Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   63 / 1274
(#) Watson válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Szept 18, 2008 /

Kössz a tippet,vidéken lakom majd szombaton veszek bele elkókat.
(#) Watson válasza louis73 hozzászólására (») Szept 18, 2008 /

Kössz a tippet,szombaton kipróbálom
(#) goldscorpio07 hozzászólása Szept 19, 2008 /

Az elkók vásárlásánál arra figyelj h nehogy vmi (TAICON és társai) kondikat adjanak....kalap szart nem érnek
(#) hard válasza kentaur4 hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Udv
csak egy megjegyzes ha a magasfeszkos trafo rosz volt a kkor valaoszinu hogy a sorkimeno transzissztor is az.Ha utogeted es ugral a kep,akkor valoszinu hogy valahol kirohadt forrasztas van.Nezd at a panelt es forrasz at minden gyanus erinkezes
(#) dewid válasza Dobos Jenö hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek. A sorkimenővel még várok mert van még itthon egy jópárdarab tv amit javítgatok és hátha kijön olcsóbban valamelyik. Mégegyszer köszönöm.
(#) kentaur4 hozzászólása Szept 19, 2008 /

üdv: A konikat kicseréltem, a tápban a Fet tranisztor (17N80C3) ugytünik hogy rossz , 5 omot mérek a lábai közt megrendeltem de csak egyhét mulva jönmeg ,a sorkimenő tranyót megnéztem jó . Ha valakinek van ötlete szivesen veszem sziasztok havalamire jutok megirom halli . Köszönöm asegitséget
(#) Dobos Jenö válasza dewid hozzászólására (») Szept 20, 2008 /

Szia! Fillipsz tv-t nem csinálsz véletlen? 100 Herc. Pip- es, digi paneles, metlines kécsöves. Nem túlzottan őreg. még fekete dobozos,kocka képcsöves.a tetején mély nyomoval. oldalárol le kapcsolható hangfalakal? Alkatrész kellene, vagy rajz. Táp vez. panel.
(#) istvanpal16 hozzászólása Szept 20, 2008 /

Sziasztok... megtudnatok mondani hogy hany vattos erosito van ebben a tv-ben??? philips 28ce5590/10b
koszi elore is
(#) goldscorpio07 hozzászólása Szept 20, 2008 /

Szia
Ez a 28ce5590/10b a típusszáma a tv-nek?
A gugliban csak EE-PROM leírást találtam
(#) Dobos Jenö válasza istvanpal16 hozzászólására (») Szept 20, 2008 /

Szevasz. Köszi,hogy legalább irtál. Az erósitó: TDa.1521.2x15 Watt. ATv tipusa:25ML8500/02B. Az istennek el nem indulna, mert látszolag minden rendbe van, de van benne egy egy tápvez. kis panel,ami nem jár,mivel a rajta lévö opto/cnx 83.a ,vagy valamelyik integrált tranyó halott. Az az igazság hogynics tippem,rajzom. Akészenléti fesz/5.v. meg a tbbi jelen van,csak a sor nem jár mert a táp áll. Erre kellene valami tip, ha ismered ezeket a fajta tv ket, Nem volt zárlat, szakasosan járt, aztán végleg meg állt. Tudsz segitenni?
(#) Dobos Jenö válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Szept 20, 2008 /

Meg azt kérdezném meg hogy mi az a"gugli",és hol található? Jó lenne valami tipp ,hogy miért nem jár a táp, mert optó ellenőrzésén kivül/ mert azt nemtudom le ellenörizni/ minden rendben van,ey condi van a kis panelen. tőbbi integrált trannyó.inpulzus cindi egy párdb+egy BD tranyó.Meg rengeteg céner.
(#) gtk válasza Dobos Jenö hozzászólására (») Szept 20, 2008 /

A gugli az: Bővebben: Link

:google:
(#) Watson válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Szept 20, 2008 /

Hello!
A legközelebbi városban (győrben)csak jamicon kapható,nem tuddom hogy ez a taicon társa-e?Sajnos csak későn olvastam a figyelmeztetésed el ezért vettem 15 darabot belőle az egész táp és sorvég környékére,kivéve a 220 mikró 400 voltosat,mivel azt nem kaptam.Mindegyikből egy lépcsővel nagyobb feszültségűt vettem .Az eredetiek G-luxon- ok 85 Cesius fokkal jelölve,a jamiconokra 105 fok van írva.Nem szívesen raknám tele ócskaságokkal,legalább amit magam csinálok az legyen jó.

Szia
Jamicon-t már vettem én is az erősítőmbe,mai napig nincs vele baj :smile:
A Taicon általában ilyen libakaki zöld színű
(#) Vadmagyar hozzászólása Szept 20, 2008 /

Helló, szóval a TVmet bekapcsolom, nézem , utána kikapcsolom távirányítóval, és még 1X nem kapcsol be, csak ha kinyomom a stand by gombot, és újra benyomom.
Lécci v.ki segítsen, ha tud
(#) Watson válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Szept 20, 2008 /

Hello!
Az Alien tv újjászületett.Végül csak 9 kondenzátort cseréltem ki,a sorvégfokot csak letakarítottam,abban CapXon 105 fokossak vannak.Sajnos nem midegyik kondi a lista szerinti volt(!)a vásároltak között.
Köszönöm a segítségedet!
Még valami:a családban négy alien tv működik,mind 6 éves,ezért nagyon szeretnék hozzájuk egy rajzot.Aki olvassa ezt és tud segíteni,annak nagyon megköszönném!Van köztük 37 cm-es 51 cm-es és 70 cm-es,ez utóbbit javítottam most(CTV 7282 st txt e).
(#) Watson válasza louis73 hozzászólására (») Szept 20, 2008 /

Kössz a tippet,az Alien megjavult
(#) Watson válasza Watson hozzászólására (») Szept 20, 2008 /

Hello!
Köszönöm a tippet,az Alien jobb mint újkorában.Ha rajzot is tudnál nekem szerezni hozzá,azt is nagyon szépen megköszönném!
( CTV 7382 st txt e ;vagy valamelyik másik típus az 51 vagy 37 centis vagy mindegyik)
(#) goldscorpio07 válasza Watson hozzászólására (») Szept 20, 2008 /

Szia
Ez a szerencsésebb eset ha elkók ceréje kell csak :wink:
Most már egy működő tv-vel több
(#) attilla hozzászólása Szept 21, 2008 /

Sziasztok !
Segítséget kérnék egy DAEWOO model K14C4NT tv-vel
kapcsolatban.Bekapcsoláskor berreg és a led felváltva világít pirosan vagy zölden.
A segítségeket előre is köszönöm.
(#) goldscorpio07 hozzászólása Szept 21, 2008 /

Szia
Tápegység szekunder oldala...elkók cseréje,és a sorkiemnő trafó környékén is nézd meg a kondikat nincs e felpuklisodva a teteje...Ha ez nem oldaná meg a problémát akkor meg kellene nézni a sorkimenő trafó tranyóját is
(#) kisbelus81 hozzászólása Szept 22, 2008 /

Sziasztok! Ven egy ALIEN típusú kisképernyős TV-m. Nos, nemrég elkezdett egy olyant csinálni, hogy bekapcsolás után (mindegy, hogy leválasztás, vagy standby) villog a kép, változó intenzitással. Mindezt teljesen hangtalanul tesz, nem csattog, nem kattog közben. kb 15-20perc után megáll a vilogás, és minden OK. Mikoözben tart a jelenség, sem sor-, sem képirányú méretváltozás nincs, a fényerő állandó. Mielőtt szétburítom, hátha tudtok nekem valami mankót adni Kérnék egy választ a blab@freemail.hu-ra is!! Köszi
(#) attilla hozzászólása Szept 25, 2008 /

Hello !

Köszönöm a gyors segítséget goldscorpio07 .
Az elkók cseréje megoldotta a problémát.
Ebbe esetleg még tudnál segíteni :mi lehet a baj akkor, ha a bekapcsolt TV bizonyos időközönként készenléti állapotba helyezi magát?
(#) goldscorpio07 hozzászólása Szept 25, 2008 /

Magyarul kikapcsol és a led átvált más színűre?
Megint csak lehet még pufferelés hiba,még lehet h maradt rossz vagy épp halni készülő kondi...arra tudnék gondolni h vmi nem kapja meg rendesen a feszt vagy ingadozik,de még lehet más probléma is.
(#) ngyzoli hozzászólása Szept 28, 2008 /

Sziasztok! alkatrésznek kaptam egy telefunken s-290 tip.tv-t.namármost,annyi a gondja(látszólag),h kivették belőle az alap-panel közepén lévő 40lábú vezérlő ic-t,ami az egész masinát indítja.tv-szerelőtől megkérdeztem,azt mondja:a videoton precisionban lévő CCU VT 02-es ic jó bele.ezt beletéve bekapcs-kor halk pittyenés hallatszik,látszólag próbálna indulni,ezt háromszor megismétli,majd leáll.viszont nincs standby-üzemmód.kérdés:valóban ez a vezérlő ic kell bele?esetleg más?illetve ha mégis a sorvégfok hibás,hogy kell elindulni,mit nézzek meg először?
(#) ngyzoli hozzászólása Szept 28, 2008 /

Hali! kaptam egy telefunken tv-t alkatrésznek.hátlapot levéve annyi baja van(látszólag),h kivették belőle az alap-panel közepén lévő 40lábú ic-t,ami az egész készüléket vezérli.tv-szerelő infója szerint a videoton precisionban levő CCU VT 02-es kell bele.ezt behelyezve bekapcs-kor halk pittyenés hallatszik,mintha indulni akarna,ezt 3-szor ismétli,majd leáll.kérdés:valóban ez az ic kell bele,esetleg más? és ha mégis sorvégfok-hiba áll fenn,hol kell elkezdeni a keresést?szemmel látható gond(égett alk.stb)nem látható.
(#) lapose válasza ngyzoli hozzászólására (») Szept 28, 2008 /

Szia!
Nem biztos hogy jó bele az IC, de a három indítási kísérlet utáni leállás hibára utal, mert ez a tv háromszor próbálja indítani magát, ha nem sikerül a védelem letilt.
Elég nehéz megtalálni a hibát, ha nincs gyakorlatod, mert elég összetett védelme van.
(#) ngyzoli válasza lapose hozzászólására (») Szept 28, 2008 /

Na puff neki...ez nem vmi biztató,bár én is ilyesmire gondoltam.látszik,h ez nem egy"buta"tévé(lenne).először azt kellene tudni,tényleg ez-e a vezérlő ic-je.vki más olyat mondott,h a VT 01-es az övé,én nem tudom,mi a különbség a kettő között...
(#) lapose válasza ngyzoli hozzászólására (») Szept 28, 2008 /

Annó javítottam ilyeneket, és pl volt hogy digitális hangfeldolgozással készült az egyik és az eredeti proci már nem volt jó hozzá. Szerintem először meg kellene próbálni beindítani, a proci ráér.
Van a tápban egy 470µF-os kondi, az is szokott ilyen hibát okozni, illetve ennek a tv-nek tirisztoros eltérítése van, annak a hibája is okozhatja a védelem beindulását. A TDA2029 környékét is illik átnézni.

telefunk.zip

Következő: »»   63 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem