Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ST151 végerősítő
Hello!
Potit meg se piszkáltad? képeket tehetnél fel...
Szia
A potit az x-el jelölt pontig, ütközésig fordítottam, képet a forrasztási oldalról még nem készítettem, majd holnap. Kösz a választ.
milyen nyákterv ez?lehet át kéne nézned mégegyszer.
Ha nem találtál nyákrajzot akkor fent van az eredeti változat is a www.st151.uw.hu oldalon...
Amúgy nekem az elkók is gyanúsak... mintha kisebbek lennének. Általában a kisebb méretű elkó az kisebb fesz. tűrésű... nameg a nyák... lehet nem oké vele valami. Rendesen nézd át!!!
ajjajj, ezek hamis BD tranyók lesznek, mennyi volt darabja
Hello!
Ha amit küldtél képet, az ez, akkor nagyon nem stimmelnek a dolgok! (bocsánat, de nme tudom eldönteni, hogy ez a 2 egy és ugyan az-e )
Szia
Bocs, hogy ilyen későn, de el voltam utazva és nem tudtam foglalkozni a problémámmal. A tranyókat kb 280FT-ért vettem darabját. Amúgy nem tudom megállapítani, hogy hamis vagy nem.
Szia
A kettő nem egy és ugyanaz. A nyák tervet én készítettem, mert plotteres megoldással szoktam a nyákot készíteni és a Sixtek féle nyák vonalait, forrpontjait túl kicsinek találtam plotterrel kivágni. Az általam készített beültetési rajz csatolva. (Dip Trace-vel készült)
Egy pár kép a tranyókról.
Ezek hamisak sajna
No, a nyugalmi áramot állítsad be! Idézet: „Az erősítő élesztése: A végfokot összehuzalozzuk a még bekapcsolatlan tápegységgel. A P1 trimmerpotenciométert a nyáklemezen "X"-el jelölt irányba ütközésig elfordítjuk. A hálózati trafó primer tekercsével sorosan bekötünk egy 60W-os izzót. A végfok kimenetére és a fölpontra egyenáramú feszültségmérés üzemmódba helyezett kéziműszert kötünk. A tápegységet bekapcsoljuk. Ha a primerköri izzó égve marad akkor valahol zárlat van, ne folytassuk az élesztést, hanem vizsgáljuk át a nyákot tüzetesen - zárlatot, elkötést, vagy hibás beültetést keresve. Ha az izzó csak felvillan de nem marad égve, akkor eltávolíthatjuk a primer körből, és - immár nélküle - újra kapcsoljuk be a tápegységet. A végfok kimenetén a műszerrel néhány millivoltot kell mérnünk (max. 10-20mV). Ha ez nem így van, akkor szintén nem szabad folytatni a munkát, valamelyik alkatrész hibás vagy zárlat van a panelon. Ha a feszültségérték megfelelő következik a nyugalmi áram beállítása. Helyezzük a kéziműszer mérőfejeit DC-mV állásban valamelyik emmiterellenállásra, és P1-et addig csavarjuk amíg a műszer 10mV körüli értéket nem mutat.”
Szia
Mi a hátránya a hamis tranyóknak? Az élesztésnél a leírtak szerint jártam el. A trafó primer tekercsével sorbakötött izzó csak felvillant és eltávolítottam. Majd ezek után a kimeneten és a teljesítmény földön 43mv-t mértem, és az emitter ellenállásokon is, ez az érték a minimális. Amúgy merészkedtem kipróbálni és működik, egy 15W teljesítményű hangfalat kötöttem rá de MP3 lejátszóról vezérelve maximra felhúzva sem recsegtek a hangszórók.
Esetleg tudjátok hol lehet eredeti tranzisztorokat vásárolni?
A HQ Videonál amik vannak azokat megvehetem? Kösz a választ.
Hátránya, annyi, hogy nem tudja azt, ami elvárnánk tőle, jelen esetben 25A, amit tud kapcsolni, de hamis tranyókal is működőképes.
Ezek, nem hamisak:
http://hqvideo.hu/info/hu/bd249c-pow.html http://hqvideo.hu/info/hu/bd250c-pow.html Üdv
Szia
Köszi a gyors választ. A hamis tranyok befolyásolhatják a nyugalmi áramot és a kimeneti feszültséget? Idézet: „Senkinek semmi jó ötlete?” Annyi van, hogy nem az X felé tekerted a potit! Nem, csak teljesítmény tranyókat szoktak sajna hamisítani, mert ezek "drágák"Bővebben: Link Üdv ui: nézd át a diódákat, nem -e szakadtak meg
Szia
A tanácsodra átnéztem a diódákat, mindegyik jó. Az ellenállásokat is ellenőriztem, azokkal sincs baj. Csak új alkatrészeket használtam, és beforrasztás előtt mindegyiket lemértem, mindegyik jó volt. A kimeneti fesz még mindig 40mv, emellett működik, szépen szól de nem elegendő teljesítménnyel. Amúgy még mindig nem tudom, hogy miért nem lehet beállítani a kimeneti feszültséget, melyik alkatrész lehet a felelős. Ha valami tanácsod van előre is köszönöm
Hi az nagy baj lenne ha a 0,5W ellenálások helyett 1W-ost raknák be?
Hi és nagyobb teljesítményű trafókat pl 200VA-trafót melyik boltban lehet kapni?
Szia
Pl aHQ Video-ban. Én mivel székelyudvarhelyi vagyok egy romániai városból, Iasi-bol rendeltem telefonon egy 2x28v 300VA-s trafót kb 7300FT-t számla nélkül, míg ugyanez a trafó a HQ Videóban nettó 8590FT-ba kerül.
Megépítettem próbapanelon az st151-et. Gyönyörűen szól pedig csak 18 volttal van hajtva így legalább nem melegszik majd rendelek hozzá toroidot is. Valaki csinálta már próbapanelon?
18V-on nemsokat ad le....
Potinak 47k vagy 100k tán jó. A próbapanelos st-röl egy fotót nemraknál fel ha megkérlek rá szépen? Nagyon kíváncsi lennék rá !
Hát próbapaneles erősítőt még én sem láttam
Tényleg fényképezd már le, remélem nem szedted még szét
hűtőbordát még nem vettem rá mert azt hittem nem lesz jó úgyse de tévedtem meg kicsit nagyok a kerámia ellenállások...
Vááá de nagy... nem semmi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |