Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nem, hanem egy E83F és egy EZ80 lesz benne.
sajnos nincsenek E-sorozatú 21-es csöveim.
Azért írtam , hogy a poti felesleges , 2db ellenállás elég .
A brumm lehet földhurok is , ha az első rács földelésekor is megmarad akkor , földhurok , vagy szűretlen táp ..
Na tudtam hogy nem úszom meg a tárolóhelység kipakolását (a szkóp legbelűl van), sebaj a téligumikat is elő kell vennem (ja bocs ez asszam offolás volt ).
De írta, hogy nem brummja van, hanem "súg"
Lehet, hogy valamelyik fokozat túl nagy erősítéssel dolgozik ??? Nehéz így megállapíteni, hogy nem tudjuk miről van szó
Igen , csak nincs külön erre a célra kivitelezett tekercs , a szekunderek lettek szimmetrikusra tekerve , ha így nem tetszene a 2db 1 Ohm fölrekötésével megszüntethető és akkor a szekunderről megpróbálok szimmetrikus NFB bekötni az első csövekhez .
Urbán Elektronikánál lehet kapni 100 Ohmos 5W-os huzalellenállást, középen állítható megcsapolással, direkt fűtésközepelőnek árulja. 50HUf darabja, én vettem 4-et, de még nem próbáltam, majd a gitárelőfokomban fog debütálni.
Akkor féreértettem , azt halk búgásnak értelmeztem .
Lehet gerjedés , de elképzelhető , hogy csak nagy az erősítése az előfoknak .
Az a baj azokkal, ha elöregszenek, nem lesz könnyű őket újra beszerezni.
EBL-t meg szinte mindíg a börzéken. De azért köszi a felajánlást.
A hétfőn említett brumm nagyjából megszűnt pusztán attól hogy 1-2-3-4 centi felesleget lecsípkedtem a kábelekből, a NVCS nem a kimenő szekunderétől hanem a hangfal sarutól indúl vissza az előfokhoz...
Ja és természetesen az 50K-s hangerőpotit először úgy kötöttem be, hogy letekert hangerőnél rövidre zárta a CD kimenetét, sebaj csak egy egész oldalt szenteltetek neki a multkor hogy hogy a helyes... Szűretlen táp nem nagyon lehet a maga 2*100 + 3*47 mikrójával oldalanként. A földhurokról meg annyit, hogy olyan csillagpontos a földelés mint annak a rendje. Ha bekötöttem a potit helyesen és üzem közben sem brummog akkor átkötöm a fűtést úgy hogy simán leteszem az egyik ágát földre egy 3 centis huzallal (ez nagyon gáz megoldás?) majd összecsukom a dobozt. ha az összecsukástól kijön a medve a barlangjából akkor buktam a mostani 235*150*60-as dobozt és veszek egy 80 magasat.
EBL-t meg szinte mindíg a börzéken, mint ahogy AZ21-et meg ECH21-et is!!!
A Hans féle kapcsolást építettem meg, de most hogy említed a gerjedést, mintha lenne valami nagyon magas hang is a súgás mögött! Az hogy a 300V-os anódfeszt még nem szelidítettem vissza 250-re jelent valamit?
A bemenet ha úgy vesszük sosem üres mert a katódra van téve 470 ohm-al.
Akkor ez már nem brumm .
A közepelt fűtést azért érdemes megtartani . Poti csúszkája mindig a csőre megy ez lényeges . Szűretlenséget persze a brumm esetére írtam . Csillagpontal földhurok is kizárható . Már csak a szórt zavarok okozhatnak brummot . Suhogás nagy erősítés miatt is lehet , ahogyan írtuk ..
Ja, hogy ez PCL 86! Hát akkor tudnék mesélni a gerjedésről
A kimenő primer két "vége" közé 1-10 nF/1500 Voltos kondi, ha van a csőfoglalatoknak középső kis "csövecskéje", akkor az le a testre, ha TV kimenőd van, akkor a fejhallgató secunderét is zárd le egy ellenállással! Nincs túl közel a kimenőtrafó a bemeneti csatlakozókhoz? a bementet ne a katódra tedd 470 ohm-mal, hanem 470 kOhmmal a földre ! (rácslevezető ellenálás)
én úgy szoktam, hogy a poti csúszkája nem közvetlen a rácsra megy, hanem egy pár kilohmos "antiaudion" ellenálláson keresztül
Poti csúszkája mindig a csőre megy ez lényeges
Na itt álljunk akkor csak meg, én úgy tudtam hogy a közepelő poti két széle a fűtés tekercs két végére a poti közepe pedig a földre! Akkor hogy is van most ez?
" A bemenet ha úgy vesszük sosem üres mert a katódra van téve 470 Ω-al."
Bocs de ezt nem értem , a kapcsolás sem rémlik most ..
Én a hangerőre írtam ezt , félreértettük egymást .
Fűtés közepelésekor a csúszka test az biztos . Előzőleg Te írtad a hangerő elkötését , arra reagáltam .
Hát mitagadás azt elkötöttem, ha a gödröt bámulod tuti hogy belemészés nem kikerülöd - esete.
Persze hogy elírtam 470K a földre megy nálam is (bocs Hans :worship: )
A bemeneti csatolót én a hangerő pothoz tettem jó messze mindentől, kis csövecske van és leteszem földre ha ezen múlik, beszerzek 2db 1-10 nF / 1500V-ot.
Ezen nincs mit érteni hülyeséget írtam, mert 470Kohm és a földre megy. Valamint úgy értettem hogy nem lóg a bemenet csak úgy a levegőben!
Nálam ezen a két dolgon múlott, aztán, hogy Nálad bejön-e
Így már értem , ez előfordul mindenkivel , csak az Ohm nem stimmelt .
Nyilván új kimenőt nem csináltatnék hozzá X ezer forintért, de az ilyen apróságokat megteszem az ügy érdekében mert azt szeretném ha ez egy mindennapi non-stop erősítő lenne most hogy bebizonyította a hangereje maximálisan alkalmassá teszi erre a posztra.
A mindennaposság-ba lehet hogy belejátszik az a 36 db PCL86 és 9 db ECL86 amit sikerűlt összetarhálnom, persze javarészt használtak de köztük van a két vadi új Mullard is
Hát igen, én most PP-t építek velük ( az SE-t meg épp most hallgatom ),mert nekem is "lett" hirtelen vagy 40 db Bár nekem csak Tungsram, Valvo, Ei meg Polam van . De van köztük új is Most ECL82-re pályázok, d enem találok sehol. vaterán van, de az zsákbamacska....
...szóval ha csak szimplán leteszem földre egy darab dróttal a fűtés egyik ágát az elektromos szempontból korrekt? Több kapcsolási rajzon is láttam már ilyet de ez semmit nem jelent!
Úgy a 20. trafóm környékén már elég jól megy ez a tekercselés, meg aránylag szép is lesz Most szárad a lakk a 3. soron Remélem ez nem lesz zárlatos, a legutóbbi hálózatim az lett, le is húzott kicsit a dolog, másfél hónapig nem tekertem
Ahogy tudom a Valvo az "süti", ahogy a tizenéves hülyegyerek mondja!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |