Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   295 / 2208
(#) dxzo4z válasza Fábián György hozzászólására (») Nov 25, 2008
Imi is 6P14P-t írt, nem 6P16P-t! Az EL84-nek ugyais a 6P14P a megfelelője.
(#) djhans válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 25, 2008
Itt van a kért megoldás az anódfesz késleltetőről és az előfesz megoldásról ha spórolni akarunk a hálótrafó szekunder tekercseinek a számával és a fűtőfeszültségekről akarjuk működtetni ezeket.
(#) rockersrac válasza csiperke hozzászólására (») Nov 25, 2008
nem akarok,csak ráakadtam és gondoltam megkérdezem mennyi az ára! de álmomban nem gondoltam h ennyié akarja adni! én amit nagyon vadászok az orion hs-280 hangfal(etc párban) találtam is neten elég olcsón a következő fizuból valahogy meg próbálom megvenni! a másik meg videoton ra3101 és az is talán fizuba belefér!(vagy esetleg januárban ha másnem) szóval ez a kettő amire nagyon fáj a fogam! :beka2:
(#) ngyzoli válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 25, 2008
"Az anód,a katód,és a kimenőtranszformátor nevében:térjetek meg hitetlenek,amíg még nem késő".Hifi-magazin után szabadon...
(#) Imi65 válasza ngyzoli hozzászólására (») Nov 25, 2008
Korábban erre utaltam én is.
(#) ngyzoli válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 25, 2008
Nem akarok OFF-olni,de miért akarsz HS 280at szerezni? ez a hangsugárzó már kissé elavult típus,és nehéz elfogadható állapotút találni.a vidi-t meg felejtsd el.vagy...a hangminőséget. :no:
(#) rockersrac válasza ngyzoli hozzászólására (») Nov 25, 2008
talán mivel fateromnak is volt anno,csak aztán eladta(mert kicsi volt neki) és aztmondta hogy baromi szépen szól!most jelenleg egy hs501-es pár hangfalat használ,annyi módosítással hogy a mélynyomó pereme fel lett újítva,lett bele téve még egy magas,és sub cső.na mármost én ezt jó 10 éve hallom szólni és gyönyörű hangja van! brutális mélyekkel,gyönyörű magasakkal! szóval nagyon egyben van a cucc! egy 60 as pioneer hifi torony hajtja meg a hangfalakat,de baromi szép hangja van! ezt bátran állítom neked! a vidit mért felejtsem el? :O mibaj azzal?
(#) Imi65 válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 25, 2008
A Videoton dobozok elég különbözőképpen szóltak. Nekem konkrétan 2 típus volt, de még 4-5 félét huzamosabban hallgattam. Az összes sokkal gyengébb volt, mint a HS500-as, természetesen minőségre.
Az önmagában is elég gyanús, ha a hangsugárzók karaktere nem hasonlít egymáshoz. Akkor melyik áll közelebb a valósághoz? A választ megkaptam, mikor megvásároltam életem 1. jó minőségű (angol) hangfalát. Mind fényévnyi távolságra állnak a valósághű hangzáshoz. Sajnos a Videoton dobozai közül legkisebbek szóltak legkevésbé rosszul, de ezek meg eredendő képességeik miatt voltak "kevesek".
Elfogadhatóbbak voltak az Akai-féle dobozok is.
(#) rockersrac válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 25, 2008
nemtudom.én mondom úgy 10 éve hallom faterom hangfalait szólni,és hát tényleg gyönyörűen szólnak! a hs280 ra meg nem tudok mit mondani,azt ő csak mondta hogy neki is volt olyan és nagyon meg volt vele elégedve azt mondta! de ha valaki tud ajánlani valami jó minőségű,nem túl drága kb hs280 as méretű-telljesítményű hangfalat,szivesen várom a tippeket!(azért pont ekkorát mivel a hs280 még nem túl nagy hangfal panel lakásba zenét hallgatni)
(#) burgdavid válasza ngyzoli hozzászólására (») Nov 25, 2008
Énsem szeretnék offolni, leginkább nem ellenkezni de nyugodt szívvel beruházhatsz mindkét hangfaltípusra- bár a HS280 finomabb szerkezet. Ezeknél oda kell figyelni, hogy eredeti hangszórókészlettel vedd meg!(sal mély, piezó magas stb kizárva!)
Ennyi pénzért manapság nemkapsz olyan minőségű hangfalat, ami úgy szólna mint azok!
Gondolom -te sem- vagy milliomos, és nincs külön stúdiód, ahol steril körülmények között elemeznéd a hangrendszeredet
Nekem van HS280, Videoton minimax, meg egy DC2550, bár az utóbbit édesapám visszakunyerálta, mert meghallgatott egy lemezt nálam Azóta a Sony hangfalak a pincében vannak. Egyébként a PCL86-tal gyönyörűen zenél a kis orion :yes:
(#) rockersrac válasza burgdavid hozzászólására (») Nov 25, 2008
valóbn nem vagyok milliomos! kemény 5000 pézé láttam a két hangfalat.most várom a válaszát az eladónak,hogy mit ír!remélem számításom bejön! amúgy kemény 5000 pézem van a hangfalakat megvenni(postaköltség árát meg fateromtól elkérem kölcsön fizetésig)amúgy itt pár hsz-el ezelőtt írták hogy a vidiket meg felejtsem el.miért? a vidi csöves rádiók azok jók vótak nem?
(#) sturbi válasza ngyzoli hozzászólására (») Nov 25, 2008
Ma ezeket az "Atlantic"-okat hallgattam (ez a középső méret).
Nagyon szépen szóltak (hogy mennyire, azt el sem lehet mondani), de nem hiszem, hogy szegény embernek van kitalálva.
Egy ilyennek már a meghallgatásához is szerencse kell (nem túl sok van belőle a világban).

