Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lm317 és egy ellenállás
Vagy nem látható a két led között?
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/files/217/schematic_uv.pdf erre gondolsz?
Énis megtaláltam már
Igen, és alatta van a fizikai valós kép!
igen nekem 3 ledes van, ennek megfelelően módosítottam a panelt. Igen az lm317 sokkal olcsóbb mint a meghajtó panel, csak a meghajtó panelra fel lehet rakni valami 9 led körüli darabot (ha jól emlékszem a leírásra akkor ez volt a határ) és hát mivel egyszer kell megvenni, és egy életre elég, hát nem spóroltam vele)
Persze biztos elég az lm is az ellenállással, de ezen a panelon azért nem csak ennyi van.
bocs de szerintem alámar, vagy csak én voltam a béna
Ezt a panelt nem martam ki soha, csak levasaltam.
Megjósolni teljes biztonsággal nem tudom hogyha kimartam volna akkor alámart volna vagy sem, de teljesen biztos vagyok benne hogy nem, legalábbis amikre rámutattál ott biztos nem. Az, hogy a fényképen ott kicsit feketébb a kép, az közel sem biztos hogy az alámarással összefüggésben van. Ez a téma nem ebbe a topikba tartozik...
Szerintem ez hülyeség, otthon úgysem csinálsz gyári nyákot, szerintem ennek semmi baja. Szerintem ez teljesen jó. De ha mutatsz ennél szebbet amit te csináltál és nincs alámarva akkor azt mondom te nyák professzor vagy.
ezt töröld le a nyákról és vasald rá újra, hogy a rezet ne lásd ahol a festék van, mert a maratószer is meglátja és megeszi, és több festéket vigyél valahogy fel rá, mert ennyi kevés lesz. + műnyomó, vizes ásztatás. Ezt kimarni csak idő és pénz kidobás! (tapasztalatból mondom)
Megvan a nyák megvan a led van 7805 meg ellenállás minden megvan led-eket ráforrasztottam annyi a kérdés hogy hány raszteres ellenáláás kell?
üdv:tony994
LoL, ugylátszik itt csak dícsérni szabad, bocsánat a kritikáért, észlevételért !
Összevan kötve,elvileg működik.....Felveszi a kakót de, szemmel semmi fényt nemlátok a led felől csak ha fényképezővel nézem akkor látok valamit normális ez?7805 használok 4 OHM-os ellenállásal.
Üdv:tony994
Lenne még egy kérdésem milyen előhívó folyadékot használjak?TN140-et vagy Pozitív 20-at?
Azt ajánlom, hogy figyelmesen kezdd el olvasni ezt a topikot a legelejéről. Vagy akár a NYÁK-készítéssel foglalkozó cikkeket.
Súlyos félreértések vannak a témában számodra, ahogy látszik. A szádba rágni senki nem fogja az információkat, így az lenne a legjobb, ha önerőből kezdenél el informálódni, mi-mire való, mikor és hogyan. Ja és ne kapkodj, mint azt eddig tetted! Szép llllllaaaaasssssssaaaannnn olvass, hogy meg is értsd, amit írnak! Máskülönben nem lesz jó vége a történetednek...
Hét a cree led nekem úgy világít, hogy ha nem lenne előtte takaró, akkor bevilágítaná a sufnit. Cree ledet vettél?
Ha igen, akkor valami nem kasa. A figyelmeztetést azért kaptad, mert valami nagyon összekeveredett benned A p20 a lakk, azt világítod le, a tn140 meg az előhívó, de azt hagyd a fenébe, fele annyiért lehet sziti lefolyótisztítót kapni, én a múltkor pl. közértben a vegyszerek között is láttam. Azt langyos vízben feloldod (4 kanál 1 literbe, vigyázz mert ez elég tömény) és a levilágított panelt ebben hívod elő. (A gyári lakkozotthoz is jó) Tehát a folyamat, hogy ne kelljen átrágnod magad a 800 hozzászóláson. Nyákpucolás Lakkozás Szárítás (ez a 3 folyamat gyári lakkozottnál kimarad) Innentől mindegy hogy gyári vagy saját lakkozás: levilgítás előhívás (a töménybe belelógatni 2-3 mp után kivenni, langyos álló vízben lögybölni) Mártogatást lögybölést addig ismételni, amíg a nyák azon részei ahol nincs vezető rész teljeses tiszta rézszinű nem lesz. ez kb 5-6 ilyen menet, tehát 1 max 2 perc alatt megvan. Innentől mindegy hogy vasalsz e vagy fotózol, maratás jön. tn150 biztosnságos, csk melegíteni kell, általában melegvízbe raknak egy műanyag edényt, Én fagyis dobozt, és abba megy a tn150. Másik lehetőség veszélyes csak nyílt helyen:sósav kb 25%-os abba érzés szerint (mikor pezseg a nyák akkor jó) hidrogén peroxid (fodrászkellékes bolt) Ha lemarta, bő vizes öblítés, esetleg korrózióvédő lakk, vagy gyanta. Na most a szádba rágtam, video a tele-work.hu oldal alján, ugyan ez képekkel. Nézd meg, több kérdésed ezzel kapcsolatban nem lehet, vagy ha igen akkor inkább magánban küld nekem.
Megelőztél a válasz adásban!
tony994! Még egy videóval kiegészíteném, amit szintén sokat segít. ezaz.Nézd meg 4részes, és nagyon korrekt. gulasoftnak ismerős.
Uhhh valami nagy gáz van a CREE led anódja és katódja között sípol a műszer:S:S lehet kisütöttem?
Már hogy ne sípolna, mivel az egy dióda (ami nem mellesleg világít is )! Light Emitting Diode
Érdekes eggyik led-nél sípol másiknál nem.....Ez mitől van kinyírtam a led-et?
Nem, csak fordítva tetted a műszerhez. Fogd a katódot ( a hosszabbik láb az anód ahol pedig kis levágás van a led alján az a katód) és tedd a műszer egyik kábeléhez anódot meg a másikhoz. Aztán forítsd meg, azt fogod tapasztalni hogy eggyik állásban sípol másikban meg nem, ezért van hogy az egyik led sípolt másik meg nem. Használd a válasz gombot!
Érdekes.....Az egyiknél sípol a másiknál hiába rakom ígyis-ugyis a műszert sehogysem sípol.....
Amúgy SMD a led nincs hoszabbik rövidebbik láb...
Azt mondod telefon kamerával látszik csak? Nem lehet hogy két külnböző ledet kaptál? Egyik infra a másik meg UV? Ezzel magyarázható lenne a nyitó-feszültségkülömbség. Próbáld külön kölön ellenállásról világitásra birni a ledeket.
Chip-Cad be lettek véve ugyanabba a tokba voltak tehát ugyanaz mind a 2-ő!Csak azt nemértem mérnem megy......Az 1-ső probléma az hogy az eggyik sípol másik nem , lehet kinyírtam a 7805-öt? Amúgy nemlehet kinyírni a CREE led-et?
Nekem jók a személyes tapasztalataim a Ledekről, nyitóirányú karakterisztikát rajzoltam és hát a mérésnél az áramot kicsit túllőttem. Elvileg 20mA fölött meghalnak de még 50 fölött is bírták. A méréseim végén vettem észre a méréshatár elnézését.
Ha valakit érdekel megoszthatom a méréseimet (mezei 5mm-3mm led-ekről beszélek)
Oszd meg! (És uralkodj...a bemutatód felett!)
Én tapasztalatom, hogy a ledek bírják az áramot, konkrétan smd leddel próbáltam. 20mA-nél szuperül világított a zöld, 70mA-nél pirosodott, de utánna még jó volt, valahol 90+mA-nél hunyt el szegényke végleg. Meglepődtem!
Van több is de most hirtelen ezt gépeltem be.
Sárga led nyitó irányú I,U karakterisztika 90mA-ig bírta a tápom.
Szevasztok!
Engem ez a vasalásos technika érdekel. A Fototechnikát ismerem, csak azzal az a baj, hogy nem mindíg férek hozzá. Nekem valami olyan módszer kell, ami sokkal jobb mint a filces, azaz nem én rajzolom a nyáktervet, hanem a gépen megtervezett tervet, nyomtatom ki, és azt varázsolom rá a NYÁK-ra. Hallottam egy pár dolgot erről a módszerről. Annyit tudok, hogy fényes műnyomó papír kell hozzá+1 lézer nyomtató, és már vasalhatom is. Ez tényleg így van? És ha igen, akkor mennyire gyakori ez a papír? Be lehet szerezni ezt Bp-es kívül? Előre is thx a felvilágosítást!
Használd a keresőt. Valaki azt írta, hogy pl. a fényesebb reklámújságokra nyomtat, nem kell flancos műnyomó papír, főleg ha nincs a közeledben nagy írószeres bolt.
Egyébként szerinte office depot-ban tuti van, az meg sok plázában van. Azért ez a rávasalom ágyesz bugyesz nem így van ám, ezér mondom keress rá a vasal-ra ebben a fórumban
Jó most nagyon eltúloztam ezzel a kijelentéssel. Tudom,hogy miről van szó EZEN a linken olvastam róla.
Csak gondoltam megkérdezem itt, is mert itt mindíg jó tanácsokat kapok |
Bejelentkezés
Hirdetés |