Fórum témák
» Több friss téma |
Melyik lábat kell megmérnem? mennyi az ideális?Amúgy köszi a segítséget?
Egytápfeszültséges kapcsolásnál:
1,2,4.láb: féltápfeszültség, 5. láb: tápfeszültség, 3. láb: 0V. Szimmetrikus tápfesz esetén: 1,2,4. láb: 0V, 5. láb: pozitív tápfesz, 3. láb negatív tápfesz.
Sziasztok!
Volna egy kérdésem. Meghalt a hifim, és a 2 db. 50W os hangfalát szeretném még használni. Nos van nekem egy erölködőm, egy QUAD 405-ös, ami 2X100W-ot tud. Tudnátok segíteni abban, hogy csökkentsem a Quad kimeneti teljesítményét, hogy biztonságosan üzemeltethessem a hangfalakat? (esetleg kapcs rajz v. vmi... ![]()
Hello!
Lecsökkented a tápfeszültségét +-30V-ra és akkor 8Ohmra kb. 50W-ot fog leadni.
Az egyszerübb, és olcsóbb megoldás, hogy a bemenetre kötsz egy trimmerpotit és leosztod (korlátozod)vele a bemeneti jelszintet, és evvel csökkented megfelelő szintre a kivezérelhetőséget.
Trimmerpotival csak leosztja nem korlátozza a bemenő jelet,így nagyobb jelszinttel ugyanúgy túl lehet vezérelni!
KÖszi szépen a gyors választ. Ez a tápfesz. csökkentősdi elég kézenfekvő és gyors megoldásnak tűnik. Még1x THX RESPECT!
![]() ![]() ![]()
A CD játszó 2V eff-nél nagyobb jelszint aligha éri. ha ehhez állítja... Én a keverőpultom minden nagyszintű bemeneti csatornájába tettem feszosztót, ezekkel hoztam egyszintre a külömbözö jelszintű műsorforrások jeleit.
De kétség kívül elegánsabb a trafócsere, áttekercselés.
Sziasztok!
Nekem van egy Sony frankó kis sztereo toroid trafós erősítőm, és az a bajom, hogy az utóbbi időben a jobb csatorna néha megszakad, ha igazgatom hátul az RCA kábelt akkor bejön, néha meg elmegy, tehát gondolom valami érintkezési hiba lehet, talán forrasztással lehet probléma, ráadásul bármelyik bemenetet használom, mindegyiknél jelen van a hiba, mi lehet a baj? Méréssel ki lehet nyomozni hol lehet a hiba? Vagy mit tanácsoltok? Köszi előre is a válaszokat!
Egyébként, szétszedtem és ha azt a panelt nyomogatom, amin az rca bemenetek is vannak, szakadozik a hang, tehát sztem tuti valami forrasztás nem érintkezik jól, vagy ilyesmi, de szabad szemmel sajna nem látom...
Hello!
Az lenne a keresem feletek hogy ha valaki latot egy ilyen erositot az segitene nekem (kep mellekelt) es ezt irja rajta NE670/740 AMP. Az a keres hogy hogyan kossem be a dolgokat (hang fel-le; Elnemitas, EQ valtoztatas ...) Koszonom elorre iss Istvan (istvanpal16)
Végre megtaláltam ezt a topicot!
Van egy beag aet 453 -as keverőerősítőm. Működik, de kicsit nagyobb hangerőn nemkicsit torzít. Emlékszek, h volt amikor még szépen szólt. rossz kondi? ![]() ![]() előre is köszi!
A 453-ok már elég régóta szolgálják az emberi fajt.
![]() negyed évszázados elektrolitkondikat valóban illő lecserélni. De ha még nem, akkor hamarosan következnek a kontaktos, kopott, ellenálláspályák a potiknál.
Helló! Én azt akarom kérdezni, hogy ha az erősítő elejének nincs megcsinálva a híd kapcsolás (nincs az egyik oldal elé inverter téve), és a kimeneten a hangszóró hídba van kötve, akkor lehet e valaminek valami baja? És hogy mit fog csinálni erre a hagszóró? Előrre is kössz a választ!
Hello! Baja nem lesz semminek, hiszen ha ugyanazt a jelet kapja a két erősítő még ugyanolyan fázisban is akkor közel ugyanaz a fesz lesz mindkét erősítő kimenetén, azaz a kettő között 0 V. De ennek így van valami értelme? Ideális esetben meg sem szabadna így szólalnia
![]()
Ilyen gondom nekem is volt kb. két napos sony házimozi erősítővel... gariba ki is cserélték, utána azonnal eladtam, valószínű gyári hiba...
a problémám: van egy marantz sr 430 rádiós erősítőm aminek a jobb csatornája nem működik rendesen (STK4843), nagyon halk és recsegő torz hangja van, csak max hangerőn halanni valamit, nem hinném, hogy érintkezési probléma, megnéztem tapogattam átforrasztottam, kondik nem púposak, elkot nem tudom hogyan kellene ellenőrizni, ellenállások jók akinek van ötlete, hogy mi lehet a gond legyen szíves segítsen
Elszállhatott a végfok ic.
Szuksegem lenne egy rajzhoz egy ilyen erositohoz RAVELAND XCA 700.Varom segitsegeteket.Vagy esetleg elmagyaraza valaki hogyan kell be kotni.
Elore is koszonom.
Sziasztok!
Hozzámkerült egy JVC RX 204L erősítő. Kipróbáltam hangszóróval és fejhallgatóval de nem szól akármelyik csatornára is kapcsolom ha tekerem a hangerőt ad ki valami hangot ami a poti súrlódására emlékeztet. Mi lehet a baja ez erősítőnek? Mit kell megnéznem hogy kiderüljön a probléma oka? Segítségeteket előre is köszönöm.
Sziasztok!! Erre a témára hibás erősítővel rendelkező társaimat várom!
Kérlek titeket, hogy segitsetek nekem egy AMSEN erősítő javitásában! Előre is köszönöm !
Szia.
Ezt rosszul teszed mert kb 20 téma foglalkozik ilyen erősítőkkel. inkább használd a keresőt legközelebb ez tuti törölve lessz. Amugy mi a baj vele?
Az erősitő "féloldalasan" szól. A jobb oldal jóval halkabb, mint a bal. Ha a volume potihoz érek recseg és a jobb oldal hangere vagy le vagy fel megy
Akkor poti baja lenne?? AMSEN A-5000
Szia!
Kontaktspray-t a potinak!
Hi már kipróbáltam és ugyan ez a baja :S
Na, nekem van egy BEAG AET-453-asom és rossz.
Szól, de torzít, és szerintem a vég ami distorsion. ![]() Amikor bekapcsolom kondik töltése hallatszik. Amíg be nem zárják a témát várok tippeket...
Új poti kell!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |