Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Idézet: „Kiolvasás nem károsítja a cellát” Ilyet nem is állítottam! De Szilva hozzászólásában már kifejtette azt, amire gondoltam.
Üdv !
PIC24FJ64GA002 höz kellene segítség. 1 hete szívok vele és a soros port RX része nem működik. Adatot küld a PC-nek, de fogadni nem fogad semmit. Van több pic-em is de mind uazt csinálja (nem csinája). Ha valakinek már működött kérem küldjön egy egyszerű kódot ami fogad egy karaktert, mert megőrülök. ! Az IO mátrixolást megoldom. Elsősorban C érdekelne.
A Learning to fly the PIC24 oldaláról letöltheted a mintaprogramokat. A 8. fejezet Console projektje (CONU2.c, CONU2.h, CONU2test.c) hasznos lehet a számodra.
Idézet: „Ez csak fikció, nincs semmi amivel alá tudod támasztani” Fikciónak nem mondanám: LINK Abstract In modeling post-cycling low temperature data retention (LTDR) characteristics of split-gate flash memories, gate stress is used to accelerate the charge gain effect responsible for bit cell current reduction among tail bits. To determine the adequate stress condition, various gate stress voltages are performed to enhance the charge gain effect of the flash memory cells. In addition, by analyzing the leakage mechanism and the data retention behavior of cells under gate stress conditions, reliability tests can be completed in a much shorter period and still provide accurate lifetime prediction for embedded memory products. http://ieeexplore.ieee.org/xpl/freeabs_all.jsp?arnumber=843914 Abstract We propose a new data retention model after endurance stress that may be explained as a combination of two retention mechanisms. One inherent retention characteristic is ruled by thermionic emission and is dominant above 150 C. The other retention mechanism is dominant below 85 to 125 C and is controlled by anomalous SILC. We have clarified that the data retention properties after P/E cycling were well fitted by the hopping conduction model. In particular, the presence of traps generated by excessive P/E cycling played a significant role in the temperature dependence of the retention lifetime
Üdv !
Nekem megvan az az egész könyv! Sőt az összes. És pont az a kód nem működik. Vagyis annak is csak a küldés része megy. Azt sem értem, hogy az a kód úgy hogy is mehetne, mivel a perifériákat nem társította a portokhoz. Nekem valami működő kellene. Csak próbára.
Milyen gyakorlati jelentősége van ennek egy PIC esetében szerinted? 40évről leeseik 20-ra? Én nem aggódom e miatt, ha tönkre menne hamarabb mint kéne, kicserélem majd akkor...
Szia ciw!
Csak érdeklődnék első körben, hogy azt gondolom lepróbáltad, hogy az illesztő TTL oldalán az Rx-Tx vonalakat összekötve a terminalból kiküldött adat visszaérkezik-e? Tudnád csatolni az UxMODE, UxSTA, UxBRG tartalmait, és hogy melyik lábakat használod, és az Rx láb TRIS bitje milyen értékű? Idézet: „Én nem aggódom e miatt, ha tönkre menne hamarabb mint kéne, kicserélem majd akkor...” Erősen alkalmazásfüggő, hogy mikor olcsóbb a csere. Eltérőek a szempontjaink, s így érthető, hogy más konklúzióra jutunk. Idézet: „az a kód úgy hogy is mehetne, mivel a perifériákat nem társította a portokhoz.” A könyv példájában szereplő MCU-nál tudtommal nem kell társítani, a perifériáknak kötött helye van. Például: U2RX = RF4 U2TX = RF5 Ebben tehát különbözik a te esetedtől.
dallamcsengőt szeretnék pic-el létrhozni.
Kezdő vagyok ebbe a témába. Lehet olyan programot írni, hogy minden gomb nyomásra más dalt játszon? Hogy lehet bele programozni különböző dalokat? Köszi Tom
Nézz át a - Sziréna - topicba, az ottani PIC-es áramkör program része gyakorlatilag az, ami keresel.
Idézet: „Kezdő vagyok ebbe a témába.” Emiatt gondoltam, hogy mindegy mit programoz/nem programoz. Személy szerint a piceket szeretem, de van amit célszerűbb AVR-rel megvalósítani. Nem is óhajtok vitát nyitni PIC vs AVR ügyben mert semmi értelme.
Én nem is ilyen vonatkozásban... Egyszerűen ez egy PIC-es topic. De tényleg nem érdemes ezen rágódni, csak vicc volt...
Üdv !
Természetesen ha pic nélkül próbálom, rxtx összekötve, akkor a terminálba visszajön amit beírok. A lábak: UART1 RX->RP0 UART1 TX->RP1 UART2 RX->RP2 UART2 TX->RP3 TRISB=0b0000000000000101 UxMODE=0x8000 UxSTA=0x0400 A BRG az 105 ha jól rémlik 16Mhz kvarc van rajta HS módban és 19200bps átvitel kellene.
Hu! Most nézem igazán, hogy ez a PIC igen kacifántos!
Na mindegy az UART része egyezik a dsPIC33-al és a többi 16bitessel, csak a lábakat kell jól konfigolni. Akkor ezek szerint mindkét soros vonalat is használnád egyszerre? Lehet, hogy érdemes lenne lecsupaszítani a programot, csak a soros részre, nem tudom most hogy próbálod keresni a hibát? Látom a TRISB-n beállítottad az RP0-t és RP2-t bemenetnek, ami jó. Az UxMODE -ban a modul be van kapcsolva, és a BRGH=0. Ha az 16MHz megy HS módban, akkor az Fcy 8MHz. 19200-baudhoz, UxBRG=25. Az UxSTA-ban rendben van minden. Kérdés, hogy miképp akarod fogadni a bájtot, és hogy azt jól végzed-e, mert máskülönben jónak tűnik minden(az RPx-ek beállítását nem látom, de gondolom ezt már átrágtad...). Valami egyszerű megoldást kéne találni a tesztre, pl. venni egy bájtot, ellenőrizni, hogy pl. "A" -e és ha igen egy LED-et kigyújtani. Te most mivel próbálkozol?
Kb ennyivel próbálkozom én is, de a led az nem jelez.
Egyébként én a handshaking (rts,cts) lábakat nem akarom használni, és az ioconfignál azt alapban hagytam. Egyébként most nézem, hogy külön PIC24FJ64GA002-höz nincs is adatlap, hanem a 004-ét adják hozzá. Gondolom ez is jó nem. Bár a 004 adatlapban nincs utalás a 002-re. Mint mondjuk a 18F452-es adatlapban benne van a 18F252-is és a fejléc ezt jelzi is. Nem e itt a kutya elásva? így várom a bájtot: char getU2( void) { while ( !U2STAbits.URXDA); // wait for a new character to arrive return U2RXREG; // read the character from the receive buffer }// getU2 Találtam a mplab-c ben ilyeneket, hogy OpenUart1 meg hasonlók, de azzal mégrosszabb. A másik amire felfigyeltem, hogy ha engedélyezem az RX interruptot, akkor a terminálba folyamatosan küld egy ilyet > namost ezt a karaktert induláskor csak egyszer küldi, hogy lássam a terminál még "él". Nem tudom, de szerintem nem vált előnyére a picnek ez a bonyolítás.
Tranyó + 100 Ω elleállással kapcsoltam rá 12V-ra és működik frankón! Az ellenállás langyosodik, de szerintem így jó a hangereje, így hagyom.
Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Ma megvettem a pickit2 starter kit-et a chipcadbe akciósan 6000Ft-ért,viszont szomorúan vettem észre, hogy 28pin-es foglalatához közel ugyan ennyit kellene fizetni. Ezt a 28csatis részt nem lehet esetleg utánépíteni? ÜDV!
De hát ez nem ICSP-n programoz?
(Ami azt jelenti, 5 tüske elég mindenhez. Vagy tévednék?)
de,icsp ez is,bár itt 6 tüske van
(Vpp,Vdd_TGT,GND,ICSPDAT,ICSPCLK,AUX)
Szia
Nem kell neked az a "csatis" rész! Tessék a megfelelő kivezetéseket a cél ic-d megfelelő lábaihoz csatlakoztatni és az áramkörben felprogizni! (Az aux-ot nem kell használni. )
uuuh...ezek a PIC-ek sokat bírnak, na meg a PicKit2 is. Nagy fáradtságomban kötöttem mindent mindenhova, csak oda nem ahová való. Kicsit dünnyögött a PK2 Programmer-je, de semmi probléma... Tök jó... Néha egyébként, olyan "kecskére káposztát" stílusban tolom ezt a PIC témát
Aha,köszi szépen akkor értem.
Rövid paint-es akció után igy képzelem el 16f876al. Csak 1 kérdés maradt: ICSPDAT az RC0-ra megy??
Nem nem!
A táp gondolom oké. (Vpp és Vdd. A TGT az a target azaz célpont rövidítése. A GND test) Dat=PGD (programing data) CLK=PGC (programing Clock)
Ha csak programozni akarsz 28 lábú PIC-et, akkor tényleg nincs szükséged arra a demopanelre, ahogy azt már leírták többen is.
Viszont ha demopanelként szeretnéd használni, és apróságokat kipróbálni, fejleszteni, akkor talán érdemes elgondolkozni rajta. Azt tudni kell, hogy abban a csomagban nem csak egy, hanem egy készre szerelt és két csupasz 28 lábú demopanel van!
RA2/AN2 lábat digitálisként használnám, úgy hogy a kapcsoló testre húzza a lábat kapcsoláskor. Mekkora felhúzóellenállást kellene betennem a lábra?
Ha jól látom csak a PORTB-nek vannak felhúzó ellenállásai... |
Bejelentkezés
Hirdetés |