Atlantic.jpg

(#) csiperke válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 25, 2008
Találtam neked egy RA3101-et Bővebben: Link
(#) rockersrac válasza csiperke hozzászólására (») Nov 25, 2008
köszi! hááááá ezt az oldalt nem is ismertem! xP szóval köszi!
(#) lapose válasza sturbi hozzászólására (») Nov 25, 2008
Szia!

Nem semmi! Ezek még az eredetiek?
Ha jól emlékszem 1980 körül kezdték gyártani őket!
(#) sturbi válasza lapose hozzászólására (») Nov 25, 2008
Nem teljesen eredetiek, de a Loretz egyik volt mérnöke újította fel. A hangsugárzók teljesen eltűntek, mintha a semmiből jött volna elő az élőzene. A kisebbeket is meghallgattam, az teljesen eredeti, szintén frenetikus, de a nagyobbik jobb (az van a képen). Az erősítő egy pár gyári NOT monoblokk volt (P-zero, ECL82PP (mi mindenből lehet jó erősítőt csinálni...)).
(#) lapose válasza sturbi hozzászólására (») Nov 25, 2008
Idézet:
„mi mindenből lehet jó erősítőt csinálni”

Hát mindenből, aminek legalább három lába van(plusz kettő a fűtésnek!)!

Ha jól emlékszem az árakra, talán két évi akkori magyar fizetés körül volt az ára!
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 26, 2008
Valaki mondta itt régebben, hogy ezekben a román gyártmányú tévékben 100 Ohm körüli hangszórók voltak
(#) kocos válasza CHZ hozzászólására (») Nov 26, 2008
Állítólag az első 6L6-ok is fémházzal készültek! Én ismerek olyan embert, akinek az ismerőse már látott is ilyet
(#) kocos válasza CHZ hozzászólására (») Nov 26, 2008
(#) kissanyi hozzászólása Nov 26, 2008
Hát igen!
Az élet nagyon kegyetlen.
Van, akit zavar a tükör.

„A magnéziumot a ballon falára párologtatták és a keletkező magnézium tükör kötötte meg az oxigénen kívül a többi maradék gázt is.”

De van olyan is, aki már látott vascsövet is.

Persze a szűklátókör mindenkinek jár. Vagy, csak annak, aki igényli?
(#) EcoPityu válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 26, 2008
Imi , nekem is vannak, szép kis őzlábgomba alakú VAS telepes csöveim....
Tényleg jó lenne belőlük valami, jó kis katonai kinézetű kütyüt csinálni, persze nem rádiót, mert azok már voltak...
(#) kocos válasza sturbi hozzászólására (») Nov 26, 2008
Nem is tudtam, hogy a Balfi már hangfalakat is gyárt
(#) Imi65 válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 26, 2008
Nekem, nincsenek, és nem is voltak. A legrégebbi lámpáim az UCH, UBL, UF, stb sorozat volt, meg az AZ1-4, EM4. Ennél régebbiekkel nem volt dolgom.
Meg volt pár db 4654-esem is, csak elajándékoztam őket.
(#) sturbi válasza kocos hozzászólására (») Nov 26, 2008
Ásványvizen van a mágia.
Nekem is van fémburkolatú csövem egy szatyorral, 6Ж4 és 12П17Л, ez utóbbival bepróbálkozom majd végcsőnek 6Ж4 meghajtással.
(#) kocos válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 26, 2008
Nekem vascsöves orosz szkópom van ( hála érte JZolinak ), csak fel kellene éleszteni C1-5
Egyébként az őzlábgomba az fél métersre is megnő,és nagy akár 30 centi átmérőjű kalapja is lehet érdekes lenne egy ilyen alakú cső
(#) Imi65 válasza sturbi hozzászólására (») Nov 26, 2008
Idézet:
„P-zero, ECL82PP (mi mindenből lehet jó erősítőt csinálni...)”

Ez így van. És ugyanezekből sikerült a Pioneernak kegyetlen rossz hangút is csinálni.
(#) kocos hozzászólása Nov 26, 2008
Ha már régi csövek : nekem van két darab körmös AG458-am, a "G" betűjelzést sehogy sem tudtam beazonosítani, hogy milyen cső lenne. Egyébként van valami őskori 4 lábú direktfűtésű triodám is (sajna nem 300B )
(#) EcoPityu válasza kocos hozzászólására (») Nov 26, 2008
Idézet:
„Egyébként az őzlábgomba az fél métersre is megnő,és nagy akár 30 centi átmérőjű kalapja is lehet érdekes lenne egy ilyen alakú cső”

He-he-he....

Tudod te, hogy mire gondoltam....
(#) kocos válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 26, 2008
Hát persze
Következő: »»   295 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem