Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok fórumtársak...Most javitok egy dvd- lejátszót (hunday) és a következő problémával találtam szembe magam: a lejátszó olvas mindent gond nélkül de ojan 1óra elteltével elkezd akadozni.... Szétszedtem és megprobáltam melegiteni a lézerfejegységet mikor elkezdte játszani a dvd-t és ekkor is megakadt... Majd ezután gyorsan lehütöttem a fejegységet és tovább ment a film....Valami melegedik a fejegységen és ezmiatt lehet a probléma szerintem.. Ti mit szoltok?És ha valami melegszik akkor az milehet? A lézer? És hogy hűthetném le?Hűtőfelület ráragasztásával?Vagy miként?Valakinek volt már hasonló gondja?Kérlek segitsetek köszi!
Helló!
Nem véletlen a lemezforgató motor a halott? Annál szokott akadozni, vagy éppen be sem olvassa a lemezt. Vagy pedig elektronika hiba. Olyanról még nem hallottam hogy a lézeregység melegszik, akkor inkább haldoklik, és azért áll meg. Milyen lézer van benne? Fehér papir utolsó sora, vagy pedig a műanyagba gravirozva találod meg.
Szia !
Nemrég hasonló problémám volt, de ott a video proci volt a tettes.Bekapcsolás után 20-25 perccel tűzforró volt, a filmet akadozva játszotta a dvd, majd lefagyás. Nem biztos a fejhiba a te esetedben, habár ki tudja. Némelyik Hiundai DVD-t Sony loader egységgel szerelik, általában ezek birják a strapát. Nézz körül a panelen is. Üdv! Luki
Szia!Itt a fejegység és nézd meg a lézert van ott egy fehér papir is.... De akkor mért olvassa egy ideig és aztán áll meg ha nem melegedés az oka? Ha meg felmelegitem akkor meg megáll... Ezt nemértem akkor csak vlmi melegedhet....Nem?
Szia!Hát a procija sztem rendben van mert aztis melegitettem és semmi gond nemvolt meg elöször néztem a hömérsékletét és azis rendben volt nem volt meleg......Sztem a fejegységben lesz a gond...
Én is adok esélyt a lemezforgató motor hibájára .
Ez könnyen behatárolható , lehúzod a csatlakozóját és külső tápról (9-10V) jól felpörgeted (50-60mA -nél nagyobb áramfelvétel estén biztos , hogy rossz ) , kicsit kimosod a csapágyait , ezzel csak átmenetileg jön rendbe , de arra elegendő , hogy kiszűrjük ezt a hibát , mivel felpörgetés után , ha valóban hibás volt ., akkor szépen működni fog hosszabb ideig is . Végleges javítás ebben az esetben a motor cseréje .
Szia!Hát lemértem és 52.4mA-t fogyaszt felpörgetve.Akkor most mit tegyek?Meg mért van az hogyha melegitem a fejegységet akkor is elkezd akadozni és lefagy???
Helló!
Én kicserélném azt a motort, és ha nem javul akkor fej hiba lesz. A hibakeresésnél amúgy hűteni szokták az egységeket, nem melegiteni Próbáld meg hűtőspray-el, és ha abba hagyja az akadozást, akkor fejet kell cserélni.
Felpörgetés közben az első másodpercekben szokott csak nagyobb áram keletkezni , ha rossz a motor , müvelet során beáll a normál értékre ....
Megpróbáltad járatni a motor tisztítását követően , és még mindig rossz ? Persze melegíteni nem kellene . Akkkor lézer csere .
Próbáld meg sima audiocd-vel a lejátszót!Ha megy vele rendesen akkor 99% a lézeregység lesz hibás!
Mi lenne ha nem rontanád el, hanem betennél egy ventit hűteni, ha úgy nem áll meg a lejátszás, akkor nyertél, és nekiállhatsz keresni mi melegszik, esetleg maradhat is a ventillátor. Valami régi prociról leszerelsz egyet, azok kellően picik, és csak 5 voltról járatod, az halk is lesz. Öt voltot meg találsz a dvd-ben az tuti
Én nem nyúlnék a lézerhez, sose lesz olyan mint volt, persze van aki ügyesebb Ja és ha így se jó, akkor nem is ez a baj! |
Bejelentkezés
Hirdetés |