Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Meghalt az asztali cd lejátszóban a fej. Találtam is hozzávalót, meg is vettem. A kérdés az, hogy mennyire bonyolult kicserélni, kell e a csere után álllítgatni? Merjek e hozzákezdeni - nem vagyok nagyon hozzáértő. Esetleg, ha van valakinek valami leírása a művelethez, vagy ötlete, hogy mire kell figyelni/vigyázni, azt szivesen venném. Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Szia!
Fizikailag nem nehéz, csak mint minden gyári kütyü, pici és sérülékeny. Pár csavar, szalagkábel.. és kész. Állítgatni? szerintem nem kell. A fókuszt úgyis állandóan magának állítja. A korong forgássebességét, meg ilyenek... nem szabad házilag piszkálni. Ezen a képen jól látható, hogy milyen egyszerű a szerkezet. Mielőtt kiszeded a régit, jól nézd meg mi hol volt, hova dugva... A rugós feszítő hol állt.
Szia!
Köszi a gyors válasz! Egyébként a fogasléccel kell valamit csinálni, mondjuk mielott a fejet régit leveszem, kitekerni valami végállásba?
Kizárt!
Az esetek 100%-ában egy sima motor mozgatja óriási (pl 1:50) fogaskerék áttétellel a finom léptetés érdekében. A végállást opto, vagy mikrokapcsoló érzi. Tehát: nem.
már csak egy kérdésem van:
A rugós feszítő az melyik? Köszönöm szépen a segítséget!
Hát... Ha így jobban megnézem a képet, inkább egy rugós végálláskapcsolónak tűnik. Ebben az esetben nincs mit állítani rajta.
Egyébként a rugós "feszítő" a fogaskerék és a fogasléc közötti holtjáték kivételére szolgálna. Itt vagy nincs, vagy máshogy oldották meg.
Szia itt van egy leírás, ha még aktuális. Ne rettentsen el van egy egyszerűbb is de most nem találtam meg. Az esetek többségében nem kell állítani semmit.
Helló!
Nem kell semmit sem beállítani! Viszont figyelj arra hogy ónszívóval el kell távolitani 2db forrasztást! Ezek statikus védelmek, feltöltődés ellen. Ha nem távolitod el őket, akkor kuka lesz a lézerből!
Hoppá!
Melyik az a kettő? Én is olvastam ilyesmit valahol, de mit keressek, hogy ráleljek arra a két forrasztásra?
Szia!
Nem tudod eltéveszteni. A panelen jól látható helyen, kicsit elszeparálva, két félkör van összehúzva ónnal! Még ónszívó sem kell néha, mert egyből szétugrik a forrasztás ha megmelegíted! A rugós feszítő = a fogasléccel, ami két részből áll. Elcsúszik az egyik a másikon. nem is tudod rosszul összerakni. Ez azért van, hogy ne lógjon a a fogasléc a motor fogaskerekén! Ha belegondolsz milyen vékony a nyaláb akkor nem nehéz elképzeni, hogy pl 0,05 mm lógásnál, már nem is működne rendesen. BY KN
Helló!
CD-knek a pickupjánál csak egy van. A DVD-knél van 2, a CD és a DVD miatt. kép Ott az smd kondi alatt, az gyárilag össze van forrasztva.
Végül úgy szétválasztva kell hagyni? Köszi szépen mindenkinek a segítséget!
IGEN!!! Szerinted miért mondja mindenki?
Nem azért hogy gyakorold a forrasztást! Azért forasztják össze gyárilag, hogy védjék az áramkört a statikus feltőltődés ellen! Hivatalból úgy kellene beszerelni, hogy a csuklódon van a füldelő szalag ami valahol egy EPH pontra csatlakozik! Épp ezért ha lehet ne nagyon simogasd az áramkört! BY KN
Na srácok beszoptam. Sajnos hiába a jó nagy katalógus nem a KSS-150A van a lejátszómban, hanem valamilyen beazonositatlan sanyo. (talán az SF90 típus - 8 és 6 tűs csatik vannak rajta). Nem lehet kapni. Mi a különbség a 8 és 5 tűs sf90 közt (amit lehet kapni)? Nem lehet valahogy beleaplikálni? Esetleg valaki találkozott már Nakamichi OMS-1E lemezjátszóval? ugyanis ezzel a géppel szenvedek... Köszi szépen mindenkinek a segítséget mégegyszer!
Te jó ég!
Az életben nem hallottam erről a márkáról, de milyen drágák! Mi bennük az, ami így felviszi az árukat? Egy használt OMS-5E 35000 forint! Jó-jó, audiofil, de ennyire? Visszatérve, ha azt sem tudni milyen van benne, akkor azt sem tudjuk, hogy milyen a lábkiosztása. Ergo átbütykölni sem tudjuk.
a tűket a fejen lévő csatik tüskéinek száma jelenti, vagy ha drótokkal adják együtt a fejet, akkor a drótok végén lévő tüskehelyek számát jelenti? Én a fejen lévő csatikét számoltam, az meg 8 és 6. A 8/6-os sanyoból csak egy létezik az az SF90 8/6. Úgyhogy 99% hogy az van a nyavajásban. Egyébként még leharcolt fejjel is nagyon jó hangja van....
Csak regisztrálva elérhető , azért tettem be az oldalt képnek kimentve is .
ez a sini oldalra mutat. (mar hivtam oket, a 8/6-ost nem tudjak szallitani) Lehet, ha viszontelado vagy szerviz vagyok es nem maganszemely akkor szallithato?
Nem kérdeztem ,de látod a képen 1-2 héten bellül írják...
Szétbontottam teljesen a lejátszót, kiszereltem a fejet. Elszomorodtam. Számomra mostmár így kézben abszolút beazonosíthatatlannak tűnik. A mechanikában még sanyo-nak nézett ki, és most már ebben sem vagyok biztos. Lefotóztam, hátha valaki ráismer, annak nagyon megköszönném. Néhány számot találtam rajta, azokat felsorolom, de nekem és a katalogusnak nem mondott túl sokat...
Nakamichi alkatrész szám: OC82727A számok a fejen: 1. D-64 (papíron, nyomtatva a fej alján) 2. AT-D16 (fej alján műanyagba marva) 3. 48114169 (fej olalán papíron, nyomtatva - sorszámnak tűnik) 4. KTG M3HB (a fej alján a nyomtatott áramkörön) csatlakozók a fejen: 1 db 8 tűs 1 db 6 tűs Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Ezt a képet találtam , sajnos itt már nem rendelhető.
Szerintem az eredeti ilyen fém , az utángyártott műanyag. |
Bejelentkezés
Hirdetés |