Fórum témák
» Több friss téma |
Hát ez nem valami jó fordítás.
Írom röviden: Idézet: „Mikor bekapcsolom a számítógépet, megjelenik a "controls locked" szöveg. A menü és Exit gombokat nyomkodom, és kb. 15-20 kísérlet után eltűnik a szöveg. Ekkor a kép összehúzódik, és újra be kell állítanom. ezt el kell játszani minden alkalommal.” üdv
Sikerült megoldanom a problémát 80%-ba!
Hiába nyomogattam összevissza a gombokat mindenféle variációba, akkor se javult meg, de viszont azt észre vettem hogy ha folyamatosan nyomom az AUTO feliratú gombot akkor eltűnik a felirat, de akkor nem érem el a menüt meg ilyesmi, mondjuk igazából nincs is rá szükségem, ezért írtam hogy megoldódott a problémám. Ha lesz egy kis időm akkor majd szétszedem aztán átforrasztom az egyik gombot, most csak ki van támasztva Azt tudom hogy nem egy szakszerű megoldás de eddig bevált!
Hát nem gondoltam volna, hogy ez a kis egyszerű mondat ilyen problémát okoz, majd legközelebb nem postolok english nyelven, elvégre nem mindenki érti...
Ez a webfordító egy nagy gány. Idézet: „Megpróbálom eltávolítani azt követelődzés által a menü és kijárat sokszor gombolódnak” Azért örülök, hogy sikerült legalább is egy picit elviselhetőbbé tenni, remélem rájössz a végleges megoldásra is egyszer. Biztos nincs rajta rejtett "lakat szimbólumú" kapcsoló, nyomógomb?
Én is már végig néztem rajta mindent, de sehol semmi.
Eddig jó ezzel a módszerrel
Nekem egy acer márkájú játszik kifehéredőset. Egy ideig minden rendben, van rajta kép, aztán egyszercsak megjelenik rajta egy folt, amiből kiindulva elfehéredik a képernyő. Ha kikapcsolom, majd vissza, egy ideig megint jól működik. Melegedést nem tapasztaltam egyik alkatrésznél sem.
Neked volt igazad ! A fénycső volt a probléma okozója!
Kicseréltem és azóta tökéletesen működik. Köszi a hozzászólásodat,és persze a többiek jó tanácsait is!
Sziasztok!
Compaq 8020 TFT monitor Hiba: időszakosan a következő hibajelenségeket tapasztaljuk: torz színek a fekete szín bezöldűl, továbbá olyan mintha nem frissítene megfelelően. A tálcára lerakott ablakok kereteinek körvonala a háttéren marad. Szeretném kérdezni, hogy mi okozhatja ezt és mi a megoldás? Köszönettel: Péter
Hali!
Biztos vagy benne, hogy a monitorral van gond, és nem a videókártyával? Próbáltátok másik gépen? (Egyébként úgy rémlik van néhány monitoros topik.)
Esetleg nincs/nem volt tuningolva a videokártyád? A magasabb órajelek okozhatnak ilyen jelenséget. Talán még driver hiba is lehet, érdemes lenne megpróbálni egy másikat. Windows (amennyiben azt használsz) esetében szerintem előbb szoftveres hibára érdemes gondolni. Ha ezek egyike sem jönne be, még mindig megpróbálhatsz egy Ubuntu Desktop CD-t letölteni és elindítani vele a gépet (Live CD). Ha ott minden rendben, akkor egy telepítésnek kell szerintem elébe nézned. Egy próbát megér.
Az Ubuntu Live CD-t itt találod: http://releases.ubuntu.com/intrepid/ubuntu-8.10-desktop-i386.iso
Köszönöm!
Megpróbálom. Elnézést, hogy nem jó helyen tettem fel a kérdésemet. Üdv.: Péter
Heló,
Van nálam egy Xerox típusú TFT monitor. Annyi baja van hogy miután bejön a kép, rá 1-2mp re el is megy, de csak a háttérvilágítás, tehát kép maga van de világítás nincs. Ha újraindítom a monitort akkor ismét bevillan a kép, de rögtön elmegy a háttérvilágítás. Van e valami ötletetek mi lehet a probléma? üdv
Valami az inverter körül lesz, én átnézném körülötte az összes forrasztást, meg a kondikat
Ez az inverter csinálja a feszt a háttérvilágításnak?
Hozzávetőlegesen mekkora fesznek kell lennie a kimeneten?
Ez azért van, mert a háttémegvilágítás árramkörben a trafó elszált. Ezt kell kicserélned. Sajnos. A baj ebben csak anyi, hogy nem találsz hozzá cserealkatrészt. Bontott monitorból esetleg... Ha szétszeded a monitort, találsz benne egy vagy két freitmagos trafót. Annak egyik tekercselése megszakadt, vagy "megnyult". Még okozhatja más is, de 99%-ban a trafó a hunyó. Én már pár 100-at javítotottam ezzel a hibával, de nekem volt donor monitorom.... Üdv. mindenkinek, Gheszilard.
A webfordítást, külömben, felejteni kell ! Olyan szövegeket generál, hogy megáll tőle az ember esze !
Köszi gheszilard!
Mindenesetre majd kiméregetem. Az biztos, hogy van benne 2 lapos EE trafó és 2 kicsi toroid.
Azt a két kis trafót mérd meg ohmérővel. Hasonlítsd össze az értékeket
És meglátod igazam van. Üdv. Gheszilard
hali,
Kiszedtem a tápból az egyik trafót mérésre. Nem tudom pontosan melyik lábon mit kellene mérnem. átellenben mértem a szekunder és a primer 1-1 lába közt 360 ohmot Amúgy szerintem már voltak cserélve ezek az alkatrészek mert látszik rajta a forrasztás nyoma.
Készíts képet a panelről, és a traforól, amit kiszedtél, a lábak felől(alulról). Úgy többet mondhatok majd....
Sziasztok!
Van egy FS19" LCD monitorom, pont ilyen tappal: Tap A problema az, hogy 3 honapja elszallt a 4db puffer elko (kep jobb also reszen: 2x25v/470uF, 2x10v/1000uF), ki is csereltem (bontottra ugyan, de low ESR-es, 105C turesuekre mukodo PCs alaplapbol), de most megint elszallt a 2 db 10 voltos. (Mivel kezdo vagyok, csak gyaniti merem, hogy az 5v-os tap puffer lenne ez.) Arra gondoltam, hogy a mellette levo IC-k es borda miatt tul nagy ho keletkezik (bar ez nem valoszinu), vagy a feszultseg csucs tulno 10v-on neha ami megsuti oket egy ido utan, kimerni sajna nem tudom, nincs szkopom. Viszont, ha nem boldogulok a javitassal, vagy kicserelem a 12/5v-os tapot egy PC tapra, a 720Vac meg marad innen (bar nem tudom, hogy mennyire jo otlet egy ilyen csere), vagy csinalok egy foglalatot a kondiknak, hogy konyebb legyen oket cserelni. Minden esetre este kicserelem oket zsir uj kondikra (low ESR/105C), hatha nyerek vele par honapot megint. Kovetkezo alkalommal meg veszek egy uj TFT-t vagy nemtom... Ha van valami otletetek, hogy lehetne ezt a dolgot tartosan megoldani vagy mi lehet a konkret oka, ne tartsatok magatokban.
Ezt mrd meg... infó a képen...
Az semmi, emlékszem mértem, szakadás.
De az a furcsa hogy a panelen ez a 2 láb össze van huzalozva.
Szevesz raw! Bocs a zavarásért egy kéréssel fordulnék hozzád. Ha már vetted a fáradtságot és az álltalam készitett képet tetted be mint saját táp, lenézhetnél nekem pár alkatrész adatot ha lennél szives. Előre is köszönettel! Érdekelne a képen az iróeszköz hegyénél lévő hatlábu hütőre szerelt alkatrész felirata. Továbbá a kép felső részén a fehér csatlakozók ahova a fénycsövek csatlakoznak, kell lenni mellettük 2-2 kis kék lakatrésznek ezeknek az értéke. A képen jól látszódnak a hiányok ovális rajzolattal. köszönet.
Na, mostanra a monitor teljesen megadta magát. Még villog a bekapcsolás világítás, de már nem áll fel. Szétszedtem ugyan, megnéztem nagyítóval minden forrasztást, de sajna egyéb műszer nélkül nem jutok tovább. Érdekel valakit esetleg bontásra, vagy, ha úgy érzi neki sikerülne megjavítania? Dobjatok egy mailt, ha igen, megalkuszunk.
[tothxtamas@yahoo.com.au]
Szia liderces!
Eloszor is elnezest, hogy nem jeleztem, hogy a kep a te kezed muve, azt hittem trivialis a dolog, hogy nem tolem szarmazik, ezert is linkeltem inkabb es nem csatoltam. De biztonsag kedveert beallok a sarokba 10 percre vezekelni. Egyebkent probaltam lenezni neked a 6labu ic kodjait, de annyira kozel van hozza egy szigetelt alkatresz, hogy nem lattam tole semmit, utana meg jol ki is ment a fejembol. Este tervezem, hogy szetkapom a monitort megint, hogy ellenorizzem a kondik allapotat es megprobalom neked lenezni az emlitett alkatreszeket.
hello! Oks bünti elfogadva! Amugy számomra semmi jelentősége, hogy mit honnan másolsz igazából kicsit meglepett hogy a te moncsidban is ez a panel van. Ezért kaptam az alkalmon és próbáltam hatásosan kieszközölni az alkatrészek infóit. Tényleg nagyon megköszönném ha lenéznéd az ic-t, a kis kék izéket is amik a fénycső csatlakozók mellett vannak. Amugy meg ahogy olvasgattam itt a fórumokat egyes vélemények szerint ha látszik ha nem az összes kondit dobd ki cseréld le mert nem biztos van külső jele az öregségüknek. előre is kösz
Hali,
megvannak az alkatreszek: az ic: DF37 B DM0565R (gyanitom hogy EZ az) a kis izek pedig nagyfesz kondik: 103/3KV egyebkent az osszes puffer elkot kicsereltem, sztem a ho miatt pukkannak meg egyebkent... na legkozelebb kap majd egy ventit is a monitor.
hello! Nagyon szépen köszönöm a fárdtságod. A táp ic-t jól tippelte egy előző fórumos, a nagyfesz kondikat holnap beszerzem és meglátjuk. Kösz szépen. Amugy a tiéd most megy müködik?? Esetleg ha érdekel a sini-nél rendelhető a táppanel komplett 7-8huf-ért ha érd privin keress meg és megadom a rendelési számát. köszönettel
Szivesen! Igen, az enyem mukodik jelenleg, de szerintem tulsagosan melegszik. Ha megint elfustol, lehet megkereslek es cserelem! Koszi a tippet!
Sziasztok!Van nekem egy Belinea monitorom,aminek összeugrott a képe,nem lehet kihúzni teljesen,egy öt centis rész minkét oldaláról hiányízik,osd,ből sem lehet kivinni.Sejtésem szerint eltérítőhiba.Jó lenne megmenteni,mrt még a belseje is tiszta,pormentes,gyönyörű képe van,és ingyen kaptam. Típusa 10 30 26 (12 17 13)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |