Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   259 / 2208
(#) kocos hozzászólása Okt 10, 2008
GU50 kibírna 12 Voltos fűtést? Mert akkor egy 12 Voltos toroiddal fűteném, és az anódnak elég lenne egy 150 wattos SU trafó
(#) Ricsi1992 válasza kocos hozzászólására (») Okt 10, 2008
Hogy érted?A 12,6 helyett 12V.Nekem a PCL86 vígan ment egy 12V-os trafóról,szerintem a GU-nak is elég.De majd a többiek megmondják,én még elég amatőr vagyok a csövesek világában .
(#) Ricsi1992 válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Okt 10, 2008
Hopp,megelőztek
Remélem sikeres lesz a holnapi csővadászat....(6SN7-re,és foglalatára vadászok)
Tényleg,múltkor ilyen 5-10-es csoportokban érkeztek a csőrajongók,ők is innen,a fórumról "valók"?Kéne mindenkinek egy névtábla,és akkor tudnám,tudnánk,ki kicsoda
Akkor mindenkinek jó börzézést :yes:
(#) vandorbot válasza sturbi hozzászólására (») Okt 10, 2008
Tudtátok, hogy ha egy rossz DVD lejátszót és egy műholdvevőt összecsavaroztok csöves erősítő leszen belőle ? Szóval kész a mahina. Köszönet Edgarnak és Sturbinak. Nélületek még most is kínlódnék.
Nem egy nagy csúcs gép, de az állam leesett, a hangszerek nem mosódnak össze hömpölygő masszává. 2 hónap kemény munkám van benne, de megérte, tranyóstól ilyet még nem hallottam. Méghogy a hangszóró a leggyengébb lácszem.
(#) CHZ válasza Gory hozzászólására (») Okt 10, 2008
Na végre !
Azt hittem , hogy feladtad , de szerencsére látom , hogy nem ..
Kíváncsian várom milyen lett !
Szigetelés vizsgálatával én nem igazán időznék , az alapból jó , ha precíz voltál , az átvitele az már nem ennyire evidens .
(#) kocos hozzászólása Okt 11, 2008
Gondolom ezóta már mindenki börzén van ...
(#) JZoli válasza kocos hozzászólására (») Okt 11, 2008
Sajnos azért mindenki nem! Van akinek messze van (200Km), na de majd egyszer talán.Én is készülök már régen, de az idő meg a pénz kevés, pedig az információszerzés miatt is megérné.
(#) kocos válasza JZoli hozzászólására (») Okt 11, 2008
Én meg tegnap jöttem haza Pestről ... Múlt hét szombaton meg fenn voltam. Valahogy sose jön ki a lépés
(hétfőn küldöm az IC-ket)
(#) sturbi válasza vandorbot hozzászólására (») Okt 11, 2008
Te vandorbot, nagyon-nagyon szép erősítőt faragtál, gratulálok !
(az "Ankaro" felirat nekem ... )
(#) vandorbot válasza sturbi hozzászólására (») Okt 11, 2008
A dizájnozás még hátravan. Még studérozok rajta milyen legyen a végleges látvány.
Eredetileg retro külsőt akartam, de találtam itthon két kiszuperált vasdobozt amibe pont belefértek a cuccok.
Kicsit meg is bántam, mert ez a fajta lemez nehezen megmunkálható. Most tucat seb éktelenkedik a kezeimen, a bal kezembe sikerült belefúrnom. Úgyhogy aki ilyen anyaggal akar dolgozni az szerezzen be valami gyámánt keménységű fúró-vágó szerszámot, vagy lézervágót. A csöveknek alávilágítottam kék és vörös ledekkel, nem tom a képen mennyire látszik, gyenge fotós vagyok. Teljesítmény azért nem akart kijönni belőle, mert a fűtés 5V volt a fűtéslágyindító hibája miatt. A táptrafóra is tekertem egy picit. Ami számomra érdekes, hogy eff 240V, egyenirányítás pufferelés után terhelés nélkül +300V a fesz.
.....
Kellemes meglepi, hogy a számítások ellenére 60Hz-ig lemegy. Toroid kimenőkkel. A magasátvitel is szuper. A primer menetszámokkal vigyázni kell, mert ha sok, az a magasátvitel rovására megy, ha kevés az pedig a mélyére. A következő erősítőm ez lesz. rajz csatolva.
Mi a véleményetek ?
(#) sturbi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 11, 2008
Távol álljon tőlem a kötekedésnek még a látszata is, de a GU 50-nek szerintem kevés lesz a 165 V hogy kijöjjön belőle az ördög, bár gondolom a tápfeszeket és a meghajtást a GU 50-hez igazítod majd (?).
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 11, 2008
Ez nem parallel push pull??? A Quad az a katódkörbe kötött vissazcsatolótekerccsel ellátott kapcsolás nem? Az ultralineár egy "módosulata", ott előnyös, ahol a segédrács nem lehet az anódfesz közelében (PL509 ? )
(#) kocos válasza kocos hozzászólására (») Okt 11, 2008
Mármint kérdezem, nem mondom
Na megyek csévetestet reszelni
Én meg úgy, hogy nem
(#) kocos válasza kocos hozzászólására (») Okt 11, 2008
Bár lehet a Quad cég fejlesztette ki a PPP-t is, nem tom
(#) vandorbot válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 11, 2008
Bocsi, hogy beleszólok.
Az elektroncso.hu szerint a te kapcsolásod simmetrical push-pull. SPP.
Az én kapcsolásom pedig SPPP. A +1 P azt jelenti: paralel, vagyis a végcsövekből 2-2 párhuzamosan van kötve.
Jaja, ugyanaz a kettő, A Tied, meg Vándorboté. Ugyanaz a szimmetrikus táp, meg az "autortrafo" kimenő. Ez a Paralell Push-pull, avagy PPP.
A quad az "sima" végfok, lehet SE, vagy PP is, a lényeg az, hogy van egy visszacsatolótekercs a kimenőn, amit a végcső katódkörébe kötnek be.
(#) CHZ válasza kocos hozzászólására (») Okt 11, 2008
Neked van igazad , teljesen jól definiáltad ....
(#) szajo válasza vandorbot hozzászólására (») Okt 12, 2008
Ezt a kapcsolást circlotron néven lehet megtalálni.
(#) CHZ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 12, 2008
Építesz valamit velük ?
(#) EcoPityu válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 12, 2008
Nekem fémbúrás telepes csöveim vanak, azokból kéne csinálni valami okosat, és szépet...
(#) EcoPityu válasza vandorbot hozzászólására (») Okt 12, 2008
Végre , még valaki, aki DVD dobozba épít!

Mint én!

Bővebben: Link
(#) EcoPityu válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 12, 2008
Úgyis kopott a festése egy-kettőnek, lehet megcsisszantom, és lefestem ARANY színűre! Nameg a kimenőket is! De csak mert van egy flakon arany színű festékem....

Na és mindezt egy fekete doboz-ra építeni!
(#) rockersrac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 12, 2008
csak kérdezem hogy ált milyen sűrűséggel vannak csöves börzék? mert egyszer el kéne mán mennem egy ilyen börzére!
(#) CHZ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 12, 2008
Zoli !

Szép lesz , várom a megvalósítását .
Tetszik , hogy ennyire kreatív vagy és kitartó ...
(#) rockersrac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 12, 2008
öhm az engem érdekelne! valaki esetleg befirkantaná? vagy akár privátba is jó! off: most írtam egy kedves ismerősömnek sms-t netről és baromi fura hogy ott nem lehet ékezetet használni,mert írásnál ugyan megjelenik,de a fogadott üzenetből kimarad az ékezetes betű! majdnem ide is ékezet nélkül kezdtem el írni/amit nagyon nem szeretek/
(#) sturbi hozzászólása Okt 12, 2008
Bent vannak az újonann tekert kimenők a 6P7C SE kezdeményben.
Ott hátul az a kibelezett orsósmagnó motornak látszó tárgy (ami valójában egy kibelezett orsósmagnó motor), duplafojtó-ként funkcionál (egyik fele az egyik, másik fele a másik erősítőhöz tartozik).
A tetem 6 W leadására képes UL bekötéssel (25 %).
Sajnos van egy aprócska zizegésem letekert potinál, amit még nem sikerült elhárítanom (ez a szkópon keskeny tüskék formájában látszik a 2 mV-nyi brumm csúcsainál, a hangerőpoti feltekerésével arányosan csökken, teljes hangerőnél (bem.jel nélkül) már nincs.

6p7hát.jpg

(#) 021 hozzászólása Okt 12, 2008
Én úgy oldottam meg a búgáscsökkentést, hogy 22k-s hangerőpotit alkalmaztam. Próbáld ki, neked is segiteni fog. Főleg, ha feltekert potinál csökken a búgás (vagy a poti nincs megfelelő helyen földelve vagy a jelforrás bemeneti impedanciája söntöli a cső bemenő ellenállását, ezért szűnik meg a búgás)
(#) dxzo4z hozzászólása Okt 12, 2008
Szevasztok!

Két kérdésem lenne:

1. Van egy pár légrés nélküli M85a magom, jelenleg 220V/11V hálótrafók. Egyrészt tudni szeretném, ekkora mag elég-e egy kb. 2x15W-os EL84 PP-hez? (Azt hiszem, 10-12 cm2-t ajánlanak, a magnál én 9,28-at mértem, a táblázatok szerint 8,66.) Szerintem mondjuk elég lehet... A lemezek 0.5mm-esek, s egyik oldalukon zöldes gyöngyházfényű vékony festék (?) réteg van, úgy értem, minden egyes lemeznek egy oldala kezelt, s úgy vannak összerakva, hogy festett oldal mindig festetlennel találkozik. Na, ezek a rétegek maradjanak vagy csiszoljam le őket a lemezekről?

2. Mellékelek két EL84PP kapcsolási rajzot, egyik már itt is szerepelt. Melyiket válasszam szerintetek? Melyikkel van konkrét tapasztalatotok esetleg? A "másik"-nál konkrét fesz. értékek szerepelnek, amelyek segíthetnek a megfelelő munkapontok beállításában, s úgy néz ki, valaki már megépítette ezt a kapcsolást. Ami fura, az a fázisfordító rész, nem tudom pontosan megfogalmazni miért...

Előre is kösz!
(#) MrBrown hozzászólása Okt 13, 2008
Sziasztok, ha egy középleágazásos trafóra teszek két PY83-at és közösítem a katódjaikat ezáltal kétutas egyenirányítást létrehozva, a közösített katód és a középleágazás (föld) közé mekkora puffert illik betenni maximum? Értem ez alatt azt, hogy adatlap szerínt mekkorát visel el tartósan (mint példáúl az EZ80 - 60 mikrófarádot)? Sajnos sehol sem találtam erre adatot ezért kérdezem hátha tudjátok. Köszi.
Következő: »»   259 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem