Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » KSS-150A lézer pickup cseréje

Témaindító: csu2, idő: Nov 4, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) csu2 hozzászólása Nov 4, 2008 /

Sziasztok!

Meghalt az asztali cd lejátszóban a fej. Találtam is hozzávalót, meg is vettem. A kérdés az, hogy mennyire bonyolult kicserélni, kell e a csere után álllítgatni? Merjek e hozzákezdeni - nem vagyok nagyon hozzáértő. Esetleg, ha van valakinek valami leírása a művelethez, vagy ötlete, hogy mire kell figyelni/vigyázni, azt szivesen venném. Köszönöm szépen előre is a segítséget!
(#) Action2K válasza csu2 hozzászólására (») Nov 4, 2008 /

Szia!

Fizikailag nem nehéz, csak mint minden gyári kütyü, pici és sérülékeny. Pár csavar, szalagkábel.. és kész.

Állítgatni? szerintem nem kell. A fókuszt úgyis állandóan magának állítja. A korong forgássebességét, meg ilyenek... nem szabad házilag piszkálni.

Ezen a képen jól látható, hogy milyen egyszerű a szerkezet.

Mielőtt kiszeded a régit, jól nézd meg mi hol volt, hova dugva... A rugós feszítő hol állt.
(#) csu2 válasza Action2K hozzászólására (») Nov 4, 2008 /

Szia!

Köszi a gyors válasz! Egyébként a fogasléccel kell valamit csinálni, mondjuk mielott a fejet régit leveszem, kitekerni valami végállásba?

Kizárt!

Az esetek 100%-ában egy sima motor mozgatja óriási (pl 1:50) fogaskerék áttétellel a finom léptetés érdekében. A végállást opto, vagy mikrokapcsoló érzi.

Tehát: nem.
(#) csu2 válasza Action2K hozzászólására (») Nov 4, 2008 /

már csak egy kérdésem van:
A rugós feszítő az melyik?

Köszönöm szépen a segítséget!

Hát... Ha így jobban megnézem a képet, inkább egy rugós végálláskapcsolónak tűnik. Ebben az esetben nincs mit állítani rajta.
Egyébként a rugós "feszítő" a fogaskerék és a fogasléc közötti holtjáték kivételére szolgálna.
Itt vagy nincs, vagy máshogy oldották meg.
(#) xyxx válasza csu2 hozzászólására (») Nov 4, 2008 /

Szia itt van egy leírás, ha még aktuális. Ne rettentsen el van egy egyszerűbb is de most nem találtam meg. Az esetek többségében nem kell állítani semmit.

lase.pdf

(#) Thomas10100 válasza csu2 hozzászólására (») Nov 4, 2008 /

Helló!

Nem kell semmit sem beállítani!

Viszont figyelj arra hogy ónszívóval el kell távolitani 2db forrasztást! Ezek statikus védelmek, feltöltődés ellen.

Ha nem távolitod el őket, akkor kuka lesz a lézerből!

(#) csu2 hozzászólása Nov 5, 2008 /

Hoppá!

Melyik az a kettő? Én is olvastam ilyesmit valahol, de mit keressek, hogy ráleljek arra a két forrasztásra?
(#) kovacsna válasza csu2 hozzászólására (») Nov 5, 2008 /

Szia!

Nem tudod eltéveszteni. A panelen jól látható helyen, kicsit elszeparálva, két félkör van összehúzva ónnal!
Még ónszívó sem kell néha, mert egyből szétugrik a forrasztás ha megmelegíted!

A rugós feszítő = a fogasléccel, ami két részből áll. Elcsúszik az egyik a másikon. nem is tudod rosszul összerakni. Ez azért van, hogy ne lógjon a a fogasléc a motor fogaskerekén! Ha belegondolsz milyen vékony a nyaláb akkor nem nehéz elképzeni, hogy pl 0,05 mm lógásnál, már nem is működne rendesen.

BY
KN
(#) Thomas10100 válasza csu2 hozzászólására (») Nov 5, 2008 /

Helló!

CD-knek a pickupjánál csak egy van. A DVD-knél van 2, a CD és a DVD miatt.

kép

Ott az smd kondi alatt, az gyárilag össze van forrasztva.
(#) csu2 hozzászólása Nov 5, 2008 /

Végül úgy szétválasztva kell hagyni? Köszi szépen mindenkinek a segítséget!
(#) kovacsna válasza csu2 hozzászólására (») Nov 5, 2008 /

IGEN!!! Szerinted miért mondja mindenki?
Nem azért hogy gyakorold a forrasztást!

Azért forasztják össze gyárilag, hogy védjék az áramkört a statikus feltőltődés ellen!
Hivatalból úgy kellene beszerelni, hogy a csuklódon van a füldelő szalag ami valahol egy EPH pontra csatlakozik!
Épp ezért ha lehet ne nagyon simogasd az áramkört!

BY
KN
(#) csu2 hozzászólása Nov 10, 2008 /

Na srácok beszoptam. Sajnos hiába a jó nagy katalógus nem a KSS-150A van a lejátszómban, hanem valamilyen beazonositatlan sanyo. (talán az SF90 típus - 8 és 6 tűs csatik vannak rajta). Nem lehet kapni. Mi a különbség a 8 és 5 tűs sf90 közt (amit lehet kapni)? Nem lehet valahogy beleaplikálni? Esetleg valaki találkozott már Nakamichi OMS-1E lemezjátszóval? ugyanis ezzel a géppel szenvedek... Köszi szépen mindenkinek a segítséget mégegyszer!
(#) Action2K válasza csu2 hozzászólására (») Nov 10, 2008 /

Te jó ég!

Az életben nem hallottam erről a márkáról, de milyen drágák! Mi bennük az, ami így felviszi az árukat?
Egy használt OMS-5E 35000 forint! Jó-jó, audiofil, de ennyire?

Visszatérve, ha azt sem tudni milyen van benne, akkor azt sem tudjuk, hogy milyen a lábkiosztása. Ergo átbütykölni sem tudjuk.
(#) csu2 hozzászólása Nov 10, 2008 /

a tűket a fejen lévő csatik tüskéinek száma jelenti, vagy ha drótokkal adják együtt a fejet, akkor a drótok végén lévő tüskehelyek számát jelenti? Én a fejen lévő csatikét számoltam, az meg 8 és 6. A 8/6-os sanyoból csak egy létezik az az SF90 8/6. Úgyhogy 99% hogy az van a nyavajásban. Egyébként még leharcolt fejjel is nagyon jó hangja van....
(#) CHZ válasza csu2 hozzászólására (») Nov 10, 2008 /

Kapható itt : Bővebben: Link

SANYO.gif

(#) csu2 hozzászólása Nov 11, 2008 /

sajna a link nalam halottnak tunik. de azert kosz.
(#) CHZ válasza csu2 hozzászólására (») Nov 11, 2008 /

Csak regisztrálva elérhető , azért tettem be az oldalt képnek kimentve is .

ez a sini oldalra mutat. (mar hivtam oket, a 8/6-ost nem tudjak szallitani) Lehet, ha viszontelado vagy szerviz vagyok es nem maganszemely akkor szallithato?
(#) CHZ válasza csu2 hozzászólására (») Nov 11, 2008 /

Nem kérdeztem ,de látod a képen 1-2 héten bellül írják...

tegnap hivtam oket, akkor azt mondtak nem szallithato
(#) csu2 hozzászólása Nov 12, 2008 /

Szétbontottam teljesen a lejátszót, kiszereltem a fejet. Elszomorodtam. Számomra mostmár így kézben abszolút beazonosíthatatlannak tűnik. A mechanikában még sanyo-nak nézett ki, és most már ebben sem vagyok biztos. Lefotóztam, hátha valaki ráismer, annak nagyon megköszönném. Néhány számot találtam rajta, azokat felsorolom, de nekem és a katalogusnak nem mondott túl sokat...

Nakamichi alkatrész szám:
OC82727A

számok a fejen:
1.
D-64 (papíron, nyomtatva a fej alján)
2.
AT-D16 (fej alján műanyagba marva)
3.
48114169 (fej olalán papíron, nyomtatva - sorszámnak tűnik)
4.
KTG M3HB (a fej alján a nyomtatott áramkörön)

csatlakozók a fejen:
1 db 8 tűs
1 db 6 tűs

Köszönöm mindenkinek a segítséget!
(#) CHZ válasza csu2 hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Ezt a képet találtam , sajnos itt már nem rendelhető.
Szerintem az eredeti ilyen fém , az utángyártott műanyag.

SANYO.jpg

(#) Feri007 válasza xyxx hozzászólására (») Nov 12, 2008 / 4

Idézet:
„Szia itt van egy leírás, ha még aktuális.”

Nem tudsz esetleg Mediatek chipes lejátszóhoz valami ilyesmi beállítási leirást + esetleg kapcsrajz?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem