Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Spektrum-analizátor probléma
Szevasztok,a neten találtam egy jó audió spektrum analizertlink
,de sajnos a beültétési ábra nem megfelelő méretű.Valahogy ezt meg lehetne oldani?[pic]http://www.freeweb.hu/bss/rajzok/sv01.jpg[/pic]
Póbáltad már NAGYÍTANI ??
![]()
Nem mindegy mive nézed.Mentsd le és ted be a wordbe.Ott tudod a méretet beállítani.Pontosan.Centiben.HA nem tudod mekkora, nézz meg egy alkatrészt pl ic és mérd meg kb mekkora , mien hoszu és viszonyísd hozzá.egy két nyomtatás , és sikerül.
De nem írtad le hogy hol, nem megfelelő a méret.Nyomtatásba vagy csak nézetbe? Egébbként meg szerintem kerüljön át a téma a: [link=http://hobbielektronika.hu/forum/topic_100.html]Spectrum analizátor ![]()
Sziasztok!
Egy barátommal már régen elkezdtünk építeni egy ledes spektrum analizátort, mégpedig ezt: Bővebben: Link Nem rendelt darabról dolgozunk,, a barátom tervezte meg a nyákot elvi rajz alapján. Már összeszereltem és olyan problémám támadt, hogy nem mindegyik frequenciát sikerül beállítani. Ezeket sikerült: 28Hz, 400Hz, 1KHz Ezeket részben sikerült: 63Hz, 160Hz, 16KHz (ezeknél olyan probléma van, hogy szinte egyszerre villog az összes led és világít is, nem úgy mint a fentebb említetteknél, mert ott szépen ereszkedik vissza, ha megszűnik az adott frequencia) Az következőt egyátalán nem sikerült beállítani: 6,6KHz (ez zene közben fel sem villank, illetve hanggenerátor programmal sem sikerül úgy beállítanom, ha az adott frekit adom akkor az összes led világítson, ha pedig kikapcsolom akkor egyik se...) Mit tudok ilyenkor tenni? A sávszűrőn és a kijelző paneleken is 50K-s potik vannak, ezek segítségével kellene beáálítani de több órás próbálgatás után sem sikerült ![]() Mit csináljak? Esetleg valamilyen alkatrészcsere lesz? Jah igen... ahol szinte villog a panel, olyan gyorsa mozognak a ledek, azt hogyan tudnám minimálisan lelassítani. Hogy ugyanúgy viselkedjen érzékenységre mint ahol szépen megy fel-le a ledsor... Esetleg milyen ellenállás - kondenzátor - poti értékeket kell kicserélnem, hogy egy teljesen másik frekvenciát kapjak, ha nem sikerülne beálítani valamelyiket.
Kifelejtettem...
A 2,5KHz-t sem tudom egyátalán belőni. Ez egyelőre még csak az egyik oldal, a másikat meg ehhez szeretném mérőműszerrel hozzáállítani.
Hello!
Először szerintem a ellenőrizd, hogy nincs -e nyáktervezési hiba/rövidzár/szakadás, ezek okozhatják azt, hogy nem történik semmi vagy sikerült megölni a led meghajtó ic-t. Nem akarlak megsérteni de elolvastad egyaltalán azt a cikket amit belinkeltél? Ha nem akkor olvasd végig figyelmesen, a táblázatból és a sávszűrő kapcsolásából egyértelműen kiderül minden és még van egy progi is ami kiszámolja neked a frekvenciát. A lassabban felvillanó oszlopokról idézet Attila86 oldalán található spektrumanalizátor2 projektből: Idézet: ja és a trimmerekkel a sávok erősítését állítod be.. „Az itt lévő elko-k értékének növelésével/csökkentésével változtatható az oszlopok 'dinamikussága'. Ha nagyobb kondenzátorokat használunk, akkor az oszlopok 'felugrásához' kicsit hosszabb ideig tartó jel szükséges, illetve az oszlopok lassabban 'esnek le'. Kisebb kondenzátor-értékkel a világító oszlopok jobban követik a jel változásait.”
Igen, most, hogy így írtad, elolvastam a cikket, bár már előtte is egy jópárszor, de mostanában nem. Körülbelül 1,5 éve kezdtük el építeni az egészez.
Nincs meghalva sem a led, sem az IC, mert a potikkal tudom állítani a maximum kigyulladó ledek számát és azt is a másik potival, hogy meddig essen visszam de nem működik... Ha rock zenét teszek be, akkor 1-2X felvillan a legelső led a 2,5KHz-es nyákon. Tervezési hiba meg rövidzár 99% hogy kizárható, minden nagyon részletesen ki lett dolgozva... A ledek dinamikussága... Gondoltam a kondik cseréjére én is, csak azért nem nagyon tudom, hogy jó lenne-e, mert ha jól látom, akkor ugyanolyan kondikfelelnek a visszahulló efektért. Tehát az összes sávnak ugyanúgy kellene viselkednie.
Miért nem tudom beálítani a 2,5; 6,3; és a 16KHz-es frequenciákat?
Ilyeneknek kell lennie a zenékben, nemigaz? Valami miatt nem zudom úgy beállítani ahogyan az alacsonyabb frequenciáknál. Esetleg cseréljem le az 50K-s potmétereket? Ha igen akkor kisebbre vagy nagyobbra? És hol... a sávszűrőn vagy a kivezérlésjelzőn?
Sziasztok
Én megépítettem az Attila féle analizátort, és van vele egy problémám!!! Amikor a vezérlőpanelt rákötöttem a mátrixra, és feszültséget adtam rá akkor az alsó sor világított, a kilencedik sor is világított és a tizedik villódzott. ![]() ![]() Csatolom az általam áttervezett NYÁK-rajzot, mert szerintem azzal van a hiba. Segítsetek!! ![]()
Sziasztok!
Megépítettem az Attila féle spektrum analizátort, de ha ráadom az 5V-ot, akkor a dip kapcsoló egyik állásában minden led világít, a másik állásban pedig az alsó és a 2 felső sor. Valakinek tippje hogy mit ronthattam el? |
Bejelentkezés
Hirdetés |