Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   41 / 376
(#) abraboro válasza Frillsp hozzászólására (») Okt 17, 2008 /

Van rá egyszerű megoldás. Csinálni kell egy feszültségátalakítót. Itt is egy ami max.: 18.5V ; 3.2A

Ez után akár egy TDA2050-et is köthetsz.

tps61087.pdf

(#) Sebi válasza abraboro hozzászólására (») Okt 17, 2008 /

No de meddig bírja a teló aksija? 1-2 percig talán...
(#) mark.budai válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 17, 2008 /

Köszi! és hogyan kössem be a ledet? Azért kellett így, mert USB to IDE átalakítót csinálok itthon. Már az IC is megjött. És nembaj, ha dvd meghajtó lesz, nem winyó? Vagy tegyek oda egy HDD/ODD kapcsolót? És melyi az az R/W szál?
(#) Frillsp válasza lapose hozzászólására (») Okt 17, 2008 /

hát gondoltam!
akkor majd 12v-osat fogok csinálni!
azért kössz
(#) Frillsp válasza abraboro hozzászólására (») Okt 17, 2008 /

kössz!
ilyen is van? ez durva!
akkor majd lehet hogy ezzel próbálkozom!
(#) Frillsp válasza Sebi hozzászólására (») Okt 17, 2008 /

nem teló aksival megy majd hanem rendes cerka akuval (2700mAh)!!
(#) lapose válasza Frillsp hozzászólására (») Okt 17, 2008 /

Szia!
Nincs varázslat!
Ha egy 12V-os 2*6W-os erősítőt használsz, akkor az kb. 1A eszik 12V-ról, ha a hatásfokot nem számoljuk!
Ha számolod a feszültség átalakító és az erősítő hatásfokát és nagyobb erősítőt építesz az aksid negyed óráig sem bírja!
A szükséges energiát elő kell teremteni!
Ha tényleg szeretnéd növelni a teljesítményt, szerintem legalább egy 12V 7Ah kapacitású aksiban kell gondolkoznod!
(#) _ampervadasz_ válasza mark.budai hozzászólására (») Okt 17, 2008 /

Az a helyzet, hogy pontosan sem tuom, azt hogy melyik szál az az bizonyos R/W szál de itt megtalálod.
(#) _ampervadasz_ válasza mark.budai hozzászólására (») Okt 17, 2008 /

Bocsánat, hü**eséget mondtam!

Itt van a pontos kivezetés a lednek, vagyis a 39 láb. Nézd át ezt a pntos lábkiosztást, van kép is hozzá, és teljes leírás, itt pontosan!
(#) mark.budai válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 18, 2008 /

Köszi a gyors választ! Akkor egy ledet kössek a winyó felől(+) az usb to ide felé(-)? És nem gond, ha nem winyó van rajta, hanem DVD meghajtó?
Szerk.: Most nézem, nincs /ACTIVE láb az IC-n. Akkor a föld felé legyen a - lába a led-nek?
(#) Frankye hozzászólása Okt 18, 2008 /

Kedves Kollégák!

A mellékelt képen lévő oszcilloszkóp kapcsolási rajzát keresem. Kérem, ha valaki tudja, hol lelhető fel, vagy megvan Neki, legyen olyan jó, és tegye fel!

Előre is hálásan köszönöm!

szkópom.jpg

(#) Szilvo hozzászólása Okt 18, 2008 /

Sziasztok
Egy olyan kapcsolási rajzra lenne szükségem, ami 40KHz-es impulzusokat generál. Ha lehet, 555-ös IC-vel. Úgy tudom ezt használják, de ha lehet, ne pic-el, mert ahhoz nem értek.
(#) mex válasza Szilvo hozzászólására (») Okt 18, 2008 /

Használd az oldalon levő 555 astabil segédprogramot.

Üdv
(#) vicsys válasza Szilvo hozzászólására (») Okt 18, 2008 /

Itt az oldalon van a progi...
Bővebben: Link

Kép1.jpg

(#) Szilvo hozzászólása Okt 18, 2008 /

Hálás Köszönet. Mexnek már nem is először. Köszi mégegyszer
(#) Pet91 hozzászólása Okt 19, 2008 /

Hello!
Én kábeltv-re szeretnék egy erősítőt, hogy ne csak 1 tv-t köthessek rá.
Tehát adott a (koax)kábel, amin túl gyenge a jel hogy 2 tv-be menjen, és ezt szetném erősíteni.
Köszönöm a segítséget.
(#) Sebi válasza Pet91 hozzászólására (») Okt 20, 2008 /

Vegyél egyet, nem drága (2500 körül). Ha magad szeretnéd megépíteni, akkor a sikerhez meglehetősen nagy gyakorlat szükséges.
(#) Hurka555 hozzászólása Okt 21, 2008 /

Kellene nekem egy videoton 3 utas (dc 2550A) hangváltó kapcsolási rajza:
Előre is köszi
(#) Pet91 válasza Sebi hozzászólására (») Okt 21, 2008 /

hát jó...
lehet,hogy az egészet úgy is macerás lett volna árnyékolni.
(#) szamóca válasza Pet91 hozzászólására (») Okt 22, 2008 /

Szia!
Honnan tudod hogy a kábel rendszeren gyenge a jelerősséged? Mérted, vagy távol vagy az erősítőtől?
Mert ha próbáltad splitterel leosztani, és úgy volt gyenge a jelszint, annak lehet a gyenge minőségű, (SM) olcsó splitter is az oka. Én is jártam már így. :yes:
(#) liderces hozzászólása Okt 22, 2008 /

Hello! Keresnék egy egyzserü olcsó kevés alkatrészből könyen megépithető kapcsolást, egy transzformátor bemenő 220V-os feszültségének a szabályozására. Illetve azt kérdezném lehetséges e hogy adott egy trafó ami 220-on 38 V-ot ad le és hogy ezt kisebbre vegyem kb 14V körülire. Azt gondoltam megoldható e a bemenő fesz valamilyen teljesitmény vagyis feszültség csökkentése, hogy a kimenet az 14 V legyen egyenirányitó hid után. Akksi töltésre. Kösz az észrevételeket.
(#) proli007 válasza liderces hozzászólására (») Okt 22, 2008 /

Hello!

Azért a 38V és a 14V között, elég sok a differencia. Így több gond is akadhat.

- A feszültséget a trafó áttétele határozza meg, így csak áttekerés a járható út.
- Ha a trafó 38V-on adta le a teljesítményét, mekkorát fog leadni 14V-on? 36%-át?
- Ha fázishasításosmódszert használsz, annak nem fog örülni a trafó, és a triac sem. A kivehető áram így sem lesz nagyobb a 38V-on megadottóll.
- A kimeneten egyébként is kell valami szabályzó, és ha lehet nagyobb fesz, mint 14V, mert akkor a tötés végfeszültségét a hálózati feszültség ingadozása fogja befolyásolni. (Esetleg elhúzódik a töltés a végtelenig)
- Esetleg soros előtét induktivitás használható lenne, de az áram ezzel sem lesz több, mint 38V-on. (Ha jól emlékszem Imi65 szokta használni)

üdv! proli007
(#) lapose hozzászólása Okt 23, 2008 /

Sziasztok!
Felteszem ide, hátha valakinek ez hiányzott az életéből!
A TR-5282 DFM-127 típusú frekvenciamérő szervízkönyve!
(#) Doncso válasza Frankye hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

Szia, ennek konkrétan mi lenne a típusa?
Üdv.
(#) Frankye válasza Doncso hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

Konkrétan ORION 1581/S a típusjelzése, a Híradástecnikai Szövetkezet gyártotta (HTSZ), és csöves öreg készülék. Kaptam hozzá egy rajzot, de abban nincs benne minden, ami beépítésre került benne.
A bajom az, hogy egy 1 Ohm/2W-os ellenállás elszállt benne, és nem tudom pontosan, honnan. (Megpróbáltam visszaforrasztani ahová gondoltam, de ennek eredményeképpen csak egy függőleges vonal lett a képernyőjén, ill. egyes állásaiban egy pötty. Jel hatására a pötty "ugrál", tehát van jelfeldolgozás, csak nem vízszintes az eltérítés.)
(#) Doncso válasza Frankye hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

megpróbálok itt ott utánnanézni
(#) Imi65 válasza Frankye hozzászólására (») Okt 23, 2008 / 4

Ez lenne az?

6.jpg

(#) Doncso válasza Imi65 hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

Már nem is kell keresgélnem akkor.
(#) Imi65 válasza Frankye hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

További képek.
(#) Imi65 válasza Frankye hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

És még.
Következő: »»   41 / 376
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem