Fórum témák
» Több friss téma |
Az ADC0-ból, ha ADC1 lenne akkor RA.1 ...stb
Köszönöm a példákat , ki fogom próbálni , amúgy nekem
magas 10-40Mhz- freki kellene a frekvencia mérőm tesztjéhez . A 2206-os generátor projektem áll a frekimérő abba lesz beleépítve,csak jó lenne tudni mekkora a legnagyobb frekvencia amit mérni tud.
40Mhz-et azt szerintem ne a PIC 16F628A környékén keresgesd. Inkább valami jó LC oszcillátorral, ezeknek kevés a felharmonikusa...
Oké köszönöm akkor keresek valami más kapcsolást
Csak most ez volt kéznél
Itt van 3 ujj gyakorlat
Az a futófény nincs egy kicsit tulbonyolitva?
Oda -vissza futófényt akartam és így sikerült
de ha megnézed igazán nem terheli le a picet ! (és azért csináltam mert sikerült vagy 3 lábat kilőnöm az a portból)
De azért nagyon jó.Lehet egyszer
beégetem 1 százlábuba.
A lottó szám generátort egy haverom kérésére csináltam
(megrögzött játékos) A steppervezérlő szintén kérésre készült ennél beállítható az 1 lépés féllépés, az irány és a sebesség a külső impulzusok (pc program )-ból vezérelhető
Az én művem odavissza futfény.Szerintetek jó lett?8 ledes.
Nekem is tetszik, ötletes.
Gondolom nem próbáltad még PIC-ben... Kiegészítettem egy két "rajzolási" dologgal. Minden "objektumnak" minden kivezetését ki kell használni, ha nem is kötöd sehova, a progi sorszámozza automatikusan... (a Te rajzodat, ha le akarnád fordítani, egy halom hibaüzenetet kapnál) Egy jótanács, ha valamelyik "objektumtól" derékszögben akarsz elkanyarodni, akkor először egy rácspontnyit menj vizszintesen. Így majd könnyebben tudod mozgatni, ha kell...
Ez a progi a Parsic nagyon tetszik.A programozót meg tudnám csinálni be is tudnám égetni de a programozásukhoz teljesen hulye vagyok.egyetlen "programomat" c64 basicon irtam.
Van még 1 ilyen program a Flowcode.Ez valamivel ujabb mint a Parsic.
Visszaszámlálos ajándék. Akár detonátor vagy automata tuzijátékinditás is lehetne Nem lett valami szép de működik A két impulzus adót muszály volt beletennem mert ha két and gate nek összekötöm
a out ját összekötöm meghülyül a progi.
Puskagép számológép alakban.Nem saját ötlet ez olvastam itt a he n egy olyan emberről aki épitett egy ilyet.
Pedig az igazi, ha valóságban is megtapasztaljuk...
Általában nagy a szakadék a kettő közt... Enélkül csak virtuális marad a világ, és a karosszékből egérrel, elmélkedünk... Pedig sok mindent, meg tudunk változtatni, az elektronika és a vezérléstechnika segítségével.
Akkor veszek egy pic et és próbálkozok a próbapanelon.Szerzek valahonnan vaskloridot és épitek egy égetőt.Egy a gond Nincs pénzem
PIC et van rá esély hogy találok valami gyári dologban?
Helló
Lenne egy gondom. Ha a Parsic-cal fordíttatom le a programot, akkor nem megy a PIC-ben. Az Mplab meg le sem fordítja. Még egy egyszerű két ledes villogót sem csinál meg. Mi lehet a gond?
Hogyan csinálod ? Én a parsic filét elmentem (c meghajtó!
külön mappa ) aztán build és már be is lép az mp labba ott megnyitom és projekt aztán import majd pickit2 progiban megnyitás és beégette .
Szerintetek mért nem enged két and gatenek az outját 9sszek9tni a parsic?
Én is elmentettem a parsic fájlt, majd megnyitottam. Utána build, és beégettem a kapott hex fájlt. De nem megy. Amit viszont innen szedtem le kész hex-et az megy rendesen. MPLab-ban is megpróbáltam lefordítani az asm-et, de hibaüzenettel leáll, ami a következő:
tedd fel hadd lássuk A kimeneteket bemeneteket elnevezted? (ra.0 -rb.6 )
Ugyanaz mint a vissz ajándék csak nemraktam bele a 2 impulzus adót a két és kapuhoz ami választotta a 2ms felpörgetési és a 1000 ms visszszámlálási órajelek között.
Az itt lévő ledes villogót próbáltam ki. Az ott lévő hex-et beégetve megy, és még az asm-et is le tudja fordítani. De ha parsic fájlból csinálom meg, akkor nem jó. Lehet szórakozik a Parsic-om.
és honnan van a progid ? én 3 hónapot szívtam mire rájöttem erre hogy nem jó (az enyém a torrent tanyáról jött és jó )
|
Bejelentkezés
Hirdetés |