak válasza Puszta hozzászólására (») Aug 23, 2008 /
 
Jól sikerült a csatolt képed. Legközelebb egy kiterjesztés sem ártana hozzá.
(#) Slope válasza Puszta hozzászólására (») Aug 24, 2008 /
 
Üdv!

Valószínűleg gond van az adott USB port-al. Tedd át másikba és nézd meg úgy.
Ha ott is vacakol akkor menj az eszközkezelőbe, majd dugd rá a lejátszót és figyeld mi történik. Amennyiben az új hardver ott nem tűnik el, akkor távolítsd el, majd húzd ki a lejátszót és dugd vissza.
Utolsó variációként frissítsd az alaplapi meghajtók szoftverét, és ha van friss BIOS firmware a lapodhoz azt is frissítsd.

Sokat ecsetelted a lejátszót, de a gépedről egy szót sem szóltál. Pedig, ha másik géppel kommunikál, nem a lejátszóval van a gond... ez elég egyértelmű.

Legközelebb pedig, ha képet küldesz, legyen mőgötte egy nyamvadt kiterjesztés.
(#) Lázár Péter hozzászólása Szept 16, 2008 /
 
Hy Segítséget kérnék. A képen látható mp4-et nem szedtem még szét a baja az, hogy bekapcsoláskor először csak lefagyott de a reset gomb segített, utána már maga a készülék recsegő zizegő hangot hallatott (nincs beépített hangszórója). Ma ott járunk, hogy esetleg felvillan... Az aksira gyanakszom, de ha valaki találkozott hasonló esettel ossza meg velem
Addig nem esek neki. Üdv
(#) _ampervadasz_ válasza Lázár Péter hozzászólására (») Szept 16, 2008 /
 
EZ a Recsegő zizegő zaj, egy kicsit érdekes, de már javítottam ilyet. Mindnél az akkumlátor hibásodott meg, és a szétszedését óvatosan csináld, mert a kijelzőt leválasztani a nyákról nem lehet (nincsen csatlakozó amit lehetne bontani, a könyebb javításhoz. Egyszerűen oda van "melegítve")

A lényeg az, hogy a rossz akksi helyére egy jó, 3,6V osat kell beraknod, ami be fér oda.
Megjgyzés: ezek az akuk zárlatvédelemmel (esetleg hővédelemmel) el vannak látva, pont azért ha véletlen meghibásodásból eredő zárlatok elkerülés végett. Vagyis egy simán "csupasz" akkumlátort ne rakjál rá, mert ha bármilyen zárlat van, az el kezd "hegeszteni", illetve, el kezd forrósodni az akkumlátor, esetleg fel is robbanhat! Szóval, ha egyáltalán nem értesz hozzá, kérj meg valakit aki ebben jártas.
Érdekesség: A rossz akkut kibonthatod, ott ahol a piros, és fekete vezeték jön ki. Ott láthasz egy kb 12mmX4mm nyákot, azon van minden védelem intengrálva

Üdv!
(#) Norberto válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 17, 2008 /
 
Amúgy hol, merre lehet ilyen ketyerékbe való akkut kapni? Lehet egyáltalán hivatalosan, valahol, boltban megvenni, mondjuk valami cikkszám vagy ilyesmi alapján?
(#) Lázár Péter válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 17, 2008 /
 
Hmmm. Egyenlőre meg vagyok lőve kell akkor beszereznem egy aksit, bár itt még azt is megjegyzem, hogy elkövethettünk vele egy hibát egy másik mp4 (PTI) töltőjét rácsatlakoztattuk ami ha jól emlékszem 5.2V-os. Lehet, hogy azzal adtuk meg neki az utolsó kenetet. Kicsit feszül is a burok ebből szűrtem le, hogy az aksi lehet a bibis.
(#) _ampervadasz_ válasza Lázár Péter hozzászólására (») Szept 17, 2008 /
 
5,2V az pont elég ahhoz, hogy kinyird az akksit, ne utolsó sorrendben az mp4 többi részegységét is.

Akkor meg necsodálkozz, hogy jöt az a fura zaj, mert akkor éppen forraltad az akksit! :felkialtas:
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Szept 17, 2008 /
 
Hát ez nekem is a bajom!
Csak úgy tudok bele akksit szereztetni, ha veszek egy egy fusi minőségű mp3 lejátszót, és abbol kibontom az akkut! Azzal az akku update -vel, visszatudtam nyerni, a rendes üzem idő, sőt,ha a szerencse is mellém ált, akkor még egy fél órával többet is bírt. Jobb ötletem nekem sem volt , és elnézést kérek, hogy csak most válaszoltam még !érdekes hogy beépített cellás mp3 at még gagyiból is alig találni. Főleg most.
(#) Novak válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 18, 2008 /
 
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy csak a gagyi kategóriában nehéz beépített akkus lejátszót találni. A nagyobb, komolyabb lejátszóknál már sok olyat találni amiben ott van az akku. Csak a gagyiba pont azért nem rakják bele, mert ott a cél, hogy minél olcsóbban el lehessen adni. Ha pedig beépítenek egy cellát, akkor annak azért elég komoly ára van (egy olcsó lejtászó árához képest).
(#) _ampervadasz_ válasza Novak hozzászólására (») Szept 18, 2008 /
 
Ez igaz, és így is van! Ezt véletlenűl, figyelmetlenségből írtam rosszul! meg talán az is közre játtszott, hogy nem is érdekelt, ez a kategória, nagyon...
(#) Norex hozzászólása Szept 30, 2008 /
 
Üdv. azt szeretném kérdezni,hogy foglalkoznak-e itt iPod clone(Nano iPod clone
8GB) javítással?Szerintem csak szoftverje lehet,mert mint Pedrive tudom használni ,de az van,hogy ha bekapcsolom a kijelző állandóan fehér. Nem tettünk vele semmi csak fel tettük tölteni. Ha nem foglalkoznak ilyesmivel akkor csak azt szeretném kérdezni,hogy tud-e valaki olyat aki foglalkozik vele? (Email please)
(#) flaisz balint hozzászólása Okt 22, 2008 /
 
Sziasztok! Segítséget kérnék, kaptam 1 mp4 lejátszót aminek az a baja hogy letört a paneljáról 1 quartz amire ez van írva: 24.000.(az akku törte le mert nem volt rögzítve benne) Egyszer már visszaforrasztotta a tulaj de most kiszakadt az alkatrész lába. Enélkül semmit nem csinál, még usb-n sem. Ha valaki tudna segíteni hogy hol lehet ilyet kapni vagy miből lehet kibontani az ossza meg velem. :help:
(#) _ampervadasz_ válasza flaisz balint hozzászólására (») Okt 22, 2008 /
 
Egy 24Mhz- es kvarcot ráforrasztasz, és máris működni fog! Kitartás!
(#) flaisz balint válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 27, 2008 /
 
Üdv. Találtam itthon egy 24MHz-es kvarcot (kb 5ször akkora mint az eredeti, de belefért) beforrasztottam és rendesen működik. Kösz a segítséget!
(#) _ampervadasz_ válasza flaisz balint hozzászólására (») Okt 27, 2008 /
 
Szívesen máskor is!
(#) Tonsil hozzászólása Nov 3, 2008 /
 
Sziasztok!

Van egy noname mp4 lejátszóm ami tökéletesen működik,csak az akksija gyengélkedik már nagyon.

Mivel költséghatékonyan szeretném megjavítani,ezért arra gondoltam hogy egy olcsóbb mobiltelefon akksit tennék a helyére mivel az méretben is megfelel,és a feszültsége is nagyjából stimmel (3.7V)

(eredetileg 3,7V 320mAh van benne)

A probléma viszont az hogy a benne lévő akksiból 2 vezeték jön ki,az átlag telefon akksik viszont 4 pólusúak.
Persze a 4 pólusból ki lehet mérni hogy melyek jön ki a fesz de vajon ott be lehet-e adni a töltést is?
Illetve érdemes-e az eredeti akksiban lévő kis védő áramkört bekötni az új akksi elé is,vagy ezek már eleve tartalmazzák?

Próbálkozott valaki hasonlóval,vagy ez eleve rossz ötlet?
Ha valaki tud egyszerűbb/olcsóbb megoldást az is érdekel persze.

Köszi
Tonsil






(#) _ampervadasz_ válasza Tonsil hozzászólására (») Nov 4, 2008 /
 
Nagyon egyszerű a dolog. Csak a kettő szélső érintkezőt használd fel. A többi, csak töltés szint, és akku hömérséklet mérése céljából van ott! (legalábbb is én így tudom.) Aműgy ha zavar, bontsd szét az akkumlátort, majd ezt a kis ~ 3mmX15mm -es nyákot távolítsd el. Erre már ráakaszthatod az MP4 -es lejátszódat. Az áramkör egyébként rövidzár védelmet is biztosít az akumlátornak, így megvédi az üzemeltetendő készüléket az akumlátor "romboló" hatásától, ha zárlat van, és az akumlátor sem robban fel a zárlat következtében.

Ezek után a döntés rajtad van. Minden jót!
(#) Tonsil válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 5, 2008 /
 
Szia!

Köszönöm a segítséget!
Még nincs nálam a mobil akksi de akkor azzal fogom megoldani.
Az eredményről beszámolok!

Tonsil
(#) _ampervadasz_ válasza Tonsil hozzászólására (») Nov 5, 2008 /
 
Szívesen! Az eredmény 100% pozitív lessz, csak a te ügyeségeden múlik, hogy jól csinálod e.
(#) speedy30 hozzászólása Nov 23, 2008 /
 
Hali!
Lenne egy olyan problémám hogy az Mp4-lejátszóm nem kapcsol be csak ha töltőre rakom vagy USB-n keresztül
a gombokra nem reagál de a PC-re kötve is csak Pendrive- ként mükszik.Mi lehet a probléma (3-hónapos concorde 2-Gb-os 2 hete csinálja ezt)
(#) _ampervadasz_ válasza speedy30 hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
cellazárlatos akkumlátor. Gyakori a gyártás következményeként fellépő hiba. Szennyeződés kerül a feltekercselt lapkára, ami meg elkezdi korrodálni a cellát, és áttétes zárlaot tud kialakítani, így soha nem lehet már feltölteni. A "Noname Méd ín Kína" termékek esetében ez gyakori.
(#) speedy30 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
Hello előre is köszi a segítséget.Egy aksicsere akkor megoldhatja a problémát?
(#) _ampervadasz_ válasza speedy30 hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
IGen, de ha garanciális vidd vissza!
(#) speedy30 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 24, 2008 /
 
Köszönöm segítséged.Az aksicsere megtörtént de sajna a tünetek ugyan azok töltőre rakva tölti az aksit bekapcsolásra reagál utánna meg semmit nem lehet csinálni nem reagál a gombokra gépre kötve ugyan ez naturban meg be se kapcsol Esetleg valami más ötlet?
(#) _ampervadasz_ válasza speedy30 hozzászólására (») Nov 24, 2008 /
 
Sajnos ebben az esetben más ötletem nincsen, mást meg nem nagyon tudsz csinálni, illetve várd meg hátha valakinek lessz valam ötlete!
(#) toma123 hozzászólása Dec 11, 2008 /
 
Hy! Azt szeretném kérdezni hogy: Van nekem egy Dimarson DM-101G-11 tipusu mp4 lejátszom...és elejetttem és megszakdt a kábel amivel csatlakozik akijelző....de viszont még attol függetlenül szólll....hogy kb mennyibe erülne nekem kb megcsinaltatni! pls
(#) Márk válasza toma123 hozzászólására (») Dec 11, 2008 /
 
Először is nézd meg hogy garanciás-e még. Ha pedig nem, akkor valószínű lesz ára... Ezek a szalagkábelek nem olyan olcsók.
(#) toma123 válasza Márk hozzászólására (») Dec 11, 2008 /
 
Hát...sajna no gari már:s nem tudzs egy körülbeli árat ? me ha többe kerül mint maga alelyátszó akk ninc sértrelme:s( maga az mp4 most 8 ezer)
(#) Márk válasza toma123 hozzászólására (») Dec 11, 2008 /
 
Ez sok mindentől függ. Mindenesetre olyan helyet keress ahol ilyenekkel foglalkoznak, és mondjuk próbálj rákérdezni hogy mennyibe kerülne. Persze vázold fel nekik a hibát teljesen. De én úgy gondolom hogy nem sok helyen foglalkoznak ilyennel. :no:
Következő: »»   3 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem