Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Minden, ami modell
Hali!
Gyakorlott repülőgép modellezőktől kérdeznék: Gondolom, már hallottátok, láttátok, hogy a legendás "Vörös Báró" repülőgépmodellt meg lehet rendelni. Engem az érdekelne, hogy megéri-e? Kb. 90 lapszámból fog állni, egy lapszám előfizetéssel 2100 Ft, így kb. 189000 Ft. A motort és a távirányítót pedig külön, az előfizetés végén lehet megvenni. Néhány adat: 1:6-os méretarány, szárnyfesztáv 1200mm, hossz 980mm, magasság 490mm. Szóval a kérdésem az lenne, hogy nem túl költséges? Egy modellező oldalon láttam egyszerű repülőket 30-40e Ft áron...
szia,
Én ugyan nem vagyok gyakorlott de ezt biztosan tudom neked mondani, hogy NEM ÉRI MEG :no: . Olvass vissza a 72-73 oldalra ot ugyanezt taglalják hozzáértő emberek. 189000 Ft +motor + távirányító Bővebben: Link Itt nézz szét. Üdv
Hali!
Köszi az infót, visszaolvastam, sőt eltévedtem még néhány ezzel foglalkozó fórumra. Tanulságos volt az elmúlt néhány óra olvasás...
Hali,
Ostoba kérdés, tudom de EZEN a SHEET 2-es rajzon a balsa vastagság úgy van feltüntetve hogy "3/32" , "1/16" , "1/2" na itt megakadtam . Aztán a hosszméreteit a rajzon található(csatolom azt is ) méretvonal adja meg? Szégyellem magam de már meg kellett kérdeznem mert így nem haladok :bummafejbe: Mindent kösz. Hurka
Szia!
A modell amerikai, így a méretek hüvelykben (2.54 cm)-ben vannak megadva. 3/32 = három harmincketted hüvelyk, 1/16 = egy tizenhatod hüvelyk. Keresni kell a papírboltban olyan pontos vonalzót, amelyiken van hüvelyk beosztás (is) Vinni kell olyan vonalzót, amelyikben megbízol, és ahhoz mérni a bolti vonalzókat, én az ősi Rotring vonalzóimat szoktam vinni, azok még egyforma méretűek voltak. Most már előfordul 400 milliméteren 2-3 milliméter eltérés is.
Bocsi abból a rajzból nem veszetek ki semmit.
Szóval előre is kösz.
Köszi a gyors választ rengeteget segítettél!
Lehet én vagyok fáradt... De mi a pontos honlap cím?
Szia. Én a googliba beirtam --"electrobit"-- és ottvan modellezés-- Csuka Antal négy fejezetben leirta aproporcionális rádio távirányitást.Ha arra gondoltál.
Meglestem. Ott van a szeren. Kössz a tippet
sziasztok!
nem volt lelkierőm végigolvasni mind a 74 oldalt, pedig lehet hogy ott van amit én keresek. építek 1 légpárnást, és kellene bele valami jófajta ködkürt eddig így néz ki: http://sryforum.atw.hu/index.php?sid=70a1aa5608b80dc8d192051697ad0de0 ebben kérem segítségeteket. ha van gyári cucc, az se baj persze kapcsolási rajznak is örülnék-csak ne pic-es legyen. bár mi ami előréb visz az jöhet. előre is köszönöm!
Mire gondolsz. ? A levegős kamionkürt nem lenne jó?Vagy láttam régebben 4093 as kapukból készült hangkeltőt, ami utánozta a kamionkürtöt.
valami hasonló mint a kamion kürt.
a hajókon is olyan a ködkürt csak sokkal izmosabb. de nekem modellbe kell szerelnem, tehát a méret az fontos valami alternatíva?
Ha jól emlékszem, a négy kapuból négy rezgéskeltőt kell csinálni olyan frekivel ami hasonlit a kivánt hanghoz,(négyszögjel, jó sok harmonikussal)Ezeket összekeverve végfokra talán tda 2002 felerősiteni.Van rengeteg ujság amit át kellene néznem ,hogy megtaláljam.Ha érdekel megkeresem.
nem szeretnélek örök olvasásea kárhoztatni, de örülnék, ha utána tudnál nézni.
jó lenne valami 1szerü kis kapcsolás, mert nem vagyok az elektronika ördöge.-bár szeretem.
Nagyon egyszerü rajz. igyekszem minél hamarabb megkeresni.
pittyu köszönöm neked!
remélem valaki jobban meg fogja ezt neked hálálni mind én ilyen messziröl. mégegyszer is köszönöm a törekvésedet. tudvál mellékelni valami kis erölködöt is hozzá. szerintem 20 W-nál nem kell nagyobb. bár nyilt vizen lessz használva. szerinted mien hangsugárzó lenne jó választás hozzá?
Már átnéztem vagy negyven ujságot (rádiótechnikát ), de van egy megérzésem-- hobbielektronikában lessz.Még ennyit át kell néznem.
Végre megvan, de nem az ujságokban, hanem a neten találtam meg.Kiváncsi vagyok hogy oldod meg, tegyél fel képeket.Szerintem ezt a hangtónust csak jó erősitővel, és rendes hangszóróval tudod megszólaltatni. Az pedig súly.A cikk a hobby elektronika 2001/12 számából van.
nagyon kösz
az ic száma nem látszik rendesen:4493-talán? amúgy nagyon rendes vagy hogy az én kedvemért ennyit fáradoztál! majd rakok fel képeket.
A monitorról fotóztam, és 4093 tip.Szerintem minden adat látszik, ennél egyszerübb megoldás nincs. Vannak olyan IC. k amiket hang szintetizálásra készitenek utána kell nézni keresővel.(de gondolom nem akarsz lónyeritést a légpárnásra )
ez a kapcsolás tökéletesen megfelel
a számot köszönömremélem hétfőn már meg tudom venni az alkatrészeket.
Modelleztem, azaz modelleztem két spagetti neoncsövet és a hozzávaló invertert. Vettem pár DB 1 W os ledet és most igy néz ki.Belenézni szinte fáj.
Van tippetek, hogy mivel lehet megtalálni egy cessna-t egy kukoricatáblába?
Illetve legközelebb mit szereljek rá, hogy többé ne veszítsem el????
Szia!
Egy egyszerű kis jeladót esetleg, amit iránymérő vevővel meg tudsz keresni!
rókavevő
Esetleg, holnap elmész, és ráülsz a traktor orrára. Vagy, megpróbálsz légiképet készíteni holnap korán reggel. Bezinmotoros? mert ekkor esetleg fémkereső. Sajnállak. Tóbi
Fut a kombájn előtt...
Nekem is fehér cessna-m van!
Én tudom!!Két lehetőség is van.:Jóóó nagy szerencse, kitartó barátok. Nekem is így lett meg nemrég a kéttörzsüm.
Szevasztok !!! Uj szerzemény vagyok ezen az oldalon.
Pittyut + üdvözlöm. Ja ma vasárnap megyünk???? |
Bejelentkezés
Hirdetés |