Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   237 / 2208
(#) nyikolaj válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 18, 2008
Úgy bizony egyből lecsaptam rá.
Az a biztos ami már nálam van.
Még egyszer köszönöm.
(#) djhans hozzászólása Szept 18, 2008
Ez a lemez perforálás házilag elég egy zsnvedős munka Mai nap ismét sikerült telefurkálni a GU50 dobozának egyik oldalát. Még a végén jó is lesz majd. A nyák is elkészült hozzá. Mert ha már szétszedtem a légszerelt változatot nincs kedvem megint összaforrasztgatni. Így jobb az alkatrészek rögzítettsége is. Piros-fekete lesz a fémdoboza az erősítőnek. A kimenő takarók pirosak lesznek; a teteje, eleje, hátulja fekete; az oldalai és az lja megint piros.

Ezen munkálkodom mostanában meg a rádióimat csinálgato, mindíg találok olyan részt amit lehet szépítgetni, kipofozni rajtuk habár nagyjából működnek
(#) ngyzoli válasza Norberto hozzászólására (») Szept 18, 2008
Yes...látom sikerült megkavarni az állóvizet. helyes. a dizájn valóban egyedi,és saját ötlet,de ma már nem teljesen így csinálnám.és a profitól-bizony-kissé messze van.egyébként thank's.
(#) ngyzoli válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 18, 2008
Az íves alakzatok teteje saválló lemez kézzel(!)hajlítva.mondjuk egy darabig elszórakoztam vele... az eleje közönséges 10mm-es rétegelt lemez lakkozva.eredetileg ez a sasszi eladásra készült,azért ez a dizájn.de a leendő tulaj nem vitte el,megmaradt nekem.a két elülső ív sem fa,csak famintás tapéta.
(#) ngyzoli válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 18, 2008
Na most képzeld el,h ezt a masinát több,mint egy évig árultam...nem kelt el.mostmár inkább megtartom.
(#) ngyzoli válasza EcoPityu hozzászólására (») Szept 18, 2008
Köszi. a hátsó négy lukban eredetileg 6P45C csövek üldögéltek,ezzel nagyobb teljesítményű volt.sőt még előtte pedig 807-esek,ez volt az a bizonyos melléfogás,miről nemrég írtam.a kisebb fogyasztás miatt lett átalakítva(főleg).nem tudom,hány kiló,20-at biztos üti.valóban 5"vas"van benne.két kimenő-és hálótrafó,a negyedik a folytó,az ötödik szintén egy kis htr.ami az időzítőt táplálja,és standby üzemmódot tart fenn.a nagy htr.400VA-es,a régebben kapható szabvány biztonsági-sorozat darabja.a burkolórács vmi csöves tv-ből való,nem tudom,ori'vagy vidi.
(#) ngyzoli válasza kocos hozzászólására (») Szept 18, 2008
Imi65 valószínű jól írja,régen szedtem le valamilyen tv-ről,nem rémlik.és természetesen levehető.de nem a klasszikus kutyaház. feketére fújva jobb lenne.
(#) ngyzoli válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 18, 2008
Na ja...vagy kínlódva-keservesen megtekeri magának.kész részegységekből sokkal könnyebb dolgozni,de nincs meg annyira az"ezt én alkottam"feelingje...
(#) ngyzoli hozzászólása Szept 18, 2008
Most mutatok még egy rajzot,kissé egyszerűbb az előzőnél,annyiban biztos,h nincs negatív segédtáp.és nem annyira ezotéria,mint a direktcsatolt.mondhatni klasszikus alapkapcs,igen jó hanggal.pontosan ilyet nem ,de nagyon hasonlót építettem,bátran ajánlható!ez a fajta fázisfordító szubjektíve nagyon jó hangot ad,pl.az Audio Note sok PP-végfokában is felismerhető.és voltaképpen erre az elvre épül az A.R.C.fázisfordítója is,csak méginkább kimunkáltabb.valamint a legendás quad II-es erősítő is ezzel operál szintén EF 86-os meghajtással.a neve:lebegő parafázisú kapcsolás.lényege,h a két anódkicsatoló kondi közötti 4ellenállásból álló hálózat felső 330kohmos és 4.95kohmos ellenállásának közös végén egy ún.lebegőpont alakul ki,mely a két meghajtó-cső erősítését úgy vezérli,h az amplitúdó azonos maradjon.ez a megoldás akár a hosszútávú paraméterváltozásból(pl.cső-öregedés)fakadó különbségeket is képes kompenzálni.és szinte bármilyen más típ.klasszikus hangvégcsővel is realizálható.
(#) nyikolaj válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 18, 2008
Valami mellé ment a 278280 neked lett címezve.
(#) MrBrown válasza ngyzoli hozzászólására (») Szept 19, 2008
Csajozni a vett trafóval is ugyanúgy lehet, max azt hazudod hogy te csináltad (PERSZE EZ CSAK VICC MINT AZ ELŐZŐ HOZZÁSZÓLÁS IS!)
(#) MrBrown válasza nyikolaj hozzászólására (») Szept 19, 2008
Ilyet nem találok!
(#) nyikolaj válasza djhans hozzászólására (») Szept 19, 2008
A következőt írtad a 215071-es hozzászólásodban.

"Ma megjöttek a szép GU50-ek, 6H8C-k és a kerámia foglalatok a stereo GU50 SE-hez"

Én is ezt a cső kombót szeretném használni.
Ha nem szakmai titok akkor megosztanád velem az általad használt kapcsolási rajzot.
(#) MrBrown hozzászólása Szept 19, 2008
Sziasztok, nem pont ide vágó téma de ha már rátok erőszakoltam magam úgy fél éve..., meg persze kérdésem is lenne Szóval vagy három hónap pauza után végre alkottam valamicskét vagy legalább is befejeztem. A 12 karakteres dátumos nixie órámba végre beleaplikáltam az infrás mozgásérzékelőt a csövek kíélése végett. Mivel ezek a csövik csak néhány óra folyamatos üzemre vannak tervezve volt amelyik beadta az unalmast úgy három hónap állandó bekapcsoltság után Szóval most már csak akkor kapscol be a kijelző ha mozgást érzékel és kb 1 perc mozdulatlanság után kikapcsol. Természetesen egy háromállású kapcsolóval választható a teljesen be-ki kapcsolt illetve a mozgásérzékelős állapot.
Higgyétek el kis lépés ez az emberiségnek de annál nagyobb nekem hogy végre volt lelkierőm (este 9-kor egy kávé után) nekiülni és csökkenteni a rám váró megoldatlan feladatok számát.
És akkor a kérdés: az infrás áramkörben egy kis 12V-10A AC/DC terhelhetőségű egy áramkörös relé kapcsolgatja az én kb. 140V-0,04A AC-mat. Szereti ezt hosszútávon az a ki relé vagy cseréljem ki?
(#) Imi65 válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 19, 2008
Nem hinném, hogy érintkezőt méreteznének 12V-ra. A 10A meg bőven (nagyon bőven) meghaladja a kapcsolt áramot. Tehát, szerintem kell bírnia.
(#) MrBrown válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 19, 2008
Én is csodálkoztam a 12V-on de a relére csak ez van írva tápfesz-nek is meg kapcsolt fesznek is. Egyébként a kütyüt is úgy árulják a conrad-nál hogy autókhoz, lakókocsikhoz stb...
(#) 021 hozzászólása Szept 19, 2008
nálam az 1-két üveg sör hozza meg az alkotókedvet

Főleg motorszerelésnél
(#) MrBrown válasza 021 hozzászólására (») Szept 19, 2008
Az jó, de én abban az állapotomban állva elalszom ha ráiszom 1-2 üveggel!
ááá, engem felébreszt szerencsére
Csak sajnos most elfogyott az alkatrészem, úgyhogy pause. Akármit meg nem akarok beépíteni.

EL86 PPP. Remélem egyszer kész lesz. Ez a legvégső változat, trafók készen. 2.5 kohm anódtól anódig...
Ha valakinek kell egy em84-es cső jelezze !!!
Van még két 6p45c is, keveset ment, barátom vette újonnan, rádióadóként használta.
Meg van két ecl86 is...
(#) kocos válasza 021 hozzászólására (») Szept 19, 2008
Mi mennyi?
(#) CHZ válasza EcoPityu hozzászólására (») Szept 19, 2008
Látod ilyen lassan haladok , de azért alakul .
Sikerült a hajlítás és már így néz ki .
Felirat sem sérült ..
Fa kap még lazurt és csiszolgatni is kell még .

DOBOZ II.JPG

(#) kocos válasza CHZ hozzászólására (») Szept 19, 2008
(#) Rockmenyét hozzászólása Szept 19, 2008
Sziasztok!

Nem tudna valaki ajánlani egy tényleg jó hangú GU50-es PP kapcsolást? Lassan a végéhez közeledik a sztereó EL84-PP projekt , és kedvet kaptam egy kis ismerkedésre ezzel a rondasággal.

Elég rendesen visszaolvasgattam itt a fórumban és úgy látom vegyesek a vélemények ezzel a csővel kapcsolatban. Érdekes módon PP kapcsolást (pláne UL PP-t, amit nagyon szeretnék) nem nagyon találok a neten sem.
(#) 021 válasza kocos hozzászólására (») Szept 19, 2008
írd meg privátban (vagy a fórumon ha gondolod) mennyit adnál érte.
(#) 021 válasza CHZ hozzászólására (») Szept 19, 2008
Ez igen! Profi munka! Én is szeretnék ilyen minőségben építeni...
(#) CHZ válasza 021 hozzászólására (») Szept 19, 2008
Köszi , de a hajlítás nem az én érdemem , szakemberrel hajlítattam ahogyan javasoltátok .
(#) CHZ válasza Rockmenyét hozzászólására (») Szept 19, 2008
Itt van 1 kissé bonyolult GU50 PP , kimenő adataival , meghajtást lehetne egyszerűbben is .

ppgu50.djvu

(#) Rockmenyét válasza CHZ hozzászólására (») Szept 19, 2008
Köszi!

Ezt megépítette valaki? Ez azt hiszem egy "kicsit" bonyolult még nekem..... :no:
(#) djhans válasza nyikolaj hozzászólására (») Szept 19, 2008
Én ezt építettem meg. V1: 6H8C V2: GU50

GU50SE.JPG

Következő: »»   237 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem