Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   64 / 1274
(#) szesh hozzászólása Szept 28, 2008 /

cyasztok lene nekem egy gondom van egy funai tv-2000 es tv sajna nem világit a led vagyis nem müködik a tápja megnéztem mindent rajta ranyo kondi csere diodák 315 volt van a pufer után ugyhogy feszko megy be csak már nem tudom mi tévo legyek ha tudtok segits köszönöm elöre is cyasztok
(#) waldi75 válasza szesh hozzászólására (») Szept 28, 2008 /

szia
nézd meg az optot és a mellette lévő tranzisztort
ill.cseréld ki
gyakran ez a gond
rajzod van?
(#) waldi75 válasza szesh hozzászólására (») Szept 28, 2008 /

találtam egyet
remélem segít
(#) szesh hozzászólása Szept 28, 2008 /

csa köszönöm szépen hát nem tudom majd holnap rátérek de már kiakaszt nem ültem egy tv se enyit soha na de hátha köszönöm a segitséget
(#) lapose válasza szesh hozzászólására (») Szept 28, 2008 /

Szia!
Én ellenőrizném még a primer részen a kis FET-et a 12V-os Zenert, a 220µF-os kondit. A szekunder oldalon a 150V-os szupresszort és a 120V biztijét!
(#) Papp Ferike válasza ngyzoli hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Hali!Kérnék egy képet a panelről ha lehet.van egy ilyenem bontva.A proci tuti jó benne. Sasszé szám is kellene!Vagy tipus.Bár inkább az előbbi!
(#) kentaur4 hozzászólása Szept 29, 2008 /

Halli. ez úton köszönöm a segítséget, jó lett a tv (Thomson ), kondikat a tápban kicseréltem, sorkimenő trafót cseréltem és SPW17N80C3-as mosfetet cseréltem s a tv müködik
(#) ngyzoli válasza Papp Ferike hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Hali!holnap megpróbálom feltenni az infókat.a hátlapon lévő címke nincs meg,de sasszi szám(azt hiszem)rajta van.üdv.
(#) ngyzoli válasza lapose hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Ez tényleg érdekes...kösz a tanácsokat,ezeket átnézem.tévékben annyira nem vagyok otthon,a rajz kissé megijesztett.valószínű,még fogok kérdezni,bár jobban belemélyedni csak hétvégén van időm.
(#) jury hozzászólása Szept 30, 2008 /

Sziasztok!
Azokat szeretném megkérdezni akiknek van Hr _s sorkimenő teszterjük,hogy vanak meg elégedve vele?
Használható a teszter oszcsilloszkóp nélkül is?
Érdemes venni egy ilyen készüléket?
Köszi Jury

(#) hmli hozzászólása Szept 30, 2008 /

Sziasztok.

Van egy Samsung TV-m TDA4601 táppal. Korábban sokadik próbálkozásra indult (hálózati kapcsolóval), de ha egyszer megvolt a standby, onnantól már stabilan ment a következő áramszünetig. Na most már egyáltalán nem indul el. Semmi se kormos, primer körben elkókat cseréltem, IC-t cseréltem, ugyanúgy semmi. A kapcsolótranyó ép, a bázisára jutó vezérlőjel pár Hz-el hintázik (DMM-el mérve, szkópom nincs).

Találkozott már valaki ilyennel? Illetve mit cseréljek még?

hmli
(#) retlaki válasza hmli hozzászólására (») Szept 30, 2008 /

Hello
Én megnézném az IC indítóellenállását ami 270 k 1W szokott lenni, de találkoztam már olyan készülékkel ahol 2 db-ból állítják össze.
(#) ngyzoli válasza Papp Ferike hozzászólására (») Szept 30, 2008 /

Némi utánajárásom eredményeként kiderült,h a készülékben képcső-csere történt,s azóta nem üzemelt.az eredeti A 68 EAU 00X02 típ.lett cserélve A 68 EAU 00X01-re.esetleg ez lehet a hiba oka?? a saszi száma:144188.s a képek...
(#) hard válasza hmli hozzászólására (») Okt 1, 2008 /

Udv

Ne csak a primer oldalon cserelj elkokat nagy valoszinusegel a szekunder oldalon is van kapacszegeny.Nagyon sok hibat okoznak az elkok,foleg ha mar nem egy mai tv.
(#) goldscorpio07 hozzászólása Okt 1, 2008 /

Üdv
Én is a táp szekunder oldalán lévő kondikat hajigálnám ki :yes:
(#) Papp Ferike válasza ngyzoli hozzászólására (») Okt 1, 2008 /

Pont ez van nekem otthon,bontva.A 68-as csövek betegsége volt a fűtőszál szakadás valamelyik ágyúban.Mi a gyártó a cső esetében ami belekerült?Ha philips akkor mindenképp tesztelni kellene egy külső tápról!Az igazi egy cső teszter lenne,de gondolom az nincs neked otthon.
(#) jdani hozzászólása Okt 1, 2008 /

Helló. nekem is kezd vacakolni a Tv-m. ,,hidegen,, (amikor hosszu idő után bekapcsolom) akkor a kép el van csúszva-görbülve. A képernyő jobb oldalán kb 1-2 cm sötétség van, és onnan haladva bal irányban van csak a kép, és jobb odlalt, a kép 1-2 cenimétere hiányzik. NA ha valaki nem értené mit mondok, nézze meg a képeket.
(#) hmli hozzászólása Okt 1, 2008 /

Az IC megkapja a tápot (kb 9V), azzal nincs gond. Szekunder oldalt még nem néztem. Azért köszönöm. Beszámolok, ha van fejlemény.

hmli
(#) lapose válasza hmli hozzászólására (») Okt 1, 2008 /

Szia!
A 270Kohmos ellenállás nem a tápot adja az ic-nek, hanem egy segédjelet, amely nélkül a táp nem indul el!
A 4-es lábra csatlakozik, ha jól emlékszem.

TDA4601_2.pdf

(#) hard válasza jdani hozzászólására (») Okt 2, 2008 /

Udv
Probald meg egy holegfuvoval felmelegiteni az elkokat mert 99%hogy ok okozak a hibat,es meglatod mejiket melegitve nyeri visza eredeti formajat.A fugoleges elterites kornyeken kell legyen a gaz.Ha nincs holegfuvod,es van fagyaszto sprayed,akkor vard meg meg bemelegszik a tv viszanyerve a kepet,es egyenket husd visza az elkokat.Amejiknel viszajon a fekete szel,az a hunyo
(#) jdani válasza hard hozzászólására (») Okt 2, 2008 /

De nem értem, hogy pontosan hol is keresem azokat az elkókat. ÉS azok oylan sima kicsi elkók, vagy inkább nagyobb kapacitásúak. vagy szemre nem térnek el egymástól?
(#) hard válasza jdani hozzászólására (») Okt 2, 2008 /

udv

A fugoleges elterito ic kornyeket elkozd at,nincs rajzod rola?Ezek inkabb kicsi elkok ,de a tipustol is fug

nincs rajz róla, és még szét se szedtem, tehát kép sincs a TV belsejéről. de ma est szétszedem, és megnézegetem.

KÉszitetetm egy pár képed, de fogalmam sincs, hogy mit mutassak belőle. mék része kell neked. nem vagfyok én TV szerelő. Nyákkép szerint nemigen tudod megmondani hogy a másik oldaláról mék képet küldjem mi?
(#) ngyzoli válasza Papp Ferike hozzászólására (») Okt 2, 2008 /

A másik képcső egy működő készülékből lett átszerelve,annak annyi baja volt,h nem volt videojel,viszont a txt kifogástalan volt rajta,ebből kifolyólag képcső hiba,gondolom,kizárható.más úton kellene elindulni...cső-teszterem természetesen nincs.nem tudom,philips-e a képcső,amúgy ez honnan deríthető ki?
(#) goldscorpio07 hozzászólása Okt 2, 2008 /

Hát ebből így nem sokat tudunk meg...
A másik oldalról egy jó tisztán látható képet tegyél fel
(#) jdani válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Okt 2, 2008 /

Hát van itt egy pár kép, de ha nem tudom hogy mit fotózzak, hogy mit akarsz látni, akkor mit vársz el a képektől?
(#) szergej hozzászólása Okt 2, 2008 /

Jó napot fiuk! kerestem megoldást hogy mi romolhatot el a Thomson 32 WH402S tévémbe így kontár létemre kérném tanácsot tőletek hogy mit cseréljem ki minden mérés nélkül mert nincs is mivel. valamikor régen még forrázgattam a lámpás tévéket (hobbi)
Ez viszont feladta a leckét,.Tévézés közben kikapcsolt mintha pillanatnyi áram szünet lenne és bekapcsolt újra , ezt megcsinálta egyszer majd tegnap előtt megint és ma meg kikapcsolt és újra be, de rögtön ki is ment a sleep módba még a képet se hozta be csak villog a ledd.
Kihúztam és újra bedug, bekapcsol , ad áramot képernyőre ( jellegzetes sistergés mint szokót) de viszont egyből kikapcsol ,villog a ledd és újra próbál bekapcsolni de szintén egyből kikapcsol ,Megpróbálja harmadszor is de semmi , újra kikapcsol és villog.
Nagyjából értem hogy Sor kimenő lesz a csere de kérem aki tud segítsen magam féle hozzá nem értőnek mi cserés még ilyenkor. :pirul:
(#) goldscorpio07 válasza jdani hozzászólására (») Okt 3, 2008 /

Én úgy próbálkoznék a helyedbe hogy:
Bekapcsolod a tv-t,ugye még a nem bemelegedett állapotban jelentkezik a hiba.
Forrasztópisztoly van a kezedbe melegítve,de előtte nézzél szét, IC-k környékén keress kondikat,ahogy elnéztem a térítéseket szerintem TDA xy végzi azok környékén ha megvannak a kondik,a forrasztópisztollyal kezd el melegíteni a kondik tetejét,ez is lehet egy megoldás,de ahogy melegíted lehetőség szerint folyamatosan nézzed a tv-t, mert ha javul a kép akkor megvan a hibát okozó elkó.
Na de ne felejtsd el hogy mindezt bekapcsolt állapotban fogod csinálni,szóvan nagyon óvatosan!
De ha rám hallgatsz kivétel nélkül cserélném az elkókat az ic környékein,nem elrettentő árakról van itt szó.
(#) hard válasza szergej hozzászólására (») Okt 3, 2008 /

Udv
szaerintem elkos hibad volt,mar amikor ki be kapcsolodot a tvd ,de azota mar mas is csatlakozot hoza.Kiment vagy a sormeghajto vagy a sorkimeno tranzisztor.De ha nincs mivel merjel akkor inkabb vid el szerviszben.De ha megis neki alsz a legelso lepesed az elkok cserelese legyen,jo minosegure 105C,nem egy nagy tettel,es legalabb tudni fogod hogy 5 evig megint nincs bajod az elkokal
Következő: »»   64 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem