Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   258 / 2208
(#) Moszkvai válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 9, 2008
A képre gondolsz?
Van még! Naon komoly!
Nem viccből mondtam MrBrown egy művész!
(#) 021 hozzászólása Okt 9, 2008
Mennyiért árulják ezt a Hauser ócskaságot?
(#) Ricsi1992 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 10, 2008
Csak azért kérdeztem,mert van egy tekercs festőszalagom,és nagyon hasonlít ráA MOT hegesztőre én is azt tekertem annó.Akkor ez jó hír,nem kell a méregdrága szalagokat megvenni.(néztem is multkor,a bauhausban is van minden méretben)
(#) kissanyi hozzászólása Okt 10, 2008
Linket szeretnék kérni a következőkre:

Gondolom a csöveknél is három alapkapcsolás létezik.
Ezekhez kellenének számítsok, képletek.
Plusz a kimenőtrafó méretezéséhez.
Köszönöm!
(#) nyikolaj hozzászólása Okt 10, 2008
Érdekelne mások tapasztalata.
Fogtam egy 40W teljesítményű fojtó trafót szét szedtem és le köszörültem a T profil oldalából hogy ne érintkezzen az U maggal.
Szigetelés után elkészült a légmagos fojtó trafó.
Valaki használt hasonló fojtót?
Bevált?
(#) MrBrown válasza Moszkvai hozzászólására (») Okt 10, 2008
Köszi, valami hasonló már felkerűlt a tervezőasztalomra de még szigorúan titkos! :yes:
(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 10, 2008
Ha valamit véletlenűl félre forrasztok lehet hogy az EM83-as kütyümből is plazma hangszóró születik
(#) MrBrown válasza hapro hozzászólására (») Okt 10, 2008
Csak egy rövid perdöntő kérdés, ezen mi készült fémből?
(#) MrBrown hozzászólása Okt 10, 2008
Sziasztok, EY86 tényleg csak 0,15 mA-t tud anódban?
(#) dxzo4z válasza kissanyi hozzászólására (») Okt 10, 2008
Itt már sokminden megválaszolásra került, amit most kérdésként feltettél, próbálj visszalapozni, ill. az sem árt, ha konkrétan meg tudod fogalmazni, mire is van szükséged! A képletek meg talán leginkább az elektroncso.hu-n vannak egy csokorba gyűjtve.

De szerintem mivel a csöveknek lelkük van, nem minden a képleteken múlik!!!! Sőt!!!
(#) dxzo4z válasza MrBrown hozzászólására (») Okt 10, 2008
Én is úgy látom, de azt 18-22kV-ig bírja! :eek2:
(#) kocos válasza dxzo4z hozzászólására (») Okt 10, 2008
A csöveknek lelkük van, de a trafóknak bizos nincs!!!! Gonosz koboldok egy msáik világból, és csak megkeserítik az életünket
Valószínűleg a pokolban, a bűnös lelkek az idők végezetéig tartó tekercselésre vannak kárhoztatva !
(#) kocos válasza MrBrown hozzászólására (») Okt 10, 2008
a csavarok, meg az IC-k lába
(#) Imi65 válasza MrBrown hozzászólására (») Okt 10, 2008
Nem is kell neki többet tudnia. A sorkimenő trafó 3. csöve volt FF TV-kben. Ezeknél általában (a 61cm-eseknél) 16kV volt a nagyfesz, max. 0,1mA áramigény mellett. A D nem a telepes üzem miatt volt megválasztva, hanem a sorkimenőn 1 menet szolgáltatott ekkora feszt (természetesen nem egyen, vagy szinusz hullámformájú áramot), így is volt még a foglalaton pár menet előtét neki. Régen volt EY86 is, ezeken a trafókon 5 menet volt, de ez már nehezebben fért el. Arra kell gondolni, hogy a pozitív fesz a katódon (és a fűtéshurkon) keletkezett, tehát a hurkot is 16kV-os "drótból" kellett csinálni. A félvezetős színes TV-ken a képcsövet is a sorkimenőről fűtik. Ezért problémás a mérése, mert az effektív, vagy csúcsérték mérők itt hamis eredményt adnak.
(#) dxzo4z válasza kocos hozzászólására (») Okt 10, 2008
Ott a pont!
(#) kissanyi válasza dxzo4z hozzászólására (») Okt 10, 2008
Köszi az ötletet!
Megnéztem az elektroncso.hu-t.

hogy, van-e lekük, azt nem tudom, de valahonnan el kell indulni.
(#) Moszkvai válasza MrBrown hozzászólására (») Okt 10, 2008
Nem is faggatlak, kiváncsian várom!
Jó munkát hozzá!
(#) MrBrown válasza Imi65 hozzászólására (») Okt 10, 2008
Köszönöm a kimerítő választ. Kis keresgélés után megtaláltam a csövemet a PY83 képében. Igaz kell a 20V-os fűtésigénye miatt vennem hozzá egy kis 20VA-es trafót.
(#) Moszkvai válasza nyikolaj hozzászólására (») Okt 10, 2008
Én ezt láttam egy készülékben:
Hogy mennyire működik azt nem tudom
Arra én is kiváncsi lennék.
Még ha nem is GU-hoz, de mondjuk egy PCL-hez?
Esetleg oldalanként 1-1db.
(#) MrBrown válasza Moszkvai hozzászólására (») Okt 10, 2008
Köszi, ha minden jól megy a mon21 project(TM) után ő jön.
...talán még idén :yes:
(#) Imi65 válasza MrBrown hozzászólására (») Okt 10, 2008
Ha megengeded, ehhez is kommentálnék. A PY83 cső a PL81 mellett, és rövid ideig a PL36 mellett szolgált. Azonban a 110 fokos képcsövek mellett már nem volt képes elegendő eltérítőáramot vele a fokozat leadni, ezért hozták létre a PY88-ast. Ezen csövek különlegessége, hogy a kupakon a katód van kivezetve, és a katód-fűtőszál szigetelése igen nagy értékű feszültséget is elvisel. A Színes TV technikában - a magnovál foglalatos - PY500A csöveket használták a PL509 mellé.
(#) MrBrown válasza Imi65 hozzászólására (») Okt 10, 2008
Köszönöm, nem állítom hogy minden egyes sorát megjegyzem az irományodnak az idők végeztéig, de példáúl te hívtad fel a figyelmemet hogy "nem anód hanem katód sapkát kell hozzá szereznem" , pontosabban kettőt.
(#) MrBrown hozzászólása Okt 10, 2008
Már nem merem ígérni, de úgy néz ki, hogy megyek a holnapi börzére és akkor majd megversenyeztetem a PY83-as 490 forintos HAM bazáros árát a börzeivel.
(#) EcoPityu válasza Imi65 hozzászólására (») Okt 10, 2008
Bizony!
És a PY500, ha minden igaz, 1A-t bír!!!
Van néhány!
Még egy graetz is kijönne belőle!
Barna! Nem kell???
(#) EcoPityu válasza MrBrown hozzászólására (») Okt 10, 2008
Egyáltalán miért is kell neked egyutas egyenirányító cső???
(#) MrBrown válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 10, 2008
Köszönöm a felajánlást de a PY83 bőven elég és kisebb trafó kell a fűtéséhez.
Nem árulhatom el csak azt amire magadtól is rájönnél, hogy kettő kell ugyanahoz a projecthez és szoros összefüggésben áll a felső anódos (bocsánat ebben az esetben felső katódos) imádatommal!
Remélem megérted, de februárban sem jöttem azzal, hogy figyu má, majd bele aplikálok egy EZ80-at egy toroid közepébe aztán körbetáncolom ha működni fog ! Különben oda lett volna a meglepetés :yes: .
(#) Gory hozzászólása Okt 10, 2008
Nagynehezen kész lett az egyik kimenőtrafóm. Vagy másfél hónapot elszórakoztam vele. Jövő héten teszek fel képet róla, meg méricskélem hogy áthúz-e valahol, vagy legalább a bemenetéhez hasonló-e a jel a kimeneten Éppen hogy csak elfér a helyén a drót sok-sok fáradságos muka után.
(#) nyikolaj válasza Moszkvai hozzászólására (») Okt 10, 2008
Pont ilyen trafót alakítottam át légrésesre.
Ha senki nem próbálta még akkor leírom majd a tapasztalataimat.
Ha beválik akkor lehet agy olcsó alternatíva.
(#) nyikolaj válasza MrBrown hozzászólására (») Okt 10, 2008
Holnap én is megyek börzére.
Lehet hogy ott összefutunk.
Még meg van a telefonszámod ha oda értem felhívlak.
Több szem többet lát.
(#) kocos válasza MrBrown hozzászólására (») Okt 10, 2008
88-at tudnék is adni egy párat!Ha érdekel jövő héten úgyis megkereslek, vihetek! Meg most szólj még, ha kell valami, mert vasárnapig itthon vagyok
Következő: »»   258 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem