Fórum témák
» Több friss téma |
ehez az erősítőhöz hány wattos trafó kell?Bővebben: Link
Szia!
Legalább 100-150VA-es trafó, 2x12V-os szekunderrel.
oké és a 100VA-s is elég lessz csak egy 100W-os mélynyomót akarok vele hajtani
Gyurix amit meg akar hajtatni erősítőt arról nem tud valaki kapcsolási rajzot?
Ha tényleg igaz ,hogy 100 watt Gyurix erősítője(vagy csak ahhoz közeli kb80) tényleges teljesítménye akkor nekem is kellene a kapcsolási rajz.
nagyon köszönjük a fájlt ez nagyon hasznos főleg nekem mert ebből az erősítőböl többet is akarok készíteni de azt már úgy , hogy én csinálom a NYÁK-ot és nem kell nekem megcsinálni a NYÁK-tervet. Nagyon kössz!
de van egy hiba benne mert a TDA 2030-nak van 5 lába és abból van három nem a tranyókból vagy én tudom rosszul?
Az 4db tranzisztor!
A beültetésen is úgy van jelölve! Csak azért van úgy kialakítva a panel, hogy a TOP3-as és a TO220-as méretű tranzisztorok is belerakhatóak legyenek! A két IC US1 és US2-vel vannak jelölve.
Bocsi én azt hittem, hogy nem tranyókkal van megoldva hanem 6db TDA 2030-cal, és sajnos ilyet nem találtam amilyenre gondoltam.
Kérdésem még az lenne, hogy a TDA2030-as erősítőt, ami +12V-os tápfeszről megy, lehet-e élesztés gyanánt 12V-os robogó vagy fúróakksira kötni?
hi erősítő élesztése milyen károkat csinálhat a hálózati árammal?
Nemegészen érthetőa kérdésed. Legrosszabb esetben leveri az autómatát. De gondolom rendes táp van hozzá.
ja az lessz hozzá és maradandó kárt nem tud az a max, hogy leveri az autómatát?
Na, ma élesztettem az áramkört. Hát az R4-es ellenállás elfüstölt. Egyébként biztos működött volna, nem kötöttem rá kimenetet. Áramforrásként egy 12V-os fúró akkumulátorát használtam. Mitől füstölhet el az R4-es ellenállás? Tudom, 2,2 Ohm-os.
A kapcsolási rajz itt található.
Aztán tegyek egy nagyobb ellenállást? Mert ellenállás nélkül nem akarom hagyni, mert még a végén leégeti a NYÁK fóliacsíkját.
Nos, kicseréltem a 2,2 Ohm-os ellenállást 5 Ohmosra. A Gond az, hogy most meg dióda füstöl el. Miért füstöl el a dióda?
Sziasztok ezt az erősítőt egy 6,25A-es trafóról akarom hajtani de az van odaírva, hogy csatornánként 4A-es terhelhetőséggel én ettől még hajthatom a 6,25A-es trafóról ? erősítő:Bővebben: LinkBővebben: Link
Sziasztok!!!
TDA2030-as IC-vel szeretnék építeni 2X25W-os erősítőt! Ehez kellene nekem kapcsolási rajz,,meg beültetési rajz. 2X50W-ot szeretnék meghajtani vele... Előre is köszi! üdv.
Hello! Van egy TDA 2030-as erősítőm és nincs még hozzá trafóm és hangszóróm se az erősítő 17,5V-on tud 100w-ot kiszámoltam hogyha adnák neki +/- 1,5V-ot akkor leadná a 4W-ot és én két 1,5V-os elemel akarom ezt megoldan, hogy kipróbéljam az erősítőt. Azt szeretném megtudni, hogy ez így meg e valósítható?
Az adatlap szerint minimum + - 6V kell!
én úgy számoltam ki, hogy van hozzá egy táblázat és abban benne van hogy 12v-on 1x35W-ot tud leadni és a 35-öt elosztottam 12V-el és megkaptam hogy 1W-ot mennyin ad le és így gondoltam erre?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |